2018-12-18 42 瀏覽
朋友BOOK左呢間打邊爐 佢話唔係普通既打邊爐 , 因為係用木筒 一去到見到佢既裝潢都幾有心思朋友訂位嗰陣叫侍應盡量安排窗口位, 好好彩真係安排到 中間仲有四部大電視, 咩位都睇得好清楚 張枱仲好闊落 呢兩碟小食係免費既, 雲耳同青瓜都帶麻辣味, 青瓜仲好爽 打邊爐點少得"混醬"呢度係任食既分$298 同 $388 一位,  $388 就有海鮮拼盤小妹就叫左$298一位既韓式藥鐥雞鍋, 仲有一個任食任飲LIST 見到侍應拎個大木筒上枱, 好驚奇 聰明既地方出現LA! 就係木筒邊既小孔, 下面仲有石仔可以隔離D雜質 小孔係用黎飲湯ga  一般打邊爐個湯都好油, 但店員就教小妹由小孔拎湯, 咁就唔會油膩 仲有呢個養生鍋真係超足料, 有半隻雞, 人參,杞子,紅棗, 令個湯好鮮甜, 好有老火湯既感覺手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片: D肉質好嫩, 有牛味! 可惜任食只可以叫一碟呢款牛, 再叫要加錢, 好想食多碟 手工餃, 手工丸: 手工制既果然比平時一般既丸同餃有分別, 丸好有口感而餃既皮薄 即炸響鈴, 即炸魚皮, 鬼鬼馬馬: 呢度既響鈴同魚皮都係即炸! 好脆好新鮮  鬼鬼馬馬係油
朋友BOOK左呢間打邊爐
佢話唔係普通既打邊爐 , 因為係用木筒

一去到見到佢既裝潢都幾有心思

朋友訂位嗰陣叫侍應盡量安排窗口位, 好好彩真係安排到

中間仲有四部大電視, 咩位都睇得好清楚

張枱仲好闊落

呢兩碟小食係免費既, 雲耳同青瓜都帶麻辣味, 青瓜仲好爽

前菜

打邊爐點少得"混醬"

見到侍應拎個大木筒上枱, 好驚奇

小孔係用黎飲湯ga

手工餃, 手工丸

鬼鬼馬馬係油炸鬼+墨魚滑同樣好味

即炸響鈴, 即炸魚皮, 鬼鬼馬馬

大合照

其實食完跟餐既食物, 小妹兩個人都已經飽左一大半, 所以只係叫左少量既任食食物

仲有一樣抵讚野就係, 好多任食項目可以一粒或一件咁點, 咁就唔怕浪費, 又可以試多幾樣野

美國肥牛

鴨血, 鵝腸, 脆鯇腩, 豬腸

鴨血

最後仲有甜品

甜品

小妹要讚一下呢間鋪既服務, 店員好留意客人, 不斷幫小妹個鍋加湯, 又有禮貌, 真係好抵讚
2018-12-16
  • 即炸響鈴
  • 即炸魚皮
  • 鬼鬼馬馬
2018-12-15 57 瀏覽
平時馬辣湯底芝士湯底都聽得多 依家香港人講求健康藥膳湯底亦都越嚟越出名 今次我經過旺角top商場附近就比呢間鋪頭嘅藥膳湯底吸引左入去入到鋪頭入邊第一印象覺得裝修唔錯湯底有木桶形式上感覺幾有特色 當湯底滾左之後熱湯會係木桶邊流出 店員話咁樣可以防止客人飲埋啲油 湯底我哋選擇咗花膠螺頭雞湯 同其他普通唔同呢度嘅湯都幾足料 入面有好多舊雞同埋幾舊螺肉 最特別嘅係木桶嘅底部有一啲石頭可以防止個湯滾瀉火鍋嘅配料同平時打邊爐見到嘅差唔多但係覺得呢間鋪頭嘅店主幾細心 識得為顧客着想例如識得隔油防止個湯滾起等等不過呢度嘅價錢就略微貴左少少 但講究健康嘅朋友都可以試吓

