今日約咗朋友觀塘食飯,朋友話今日做嘢咁辛苦,要食餐好嘅慰勞下自己😂, 我提議食放題, 觀塘真係好多好嘢食,淨係放題都唔少, 最後揀咗地理位置最方便嘅極尚大喜屋, 呢間放題真係超方便,地鐵站行過嚟幾分鐘就到, 去到餐廳差唔多滿座, 不過好快店員已經安排到位置畀我哋👍呢間放題超多嘢食,未行到埋枱已經見到自助區好多款式嘢食可以選擇,小龍蝦、東風螺、彩茄、麻辣杏鮑菇、魚皮、豬耳、泡菜、中華沙律、螺肉、八爪魚、章魚小丸子、炸雞、湯品等,仲有小朋友最鍾意嘅爆谷同軟雪糕😋, 嘢食多到不能盡錄。飲品方面,選擇種類也不少,除咗冷熱飲品之外,清酒、啤酒任飲,啱曬我好酒嘅朋友。另外,qr code 落單仲有其他豐富嘢食,乳鴿、 避風塘瀨尿蝦、黃金佛跳牆、醉鮑魚、黃金焗帶子、炭燒廣島蠔、魚生、壽司、天婦羅……等等。落咗單後,上菜速度都好快,魚生厚切得嚟新鮮, 我哋不斷encore😂, 有好多創意壽司,其中海膽三色撻我就最鍾意,用紫菜壓成兜狀,上面加上壽司飯、海膽、吞拿魚、三文魚子,再加咗配料,正👍。炭燒廣島蠔又係勁like,肥美多汁,蠔上面加上生熟蒜蓉,味道調教得啱啱好,好惹味👍, 黃金佛跳牆啖啖花膠好滋潤滿

落咗單後,上菜速度都好快,魚生厚切得嚟新鮮, 我哋不斷encore😂, 有好多創意壽司,其中海膽三色撻我就最鍾意,用紫菜壓成兜狀,上面加上壽司飯、海膽、吞拿魚、三文魚子,再加咗配料,正👍。炭燒廣島蠔又係勁like,肥美多汁,蠔上面加上生熟蒜蓉,味道調教得啱啱好,好惹味👍, 黃金佛跳牆啖啖花膠好滋潤滿足。

#觀塘放題 #放題 #日本菜 #官塘 #仼食 #大喜屋放題 #極上大喜屋 #刺身 #壽司 #雪糕仼食 #啤酒🍺 #鱷魚恤中心
2024-09-19
  • 刺身
  • 甜品
  • 壽司
  • 黑椒蜜汁一口牛
3天前 11 瀏覽
超多選擇 任飲任食日式放題早2日想請朋友食生日飯諗黎諗去都諗唔到食咩直接食放題啦 咩都有齊 一定啱食一去到已經好多人排隊 好快就坐滿晒人呢度都系有自助區及QR code落單 我就一野衝去自助區拎D前菜野飲就返埋位落單了刺身、創作料理、壽司、燒物、串燒、天婦羅、其他熱食等等自助區有10 多款前菜 湯水 有酒精/無酒精飲品都有連清酒都有冷熱選擇 生啤任飲連茶鴨屎香檸檬茶 珍珠奶茶同冷泡茶都有甜品一定要食回本既Häagen-Dazs雪糕仲有其他生果蛋糕仔等等真係講得出既野食呢到都有齊應有盡有 而且味道可以媲美日式居酒屋既質素人均都係300幾 平過食自助餐一半有多 種類仲多過自助餐咁滯 真係幾抵食
超多選擇 任飲任食日式放題

