2025-01-02 0 瀏覽
呢間韓國菜主打韓式豬手、飯卷同炒年糕。豬手飯/豬手(半份/全份)有三款,原味、蒜蓉同香辣。招牌原味豬手飯 味道比較滷水,每口飯都配上紫菜香脆可口。蒜蓉豬手飯堆滿超多蒜蓉,豬手肉質軟腍,豬皮爽彈。飯卷有數款口味,泡菜、牛肉等等。芝士飯卷 約10 件,包括咗芝士片、青瓜、醃蘿蔔同蟹柳。炒年糕口味有玫瑰卡邦尼、卡邦尼、炸醬、辣炒,亦可再配搭公仔麵。 玫瑰卡邦尼炒年糕 香濃奶香,再帶有玫瑰辣醬嘅後勁。 年糕煙韌軟糯。
呢間韓國菜主打韓式豬手、飯卷同炒年糕。

飯卷有數款口味,泡菜、牛肉等等。
芝士飯卷 約10 件,包括咗芝士片、青瓜、醃蘿蔔同蟹柳。

2024-12-27 116 瀏覽
西九龍中心8樓嘅美食廣場超多嘢食!其中最吸引到我就係呢間「樂樂韓式豬手」😍超平民價可以食到韓式家庭美食~ 我哋兩個人飽到攬住個肚走都係兩舊水!人均$100😱♡蒜蓉豬手 $78/半份|$156/全份❥豬手有三個口味,其中最吸引我嘅就係蒜蓉豬手!睇到佢哋嘅相係爆蒜!勁多蒜😍 佢哋個蒜蓉勁香!配埋個酸椰菜勁開胃。❥豬手本身滷水已經入晒味,夠晒淋又夠膠!好味😋❥兩個人食嘢最鍾意見到可以叫半份😆份量啱啱好。♡玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵 $69❥佢哋嘅炒年糕都幾特別,除咗有傳統嘅辣炒同埋炸醬味,仲有卡邦尼系列!❥玫瑰卡邦尼係加咗韓式辣醬嘅卡邦尼汁,超好食好creamy😋 一定要加公仔麵,個麵配個汁係無敵㗎🤩♡牛肉飯卷 $48❥韓式飯卷,大家都唔會陌生,呢度都有九款口味。揀咗牛肉飯卷,餡料勁豐富好有韓國家庭式風味。

♡蒜蓉豬手 $78/半份|$156/全份
❥豬手本身滷水已經入晒味,夠晒淋又夠膠!好味😋
❥兩個人食嘢最鍾意見到可以叫半份😆份量啱啱好。

♡玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵 $69

牛肉飯卷

♡牛肉飯卷 $48
牛肉飯卷
2024-12-24 206 瀏覽
今日我媽去深水埗玩具街行下之後就去咗西九龍中心food court食嘢,太耐冇嚟過,原來開咗咁多特式美食,見到呢間韓式豬手都幾受歡迎,一於就揀呢間食午餐蒜蓉豬手飯配飲品甜蒜蓉鋪滿軟腍入味嘅豬手上,豬手層次分明,豬皮膠原感好重,肉質鬆化飯面有紫菜同韓式滷蛋微酸開胃嘅紫椰菜伴碟玫瑰卡邦尼年炒年糕新鮮滾熱辣送上,芝士香味隨即飄入鼻腔 醬汁食落辣辣哋,比平時卡邦尼汁冇咁杰身,年糕軟硬適中,煙韌得嚟唔會黏牙,夾埋醬汁內嘅煙肉、洋蔥一齊食,多重口感提升味覺享受芝士泡菜飯卷餡料豐富,有爽脆嘅青瓜、醃蘿蔔、蘿蔔絲、泡菜同時有柔軟質感嘅蟹柳、芝士、韓國魚糕