不過呢度嘅價錢就略微貴左少少 但講究健康嘅朋友都可以試吓
2018-12-13 30 瀏覽
而家香港人講求健康越嚟越興沙律月線等等嘅菜式 有時喺旺角行嘅時候見到有一棟好多嘢食嘅大廈 入面有間火鍋標榜藥膳湯底 仲要係用木桶上 原因係可以冇咁熱氣 為咗可以打邊爐打得健康啲於是就上咗去試試佢個價錢分別係$298同$398 主要分別係貴啲個個有海鮮拼盤同埋多幾款湯底選擇我同朋友叫咗298個個 湯底我哋選擇咗花膠螺頭雞鍋 呢個價錢會包一碟肉同埋幾份主食 其他再叫嘅配料同飲品就係任食 我哋叫咗一份蒙古羊肉 個羊肉都幾大碟 同埋睇落去幾新鮮食落亦都唔會同埋睇落去幾新鮮食落亦都唔會太蘇 主角就係佢個湯底 佢個藥膳湯雞味好濃入邊亦都有好足料嘅花膠同埋幾舊螺肉 湯底係以木桶形式上 店主標榜可以冇咁熱氣同埋木桶嘅側邊會有熱湯 確保大家飲湯嘅時候唔會飲到油 適合細講求健康嘅朋友!另外佢呢度有幾款自己手打嘅肉丸蝦丸幾特別 同埋放題嘅配料亦都好精準可以逐件叫唔怕浪費食物 呢度上菜亦都好準確唔會有cut單嘅情況同埋員工亦都好熱情 會主動過嚟落單 特別既係 佢嗰幾款蝦丸牛肉丸全部都有唔同嘅配料係入面 有一隻牛肉丸入邊有芝士有一啲蝦丸入面有瑤柱蝦乾等等 比其他火鍋店一式一樣嘅配料更加有特色值得一提嘅係呢度嘅裝

比其他火鍋店一式一樣嘅配料更加有特色

值得一提嘅係呢度嘅裝修亦都好特別好有地道嘅風味
同埋佢呢度亦都有幾個電視機好適合一班人喺度傾計食飯 任食嘅時間都係兩個半鐘 食飯嘅朋友就可以慢慢食唔使趕住走 所以呢度都幾適合多人聚會
2018-12-12 1250 瀏覽
剛同朋友去旺角行完街,見到(橫浜街場),診今晚天氣凍凍地,最適合就係食火鍋,餐廳環境好舒服又有特式,裝修仲好有氣氛,餐廳店員都好好服務,所以下星期有個好朋友生日,我都決定會在這個餐廳訂定位,為他慶祝,到時實會令他大有驚喜。花膠螺頭藥膳雞窩$298,內有半隻雞,肉質好滑嫩,還有花膠、紅棗、黨參、螺頭,湯底份量十分足夠,湯底好夠藥膳香味,飲左落肚成個人都暖哂,仲夠哂滋補。龍蝦鮮甜,仲啖啖肉,爽口彈牙。木桶是雙層設計,有著噴泉出口效果,可以隔左D油,我覺得仲可以將湯底及食材在木桶內不停滾動著,保持熱力及所有材料的味道,不會流失。主菜海鮮拼盤,有新鮮龍蝦,好有海水味的生蠔,仲賬卜卜,還有象拔蚌、大頭蝦、蜆等十分鮮甜。自家製響鈴及炸魚皮,好爽脆。牛肉粉嫩,雪花分佈平均,好有牛肉味。這些都是主菜,已經好飽啦,還有其他指定配菜可以添加,食番夠本,十分抵食。