早2日想請朋友食生日飯
諗黎諗去都諗唔到食咩
直接食放題啦 咩都有齊 一定啱食

一去到已經好多人排隊 好快就坐滿晒人
呢度都系有自助區及QR code落單
我就一野衝去自助區拎D前菜野飲就返埋位落單了

刺身、創作料理、壽司、燒物、串燒、天婦羅、其他熱食等等
自助區有10 多款前菜 湯水 有酒精/無酒精飲品都有

人均都係300幾 平過食自助餐一半有多
種類仲多過自助餐咁滯 真係幾抵食
1K
4天前 0 瀏覽
差不多聖誕啦!今年香港都好有節日氣氛🎄我同朋友一齊都諗緊點樣慶祝呢🥳其中我是極尚大喜屋會員,當然其中慶祝食野會想去附近公司的觀塘店了!👏🏻👏🏻我們已早了預約訂座, 晚上都特別多人, 幸好店鋪環境寬敞,坐得舒服😌其中仲有<鹽燒鮮草蝦><瀨尿蝦><藍莓芝士軟殼蟹>!!無限任食好吸引!另外都好喜歡吃<皇牌燒乳鴿>,無限任食乳鴿香噴噴!之後仲品嚐點心🥧 、 各款壽司甜點, 好滿足!📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓
差不多聖誕啦!
今年香港都好有節日氣氛🎄我同朋友一齊都諗緊點樣慶祝呢🥳

📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓
《豐富任食放題🇯🇵》———————————————-# 極尚大喜屋 🎌-早排同朋友去咗經典極尚大喜屋食放題,三百幾蚊就可以任食到海鮮同刺身,植物選擇超豐富,絕對係性價比之選💰觀塘呢間分店地方闊落,坐得幾舒適,好啱朋友一班人聚會😆-🍣 日式刺身壽司款式種類多元,例如有甜蝦、希靈魚、北海道帶子、赤貝、北寄貝、拖羅、油甘魚等等,非常新鮮,油脂豐富😍-🔥 熱炒•殿堂級鐵板鵝肝厚多士:香滑多汁,多士烤得香脆,超級推薦🥳•川燒珍寶鮮蠔燒:鮮蠔肉質鮮甜,燒完熱辣辣,非常之好食🤤·皇牌燒乳鴿王;乳鴿外皮香脆,一啲都唔嘢少,拍得住出邊嘅中式茶樓😜·黃金佛跳牆:花膠好軟好綿,吸晒個湯汁既鮮味!·芝麻雞翼:煎到香脆金黃,肉質嫩滑🥳-飲品選擇都好好多,例如有冷泡茶、罐裝飲品等等,梅酒生啤都任斟唔嬲,亦可以任食多款雪條雪糕,狂食 Haagen-Dazs 雪糕超回本😋自助機竟然仲有軟雪糕同爆谷機,相當滿足🥰-🍌抵deal 指數:7/10-
《豐富任食放題🇯🇵》
———————————————-
# 極尚大喜屋 🎌
🍣 日式刺身壽司
🔥 熱炒
•殿堂級鐵板鵝肝厚多士:香滑多汁,多士烤得香脆,超級推薦🥳
•川燒珍寶鮮蠔燒:鮮蠔肉質鮮甜,燒完熱辣辣,非常之好食🤤
·黃金佛跳牆:花膠好軟好綿,吸晒個湯汁既鮮味!
·芝麻雞翼:煎到香脆金黃,肉質嫩滑🥳
🍌抵deal 指數:7/10
2024-12-12
2024-12-12 0 瀏覽
Weekday Dinner 晚市放題只需$258/位起,食物選擇多,環境乾淨闊落,上菜速度快,是放題不錯的選擇,試了以下的~🍣 刺身新鮮,包括甜蝦、赤蝦、三文魚、帶子等等😍而且加入了軟滑的法式紅酒藍莓鵝肝👏🏻✨三色海膽撻有創意又美味。牛油煮蜆又香又鮮味,與朋友點了再點🤤🤤💕金牌紅燒乳鴿肉質嫩滑,油潤光澤,鹹香香口😋😋醉鮑魚彈牙帶有酒香🌊惹味的鹽燒牛舌🐮、煙鵝胸鵝肝多士、西京燒比目魚🐟、香口的芝麻雞翼、黃金焗帶子及金蒜炭燒廣島蠔🦪也是每次放題必點項目👍🏻👍🏻自助區更有海鮮冷盤、炸物、點心、多款甜品任食及不同種類的飲品任飲,更有Haagen-Dazs 雪糕任食,大滿足💖💖
Weekday Dinner

