2024-10-06 187 瀏覽
第一次食CP值超高嘅晚餐香煎春雞配燒汁 (半隻)皮脆肉香嫩滑 有雞味 連雞胸肉都唔嚡口 雞翼極香脆 沙律配菜份量十足 加上脆口嘅薯角 有足料餐湯 好味蒜蓉法包 餐飲 $98蚊套餐非常超值西京燒比目魚扒魚肉嫩滑皮脆 燒汁好味 加上份量十足沙律 套餐非常超值環境 舒適嘅梳化座椅 冇煙味 加上好聽嘅音樂 多部電視 好適合情侶 或者三五知己 飲返杯冰凍啤酒 ☆☆☆☆☆仲可以玩snooker 掟飛鏢P.S. 洗手間整潔乾淨忘記影lunch套餐價錢 更超值
第一次食CP值超高嘅晚餐

香煎春雞配燒汁 (半隻)

西京燒比目魚扒

魚肉嫩滑皮脆 燒汁好味 加上份量十足沙律 套餐非常超值

P.S. 洗手間整潔乾淨
忘記影lunch套餐價錢 更超值
  • 香煎春雞配燒汁 (半隻)
🎀旺角。酒吧餐廳滋味西餐🍽️🎀🪄店名* #歌德餐廳酒吧🔮地址*旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心6樓 🔮🗾分店地區🗾 荃灣,旺角,葵沖💰價錢$303.6 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵平時好少會出入酒吧比較嘈吵既地方因為要睇比賽 破例去左一次呢間系酒吧mix餐廳 入面有得扔鏢餐廳門面比較外國特色地板用左黑白格紋 幾特別餐廳環境寬敞 分開左兩個格局一邊系寧靜d 比普通客人聚會而另一邊系扔鏢 比較多人聚集我覺得佢呢個分區唔錯 岩曬唔同人要求🤗餐廳光線比較暗 牆色及桌椅都係暗色為主 好岩夜晚同朋友小聚☺️🍽️食物質素🍽️本身對餐廳mix酒吧既食物質素唔會抱太大期望 因為估計主要系飲酒🍻但係估唔到餐牌都好多款野食選擇 餐牌亦都做得精美清晰最後揀左一款主食同埋小食味道唔錯 價錢中等😎👀評分💖💖💖💖💖🪄迷迭香燒羊架$198平時系出面好少食羊 所以唔知道既成熟好之後問咗侍應 佢推介七成熟唔錯呢到已經見到個擺盤好吸引 同埋份量亦都唔少 有三大舊 仲配上少
🎀旺角。酒吧餐廳滋味西餐🍽️🎀

🪄店名* #歌德餐廳酒吧
🔮地址*旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心6樓 🔮
🗾分店地區🗾 荃灣,旺角,葵沖
💰價錢$303.6 已加一(2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

之後問咗侍應 佢推介七成熟唔錯
呢到已經見到個擺盤好吸引
同埋份量亦都唔少 有三大舊 仲配上少量薯角同沙律
佢嘅餐點都係即整即上 所以係好熱辣辣😍
好推介平時鍾意食羊嘅人過嚟試下 佢嘅羊肉燒得外脆內嫩 羊味十分濃
而且羊肉唔會燒到太乾 食落去仲有啲肉汁同油脂 勁正🙆
配上嘅薯菜都係好新鮮 沙律菜鮮甜脆口
不過建議都係一上菜就盡快食 因為我擺咗一段時間去凍 啲肉就會開始冇咁嫩身~

👀評分💖💖💖💖💖
🪄炸辣味雞粒$78
佢呢一款食物係本身有配粗身嘅薯條
佢嘅粗身薯條係呈扁狀 好有薯味
仲要都係即刻炸 好岩我呢個薯條愛好者🍟
炸雞粒未算超級辣 我覺得可以接受
兩款嘅炸皮都係外面好脆 而且炸皮唔會太厚 幾推介😜