蒜蓉豬手飯配飲品
飯面有紫菜同韓式滷蛋微酸開胃嘅紫椰菜伴碟

玫瑰卡邦尼年炒年糕
新鮮滾熱辣送上,芝士香味隨即飄入鼻腔

芝士泡菜飯卷
餡料豐富,有爽脆嘅青瓜、醃蘿蔔、蘿蔔絲、泡菜
同時有柔軟質感嘅蟹柳、芝士、韓國魚糕
蒜蓉豬手飯
蒜蓉豬手飯
2024-12-18 242 瀏覽
🇰🇷樂樂韓式豬手🐖 岩岩係韓國返來😳好掛住韓國美食比我發現呢間係西九隱世韓國餐廳由係韓國居住過十幾年老闆娘主理🐖蒜蓉豬手🐽店鋪招牌菜!豬手炆煮好入味!豬皮Q彈加入大量蒜蓉💕食落香口又惹味✌🏻配埋微酸醃椰菜食~更加醒胃🌶️辣炒年糕公仔麵🍜好鍾意食呢款嘅韓式美食!香辣惹味加入年糕公仔麵,同魚糕~每啖食到濃郁嘅韓式辣醬!🍙樂樂豬韓式芝士牛肉飯卷🥩飯卷材料豐富:牛肉、魚餅、芝士、蟹柳、青瓜、醃蘿蔔、紅蘿蔔絲!樂樂韓式豬手📍深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓美食廣場8F77-79號舖
🇰🇷樂樂韓式豬手🐖

加入大量蒜蓉💕食落香口又惹味✌🏻
配埋微酸醃椰菜食~更加醒胃

🌶️辣炒年糕公仔麵🍜

好鍾意食呢款嘅韓式美食!香辣惹味
加入年糕公仔麵,同魚糕~
每啖食到濃郁嘅韓式辣醬!

🍙樂樂豬韓式芝士牛肉飯卷🥩

飯卷材料豐富:牛肉、魚餅、芝士、蟹柳、
青瓜、醃蘿蔔、紅蘿蔔絲!

樂樂韓式豬手
2024-12-14 260 瀏覽
好耐冇食韓國嘢啦,今日嚟西九龍中心搵食,見到呢間樂樂韓式豬手,即刻決定食佢😍除咗豬手,仲有其他韓式食物🌟招牌原味豬手 半份 $78‼️冇諗過半份嘅分量都咁大!豬手好入味,食落好香,同埋切好咗一塊塊,食嗰陣好方便,食完又補充返滿滿骨膠原🌟玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵 $69‼️完全係將我最愛嘅食物mix埋一齊!佢個玫瑰醬甜甜辣辣真係好好食!年糕煙韌有口感,加埋煎香嘅煙肉同公仔麵,真係好正🌟吞拿魚飯卷 $45‼️好足料!本身嘅配料有黃瓜、蟹柳、加埋吞拿魚,真係食幾嚿都飽😆

🌟招牌原味豬手 半份 $78

🌟玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵 $69

年糕煙韌有口感,加埋煎香嘅煙肉同公仔麵,真係好正

🌟吞拿魚飯卷 $45

• 吞拿魚飯卷
2024-12-10 265 瀏覽
西九龍中心美食廣場出名經濟實惠,好多隱世小店最近開左間韓式豬手為主打嘅小店,除左必點韓式豬手,仲有其他傳統韓國美食一齊食今年無得去韓國旅行,就近近地食返個輕便韓國餐滿足一下食物方面:香辣豬手 : 必點韓式豬手,豬手辣味十足,肉質肥而不膩,香濃入味,滿滿嘅骨膠原,足料啖啖肉,可以再加一碗白飯就無得彈玫瑰醬卡邦尼炒年糕公仔麵 : 年糕同配料都份量十足,有大量煙肉同洋蔥,年糕煙韌有咬口,超 creamy 帶微辣嘅玫瑰醬卡邦尼撈埋公仔麵一齊食,真係勁邪惡勁惹味芝士牛肉飯卷 : 飯卷毒元鹹香芝士、牛肉碎,蟹柳、青瓜、黃瓜、酸瓜及黑白芝麻,材料十足,再蘸少少玫瑰醬帶點微辣就更美味
西九龍中心美食廣場出名經濟實惠,好多隱世小店