龍蝦鮮甜,仲啖啖肉,爽口彈牙。

自家製響鈴及炸魚皮,好爽脆。

牛肉粉嫩,雪花分佈平均,好有牛肉味。

2018-12-10 36 瀏覽
彌敦道726成橦都係餐廳之前試過其他覺得唔錯今次試橫濱街場雖然裝修好繽紛好playful但係係好乾淨通爽的尤其打邊爐如果啲煙吹正自己塊面會好唔舒服打邊爐檯夠大先擺到嘢食我地兩個人坐張檯都好大松茸藥膳雞煲好香濃 感覺好滋補 好啱冬天個煲有兩層啲湯喺窿度滾出唻嘅時候會自動隔咗啲泡鴨血口感比豬紅實少少以前百佳有盒裝賣 成日買唻食而家要出街食先見到了豬頸肉同嫩牛肉都係平夾大份之選唔夠飽可以嗌牛胸爽之前淨係聽過係牛心口一舊白色嘅肉望樣以為食落口感會肥但原來幾物如其名 係爽爽地口同重牛味靚湯底搭竹笙一流索哂啲汁油麥菜好新嫩好新鮮連我少食菜都食哂特飲廿幾三十蚊 不過超大杯壓軸推介佢啲丸各式手打丸都好彈口 各有各好食所以我地嗌完一碟又encore一碟
彌敦道726成橦都係餐廳

壓軸推介佢啲丸
各式手打丸都好彈口 各有各好食
所以我地嗌完一碟又encore一碟
2018-12-08 66 瀏覽
旺角彌敦道726整幢商廈已經成為美食集中地,是夜預訂了這間特色火鍋店,甫出電梯便看見一排以啤酒樽蓋作為櫈面的擺設,全場地面以籃球場綠色為主調,牆上亦有籃球架,完全符合街場名稱,頗有噱頭。此店放題套餐有兩款,一款以藥膳為主打,另一款以海鮮為重點,今晚我們點了藥膳火鍋。首先侍應奉上一個木桶,真是非常特別,內裡盛載著花膠螺頭藥膳雞鍋,雞鮮嫩滑,湯味香濃,充滿紅棗人蔘鮮味,桶身構造特別,中間有孔噴出湯水,侍應說用勺盛載噴出湯水來呷,已過濾當中油膩泡沫等,喝得更健康,真的非常體貼。套餐包自家製餃子雲吞和丸類,全部按人數提供,人人有份,果真滋味無窮,非一般貨色可比。炸物有魚皮、腐皮卷,甘香可口,油炸鬼更是當中一絕,香脆無比,不容錯過。牛頸脊油花分布均勻,軟腍鮮味,其他火鍋配料一應俱全,啤酒汽水任飲,認真超值,性價比高。無論你是否喜愛在街場打波,真的要來試試這間街場火鍋,保證令你感到驚喜。

2018-12-08
  • 花膠螺頭藥膳雞鍋
  • 油炸鬼
2018-12-03 56 瀏覽
橫濱街場,聽到名會覺得日本得黎有啲mk,一行入餐廳環顧四周,會令你仿佛置身旺角街場咁,別有一番風味。橫濱街場主打養生、健康的噴泉火鍋,第一次來到便試了藥膳竹絲雞鍋,一上就聞到濃郁的藥膳味,飲到真材實料的人參味,的確是養生人士的必選推介。噴泉火鍋之所以會叫噴泉原來係因為桶入面有幾個小洞不斷噴湯出來,頗有睇頭。我們兩個人點了一碟手切肥牛,分量恰到好處,而且脂肪分佈平均,食落不會太油膩。另外還點了兩份海鮮拼盤,分別有龍蝦半隻、扇貝一個、虎蝦一隻和鮑魚一隻。龍蝦的肉新鮮、結實,有別於一般平價龍蝦的鬆散肉質,橫濱街場絕對令你改變平嘢無好嘢的觀念。當然,其他三款海鮮同樣新鮮,尤其虎蝦的確頗有鮮味。最後我們還點了香茅咸檸七,香茅插在杯中,味道不會蓋過咸檸七的味道,但盡顯新意。侍應看見我們的薯粉在鍋裏一去無回頭就主動遞上一個篩,十分細心。
2018-12-02
2018-12-02 34 瀏覽
秋風起 天氣開始轉涼 又到打邊爐季節一直都好想試下呢間特別既火鍋店因為佢個煲唔係普通既煲係一個木桶 一於就約朋友試試由於時間比較早 5點幾就上到餐廳 所以都無咩人 唔駛等店內好色彩繽紛 好有活力加上抬頭就有4部電視 如果要追劇都無問題一去到就叫左個煲先 滾滾佢食物係用ipad落單 有圖又清楚 打邊爐一定要撈豉油叫左養生松茸菇雞煲 湯底好足料 個木桶好特別 因為佢側邊會有噴泉口 店員解釋 如果想飲湯可以係泉口位畢湯 會自動隔左油雞件切得大件 唔會有咁多碎骨個湯真係好清 唔駛隔油而且湯底配料好足 好有藥材味忍唔住飲左幾碗飲完湯開始上配料 時間啱啱好竹笙好抵食 又吸湯紅薯粉又係吸湯之選 又飽肚魚皮餃粒粒分明 唔係雪藏貨西洋菜新鮮乾淨手打芝士牛丸 必點 見到紅色肉粒就知新鮮牛肉小碟本地手切牛 紋路好靚牛肉幾秒就熟 又淋又好有肉味芝士牛肉丸 睇相就知芝士有幾流心一咬即爆芝士店員好貼心俾埋個隔隔我地煮薯粉 咁就唔駛搵唔返啲粉食最後叫左杯透心涼既薑汁薏米水好多薏米 好健康 唔會有假甜味不得不讚既係店員好主動換碟加湯同解釋 服務超好雖然打邊爐好熱氣 但木桶好處就係唔會上火加上噴泉隔油 湯底足料養生打多
秋風起 天氣開始轉涼 又到打邊爐季節

