2024-02-04 552 瀏覽
服務態度問過客識唔識字?唔識字?是否不用招呼?如果經理對工作,有咁多不滿,可以同老闆講,不是去得失個客食物質素唔夠味,唔夠熱,落單超過45分鐘,要吹先有。清潔度非常一般,地上大量雜物,枱上有污跡,整體衛生欠佳。價錢真係平,價錢反映質素,不過唔會再幫襯。希望真正老闆見到,否則同對面一樣,等執笠,不如期改善,只希望冇其他食客遭受同樣待遇,不是貪就腳,見到咁人少,都知道乜事,喺度提醒大家,請三思,不長篇面,謝謝各位
服務態度
問過客識唔識字?唔識字?是否不用招呼?
如果經理對工作,有咁多不滿,可以同老闆講,不是去得失個客

食物質素
唔夠味,唔夠熱,落單超過45分鐘,要吹先有。

清潔度
非常一般,地上大量雜物,枱上有污跡,整體衛生欠佳。

價錢
真係平,價錢反映質素,不過唔會再幫襯。

2023-12-27 431 瀏覽
撞正初一十五嘅時候,要係科學園搵食齋嘅地方一啲都唔容易😅😅而且我唔鍾意自己食,所以一定要搵間有齋又有肉嘅餐廳,先可以同埋啲同事朋友一齊食lunch😆今日我先發現原來武吉士有素嘅炒飯同炒河粉食㗎!而且$62 有飯有野飲跟😋依個田園素菜炒飯再配杯熱檸蜜都只係$62個飯炒得幾粒粒分明,唔見好多油,啲配菜有椰菜粒🥬紅蘿蔔粒🥕蛋碎🍳菇🍄。全部炒埋一齊唔單止顔色靚,連味道都比想像中好食,個人認為食素嘅朋友值得一試👍🏽

依個田園素菜炒飯再配杯熱檸蜜都只係$62
2023-12-27
2023-04-11 1091 瀏覽
上星期放假前去左科學園,lunch就去左間武吉士,order左個印尼炒飯,份量幾足,好大碟,即炒,飯炒到一粒粒,加埋隻煎蛋,加多杯凍檸茶,埋单六十幾,合理價钱,抵食

印尼炒飯
2023-04-06
印尼炒飯
2023-02-25 851 瀏覽
其實都唔係第一次黎呢間餐廳,上次黎對佢哋印象都麻麻,但係見佢哋都有分兩可能今次會好啲啦希望,點知今次仲衰過上次,今日叫左個焗咖哩雞飯,竟然係未熟㗎,仲係又生又紅仲涷既,同個侍應講又愛理不理咁,服務態度真係奇差,差啲以為啲雞唔熟係我既問題咁,明明食茶餐廳都係想快啲食完快啲走姐,而家又要再等佢幫我整個碟雞,整完都係咁難食既。連鎖餐廳都可以差得咁離譜.. 唉!食到一肚氣,希望科學園快啲黎多啲高質啲既新餐廳。
2023-02-03 609 瀏覽
唔知點解,我囡去開科學園,就話食呢間,佢最like 「銀芽肉絲炒麵」,可能係炸麵抵,次次都order 呢個。我今次就order咗個泰式撈檬粉,但個人覺得個汁偏酸,肉少。
銀芽肉絲炒麵
泰式撈檬粉
2023-01-17
2022-09-11 1195 瀏覽
香港人多車多,要找一個地方可以舒舒的時間坐下而價錢不貴,也不是十分多。今天搭單車去我最喜歡的科學園,一向知道這裏有這間小店,有各色各樣的下午茶,價錢20至40多元,十分抵食,今日第一次試試!下午茶星期六日也有供應,既有輕食的多士、熱狗、豬扒包、魚柳包等,又有可配扎肉雞翼湯檬、喇沙,飽肚的有豬頸肉炒飯、焗豬扒飯、芝士肉醬意粉,可說應有盡有🥰不是太肚餓我叫了多士,可以選牛油、花生醬、咖央,煉奶,我選了咖央加花生醬,非常香脆,香味四溢的花生醬和咖央混在一起,很滋味!🥰雖然是平平無奇的多士但也吃得很開心。另外,我們叫了扎肉撈檬,檬粉非常幼細,很柔軟。撈檬的醬汁很特別,令到檬粉味道提升👍🏻👍🏻

2022-08-23 776 瀏覽
晚餐外卖自取,点了一份肉骨茶饭,吃到一半才发现里面躺着一只死蟑螂。没有什么特别想说的,恶心死了,以后再也不想去。拍摄了视频和照片留作证据。食品安全有问题,建议大家不要再去了,恶心人

食品安全有问题,建议大家不要再去了,恶心人

外賣自取
2022-07-07 705 瀏覽
晚飯叫咗個青咖哩豬扒飯外賣,打開個盒時已心知不妙,因為個咖哩係螢光青綠色,同一般青咖喱唔同。而味道方面,係完全冇咖哩味,而且非常咸,難以入口亦解釋唔到係咩味,只有的咸味。最正常係個白飯。價錢略高於茶餐廳價($70),但味道比普通茶餐廳都差好多

