今晚突然好想食小籠包第一時間就諗《樂天皇朝》佢係香港有多間分店開業多年水準依然好好😆今次黎依間旺角分店最近仲裝修左環境更舒適👍🏻裝修精緻而且店員都好friendly加分🫶🏻⭐️特式皇朝小籠包(八色)呢個必叫係這餐廳最出名及獲獎的特式菜😊有八款不同口味的小籠包餐廳有食法教路由原味逐個食到最濃味即原味~糟溜絲瓜~鵝肝~黑松露~芝士~蟹粉蒜香~川味令客人可以試灑唔同的口味設計非常貼心及有特色🤩賣相好吸引顏色夠鮮艷 好岩打卡🤙🏻一啲都唔使搶心色素問題小籠包的繽紛八色全部由天然食材提煉而成相當安心🥳每隻小籠包都熱辣辣湯汁好鮮味而且做到皮薄餡靚肉汁多😋我個人最喜歡係原味及鵝肝口味鵝肝的油分令到小籠包更甘香獨特⭐️肉絲年糕豬骨湯食上海菜點可以唔食年糕年糕煙煙韌韌😍好有口感肉絲嘅份量都多夠飽肚最後飲埋個湯真係大滿足😙⭐️秘製豬俐期間限定而且好少餐廳有得食即刻叫嚟食食落非常爽口令人食慾大增😆非常適合的前菜
今晚突然好想食小籠包
環境更舒適👍🏻
裝修精緻
而且店員都好friendly
加分🫶🏻

⭐️特式皇朝小籠包(八色)
呢個必叫

食落非常爽口
令人食慾大增😆
非常適合的前菜
2024-09-24
好耐冇去呢間樂天皇朝,今日同朋友過去發現旺角分店重新裝修,環境更摩登時尚又舒適👍餐廳而家慶祝鑼灣店開張優惠推廣🎉而家仲推出左猫山王榴槤小籠包 (8月21日至9月13日),特價$48/6粒(原價$98/6粒) 全線分店供應,榴槤控不能錯過🤤🤤打卡上載指定食物送新加坡雙人來回機票🤩🤩八色小籠包每次去皇朝都俾佢地嘅八色小籠包吸引住,今次都無漏咗佢🤩好多上海餐廳都會有,不過最鍾意皇朝,原因係餐廳非常細心,有清晰指引話俾客人知點樣順序食係最好享受😎而且每款小籠包都各有特色,皮又夠薄👍貓山王榴槤小籠包第一次食,賣相小巧精緻,上到枱已經急不及待即刻食左粒😳超級濃烈嘅貓山王破皮而出,好正🤤🤤仲要做緊promtion 半價試食😍😍松花皮蛋豆腐呢個都係第一次食,賣相睇得出師傅刀工工架,豆腐切到非常薄又夠均勻,而且一啲爛都無☺️食落味道清新又吸引,加埋皮蛋口味更突出😋📍樂天皇朝 (雅蘭中心) (旺角)旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心2樓203&205號舖#樂天皇朝 #八色小籠包 #旺角美食 #貓山王小籠包 #上海菜 #必食推介 #環境舒適 #mkfood #yummy #relax #tea
打卡上載指定食物送新加坡雙人來回機票🤩🤩

八色小籠包

貓山王榴槤小籠包

松花皮蛋豆腐

📍樂天皇朝 (雅蘭中心) (旺角)

2024-09-10
下午茶
  • 八色小籠包
  • 松花皮蛋豆腐
  • 貓山王榴槤小籠包
2024-07-30 3583 瀏覽
阿仔又話好想食小籠包,於是搵到呢間位於雅蘭中心商場2樓嘅「樂天皇朝」。目測餐廳地方十分寬敞,座位舒適,店員都十分周到有禮。主打粵、滬等中式小菜料理。除招牌小籠包,亦有各款涼拌小食、經典小菜、點心及粉麵飯等。「特色皇朝小籠包」($148/八色)整體感覺皮夠薄夠滑,肉汁豐富。有8款口味,店員會提食法,先由1)原味開始,肉汁豐富。然後2)漕溜絲瓜 ,味道清新。3)鵝肝,入口滲出鵝肝油香。4)黑松露,味香濃,並加入菇菌粒,口感不錯。5)芝士,淡淡芝士味,不會太膩。6)蟹粉,勁重蟹香味,本人最愛,推薦必試。7)蒜香,蒜味濃,啱曬喜歡蒜嘅朋友。8)川味:花椒香帶點少麻而不會太辣。「宮延驢打滾」($50/3粒) 紅豆蓉糯米卷,表面沾上花生及黃豆粉香 ,入口凍冰冰但仍保存軟軟糯糯的口感,最驚喜係每一種食材的味道都能品嚐得到,一試難忘。撈拌海中寶($88)涼拌菜,海哲拌上蝦及魷魚,清爽開胃,上海生煎飽($48/3件)感覺較特別,似煎過的蒸肉包,同一般常見的生煎包有點不同。上海炒年糕($93)軟糯年糕,配上津白、白菜仔、冬菇絲、木耳絲及肉絲。

