2018-11-13
今日約左朋友係旺角食飯,中意打邊爐既我,今日當然品例外,都係打邊爐啦!上OpenRice 搵左一陣,比我地搵到呢間橫浜街場。呢間火鍋店既賣點係,木桶噴泉火鍋😱😱平時打邊爐都係用傳統既煲,用木桶黎打邊爐都真係第一次,所以覺得好似幾得意咁,有別於一般既火鍋店,於是就去試下🤤🤤。一坐低,個環境好舒服,而且座位好寬闊。一d都唔迫,而且地方好新淨,又唔會好大油煙味!湯底我地揀左個‘‘超甜粟米蕃茄湯’’,湯底如同其名,真係超甜!! 而且成個湯底好多栗米同蕃咁茄,非常足料👍🏾唔錯首先我地叫左‘‘肥大肉蟹’’,好多肉,仲好多膏,而且蟹既鮮味香濃,真心好味🤤🤤 我地仲叫左‘‘魷魚筒’’,一客有6條,但每一條都係大大條,而且精瑩通透,就算碌完之後條魷魚🦑都唔會縮好多😊而且一樣都係好新鮮!正!😚最後我地仲每人叫左一份‘‘海鮮拼盤’’,呢個係2人份量,當中有鮑魚、蝦、扇貝,每一款海鮮都有2樣,全部都好新鮮😋超鮮甜!!鮮蝦爽口而且大大隻,差唔多有成隻手掌咁多😱😱😋😋鮑魚都唔弱,非常爽口,而且好腍嫩食完呢餐海鮮盛宴真心滿足,所有海鮮都好食鮮,而且一d都唔貴😆
呢間火鍋店既賣點係,木桶噴泉火鍋😱😱
鮮蝦爽口而且大大隻,差唔多有成隻手掌咁多😱😱😋😋 鮑魚都唔弱,非常爽口,而且好腍嫩