✨三色海膽撻有創意又美味。

牛油煮蜆又香又鮮味,與朋友點了再點🤤🤤

💕金牌紅燒乳鴿肉質嫩滑,油潤光澤,鹹香香口😋😋

醉鮑魚彈牙帶有酒香🌊

2024-12-08 0 瀏覽
同香生二人世界去食大喜屋放題慶祝🍾刺身每一款都好新鮮,仲夠晒厚切加拿大雪蟹腳🦀三文魚🐟北寄貝、馬刀貝、帶子、八爪魚、阿根廷赤蝦🇦🇷甜蝦🦐螺片一品料理必試花雕醉鮑魚🍶鮑魚爽彈😙花雕味香濃😉法式紅酒藍莓鵝肝🍷🪿鵝肝多士🥖金湯佛跳牆都有得食,性價比超高呀燒物🔥必食金枕頭榴櫣燒,榴槤味香濃,食幾舊都回本,牛油燒翠玉瓜🥒燒溫室菠蘿超Juicy🍍金蒜炭燒廣島蠔惹味🦪甜品有雪糕🍨雪條🍦蛋糕🍰泡芙🍩大福、布甸🍮、豆腐花、啫喱、乳酪🍓🫐,好豐富呀飲品種類繁多,有生啤🥂清酒🍶梅酒🥃茶類飲品🍵荳奶🥛啤酒🍻汽水、珍珠奶茶🧋果汁🧃涼茶、咖啡等☕️椰青水🥥,啱晒選擇困難嘅你

同香生二人世界去食大喜屋放題慶祝🍾
刺身
每一款都好新鮮,仲夠晒厚切
一品料理
燒物🔥
2024-12-02 1436 瀏覽
三人行晚餐食放題,選擇觀塘鱷魚恤中心極尚大喜屋,勝在交通方便,食物選擇多樣化,安排好坐位就分工合作,朋友用電話點選食物,我就自助區攞嘢食。自助區自有多個飲品櫃樽裝罐裝飲品,果汁、即磨咖啡、清酒梅酒都係任飲,有熱食、湯水、冷盤都攞啲嚟食。朋友點嘅食物已到,點餐流程快速齊全,刺身有甜蝦、赤蝦、八爪魚、多款魚生、松葉蟹腳、赤貝、北寄貝、帶子,以放題質素絕對係高質,大致上都係好新鮮亦係鮮甜。壽司有廿多款差不多點齊,今日我最愛係煙鴨胸鵝肝多士,鵝肝甘香嫩滑,鴨胸咸香中和了鵝肝肥膩感加上多士香脆美味。另外藍莓芝士軟殼蟹卷同三文魚子軍艦都係必食。醉鮑魚有酒香彈牙入味,黃金焗帶子醬汁出色,金蒜炭燒廣島蠔夠新鮮肥美,炸蒜非常香脆。今日燒香草羊鞍小小羊騷味,燒到外焦內嫩,點芥辣就更惹味。最後重回自助區揀選甜品同雪糕,甜品同高級品牌雪糕任食,今天放題晚餐好滿意。
  • 燒香草羊鞍
  • 王牌燒乳鴿王
  • 刺身拼盤
  • 雪糕
2024-12-02 1127 瀏覽
食物方面:刺身:真係好新鮮😆😆😆全部都好正!鮑魚:好入味😆😆😋😋食咗10隻!壽司:都好好味😋😋但唔建議食太多~會好飽😂鵝肝:炸得好脆好香,推薦!😆😆其他熟食:基本上全部都好食😆😆😆榴蓮蓉:超級好味😋😋可惜今日供應唔多~服務方面:ok環境方面:小小窄,放題黎講都正常性價比方面:ok如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友,感謝!😋😋😋😆😆😆
食物方面:

刺身:真係好新鮮😆😆😆全部都好正!