雖然打邊爐好熱氣 但木桶好處就係唔會上火
加上噴泉隔油 湯底足料養生
打多幾次都唔怕唔健康

2018-11-26 60 瀏覽
今日早左出旺角,就決定食完野先行街。入左呢棟大廈後,見到7樓有間新開嘅火鍋店,就入去試一試。睇完餐牌後揀咗花膠螺頭藥膳雞鍋,個鍋係個大木桶黎,對於習慣食傳統火鍋嘅我地有好大嘅新鮮感。個木桶入面有幾個孔位,會噴返啲湯出黎,如果要飲湯就直接喺洞口接住啲湯飲,啲湯好清澈,唔洗驚飲到油同泡。至於味道真係唔錯,湯底夠濃味,好足料,好香藥膳味,入面有已切件嘅雞,花膠同螺頭,全部嘅質素都好掂!雞好滑同爽口,花膠螺頭都整得好淋!木桶内側有幾個出湯口,店長話用湯匙不會油膩,夠新意特別!米網炸響鈴,色澤金黃,入口散發豆香,筷子一夾已感非常酥脆,有層次感跟住仲有西班牙黑豚腩,西班牙出名黑豚,呢部份仲要係腩肉,脂肪會多少少,但係食落超滑,而且唔覺得肥,比普通嘅肥牛食落更加滑溜,非常高質嘅黑豚肉。

2018-11-24 72 瀏覽
今天與友人到旺角橫濱街場吃火鍋, 因為差不多到冬天, 吃一個火鍋。 我們在中午來到這裏吃火鍋 每人叫了一個像鼻套餐, 價錢十分合宜。這裏有6種火鍋配料 ,有辣椒,香蒜,香蔥等等。這是蕃茄濃湯湯底 ,入面有蕃茄,豆卜等等,顏色十分鮮豔。 湯底有非常濃郁番茄清香。這是豬骨濃湯, 湯底非常香濃嘅豬骨味。 湯底有淡淡清香,再配上番茄,青菜等等,味道非常可口。這是薯粉 ,入面配有冬菇,粟米,生菜等等配料。我們亦叫了烏冬, 烏冬十分彈牙可口。這是肥牛,配上芝士丸和雲吞。這是海膽丸,牛肉丸和蟹子丸,肉質非常彈牙。我們將所有材料放進煲內 ,吃的時候 ,有非常濃郁嘅番茄香味, 十分滋味。 很適合冬天嚟打邊爐, 好友一聚。這是海鮮拼盤,肉質非常新鮮彈牙可口。