價錢略高於茶餐廳價($70),但味道比普通茶餐廳都差好多
青咖哩豬扒飯
外賣自取
2022-06-13 545 瀏覽
自從科學園故有既餐廳,俾科學園管理公司迫走晒之後,科學園少左好多價錢合理和味道較好既選擇。呢間餐廳初初開既時候,除左價錢貴少少,都尚算入得口。但一個星期前發現佢轉左manual 之後,味道就變左好差。買個滑蛋叉燒飯,加個凍飲要68蚊。但最大問題係難食,隻蛋煎到乾晒,叉燒又乾,完全無味道。科學園食嘢貴得尼又無選擇,我覺得完全係科學園管理公司既責任。無競爭,只要放中午就有人排隊幫襯,做得差仲要收得貴,但打工仔就無得選擇。
2022-04-06 628 瀏覽
中午堂食,餐廳是自助掃QR code下單我,朋友 2人 點了兩杯檸檬茶(一杯少甜,一杯走甜),同時上兩杯凍檸茶,問一問職員哪杯是走甜,職員隨之拿走其中一杯回送餐位,我直望另一職員,除下口罩,用匙羹試飲左一口🥶🥶🥶🥶🥶,再戴回口罩,左手仍拿著匙羹,右手送返杯“試完味”既凍檸茶到我枱. ...我問職員“你試飲過架喎”職員仲覺得無問題,我再望一望佢,佢先羅走..........疫情下,竟然發生咁既事,咁既服務🥶無言完全無晒食慾😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
中午堂食,餐廳是自助掃QR code下單
疫情下,竟然發生咁既事,咁既服務🥶無言

完全無晒食慾😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
2022-03-16 398 瀏覽
叫外賣餸漏嘢又唔認錯一句道歉都冇..... 店員仲叫我自己去拎 黐乸線畀咁貴運費叫我自己去拎? 仲有價錢方面完全唔值 一塊扒餐賣百幾蚊但味道只係值40幾蚊級數 大家千祈唔好食呢間 又貴又難食服務又差
外賣送餐
2021-12-22 583 瀏覽
之前食過一次叫焗飯,個兜就大啦不過份量好小,咁第2次去就試湯麵啦。叫左個清湯豬頸肉金邊粉,菜另加$4,總共$44連熱飲,但呢個份量會唔會太小?得兩塊薄薄豬頸肉,加$4就得2條菜芯忍唔住叫waitress過黎問呢個係咪貴餐廳既standard. 佢答係呀每人都係兩塊,一直都比開兩塊既,咁我都無謂再講落去啦。味道真係清湯,但本人都鐘諗啖口味既食物所以算ok,但湯既量都好小,接近比粉吸晒,整體黎講$30都嫌貴

2021-12-13 353 瀏覽
今日喊左西冷牛扒108$ 咬左2口頂唔住 好似食緊像膠。清潔都一般 啲餐具洗唔淨 有飯粒痴住sad bad Today, I called the left Sirloin steak for 108$, bite the left 2 bites and don’t hold it as if the food is tight and like glue. Cleaning is average
今日喊左西冷牛扒108$ 咬左2口頂唔住 好似食緊像膠。
清潔都一般 啲餐具洗唔淨 有飯粒痴住
sad bad
Cleaning is average
2021-12-13
  • 紐西蘭西冷牛扒
2021-11-30 385 瀏覽
今日食晏去左19W,見武吉士人少少未去幫襯下佢,見到個印尼炒飯,其他又冇咩特別,咁就叫左啦。首先外賣加$2已經唔合理,隔離間間外賣都做特價,你仲加我$2🥲,然後得幾個人等外賣,佢都要我等一輪,結果出到黎一個盒,一杯野飲,心唸蝦片呢,唔分開裝,咁未軟晒?返到公司,一開盒,印尼炒飯冇左蝦片,食落個飯仲要冇咩味,就算落埋蝦,翠肉瓜,蛋,都係咩味都冇。大佬呀,你真係太勁啦,炒個飯出黎,竟然可以冇味,asia pacific都做得好過你,唔怪得啲人幫襯隔離都唔幫襯你。科學園已經冇咩好食,仲要整d咁既野出黎,真係...
2021-11-30
15 分鐘 (外賣自取)
2021-10-19 672 瀏覽
享受一人的晚餐!學習獨處!簡單哋,一個鐵板餐,慢慢學習獨處!現時市區都難搵停車場,停車!百無聊賴地,入了科學園一轉!發覺都有幾多餐廳,也不太多人!可能始終是商業區!同地方也隔涉,無車都幾唔方便但園區會提供消費免停車場今次選擇了一個茶餐廳模式的點了一個西冷牛扒餐跟意粉,另加了一份沙律先講,鐵板熱度十足,食完還感覺到鐵板熱度!(ps.茶仔嘢,唔好諗會有得點幾多成熟,但切開入面都有粉紅色的)西冷易入口,鬆軟!薯條墊底!意粉就驚喜啦!茄汁意粉,夠份量,又夠茄汁味!(好耐無見過了😋)羅宋湯小小辣,唔覺有肉,精神!沙律,就正常野!跟餐飲以百鬆多元一頓晚餐!都無太多要求!餐廳唔趕我走以經好好始終一人晚餐!如果多件餐包,同甜品就好啦🤣重有其他小食,下次可以再試見其他食客有叫海南雞飯!估計應該唔錯!
享受一人的晚餐!學習獨處!
簡單哋,一個鐵板餐,慢慢學習獨處!

現時市區都難搵停車場,停車!
百無聊賴地,入了科學園一轉!
但園區會提供消費免停車場

今次選擇了一個茶餐廳模式的
點了一個西冷牛扒餐跟意粉,另加了一份沙律
先講,
西冷易入口,鬆軟!薯條墊底!
羅宋湯小小辣,唔覺有肉,精神!
沙律,就正常野!
跟餐飲
以百鬆多元一頓晚餐!都無太多要求!
餐廳唔趕我走以經好好
始終一人晚餐!

如果多件餐包,同甜品就好啦🤣

重有其他小食,下次可以再試
見其他食客有叫海南雞飯!
估計應該唔錯!