鮑魚:好入味😆😆😋😋食咗10隻!

壽司:都好好味😋😋但唔建議食太多~會好飽😂

鵝肝:炸得好脆好香,推薦!😆😆

其他熟食:基本上全部都好食😆😆😆

榴蓮蓉:超級好味😋😋可惜今日供應唔多~

服務方面:
ok

環境方面:小小窄,放題黎講都正常

性價比方面:
ok

2024-11-26
2024-12-01 944 瀏覽
朋友想食炸榴蓮😍就近近地同佢去咗觀塘《大喜屋》食放題,又可以不停係咁食ღ 燒金枕頭榴槤王| 金蒜炭燒廣島蠔榴蓮王燒到香噴噴,口感綿密軟糯蠔肉飽滿,啖啖肉,蒜香味濃,入口滑溜香口ღ 避風塘瀨尿蝦|王牌燒乳鴿王呢兩款都好正,避風塘瀨尿蝦炸得鬆脆香口燒乳鴿王肉質嫩滑,口感鮮嫩ღ 壽司多咗好多新款都好吸引有海膽三色山、意式蟹肉帶子巴 、海膽三色中餅、厚切玉子鰻魚漢堡、柚子胡椒左口魚邊、醃鴨胸鵝肝多士、三文魚子等等ღ刺身刺身有松葉蟹腳、原隻粒貝、北海道帶子、北寄貝、油甘魚、螺片、三文魚同赤蝦等等ღ(♫ ♪ ♫ ¢яєαмfυи ♫ ♪ ♫ (¯`◕‿◕´¯)ღ

ღ 燒金枕頭榴槤王| 金蒜炭燒廣島蠔

榴蓮王燒到香噴噴,口感綿密軟糯
蠔肉飽滿,啖啖肉,蒜香味濃,入口滑溜香口

ღ 避風塘瀨尿蝦|王牌燒乳鴿王

呢兩款都好正,避風塘瀨尿蝦炸得鬆脆香口

燒乳鴿王肉質嫩滑,口感鮮嫩

壽司
多咗好多新款都好吸引

2024-11-24 1011 瀏覽
今日經開觀塘,見極尚大喜屋 放題早段5:30-7:30pm成人特價放題只係$268,都幾經濟實惠就試吓。卡位都好闊落張枱都講到好多食物幾舒服。刺身有松葉蟹腳幾特別,北海道帶子,北寄貝及三文魚都幾鮮甜,赤蝦都大隻~創意壽司都有好多款,拖羅容伴吞拿魚,海膽三色中餅,花之戀等,海膽三色有海膽吞拿魚蓉同埋三文魚子好味!放題好少見到嘅矜貴菜式,例如黃金佛跳牆,醉鲍魚都有,鮑魚都幾入味彈牙!牛油煮蜆都大隻,王牌燒乳鴿王都有酒樓水準,想食菜有蟹肉金湯豆苗,燒金枕頭榴槤王必食~煙鵝胸鵝肝多士下面有配麵包唔會好油膩,可以食多幾件!自助區有有蟲草花雞湯可以食刺身之前䁔下胃!麻辣小龍蝦,煮花螺少少辣惹味香口。清酒同埋啤酒,汽水都可以喺外面自取任飲,性價比非常高!🍱極尚大喜屋 (鱷魚恤中心) (觀塘)📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓

清酒同埋啤酒,汽水都可以喺外面自取任飲,性價比非常高!