這裏有6種火鍋配料 ,有辣椒,香蒜,香蔥等等。

這是薯粉 ,入面配有冬菇,粟米,生菜等等配料。

我們亦叫了烏冬, 烏冬十分彈牙可口。

這是肥牛,配上芝士丸和雲吞。

這是海膽丸,牛肉丸和蟹子丸,肉質非常彈牙。

這是海鮮拼盤,肉質非常新鮮彈牙可口。
2018-11-20 78 瀏覽
嗰日係太子行落旺角,經過近旺角呢幢商業大廈,原來成幢都係食嘢嘅,竟然見到有木桶打邊爐,立即想去試吓,上到去5:20左右人哋都未開門🤣原來開5:30 🤣入到去好似入左個球場咁,呢度啲裝修好特別。安排咗我哋坐喺卡位,呢度係用iPad自己落單。見到枱面啲調味料好吸引樣樣都上落。唔鋪都係我最鍾意嘅!第一時間梗係諗吓要咩湯底啦!揀咗要雞煲,但係自己又唔食大辣,問咗待應佢話少辣都唔會太辣。好期待個木桶嘅出現,上枱果下簡直係嘩咗一聲!勁多芫茜,洋蔥,全部我都非常喜歡,侍應叫我地食晒啲界全部都非常喜歡,侍應叫我地食晒啲雞先,入面都有好多雞,個嘴食完都有少少麻煩不過好嘢未,因為我本身鍾意濃味所以我覺得好好食啊。其實食完啲雞之後都有少少飽。食食吓原來個底有啲石春,石春喺邊度開木桶入邊啲嘢食有熱力,同埋個木桶側邊有幾個窿開頭都係度諗其實嗰幾個窿有乜作用,侍應話俾我知一陣間食完啲雞我就會知道有咩用架啦。終於食完啲雞啦,可以加湯啊忍唔住要影低呀呢刻!跟住好期待佢不停窿係做乜,我見侍應打到去幾個窿附近,然後吸蓋,忍唔住裝左幾次,終於滾啦原來佢靠我幾個窿嘅蒸氣另到啲湯滾!真係好神奇!除咗雞煲咁梗係要叫啲料打邊爐啦!

除咗雞煲咁梗係要叫啲料打邊爐啦!首選梗係牛肉今次嗌左個本地手切牛肉,龍躉片同埋特色炸魚皮。

龍躉片好新鮮好厚肉,層皮啲骨膠原超級正!放落D湯度灼完都好滑。

本地手切牛,一上枱見到個樣已經好正,又唔會太瘦,開頭好驚𤆥得耐會好老,只𤆥左幾十秒就食,完全係勁滑,後來幾快𤆥耐左都唔會老,啲肥油部份睇落去以為好肥但係其實食落去係爽口,啲肉好有牛肉味,正呀!

呢個特色魚皮真係好特別我都係第一次見,佢唔止魚皮咁簡單,上邊釀左啲墨魚滑,呢個真係重點推介,點買沙律醬室完全係邪惡極點,不過真係一定要食。必點之選!

其實仲有西洋菜冇影到,西洋菜超級嫰!好新鮮好翠綠不過唔記得影相🤣🤣🤣

開頭諗住買嘢飲叫侍應比咗兩杯水,但最終不敵打邊爐一定要飲可樂嘅配搭!

總括呢一餐精彩又好食,各種打邊爐真係好正!❤️😍😍😍

同朋友打邊爐打得多,今次來食呢間特別D嘅特色杉木木桶噴泉火鍋😍😍木桶由杉木製造,當D湯底係木桶入面滾嘅時候,一陣陣彬木木香加上清香湯底味,特別能夠帶出到食材嘅新鮮。😋😋木桶內口會將湯噴出,湯不含油份,可以嘗到湯底同食材嘅原汁原味。調味要另外收錢每位$10,不過勝左基本我喜歡食嘅蔥、辣椒等都好齊。我地order左最清嘅「超甜栗米蕃茄湯底」,打算今晚以海鮮為主打🦐🦀🦑我地叫左一人一份「海鮮拼盤」,裡面包括左龍蝦、大虎蝦、元貝同飽魚。元貝超大隻,兼厚肉,滾完唔韌,仲要超鮮甜!隻龍蝦上碟時仲係好生猛,肉嫩多汁!虎蝦真係有我隻手咁大隻!仲好肥美好多肉!飽魚就麻麻地,唔係好咬得開,韌左D。太喜歡食蟹,所以叫多左碟大肉蟹$128/隻。不過對隻蟹有D失望,蟹身肉就好多,不過D肉唔太新鮮。蟹拑唔算多肉。魷魚筒一碟6隻,超新鮮!加上清湯底,原汁原味食到魷魚筒好鮮味,一流!最後就食埋湯底D栗米,粒粒栗米脹卜卜,超甜。湯底煲完2個鐘,再加上海鮮鮮味,係一碗唔油又清甜鮮味海鮮湯!不過餐廳唔係放題,要逐碟叫,對於一D一定要食肉先夠飽嘅人黎講咁食可能未必夠飽。不過如果想試新鮮海鮮火鍋的話,呢間絕對推介!!!