「特色皇朝小籠包」($148/八色)

「宮延驢打滾」($50/3粒)

撈拌海中寶($88)
涼拌菜,海哲拌上蝦及魷魚,清爽開胃,

上海生煎飽($48/3件)
感覺較特別,似煎過的蒸肉包,同一般常見的生煎包有點不同。

上海炒年糕($93)
軟糯年糕,配上津白、白菜仔、冬菇絲、木耳絲及肉絲。

2024-07-23
  • 宮廷驢打滾
  • 八色小籠包
【樂天皇朝|八隻色嘅小籠包🍜】好鍾意食小籠包嘅我,想食呢款八隻色嘅小籠包好耐啦,今晚終於有時間嚟食佢。多得旺角有分店剛裝修完,坐得舒服,地方好整潔,位置係雅蘭中心,勁方便!.🥢茶、前菜熱茶會用蠟燭台保溫,前菜係蒸花生栗子,好淋好香口,就算唔食花生嘅我都破例食咗勁多呢!.🥢八色小籠包店員提醒可以順次序食,由淡到濃。白·原味👍🏻綠·糟溜絲瓜金·鵝肝👍🏻黑·黑松露味👍🏻黃·芝士橙·蟹粉👍🏻啡·蒜香紅·川味👍🏻.🥢京醬肉絲用粉皮包住甜甜地嘅京醬肉絲,夾埋少少韮黃食,味道好唔錯,片甲鴨外嘅好選擇。.🥢肉碎欖菜乾煸四季豆炒得好香好惹味,少少酒香越食越開胃。.🥢皇朝擔擔麵傳統花生醬和花生粒粒,有辣度揀,我揀咗少辣,辣味好輕,易入口,欣賞湯底好香花生味之餘唔會太杰身,就算放涼咗一陣都唔會令到啲麵漲晒,質量同味道都頂級水準。#樂天皇朝 #八色小籠包 #旺角美食 #好食
【樂天皇朝|八隻色嘅小籠包🍜】

🥢茶、前菜

🥢八色小籠包
店員提醒可以順次序食,由淡到濃。
白·原味👍🏻
紅·川味👍🏻
2024 瀏覽

🥢京醬肉絲

🥢肉碎欖菜乾煸四季豆
炒得好香好惹味,少少酒香越食越開胃。

🥢皇朝擔擔麵

#樂天皇朝 #八色小籠包 #旺角美食 #好食
2024-07-03
  • 特色皇朝小籠包(八色)
2024-06-23 2552 瀏覽
-上一次嚟呢度食已經係兩年前 今次經過原來已經裝修咗😋今次帶埋屋企人過嚟試呢度嘅特色八色小籠包係佢地IG 見到⟪LINE傳世飲食指南2023⟫ 選為「最喜愛小籠包餐廳」更加覺得帶屋企人嚟就冇錯啦😂🥢特色皇朝小籠包(8隻) $148(原味、漕溜絲瓜、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味)八個味道各有特色 我同朋友兩個人每人就試四個味道啦🤭由淡味至濃味食 好多新奇口味😍 川味對我嚟講最特別🥢美顏骨膠原小籠包$78同美滋鍋既聯承限定食品 用上熬煮超過8小時嘅骨膠原湯再加上原味小籠包 的確比較濃郁嘅味道😋p.s憑收據31/7前去到美滋鍋打邊爐可享有四人同行一人免費優惠🥢上海生煎包(三個)$48生煎包底層煎到脆卜卜 面頭嘅饅頭超級軟腍腍 整體 ok🥢上海外婆紅燒肉$118呢份四嚿五花腩 完全唔會油膩 煮到啱啱好又入味 絕對值得一試🥢京味炸醬拉麵$75我哋怕淨係食幾舊小籠包會唔夠飽 就叫埋個拉麵試吓🍜點知都有驚喜 拉麵仲可以選擇面嘅硬度 味道唔會過鹹兩三個人share啱啱好👍🏻