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 炸辣味雞粒
  • 迷迭香燒羊架
2023-09-19 803 瀏覽
德國薯仔湯好多料 有陣西芹味 有洋蔥西芹粟米紅蘿蔔薯仔 牛油法包牛油好香 不過包即使焗左都係偏硬檸茶少甜少冰真係少甜 甜度啱啱好 真係少冰 無凍死Chow沙律個醬似日式八爪魚嗰隻味 不過稀d 聞落去係酸酸地咁 未試過 幾特別薯仔有焗過既香草味 似bbq味?唔識形容不過好食 啱啱緊熟主角:雞隻雞熱辣辣 好多汁 雞髀鹹味啱啱好 好滑✨雞胸好少好少鞋 可以接受😂不過雞殼薄肉位 太鹹了🥲雞翼尖太燶雞既肥膏唔係好多 Chow表示滿意(*¯︶¯*)個焗飯 對於揀飲摘食Chow黎講....好大陣青椒味呀🥲呢個價錢 食呢類嘢 都算抵(*¯︶¯*). (5為滿分) 糖尿:腎虧:🧂🧂價錢: $68 +$3 凍飲 加一回頭:😋😋😋😋😋(價錢抵)直昇機:
德國薯仔湯
好多料 有陣西芹味 有洋蔥西芹粟米紅蘿蔔薯仔
牛油法包
牛油好香 不過包即使焗左都係偏硬

檸茶少甜少冰
真係少甜 甜度啱啱好 真係少冰 無凍死Chow

薯仔有焗過既香草味 似bbq味?唔識形容不過好食 啱啱緊熟

主角:雞
雞既肥膏唔係好多 Chow表示滿意(*¯︶¯*)

個焗飯 對於揀飲摘食Chow黎講....好大陣青椒味呀🥲

呢個價錢 食呢類嘢 都算抵(*¯︶¯*)

. (5為滿分)
糖尿:
腎虧:🧂🧂
價錢: $68 +$3 凍飲 加一
回頭:😋😋😋😋😋(價錢抵)
直昇機:

2023-09-19
午餐
  • 焗雞
2023-08-15 588 瀏覽
下午的時候和朋友去這間餐廳,兩人都覺得非常之值得,為什麼會覺得性價比超值?是因為他的午餐Menu都大大份,但價錢平均也是50至$60左右,範圍是40幾元至70幾元左右。而且款式比較多,我自己喜歡食沙律,所以常常會想找有沙律的餐廳,然而不是很多餐廳的沙律都大份,而且朋友不一定喜歡食沙律,所以要找一間有沙律也有其他款式的食物種類,這一間就不錯了!除此之外,我也喜歡他的環境,下午的時候不會太多人,比較安靜及地方比較大,而如果是夜晚應該是一個可以多人來的餐廳睇波!
雞扒焗飯
芝士雞扒沙律

2023-08-05
15 分鐘 (堂食)
雞扒焗飯
2023-02-06 1141 瀏覽
這是一間餐廳酒吧,有掟鏢機和桌球枱供娛樂,地方都大,第一次和朋友在這裏食晚餐,可能我們早吃飯,所以人流比較少,但都有煙味和少許嘈吵。食物價錢唔貴,我們用了優惠更加抵食,某啲食物有水準,我們叫了:炸洋蔥圈不過食落好油,粉層好厚,入面嘅洋蔥圈更加非常之薄炸魚薯條粉層唔厚擔擔肉,炸得鬆脆蘑菇牛肉漢堡牛肉嫩滑多汁,好味西班牙海鮮飯略欠太多湯汁,但味道還可以迷日香燒羊架配啤酒燒羊架肉質鮮嫩冇騷味,配啤酒一流