🍱極尚大喜屋 (鱷魚恤中心) (觀塘)
📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓
2024-11-10 2399 瀏覽
大喜屋都食左好多年,不過都係覺得觀塘呢間最好,地方夠大,食物選擇又多,但係枱就細張啲今日又同屋企人黎食,整體質素咁多年都仲keep到有時都有新款式今次見到有新野,就係什麼自家制叉燒,但呢味餸好出事,個味好似尋晚賣剩仲要冇放入雪櫃果隻😩極之難食,食左一兩舊要掉,希望餐廳注意下另外就係壽司啲紫菜永遠都淋bat bat, 搞到個口感好差其餘既刺身,自助區,飲品,雪糕方面都應有盡有,不過不失當然都有做得幾出色的菜,例如煮蜆,羊架,鰻魚,蟹粥等等,都係好食嘅😛

今日又同屋企人黎食,整體質素咁多年都仲keep到
有時都有新款式

極之難食,食左一兩舊要掉,希望餐廳注意下

另外就係壽司啲紫菜永遠都淋bat bat, 搞到個口感好差

其餘既刺身,自助區,飲品,雪糕方面都應有盡有,不過不失

叉燒
鰻魚蛋
2024-11-03
用餐優惠
優惠券
鰻魚蛋
2024-11-08 2307 瀏覽
在電視中看到放題節目,勾起了對極上大喜屋的思念,即約為食鬼飯腳,一起開餐。環境企理,座位略窄,不減食慾,待應生亦相當配合,秒速收碟,務求做到最大舒適度,抵讚👍👍自助冷盤款式超多,任取任食!連爆谷🍿機都有,小朋友絕對開心熱盤唔算多,小龍蝦一向口啤甚好,夠麻又夠辣🌶️ 😂😂😂海量的海蝦及瀨尿蝦,任取任食,味道還算不錯。日式放咁題,刺身是主角,先來一盤又靚又好味的精選刺身 🥰🥰。有三文魚、油甘魚、帶子、牡丹蝦、款款新鮮肥美,正!👍壽司🍣亦是不可缺少的,拖羅容伴吞拿魚、帶子壽司、三文魚壽司、魷魚🦑壽司等,大滿足 😋😋一品料理醉鮑魚,不可錯過!鮑魚入味零韌度,高質!串燒也是大喜屋的賣點,隨意點了一些熱門的,如炸乳鴿、鹽燒牛舌、鹽燒雞軟骨及燒雞泡魚干等,百吃不厭。點了些創作料理,如牛油燒翠玉瓜及柚子胡椒左口魚邊,有創意又好食,很成功!蟹皇海鮮粥,粥內藏著大量海鮮,以蟹件最為吸睛,粥底吸收左多款海鮮的精華,鮮甜美味遇有太多美食,供應源源不絕,不能盡錄!如果要每款試一口,相信要多來幾趟吧!😂😂😂😂

自助冷盤款式超多,任取任食!

連爆谷🍿機都有,小朋友絕對開心

熱盤唔算多,小龍蝦一向口啤甚好,夠麻又夠辣🌶️ 😂😂😂

海量的海蝦及瀨尿蝦,任取任食,味道還算不錯。

一品料理醉鮑魚,不可錯過!鮑魚入味零韌度,高質!

1K
2024-11-07 1926 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨多元化放題個個都啱食🥰-🫄🏻 晚市放題勁多野食仲包埋多款酒精任飲, 特價時段只需$258/位, 就算最貴黃金時段都係$308, 而家仲做緊生日優惠, 每4位送香檳同蛋糕, 每8位就1位免費🫄🏻除左刺身壽司串燒同日式一品料理呢D基本放題食物, 仲有燒乳鴿, 燉湯, 醉鮑魚, 鵝肝, 海鮮冷盤等等夠晒多元化, 仲要有Häagen-Dazs雪糕任食勁開心-🉐 特色推介💯法式紅酒藍莓鵝肝歸入刺身類別, 細細粒但好軟滑, 藍莓醬甜甜地帶出鵝肝油香💯皇牌燒乳鴿皇油潤光澤夠厚肉, 肉質彈滑帶鹹香💯蟲草花烏雞湯冇味精勁鮮甜, 雞髀雞腳燉到好腍好入味-🍱 其他✨刺身最愛赤蝦, 大大隻好鮮甜; 壽司大推柚子胡椒左口魚邊, 和牛肩胛同鹽燒三文魚腩, 都有encore左兩次!✨串燒款式唔算多, 但有我最愛鹽燒牛舌就好夠了, 薄身而彈牙✨另外西京燒比目魚, 炸鮮奶, 大大隻炭燒廣島蠔都好出色!-🍨 甜品💯Häagen-Dazs四款味道其中三款係馬卡龍系列, 比想像中冇咁甜, 入面有脆脆有淡淡杏仁味💯甜品櫃有十幾款小點, 大推軟心芝士布甸-🍻 飲品✨啤酒除左罐裝仲有生啤機勁爽, 仲有清酒梅酒; 非酒精
👧🏻😋👅🍽✨
多元化放題個個都啱食🥰