今年無得去韓國旅行,就近近地食返個輕便韓國餐滿足一下

食物方面:

2024-12-06
  • 香辣豬手
  • 玫瑰醬卡邦尼炒年糕公仔麵
2024-12-10 227 瀏覽
好耐無去西九龍中心行啦,行到餓就上去8樓food court 搵野食,呢到好多選擇,行左幾圈,見到都多人食樂樂韓式豬手,見餐牌上既飯卷都好吸引,一於試下啦。招牌原味豬手飯:豬手預先切片,食起上黎好方便,肉質軟嫩,醬汁味道香濃,食落唔會覺得油膩。跟餐仲包埋紙包飲品同醃椰菜,食落酸酸甜甜,好開胃。原味飯卷+牛肉飯卷:兩款飯卷都好好食,米飯軟硬適中,有青瓜、紅蘿蔔、黃蘿蔔、牛蒡、蟹柳,食落清甜爽口。泡菜:泡菜脆嫩清爽,豐富口感。🔎樂樂韓式豬手 (深水埗)📍深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓美食廣場8F77-79號舖

招牌原味豬手飯:

原味飯卷+牛肉飯卷:

泡菜:
泡菜脆嫩清爽,豐富口感。

🔎樂樂韓式豬手 (深水埗)
2024-12-09 194 瀏覽
西九龍中心8樓嘅food court 開咗好多唔同嘅小店,真係想食乜都有,今次就同朋友揀咗一間專賣韓式豬手嘅小店試下!蒜蓉豬手 呢份豬手不得了,上面堆滿蒜蓉,食落十分惹味,豬手肉質軟腍,豬皮爽彈,叫半份兩個人食,份量啱啱好,另外會跟埋一碗醃椰菜,味道酸酸地,開胃又解膩。卡邦尼炒年糕年糕口感軟糯,醬汁質地濃稠,每一條年糕都沾滿醬汁,仲有煙肉同埋洋蔥,味道鹹鹹香香,食到停唔到口。樂樂豬韓式芝士牛肉飯卷 飯卷紮實不易鬆散,配料有牛肉、芝士蟹柳、青瓜、醃蘿蔔、紅蘿蔔絲等,材料真豐富,每次食韓國菜都必點!

卡邦尼炒年糕

樂樂豬韓式芝士牛肉飯卷
可能係黑白大廚韓風熱潮的關係,今日好想食韓國料理,揀了經濟實惠的《樂樂韓式豬手》,位於西九龍中心8樓food court裏面,好食又抵食,真正價廉物美!亦係派對到會的好選擇!餐廳主打招牌豬手,有原味、蒜蓉和香辣味,點了半份招牌原味豬手$78,啖啖肉、不肥不膩,醬汁好好味,仲配埋清爽開胃的醃椰菜。朋友點了香辣豬手飯$52,配椰菜和紙包飲品,豬手香香辣辣,十分惹味。除了招牌菜豬手之外,還有小食、炸雞、飯卷等……飯卷有多款選擇,揀了芝士吞拿魚飯卷$49,餡料豐富,共有8件,夠曬飽肚。

位於西九龍中心8樓food court裏面,

好食又抵食,真正價廉物美!亦係派對到會的好選擇!