上一次嚟呢度食已經係兩年前 今次經過原來已經裝修咗
😋今次帶埋屋企人過嚟試呢度嘅特色八色小籠包
更加覺得帶屋企人嚟就冇錯啦😂
🥢特色皇朝小籠包(8隻) $148
(原味、漕溜絲瓜、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味)
八個味道各有特色 我同朋友兩個人每人就試四個味道啦🤭

🥢京味炸醬拉麵$75
我哋怕淨係食幾舊小籠包會唔夠飽 就叫埋個拉麵試吓🍜
點知都有驚喜 拉麵仲可以選擇面嘅硬度 味道唔會過鹹
兩三個人share啱啱好👍🏻

• 特色皇朝小籠包(八色)
  • 上海外婆紅燒肉
5天前 0 瀏覽
友人相約到呢間位於#旺角#雅蘭中心 2樓 的#樂天皇朝聚餐,地點方便就在地鐵站上面。 餐廳環境夠大又乾淨,座位闊落坐得舒適。蟹粉鍋貼🥟,鍋貼皮香脆煙韌, 蟹粉的甜味與肉混合了,相當美味。招牌李白醉雞(雞髀),夠冰凉的雞皮爽口香滑,脾位嘅肉很嫩滑,酒味香濃,前菜首選。楊州槽榴滑魚片,是一道賞心悅目的菜,有木耳做點綴,魚片厚身白如雪般,有咀嚼感很唔錯。蒜蓉炒菠菜,炒得好有鑊氣,蒜蓉可中和到菠菜嘅草青味,夠晒健康。
友人相約到呢間位於#旺角

2024-12-09
今日嚟左樂天皇朝食lunch 呢度要收茶位費同前菜費用 佢個前菜花生熱熱地係幾好食 好適合呢排天氣轉涼食 仲有最新限定嘅蟹menu呢度最出色當然係八色小籠包 真係嚟親都必食 佢仲好貼心有介紹要點樣食 由淡味到濃味 每一個小籠包都皮薄餡靚 咬開都有好多汁 皇朝擔擔拉麵 擔擔面湯底少少辣但係好香好野味 花生簡直係擔擔面必須嘅仲有叫左個甜品 驢打滾 一個卷狀咁用糯米做皮 入面有紅豆餡 煙煙韌韌幾好味 如果佢有lunch set就好啦 可以成日嚟呢度食

如果佢有lunch set就好啦 可以成日嚟呢度食
今日嚟到雅蘭食小籠包,天氣開始轉涼食啲熱辣辣嘅嘢就最啱啦🥳🥳🥳店裏面都開始裝修聖誕節相當有氣氛㗎🎄🎄小籠包外皮厚薄得宜,每粒的形狀外形都一樣,用筷子輕輕夾起,食落果然充滿肉汁,一口一粒豬肉拉麵🍜豬骨湯底新鮮煮好♥️麵底好多,豬肉片份量都好多,係新鮮有營養的麵條,好岩一家大細黎食呀♥️最後嗌咗個菜肉雲吞,佢個湯底同豬肉拉麵嘅湯底有少少唔同,但係大家都係豬骨味嘅,大大粒嘅菜肉雲吞相當飽滿,而且仲要相當大粒,食完真係捧住個肚走lu♥️♥️

2024-12-06 0 瀏覽
人均$150起|旺角|滬菜|樂天皇朝終於吃到小籠包的天花板啦!樂天皇朝的上海菜真的好吃喔畢竟都是人工手造的菜品先來上一口八色小籠包從原味到川味每個小籠包都是一咬爆汁的說鵝肝和原味都很讚蟹粉小籠包一點要蘸上浙醋配生姜喔生煎包巨好吃外皮真的酥脆極了裡面的肉汁超多肉餡好好吃喔還有一定要試一下雪菜鹹肉炒年糕Q彈的年糕口感太好吃鹹肉不會太肥推薦!趕快把這裡Bookmark起來吧!——————為食分界線——————📍 樂天皇朝旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓203及205號舖人均消費: $150#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店 #樂天皇朝 #八色小籠包
人均$150起|旺角|滬菜|樂天皇朝

終於吃到小籠包的天花板啦!
樂天皇朝的上海菜真的好吃喔

雪菜鹹肉炒年糕
Q彈的年糕口感太好吃
鹹肉不會太肥
推薦!