🉐 特色推介
💯皇牌燒乳鴿皇油潤光澤夠厚肉, 肉質彈滑帶鹹香
💯蟲草花烏雞湯冇味精勁鮮甜, 雞髀雞腳燉到好腍好入味

🍱 其他
✨另外西京燒比目魚, 炸鮮奶, 大大隻炭燒廣島蠔都好出色!

🍨 甜品
💯甜品櫃有十幾款小點, 大推軟心芝士布甸

🍻 飲品
✨啤酒除左罐裝仲有生啤機勁爽, 仲有清酒梅酒; 非酒精有羅漢果, 菊花蜜等等, 當然唔少得樽裝冷泡茶同汽水
19958 瀏覽
2024-11-04 1446 瀏覽
又係唔知食咩嘅時候,最啱就係返個放題😚觀塘極尚大喜屋坐得舒服,款式有多,唔使諗就呢間啦!食放題梗係叫刺身先!刺身融雪處理得唔錯,三文魚大大塊又厚切👍🏻油甘魚好肥美,甜蝦夠鮮甜🦐壽司都有唔少創意款式,鰻魚炸蝦卷都幾特別😌一定要食鵝肝多士,鵝肝大大塊好吸引!熟食都有好多選擇,燒蠔燒帶子好惹味🔥牛油煮大蜆好鮮甜!食返碗蟹粥都好正😆鍾意食榴槤可以食任食金枕頭,勁吸引💕自助區都好多生果、前菜、凍海鮮、炸物、點心、湯。甜品款式花多眼亂😝食到勁飽😂

推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥🔥🔥香港有不少連鎖日式放題餐廳,每一間都有不同的特色,但是亦不是每一間的水準也十分高。這間餐廳的水準不錯,不論是刺身、壽司、冷盤、熱盤、生果以及甜品,都應有盡有。至於飲品方面除了有汽水、果汁或茶外,還有酒類給客人選擇,非常多元化,難怪經常爆滿。Hong Kong has numerous chain Japanese buffet restaurants, each with its unique features; however, not all maintain a high standard. This restaurant performs well, offering a wide variety of options, including sashimi, sushi, cold dishes, hot dishes, fruits, and desserts. Regarding beverages, in addition to soft drinks, juices, and tea, there is a

香港有不少連鎖日式放題餐廳,每一間都有不同的特色,但是亦不是每一間的水準也十分高。這間餐廳的水準不錯,不論是刺身壽司、冷盤、熱盤、生果以及甜品,都應有盡有。至於飲品方面除了有汽水、果汁或茶外,還有酒類給客人選擇,非常多元化,難怪經常爆滿。

Hong Kong has numerous chain Japanese buffet restaurants, each with its unique features; however, not all maintain a high standard. This restaurant performs well, offering a wide variety of options, including sashimi, sushi, cold dishes, hot dishes, fruits, and desserts. Regarding beverages, in addition to soft drinks, juices, and tea, there is also a selection of alcoholic beverages, making the offerings quite diverse—no wonder it is often fully booked.

