2022-07-24
近年新派冰室越開越多,係ig見到呢間「檸檬冰室」,鮮艷嘅黃色裝潢非常養眼,仲見到有鮑魚食添,點可以唔試下?餐廳菜式選擇好多,炒粉麵飯、小菜、鐵板等等,總有一樣啱你食。真‧鮑魚火腿絲撈一丁特餐 :話咗要黎呢度食鮑魚,梗係要試呢個撈一丁。一碗有兩隻鮑魚,雖然唔算好大隻,但只係需要$58就食到可以話係超值,撈丁好香麻油味,味道有d似瑞士汁,非常惹味。跟餐有黑松露炒蛋及丹麥多士,炒蛋好滑,配埋黑松露更香更有風味;丹麥多士比普通多士更穌脆。香煎雞扒配吉烈魚柳鐵板餐 :一上枱,我同朋友都同一時間”嘩”咗一聲,因為真係好大塊魚柳,揭開魚柳發現同一大細嘅雞扒,份量十足,好彩揀咗配薯條,如果配飯或意粉,真係分分鐘兩個人都食唔晒。魚柳外層炸得好香脆,魚肉依然保持嫩滑;雞扒煎得好香,配埋黑椒汁食好開胃。檸檬一字雞翼 :黎得檸檬冰室,當然要試下佢地嘅檸檬系列,呢個一字雞翼炸得好脆,配上檸檬柚子醬,酸酸甜甜食到停唔到口。黑鑽紅豆冰 :餐加8蚊可以轉特飲,見到呢幾款夏日特飲,大大杯啱晒酷熱天氣下飲。紅豆冰加入涼粉,飲完真係透心涼。
真‧鮑魚火腿絲撈一丁特餐 :
香煎雞扒配吉烈魚柳鐵板餐 :