炸洋蔥圈
不過食落好油,粉層好厚,入面嘅洋蔥圈更加非常之薄

炸魚薯條
粉層唔厚擔擔肉,炸得鬆脆

蘑菇牛肉漢堡
牛肉嫩滑多汁,好味

西班牙海鮮飯
略欠太多湯汁,但味道還可以

迷日香燒羊架配啤酒
燒羊架肉質鮮嫩冇騷味,配啤酒一流
2023-02-03
用餐優惠
團購
  • 炸魚薯條
  • 迷日香燒羊架
2022-10-06 1192 瀏覽
鍾意擲鏢嘅朋友一定要book mark呢間gogoduck餐廳,除咗佢個食物價錢唔貴,食物水準高,而且有八部以上嘅鏢機俾你擲!一定唔使同人爭,佢個空間感都好大好足夠,唔驚撞到隔離擲鏢果個,因為以往去擲鏢通常都要去酒吧或者去掟標場,嗰啲地方一般好少有正餐食,次次都要食完飯再去酒吧擲走兩場,呢度就可以一路食一路擲,適合一大班朋友來玩!是日餐湯呢個蘿宋雜菜湯好足料好好飲!黑松露忌廉汁虎蝦意大利飯 $108比想像中嘅份量大好多,非常抵食!大頭頭有少量蟹膏,好鮮甜好食!同埋佢隻蝦真係好大隻所以性價比都幾高,個意大利飯焗到啱啱好唔會好硬,黑松露味道非常突出,好惹味!好食!推介!焗辣肉醬墨西哥粟米片 $78呢個墨西哥脆片超有驚喜,配埋個酸酸辣辣既辣肉醬,好開胃好好食!佢烤焗嘅時間調教得啱啱好,感覺煙煙韌韌,又能做出拉絲既效果,非常高分!而且價錢只係$78,真係無得輸!員工都好nice有求必應,只是當日店內太多客人個場又大,見到3個staff忙來忙去😂

是日餐湯

是日餐湯

呢個蘿宋雜菜湯好足料好好飲!

黑松露忌廉汁虎蝦意大利飯 $108

焗辣肉醬墨西哥粟米片 $78

2022-09-30
10 分鐘 (堂食)
  • 黑松露忌廉汁虎蝦意大利飯
  • 焗辣肉醬墨西哥粟米片
Eatigo book 18:00 (50% off)平民價錢 有Fine Dine體驗場內有煙燻效果餐廳¼滿 低密度食嘢體驗主菜超過一個小時先到叫咗一個炸水牛芝士一個希臘沙律一個牛扒等咗半個鐘,炸水牛芝士終於嚟到味道一般,不過不失再等多10分鐘 希臘沙律到沙律入邊嘅芝士係冰,咁大個人,第一次食咬落去係爽脆同埋有聲嘅芝士非常之新奇有趣 希望唔會肚痾最後等多20分鐘牛扒終於到千言萬語 不如親身感受係呢一個鐘嘅等待過程 已經比啲煙味攻到好唔舒服冇下次
Eatigo book 18:00 (50% off)

平民價錢 有Fine Dine體驗
場內有煙燻效果
餐廳¼滿 低密度食嘢體驗
主菜超過一個小時先到

叫咗一個炸水牛芝士
一個希臘沙律
一個牛扒

等咗半個鐘,炸水牛芝士終於嚟到
味道一般,不過不失

已經比啲煙味攻到好唔舒服

冇下次

2022-09-20
2022-09-17 550 瀏覽
在旺角找餐廳,現在通脹好厲害,茶餐廳五十幾元一個堂食午餐好常見,想平點就食飽餐,但又唔夠飽,在街上聽到$38一個午餐,覺得好幸運!上8樓,環境都可以。無煙味,非常好。睇下有咩食先,$38有咩提供到?膽粗粗試個A餐,等了十分鐘,有職員話A餐賣哂。咁試B餐吧希望有得食先來餐湯和熱咖啡。熱咖啡是熱的,有保鮮紙在上面,好少見唔知點解要咁做?大家估下或留言分享吧等候中就看看傳單有什麼。都好欣賞設計菜單的人,由$39-$268都有。等多13分鐘左右,上了碟幾靚仔的麻婆豆腐飯:汁夠辣,味濃,餸飯一流。天氣熱,豆腐易變酸變壞。1/3變酸了。如全部正常,這食評是100分。整體來説,因為平,無煙味,即使有食材有少少扣分,這餐都有85分。

上8樓,環境都可以。無煙味,非常好。

睇下有咩食先,$38有咩提供到?