招牌原味豬手(半份)

啖啖肉、不肥不膩,醬汁好好味,仲配埋清爽開胃的醃椰菜。

朋友點了香辣豬手飯$52,
香辣豬手飯

配椰菜和紙包飲品,

豬手香香辣辣,十分惹味。

除了招牌菜豬手之外,還有小食、炸雞、飯卷等……
飯卷有多款選擇,揀了芝士吞拿魚飯卷$49,
芝士吞拿魚飯卷

餡料豐富,共有8件,夠曬飽肚。

2024-12-06
5 分鐘 (堂食)
2024-12-02 204 瀏覽
第一次喺西九龍中心8樓食嘢好多餐廳選擇最後揀咗呢間食韓式豬手🤩🌹玫瑰卡邦尼炒年糕香濃奶酪與年糕的完美結合,口感滑順,令人回味無窮😋🐷蒜蓉豬手飯豬手鮮嫩多汁,蒜香濃郁,搭配米飯更添風味,令人一試成主顧。🧀芝士牛肉飯卷,牛肉鮮嫩多汁,芝士融化濃郁,包裹的米飯香滑,口感層次豐富🥰📍樂樂韓式豬手 @lulujokbalhk 深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓美食廣場8F77-79號舖#Hannahbaby2021 #Haileybaby2022 #親子 #親子好去處 #親子活動 #好物分享 #香港bb #育兒日記 #育兒生活 #韓國菜 #韓式豬手
第一次喺西九龍中心8樓食嘢
好多餐廳選擇
最後揀咗呢間食韓式豬手🤩

🌹玫瑰卡邦尼炒年糕
香濃奶酪與年糕的完美結合,口感滑順,令人回味無窮😋

🐷蒜蓉豬手飯
豬手鮮嫩多汁,蒜香濃郁,搭配米飯更添風味,令人一試成主顧。

📍樂樂韓式豬手 @lulujokbalhk

#Hannahbaby2021
#Haileybaby2022
#親子 #親子好去處 #親子活動 #好物分享 #香港bb
#育兒日記 #育兒生活 #韓國菜 #韓式豬手
2024-12-01 318 瀏覽
這是一家高性價比韓式小店,可以吃到口口都是肉的豬手和韓式炒年糕!### 全份香辣豬手哇,真是超級大份,四五人都夠食,好抵啊!豬手經過精心的香辣醃製,呈現出誘人的金黃色澤,上面撒了香花生。入口肉質醇厚嫩滑,味道鮮美而不膩,特製的香辣醬汁滲透進肉中,讓整道菜品更添風味,辣味恰到好處,刺激著味蕾,令人忍不住想要再來一口。配送醃椰菜清脆爽口,酸甜的口感能有效中和豬手的油膩感,增添了整體的層次感。配送的泡菜,酸辣的味道讓人感到開胃!### 吞拿魚飯卷有八塊甘多,大大卷,紫菜卷住吞拿魚,黃瓜,胡蘿蔔,蟹棒和菠蘿,口感層次豐富,還有芝麻提升香味!

### 全份香辣豬手

### 吞拿魚飯卷
2024-11-21 319 瀏覽
有超重口味蒜茸豬手好耐冇去深水埗,出開去要去下呢個充滿童年回憶既地方!8樓呢個food court 真係好多人,假日係行都行唔入!呢店好多選擇,都係小店!我鐘意韓式野,就試下呢間!佢地選擇比較少,不過主打既韓式小食都有,好似紫菜包飯、年糕豬手!豬手係主打,所以叫咗蒜茸豬手,我係俾佢張圖吸引咗,勁多蒜,half 都有超多,食落好重口味!carbonara 年糕好多醬,年糕還好,再叫原味紫菜包飯還好,多d 麻油香會比較好!
有超重口味蒜茸豬手