隻龍蝦上碟時仲係好生猛,肉嫩多汁!

虎蝦真係有我隻手咁大隻!仲好肥美好多肉!

飽魚就麻麻地,唔係好咬得開,韌左D。

最後就食埋湯底D栗米,粒粒栗米脹卜卜,超甜。

2018-11-11
  • 海鮮拼盤
2018-11-17 63 瀏覽
打邊爐對我黎講真係又愛又恨,雖然好味,但就好熱氣。呢間火鍋店主打養生木桶火鍋,咁就一定要黎試下木桶用上杉木同埋雙層設計,造成噴泉效果,可以有效過濾火鍋中既雜質同油份。想飲湯既話只要係噴泉口裝,湯一樣能夠保持清甜而不油膩厚花膠鮑魚螺頭藥膳雞鍋(濃湯) $348:今次點呢個火鍋既湯底藥膳味非常香濃,而且十分足料,雞仲好嫩滑,可以睇得出個火鍋落足心機。火鍋配料豐富,同一種類都有好幾款款式同口味選擇,幾有誠意,而我都比較推介以下幾款配料本地手切肥牛(小) $188:牛肉一上枱已經覺得幾靚,好重牛肉味,肉質亦唔會老同韌。越南虎蝦 $128:虎蝦夠曬大隻,新鮮甜美,肉質清爽彈牙即包手工餃子雙併 $78:手工餃可以任選兩款雙併,我就試左蓮藕餃同芫茜鮮肉餃。餃子皮薄餡靚,蓮藕同芫茜鮮肉都好Fresh既感覺手打芝心牛丸 $68:坊間好少有既芝心牛丸!牛丸彈牙肉厚,同芝士好夾芝士炸響鈴 $58:非常推薦呢度既炸響鈴,首先口味多,而且仲係即炸,唔會有一種放左好耐既油溢味。而芝士口味亦夠新奇好味總括黎講,我認為呢間火鍋店食物有誠意,環境亦都舒適,值得一試

越南虎蝦 $128:虎蝦夠曬大隻,新鮮甜美,肉質清爽彈牙

2018-10-28
晚市木桶噴泉邊爐就有好多人介紹,咁午市又點呢? 今次兩支弓嚟食午市,都有意外驚喜,餐廳抵食好坐有誠意呢到午市一人象鼻火鍋既叫法:喺一味主食,即豬、牛、羊、海鮮四簡一,另叫三種火鍋配料,最後烏冬或薯粉2選1,若加錢可轉馬來西亞麵。最推介蕃茄湯底,初頭上果陣仲以為喺麻辣湯底到咗,點知一聞喺特濃嘅蕃茄湯底,濃郁入味。鍋細細,入面的配料再加埋蔬菜盤,份量都相當足夠。一出電梯門就感覺到餐廳的主題,係街場成日見到既綠色鐵線圍網。環境很舒服,街場主題視覺上舒服而且新鮮,窗邊卡位落地玻璃感覺開揚。最重要喺,樓頂夠高,通風幾好,感覺冇乜平時打邊爐最驚嘅又大煙又迫。牆上面有掛住波衫,籃球足球,店舖被訪介紹之類的裝飾。第一個餐$58湯底 : 蕃茄主菜 : 肥牛配料 : 蓮藕餃 + 辣椒牛丸 + 蝦丸 + 烏冬其中辣椒牛丸最有特色,中間釀入辣椒令辣味由內而外咁滲出嚟,唔似就咁點辣椒豉油得表面一層辣。你喺一食就知唔係坊間買到既普通牛丸,再睇番餐牌介紹先見到喺自家手打丸,名副其實。蝦丸都係非常香口入味,彈牙而且重蝦乾味。肥牛中上,我鍾意另一個餐的黑豚肉多啲。最後蓮藕餃就普普通通,食落淡淡地,勝在口感爽爽地都唔錯。