膽粗粗試個A餐,等了十分鐘,有職員話A餐賣哂。咁試B餐吧

希望有得食

先來餐湯和熱咖啡。熱咖啡是熱的,有保鮮紙在上面,好少見
唔知點解要咁做?大家估下或留言分享吧

熱咖啡和中湯

等多13分鐘左右,上了碟幾靚仔的麻婆豆腐飯:
麻婆豆腐

麻婆豆腐

2022-09-17
2021-03-10 1584 瀏覽
食過好多次次,次都覺得啲嘢好好食依家仲要做緊堂食半價, 50蚊一個意大利飯,七十幾蚊一個漢堡包真係抵到爛今次叫咗一個黑松露雜菌意大利飯同埋 bbc漢堡黑松露雜菌意大利飯, 睇落以為好細,其實好大, 裏面有好多砻同埋裏面仲有啲翠玉瓜,食落好好食, 少少爽唔會好漏, 啲飯有少少煙韌,唔會好濕,汁嘅份量剛剛好bbc漢堡裏面塊漢堡好多汁好好食,唔係好似急凍貨,裏面有三、四塊煙肉,但係就略嫌乾咗少少, 反而另外配菜嘅薯條就真係超好食,條條都好脆,脆得嚟又唔會乾,仲脹卜卜好食過麥當勞嗰啲好多反而環境就真係認真一般,勁多人食煙,同埋真係嘈到核爆
食過好多次次,次都覺得啲嘢好好食

今次叫咗一個黑松露雜菌意大利飯同埋 bbc漢堡

bbc漢堡

反而環境就真係認真一般,勁多人食煙,同埋真係嘈到核爆
黑松露雜菌意大利飯
bbc漢堡
2021-03-09
10 分鐘 (堂食)
黑松露雜菌意大利飯
2020-12-25 711 瀏覽
同朋友黎到呢間餐廳食飯,諗住吹吓水輕鬆吓,但係呢度啲野食認真一般!當中我同朋友都覺得個炸洋蔥圈麻麻。食落好油,粉層好厚,一拮就散哂。入面既洋蔥圈更加係非常之薄。不過值得一讚既係杯啤酒真係好冰凍!
2020-10-22 784 瀏覽
呢間餐廳本人經常會過來, 佢嘅定位係bar & restaurant, 所以日頭呢就做茶記生意, 夜晚呢就可以飲酒同darts, 當然環境係似bar 多過似茶記啦, 所以環境方面就絕對唔錯嘅, 而且職員都打掃得非常乾淨本人就同女友各叫左一個午餐, 包餐湯/沙律, 主食同埋飲品飲品方面都係叫凍檸茶少甜, 咁呢間餐廳嘅糖水係溝埋去杯茶度而唔係另外配上, 本人係非常中意呢種做法, 因為另外配上糖漿的話, 糖漿好難溝到凍茶, 搞到茶還茶, 糖還糖, 呢個處理手法就好似茶記, 不過呢度嘅檸茶一向都好好, 茶底好清, 唔會溝到奶, 而且甜度係偏低, 所以更加感受到茶味, 同埋佢地都會貼心地用保鮮紙包好, 響疫情嚴重嘅時候重會為客人做多一步, 呢d 細節位會令人記在心上我地兩個午餐都係配上蒜蓉包加湯, 當日係大蒜雜菜湯, 呢度嘅包同湯係做得比出面好多餐廳都要出色, 首先蒜蓉包烤過但唔會老身, 外脆內軟而且蒜蓉味突出, 係一個好好嘅配角湯方面, 佢地落去煲湯嘅料都非常之多, 而且煲到材料都溝到湯裏面, 所以呢度嘅湯係比較結身, 今次飲嘅係大蒜雜菜湯, 老實講我只係飲到雜菜湯嘅味,而且味道好濃郁, 不過