趕快把這裡Bookmark起來吧!

——————為食分界線——————
📍 樂天皇朝
旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓203及205號舖

人均消費: $150
2024-12-05 0 瀏覽
每次同朋友去樂天皇朝食八色小籠包,總係食唔到所有口味,今次仲唔一次過滿足晒我八個願望!🤩以前不嬲冇留意開,原來佢有教你點樣食。由原味開始,跟住就絲瓜,之後鵝肝,一路順時針咁食到去最尾一個~完全明白點解會有咁樣安排。味道一個比一個驚喜,一個比一個香濃🤤🤤個人最鍾意就係鵝肝、黑松露同芝士呢三兄弟!味道創新,配合傳統小籠包,真係完全估佢唔到!唔使10分鐘自己啪晒八粒🤭🙈紅燒扣肉豬骨湯拉麵湯底超香, 扣肉做到入口即化。份量仲要超大,足夠兩個人食。最後叫碗薑茶黑芝麻湯圓,薑茶好足料, 飲到暖笠笠,perfect ending 🥰

📍 樂天皇朝-旺角@paradisegrouphk突然之間想食上海菜🩷其實只係為左個小籠包而食🤭我可以自己一個食哂一籠10隻小籠包😆點會唔肥😏😏✨ 招牌原味小籠包小籠包皮薄餡多,湯汁豐富,咬下去瞬間滿口鮮美。豬肉餡鮮嫩,搭配生薑醋醬,層次口感豐富,每一口都充滿驚喜🥰✨ 上海炒飯炒飯色香味俱全,米粒分明,搭配新鮮的蔬菜和蛋香,口感豐富。醬油的鹹香與食材的鮮味十足,味道剛好,不知不覺就成碟食晒😍✨ 上海生煎包一口咬下 湯汁居然毫無預警大噴濺!內餡的鮮肉味很濃郁皮薄卻不會破 裡面的肉汁是比較濃稠🐷✨ 刀切炸饅頭煉奶先係炸饅頭嘅精華 !熱辣辣脆卜卜炸饅頭點落啲又香又滑嘅煉奶度,真係無得頂呀😍

📍 樂天皇朝-旺角

點會唔肥😏😏

✨ 招牌原味小籠包

✨ 上海炒飯

✨ 上海生煎包
一口咬下 湯汁居然毫無預警大噴濺!
內餡的鮮肉味很濃郁
皮薄卻不會破 裡面的肉汁是比較濃稠🐷

✨ 刀切炸饅頭

2024-12-03 0 瀏覽
樂天皇朝 - 旺角雅蘭中心🍽️ 今日嚟到樂天皇朝,呢度真係一個飲茶嘅好地方。高級裝修但係幾抵食,環境真係好靚!我哋去咗位於雅蘭中心2樓嘅分店。🦀 *我哋呢日叫咗*:- 小籠包 🥢- 京醬肉絲,經常肉絲有一個餅皮包住啲肉絲,好似食緊片皮鴨咁 🌯- 蟹黃餡餅 🦀- 麻婆豆腐 🌶️特別注意到啲樓面好有禮貌!!讚每一道菜都非常美味,特別推薦俾大家!#樂天皇朝 #旺角美食 #雅蘭中心 #飲茶 #小籠包 #京醬肉絲 #蟹黃餡餅 #麻婆豆腐 #高級裝修 #抵食 #美食推介 #香港美食 #餐廳推薦快嚟試下呢間高質素嘅餐廳,絕對唔會令你失望!😊🍽️✨
樂天皇朝 - 旺角雅蘭中心

🦀 *我哋呢日叫咗*:
- 小籠包 🥢
- 蟹黃餡餅 🦀
- 麻婆豆腐 🌶️

特別注意到啲樓面好有禮貌!!讚

每一道菜都非常美味,特別推薦俾大家!