Sashimi

除了三文魚及吞拿魚這些常見的刺身外,也有其他刺身例如蝦及帆立貝等給客人選擇,上枱的時候已冰盤奉上,所以確保了刺身的新鮮程度,不過部分刺身的鮮味略嫌不足

In addition to the common salmon and tuna, the selection of sashimi includes shrimp and scallops, which are served on ice plates to ensure freshness. However, some sashimi may lack a desired depth of flavor.
魚生 Sashimi
壽司
Sushi

壽司的款式非常豐富,就連海膽壽司也有選擇,海膽亦非常鮮味,沒有苦澀的味道

The variety of sushi is extensive, including options for sea urchin, which is notably fresh without any bitter taste.
天婦羅
Tempura

天婦羅同樣是日式餐廳不可或缺的一種食品,每款天婦羅的炸漿都不會太厚,口感十分香脆,亦不會有太油膩的感覺

Tempura is, of course, an essential item in any Japanese restaurant. Each piece features a light batter, yielding a delightfully crispy texture without being overly greasy.
天婦羅 Tempura

Soup

這個湯是花膠佛跳牆,鮮味略嫌不足,而且味道較淡,口感亦太黏

The soup served is a fish maw Buddha jumps over the wall, but it lacks sufficient umami and is somewhat bland in flavor, with a slightly sticky texture.
湯 Soup
冷盤及酒
Cold Dishes and Wine

自助區域有不少冷盤小食,每款都很新鮮,而且待應生亦會迅速地增添食物

The self-service area offers a range of cold dishes, all of which are very fresh, and the waitstaff promptly replenishes the food.
冷盤及酒 Cold Dishes and Wine
熱盤
Hot Dishes

雖然說是日式餐廳,但熱盤方面亦有中式的選擇,不論是花雕煮鮑魚、醬汁煮鰻魚、避風塘瀨尿蝦、煎鵝肝配多士、日式炸雞翼,以及燒海蝦等均有選擇,每款的味道亦不錯,亦可見是即點即製作

While it is a Japanese restaurant, there are also Chinese hot dishes available, including abalone cooked in Shaoxing wine, eel in sauce, pestle shrimp, seared foie gras with toast, Japanese fried chicken wings, and grilled prawns. Each dish is well-flavored and prepared to order.
甜品
Dessert

甜品方面有多款不同的蛋糕及啫喱,至於雪糕方面除了有韓式的品牌外,亦有這些比較貴價的雪糕

For desserts, there are various cakes and jellies available, and in addition to the Korean brand of ice cream, there are also some premium options.
甜品 Dessert
😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥🔥🔥

✅食物的選擇非常多元化,而且部分是即點即製作,十分新鮮,而且味道亦不會太濃
The selection of food is remarkably diverse, with several items made to order, ensuring freshness without overwhelming flavors.

❌部分刺身壽司雖然十分新鮮,但有些略嫌鮮味不足
Although some sashimi and sushi are exceptionally fresh, a few may lack intensity in flavor.

🏡環境Environment: 🔥🔥🔥🔥

✅以日式裝修為主,簡潔明亮,而且尚算清潔
The restaurant features a predominantly Japanese décor, which is simple, bright, and generally clean.

❌枱與枱之間的距離不算太寬闊,而且排隊入座的等候區域更加窄,感覺十分擠迫
The spacing between tables is relatively close, and the waiting area for seating is quite narrow, creating a somewhat crowded feel.

💁服務Service:🔥🔥🔥🔥

侍應生補充食物的速度亦非常迅速,亦很快回收用過的餐具
The speed at which the waitstaff replenishes food is commendable, and they efficiently clear used utensils.

❌由於是用手機下單,有時會有漏單的情況出現
Since orders are placed via mobile phones, there can occasionally be issues with missed orders.

💰價格Price:🔥🔥🔥

✅這個價錢有如此多的選擇,食物的質素亦算不俗,所以性價比算是很高
Given the number of choices at this price point, the quality of food is quite respectable, making it a high-value option.

❌要注意部分日子可能會有附加收費,餐廳不會是前通知,只會於入座時候提醒客人I
t is important to note that some days may incur additional charges, which the restaurant does not announce in advance but reminds guests of upon seating.
題外話/補充資料: 未有參加試食活動
2024-09-15
10 分鐘 (堂食)
天婦羅 Tempura
冷盤及酒 Cold Dishes and Wine