2019-01-16
今次呢間打邊爐好有特色,係用上大大個杉木造嘅木桶嚟打邊爐。店內有篇介紹文,杉木可以消除疲勞,紓解壓力,不上火之餘仲可以養身。根據店員說法,木桶屬雙層設計,內有9個噴泉孔,湯滾既時候噴泉孔會不斷噴清湯出黎,有趣之餘仲有過濾既作用。我地兩個人食,揀咗晚市海鮮火鍋套餐HKD$388/位。屬半放題形式,會先提供一份主菜,配菜可免費追加,不過我地食哂主菜都差唔多飽喇。🥘鍋底有成7款可以選擇😍酸菜卜卜蜆💥冬瓜白肉卜卜蜆(我地揀咗呢個)花膠螺頭雞胡椒豬肚印度椰子雞四川麻辣野菌四川麻辣雞鍋底好多料,湯比較清甜,仲有一環冬瓜可以消消打邊爐既熱氣。💥醬料費HKD10💥拍青瓜同涼拌雲耳,酸酸辣辣好開胃。可以一邊食住前菜,一邊等湯滾。💥安格斯牛頸脊(每兩位送一碟)肉質嫩滑,紋理分佈均勻。💥海鮮拼盤拼盤有龍蝦,象拔蚌,大蝦,蜆,蠔。全部都好新鮮美味。一人半隻龍蝦,新鮮有膏仲啖啖肉。💥主菜拼盤手打丸/手工餃都好味,有特色。💥主菜拼盤炸物脆卜卜,最鐘意佢個墨魚膠釀油炸鬼,外邊既油炸鬼炸得香脆,入面既墨魚膠打得好彈牙。魚皮同響鈴都好脆,應該都係炸完之後新鮮上枱。💥全場紅/白/啤酒/汽水任飲,一個價錢得飲有得食,仲有海
根據店員說法,木桶屬雙層設計,內有9個噴泉孔,湯滾既時候噴泉孔會不斷噴清湯出黎,有趣之餘仲有過濾既作用。 我地兩個人食,揀咗晚市海鮮 火鍋套餐HKD$388/位。
屬半放題形式,會先提供一份主菜,配菜可免費追加,不過我地食哂主菜都差唔多飽喇。 🥘鍋底有成7款可以選擇😍
酸菜卜卜蜆
💥冬瓜白肉卜卜蜆(我地揀咗呢個)
花膠螺頭雞
胡椒豬肚
印度椰子雞
四川麻辣野菌
四川麻辣雞
鍋底好多料,湯比較清甜,仲有一環冬瓜可以消消打邊爐既熱氣。 💥醬料費HKD10 💥拍青瓜同涼拌雲耳,酸酸辣辣好開胃。
可以一邊食住前菜,一邊等湯滾。 💥安格斯牛頸脊(每兩位送一碟)
肉質嫩滑,紋理分佈均勻。 💥海鮮拼盤
拼盤有龍蝦,象拔蚌,大蝦,蜆,蠔。全部都好新鮮美味。 一人半隻龍蝦,新鮮有膏仲啖啖肉。 💥主菜拼盤
手打丸/手工餃都好味,有特色。 💥主菜拼盤
炸物脆卜卜,最鐘意佢個墨魚膠釀油炸鬼,外邊既油炸鬼炸得香脆,入面既墨魚膠打得好彈牙。魚皮同響鈴都好脆,應該都係炸完之後新鮮上枱。 💥全場紅/白/啤酒/汽水任飲,一個價錢得飲有得食,仲有海鮮,真係好抵食👍🏻
而且呢度嘅服務質素唔錯,店員好樂意自動幫你加湯同碗碟,下次要再嚟試埋個藥膳套餐💪🏻