最推介蕃茄湯底

牆上面有掛住波衫,籃球足球,店舖被訪介紹之類的裝飾。

第一個餐$58
湯底 : 蕃茄
主菜 : 肥牛
配料 : 蓮藕餃 + 辣椒牛丸 + 蝦丸 + 烏冬

其中辣椒牛丸最有特色

附送的蔬菜盤配料多樣,份量不少,慢慢食一定夠。

蕃茄湯煮烏冬好入味。蔬菜盤有栗米、蘑菇、金茹、鮮蕃茄和一大扎菜。

另一個餐$68
湯底 : 麻辣湯底
主菜 : 西班牙黑豚肉
配料 : 響鈴 + 芝士獅子狗 + 莞茜餃 + 蕃薯粉

個人覺得黑豚肉比肥牛好小小,其實兩種都比一般快餐店新鮮好多,塊塊分明。

響鈴超好食極推介
,大大條好香口,唔食走寶。莞茜餃個人覺得唔夠重手,芝士獅子狗就正常。

蕃薯粉喺似粉絲果隻,較幼身。

友人唔食得辣,而佢都覺得個麻辣湯底唔算辣,辣可以加湯好快就會稀釋到。

最後$20加咗杯椰汁紅豆冰,冰打得好碎,椰汁味好出,正。

坐窗口位非常舒服,4個人感覺寛敞,午市人亦唔多,價錢平,下次再來就試埋個木桶噴泉火鍋!
2018-11-13
  • 辣椒牛丸
  • 蕃茄湯底
  • 原味炸響鈴
之前見過雜誌介紹呢一間木桶噴泉火鍋,覺得幾新奇,一直都好想試,難得今日有friend 肯陪我一齊打邊爐,唔駛諗咁多,即刻book位食。原來而家晚市 1730-0045入座,仲可以以優惠價$98蚊order 一人前海鮮拼盤一份,非常抵食🙂。餐廳既設計係工業風,以黑色鐵絲網為主,甚有特色。環境乾淨企理第一次試食木桶噴泉火鍋,火鍋散發出陣陣杉木香,我同朋友叫左最清嘅湯底👉🏻超甜粟米番茄鍋,因為諗住用最清既湯底去食出食物最鮮既味道😋😋湯底黎到粟米同蕃茄多到成個木桶都係,非常誇張,而粟又大,而且真係非常清甜😋😋海鮮拼盤包括每人龍蝦半隻鮑魚一隻大元貝一隻大虎蝦一隻海鮮完全無令我地失望,即劏海鮮好新鮮😱又大隻又生猛😱龍蝦肉好爽,而且好多肉鮑魚大大隻,有咬口,但又品會太韌扇貝大大粒,肥大肉厚肥大肉蟹大大隻肉蟹,多肉又多膏,而且非常新鮮,加上用冰黎保溫,無咁容易變壞食完海鮮之黎,淨飲湯都好味到不得了!鮮蕃茄粟米海鮮湯,好入味,精華係哂每一啖湯😋食完之後叫左雙拼炸響鈴,一個芝士味,另一個紫菜味,新鮮現炸趣卜卜,碌一秒食真係冇得頂,而且芝士味好香濃😋😋再食埋本地手切肥牛,肥牛非常新鮮,而且油脂分布平均,肉

第一次試食木桶噴泉火鍋火鍋散發出陣陣杉木香,我同朋友叫左最清嘅湯底👉🏻超甜粟米番茄鍋,因為諗住用最清既湯底去食出食物最鮮既味道😋😋

海鮮拼盤包括每人
龍蝦半隻
鮑魚一隻
大元貝一隻
大虎蝦一隻
海鮮完全無令我地失望,即劏海鮮好新鮮😱又大隻又生猛😱

龍蝦肉好爽,而且好多肉

鮑魚大大隻,有咬口,但又品會太韌

扇貝大大粒,肥大肉厚

肥大肉蟹

再食埋本地手切肥牛,肥牛非常新鮮,而且油脂分布平均,肉質鮮嫩,牛味香濃