本人就同女友各叫左一個午餐, 包餐湯/沙律, 主食同埋飲品

湯方面, 佢地落去煲湯嘅料都非常之多, 而且煲到材料都溝到湯裏面, 所以呢度嘅湯係比較結身, 今次飲嘅係大蒜雜菜湯, 老實講我只係飲到雜菜湯嘅味,而且味道好濃郁, 不過當你見到碗湯嘅質地之後都會相信佢嘅味道係真材實料

主食方面分別叫左什椒薯仔吞拿魚飯同埋辣味香蒜蝦肉意大利粉

什椒薯仔吞拿魚飯方面, 白飯係另上嘅, 所以首先唔會糊在一起, 而吞拿魚就比較普通, 唔會有令人反感嘅腥味, 而且魚肉唔會碎濕濕, 比較完整, 加上3色椒混在一起, 我覺得比起坊間吞拿魚嘅製法多左一種新鮮感, 而且3色椒煮得炆爛, 所以帶一種甜甜嘅味道, 無形中點綴到吞拿魚嘅單一, 而薯仔方面, 應該係以氣炸鍋方法烹制, 似焗非炸, 不過薯仔切件厚身, 可以食到當中粉粉嘅質感, 都幾香口, 但感覺同吞拿魚蓉唔多關事

辣味香蒜蝦肉意大利粉, 呢度雖然係以賣酒同darts 為主, 但佢地廚房嘅水平都唔低, 以呢個意粉為例, 做到口感爽滑, 條條分明, 蝦肉就係冰鮮貨所以鮮味係欠奉, 不過呢度爆香蒜片同炒意粉都好有一手, 所以整碟意粉都非常入味, 辣味就好似辣椒仔辣汁咁, 不過見相好淺色, 但其實非常之辣, 而且油份拿捏得好, 所以唔會食到啖啖油, 水準之作呢

最後埋單98蚊, 咁平邊度搵呀
2020-10-17
2020-05-10 1028 瀏覽
見到近期疫情開始有好轉, 兩點會好耐冇見面於是就到旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心6樓的歌德餐廳酒吧吃晚餐。 我們大約 七點鐘已到達餐廳, 餐廳環境空氣好差, 但都是意料中事,因為始終是餐廳酒吧。 我們先點了兩個晚餐( 包餐湯和飲品),香煎細虎蝦忌廉意大利飯$88, 香煎紐西蘭肉眼扒配薯菜$138, 然後再點了幾杯 house wine$65 。餐湯~ 蘑菇蜆肉湯, 超多蜆肉好足料。香煎紐西蘭肉眼扒配薯菜~ 七成熟, 肉眼扒味道正常, 可以接受。香煎細虎蝦忌廉意大利飯~ 呢一款真係麻麻地, 太淡味, 又不夠熱。House red~ 幾十蚊杯價錢算係咁, 味道正常, 沒有苦澀味。House white ~ 實在太酸, 試了一杯就夠了。食物質素普通, 同朋友飲酒傾計還可以, 但空氣質素太差, 有待改善。