快嚟試下呢間高質素嘅餐廳,絕對唔會令你失望!😊🍽️✨

• 特式皇朝小籠包
  • 皇朝小籠包
  • 原味小籠包
  • 小籠包
屋企人成日都話想食上海菜小籠包,行過旺角見到 「樂天皇朝」,佢哋嘅白色小籠包超級出名,所以決定同屋企人嚟試吓🙌🏻🙌🏻。餐廳地點超級方便,地鐵站一出就到,而且店內環境超級舒適,岩晒同屋企人黎chill 一chill 🙌🏻❤️❤️❤️。👍🏻特色皇朝小籠包(八色) $148八款不同口味不同顏色嘅小籠包分別有原味、糟溜絲瓜、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香同川味,每款都各有特色👍🏻,而且皮薄餡靚😋。餐廳仲好細心,教導客人點樣順序食,先至係最合適🥰🥰。🫓上海生煎包 (3個) $48生煎包底部煎到香脆可口,而肉質非常鮮嫩,仲好Juicy😋😋。一口咬落去,湯汁即刻流出,超級好味👍🏻食過返尋味😍😍。🍜皇朝擔擔拉麵 $75擔擔麵的湯底超香濃,味道恰到好處,又唔會太辣,非常惹味。麵條好彈牙,再配上香脆的花生碎,層次感一流 👍🏻。🍪香煎豆沙鍋餅 $62豆沙鍋餅非常香脆,即叫即整,保證熱辣辣香噴噴,味道又唔會太甜,甜品必叫🥰😋。

👍🏻特色皇朝小籠包(八色) $148
八款不同口味不同顏色嘅小籠包

🫓上海生煎包 (3個) $48

🍜皇朝擔擔拉麵 $75

🍪香煎豆沙鍋餅 $62
2024-11-16 237 瀏覽
旺角雅蘭中心嘅樂天皇朝原來之前裝修過,裝修新潮咗又光猛咗,感覺好舒服。 🥰❤️手打百香果香水檸檬茶香味四溢嘅香水檸檬茶真的不得不提,店員亦強力推介。這手打百香果香水檸檬茶酸甜適中,清新的百香果香氣充盈,讓人感受到滿滿的活力。🧡招牌原味小籠包小籠包可謂是樂天皇朝的明星菜品。薄皮包裹著豐盈的肉餡,咬下去瞬間湯汁四溢,肉質鮮嫩,味道鮮美。搭配醋和薑絲,增添了幾分清香與口感,讓人一口接一口,根本停不下來。💛無錫鮮肉鍋貼無錫鮮肉鍋貼外皮金黃酥脆,香脆可口,內餡則是豐富的肉汁和香料的完美結合。💚皇朝擔擔拉麵這碗擔擔拉麵的湯底濃郁,香辣適中,讓人感受到四川風味的魅力。麵條彈牙有勁,配上香脆的花生碎,層次感十分豐富。💙桃膠紅棗桂圓湯餐後甜品方面,我點了桃膠紅棗桂圓湯。這道湯品清甜可口,桃膠的口感滑嫩,搭配紅棗和桂圓,營養豐富,同時也有助於美容養顏,讓人心情愉悅。

❤️手打百香果香水檸檬茶

🧡招牌原味小籠包

💛無錫鮮肉鍋貼

💚皇朝擔擔拉麵

💙桃膠紅棗桂圓湯
2024-11-14 369 瀏覽
之前朋友告知「樂天皇朝」八色小籠包很出名之外,而且其他食物都很有水準,這次跟家人們前來品嚐一下。餐廳內的設計富有現代感,柔和的燈光,讓人感覺舒適、溫馨,很適合朋友及家庭聚會。 😋是日選擇:1️⃣上海風味醬鴨 🍽色澤紅亮,表面光滑,醬汁味道完全滲入肉中,每一口均帶點鹹香。2️⃣上海生煎包 🍽底部略微焦脆,散發著香氣。一口咬下,湯汁瞬間爆發,鮮美的餡料,忍不住一再品嚐。 3️⃣開陽蔥油拌麵 🍽麵條光滑、有彈性,配上醇厚的蔥油,令麵條充斥著蔥油的香氣。 4️⃣蟹粉餡兒餅 🍽金黃酥脆的外皮,表面略帶點油光,餡料滿滿,份外誘人。 5️⃣擂沙湯圓 🍽湯圓皮薄,內裡香濃的芝麻,黑芝麻的滋味在口中綻放,味道濃郁而不膩。

😋是日選擇:
1️⃣上海風味醬鴨
2️⃣上海生煎包
3️⃣開陽蔥油拌麵
4️⃣蟹粉餡兒餅
🍽金黃酥脆的外皮,表面略帶點油光,餡料滿滿,份外誘人。
5️⃣擂沙湯圓
2024-11-11
5 分鐘 (堂食)