2024-11-19 295 瀏覽
西九龍中心food court有好多好嘢食每到lunch同dinner時間都座滿晒人發現有間韓式料理小店👋🏻🇰🇷有平價好食既韓式豬手豬手有原味、蒜味🧄同香辣🌶️3種口味之前係韓國食過蒜味豬手🐖覺得好好食見到呢到都有諗住試下表面鋪滿咗蒜蓉🧄,係多到見唔到豬手😙蒜蓉有少少甜味唔會辣,豬手皮同肉都好腍呢個價錢咁大份都好抵食仲有送份椰菜解下膩另外都有韓式街頭小食炒年糕同韓式飯卷🍙炒年糕仲可以配公仔麵🍜,玫瑰卡邦尼汁有啲辣 🌶️紫菜包飯有唔同餡料揀,中間都幾多料 🧀🌟蒜蓉豬手 $78🌟玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵 $69 🌟芝士牛肉飯卷 $52
西九龍中心food court有好多好嘢食
每到lunch同dinner時間都座滿晒人
發現有間韓式料理小店👋🏻🇰🇷
有平價好食既韓式豬手
豬手有原味、蒜味🧄同香辣🌶️3種口味
之前係韓國食過蒜味豬手🐖覺得好好食
見到呢到都有諗住試下
表面鋪滿咗蒜蓉🧄,係多到見唔到豬手😙
蒜蓉有少少甜味唔會辣,豬手皮同肉都好腍
呢個價錢咁大份都好抵食
仲有送份椰菜解下膩
另外都有韓式街頭小食炒年糕同韓式飯卷🍙
炒年糕仲可以配公仔麵🍜,玫瑰卡邦尼汁有啲辣 🌶️
紫菜包飯有唔同餡料揀,中間都幾多料 🧀

🌟蒜蓉豬手 $78
🌟玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵 $69
🌟芝士牛肉飯卷 $52
2024-11-16 261 瀏覽
- 標題:好好味嘅韓國小店- 內文:招牌原味豬手原味有全份及半份,我哋揀咗半份,份量都算足,兩位大人應夠吃,豬手肉腍,豬皮爽仲連骨膠原,配埋秘製韓式牆汁更美味😋韓式芝士飯卷飽卷餡料足,紫菜包得紮實,有小朋友至愛芝士唔理三七廿一一手攞住不停食🤣🤣卡邦尼炒年糕嘩…..原來可以同炒年糕咁夾,配合埋碎煙肉及洋蔥,真心推介👍🏻紫菜飯起初擔心唔夠,所以叫左飯,配搭上有白芝麻,紫菜增添飯香🤭@lulujokbalhk樂樂韓式豬手 (深水埗)深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓美食廣場8F77-79號舖
- 標題:好好味嘅韓國小店
- 內文:

招牌原味豬手

韓式芝士飯卷

卡邦尼炒年糕

紫菜飯
起初擔心唔夠,所以叫左飯,配搭上有白芝麻,紫菜增添飯香🤭

@lulujokbalhk

樂樂韓式豬手 (深水埗)
2024-11-14 242 瀏覽
深水埗- 樂樂韓式豬手*抵食又好食,午餐推介!睇完黑白大廚即刻想食下韓國野,咁岩去開深水埗,一定要去西九龍中心 8 樓food court搵食!搵到呢間樂樂韓式豬手@lulujokbalhk-韓式料理,今次我哋點咗幾樣菜式,真係食得開心又抵食!💖### 菜式介紹:1️⃣ **玫瑰卡邦尼炒年糕** 🌶️ - 醬汁好濃郁,好香芝士味,帶有微微辣味,口感滑嘟嘟又煙韌,食落去好滿足!2️⃣ **原味豬手 (配泡菜)** 🐖 - 豬手的油份恰到好處,配上清脆的泡菜,味道超夾,一口接一口,十分美味。3️⃣ **芝士牛肉飯卷** 🍚 - 用料好充足,啖啖都有配菜!牛肉嫩,芝士融化得剛好,包裹著飯卷,吃起來香滑可口,滿足味蕾。呢度超級抵食!我哋買單只需 $200 仲有找,性價比非常高,真係值得推薦!🥳📮深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓美食廣場8F77-79號舖
深水埗- 樂樂韓式豬手*抵食又好食,午餐推介!

### 菜式介紹:

1️⃣ **玫瑰卡邦尼炒年糕** 🌶️