餐湯~ 蘑菇蜆肉湯, 超多蜆肉好足料。
餐湯

香煎紐西蘭肉眼扒配薯菜
~ 七成熟, 肉眼扒味道正常, 可以接受。
香煎紐西蘭肉眼扒配薯菜

香煎細虎蝦忌廉意大利飯
~ 呢一款真係麻麻地, 太淡味, 又不夠熱。
香煎細虎蝦忌廉意大利飯

House white ~ 實在太酸, 試了一杯就夠了。
House wine

餐茶

2020-05-02
餐湯
2020-01-07 921 瀏覽
-️️◾️#橄欖油香辣蒜片蜆肉意粉 HKD$98蜆肉居然是連殼的😱肉質有口感而不是軟軟的淡淡的蒜香味好吃😋只是不要期待辣的部分🤣🤣◾️#凱撒烤雞肉沙律 HKD$78本來以為是幾塊的雞肉居然是一整大塊的雞肉!!雞肉雖然沒有很特別但這個份量我覺得可以沙律上面有放芝士片好吃😍◾️#烤雞肉漢堡 HKD$108配薯條🍟薯條很好吃😋就算冷了還是脆脆的漢堡的烤雞肉跟沙律的雞肉應該是一樣的😂😂整個漢堡味道不過不失但因為太多份而沒辦法一口吃到那麼多層吃起來很狼狽如果有先切一刀感覺會更好喔(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑服務分數: 🌕🌕🌗🌑🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌗🌑總分數: 🌕🌕🌕🌕🌑-歌德餐廳酒吧 (旺角)🍴 旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心6樓📞 36783300🕐 11:30-05:00#HKG #hkig #hkfood #香港 #香港美食 #香港美食指南 #香港旅行 #香港好去處 #香港美食推介 #香港飲料 #香港食評 #香港食物 #香港必食 #情侶好去處 #香港台灣 #香港地方 #香港必去 #香港
️️◾️#橄欖油香辣蒜片蜆肉意粉 HKD$98
蜆肉居然是連殼的😱
肉質有口感而不是軟軟的
淡淡的蒜香味好吃😋
只是不要期待辣的部分🤣🤣

◾️#凱撒烤雞肉沙律 HKD$78
本來以為是幾塊的雞肉
居然是一整大塊的雞肉!!
雞肉雖然沒有很特別

整個漢堡味道不過不失
但因為太多份而沒辦法一口吃到那麼多層
吃起來很狼狽
如果有先切一刀感覺會更好喔

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗
環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務分數: 🌕🌕🌗🌑🌑
價錢分數: 🌕🌕🌕🌗🌑
總分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
歌德餐廳酒吧 (旺角)
🍴 旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心6樓
📞 36783300
🕐 11:30-05:00

#HKG #hkig #hkfood #香港 #香港美食 #香港美食指南 #香港旅行 #香港好去處 #香港美食推介 #香港飲料 #香港食評 #香港食物 #香港必食 #情侶好去處 #香港台灣 #香港地方 #香港必去 #香港必吃 #旺角 #o__o旺角 #旺角美食
2019-10-04 825 瀏覽
星期四六點鐘去到唔洗等位,用某APP有半價主食。價錢超值。四個人每人$70出門口。大致上食物都好有水準,服務態度良好,可惜嘅係我哋都係唔食煙嘅人,食完飯之後衣服都留有氣味,所以應該唔會再去囉。食物方面我叫咗豬手:皮脆、多肉汁,容易切。推介!豬肋骨:超值的,肉有啲乾但可接受。春雞:個汁好好食,有檸檬香,焗得幾好,配合個汁好好味。推介!煙牛肉漢堡:都唔差,醬汁生菜,牛肉片份量適中。啤酒薯條:好好食,脆卜卜,推介!

食物方面我叫咗
豬手:皮脆、多肉汁,容易切。推介!
豬肋骨:超值的,肉有啲乾但可接受。
煙牛肉漢堡:都唔差,醬汁生菜,牛肉片份量適中。
啤酒薯條:好好食,脆卜卜,推介!

2019-10-03
2019-08-19 674 瀏覽
同事介紹一間超抵食既西餐廳👍🏻環境好大,幾舒服,岩哂我地幾個想靜靜地食個lunch佢個menu 都會不時轉, 今次叫左我最鐘意食既明太子意粉😂意粉偏硬身既, 但味道好濃烈,好岩我口味。跟餐仲配埋餐包同飲品,真係超抵啊👍🏻
同事介紹一間超抵食既西餐廳👍🏻
環境好大,幾舒服,岩哂我地幾個想靜靜地食個lunch