2024-10-05 280 瀏覽
今日出開尖沙咀 經過呢間好耐冇食嘅 水門雞飯 見佢出咗下午茶好抵食 即刻入去食一食先😬 下午茶套餐好抵食 仲要都有唔少嘅選擇 再包埋嘢飲😍 仲有限時追加嘅小食 好快就用咗QR code自助落單~ 水門雞飯 $54呢間店最出名必食嘅水門雞飯😋 今次揀咗雞胸 份量多 啖啖肉又唔會柴 雞皮爽口 油飯粒粒分明又唔會油膩 配上佢獨有嘅醬汁 仲有熱辣辣嘅胡椒湯 真係絕配!大推👍🏻 串燒 $42叫左1串雞2串豬 兩樣都燒得岩岩好😋 雞好滑 豬燒完仲有肉汁 兩樣都唔會燒到乾哂 配埋沙嗲醬好出色😍 泰式船粉(牛) $50第一次食嘅泰式船粉 揀咗牛肉湯河 入面有生牛肉同埋牛丸 生牛大塊配上熱辣辣嘅牛肉湯 浸一浸食好鮮嫩😋 牛丸彈牙 仲有炸豬皮 脆口唔油膩 配埋一齊食都不錯~ 我哋仲追加咗三個小食 全部都係加$10好抵😍 脆炸香茅雞翼- 炸得香脆唔油膩 唔會勁重香茅味 咬落肉質嫩滑 唔會炸到過乾👍🏻脆炸炸春卷- 推薦呢個春卷😋 香脆熱辣辣 入面仲食到蝦滑 真心好食!芥蘭苗- 估唔到追加小食都可以有咁大碟菜🥹 烚菜再加少少炸蒜調味 食落健康又好味😇 鮮油咖央多士 $28見到咁大塊牛油 真係超邪惡😈 但真心大

水門雞飯 $54
水門雞飯

串燒 $42
串燒

泰式船粉(牛) $50
泰式船粉(牛)

我哋仲追加咗三個小食 全部都係加$10好抵😍

鮮油咖央多士 $28
見到咁大塊牛油 真係超邪惡😈 但真心大推😬 超好食!多士烤得香脆 配上微甜咖央醬 再加上牛油 真係一定要食!
鮮油咖央多士

泰式熱咖啡
好香咖啡味😬 甜度適中

酸酸甜甜好開胃🤤 青檸清新 仲有粒話梅可以食下🤣

班蘭大菜糕 $32
第一次喺呢度試甜品 斑斕味香濃 大菜糕爽口 配埋椰汁好夾 可以一試😇
班蘭大菜糕

整體嚟講 呢間水門雞飯 食物質素不錯 店員服務態度不錯 特別係雞飯同串燒 真係好出色👍🏻
水門雞飯
串燒
泰式船粉(牛)
鮮油咖央多士
班蘭大菜糕
2024-06-22 716 瀏覽
香港人去到泰國都必定會去食嘅泰式地道平靚正美食水門雞飯配返碗冬瓜湯,每次排隊都一定要食,就係為咗一碟雞皮脆口而沒有任何脂肪、雞肉彈牙配上一口雞油飯的美味,而家想食就好方便囉,水門雞飯喺香港已經開咗好多分店,而且仲有好多泰式美食,例如豬手飯、肉碎煎蛋飯、脆腩仔、串燒、泰式湯河、泰式傳統飲品多款美食👍🐔▪️水門雞飯 + 雞什 $ 64賣相和味道完全和泰國一模一樣,雞皮爽脆雞肉彈牙,將雞件沾上泰式香辣汁,再加一口雞油香飯,就是泰式的美味,我仲加咗雞什,有雞腸、雞腎和雞紅,喜歡吃的就會很喜歡🐷▪️泰式豬手飯 $ 52豬手炆得非常軟腍,吸盡滷水醬汁入味到不得了,一夾即散,豬皮炆到滑捋捋,肉質軟腍腍帶一點脂肪,拌上一口白飯,美味到不得了🥬▪️韭菜花 $ 36清清地想食韭菜花,鮮嫩爽脆,配上甜香醬油,清新美味🍗▪️脆炸香茅雞翼 4隻 $ 28意想不到咁好食嘅雞翼,最鍾意雞中翼連雞翼尖,炸得雞皮香脆肉質嫩滑,滿滿香茅的味道 ,香口惹味🍢▪️串燒雞/豬 3串 $ 42雞串和豬串燒至外焦肉質爽口,必定要沾上靈魂醬汁,香甜惹味的花生沙嗲醬,永遠都是串燒的最佳拍檔🍹▪️香茅特飲 $ 20香茅加上青檸汁的味道,味道酸酸甜甜

🐔▪️水門雞飯 + 雞什 $ 64

🐷▪️泰式豬手飯 $ 52

🥬▪️韭菜花 $ 36
清清地想食韭菜花,鮮嫩爽脆,配上甜香醬油,清新美味

🍗▪️脆炸香茅雞翼 4隻 $ 28
香口惹味

🍢▪️串燒雞/豬 3串 $ 42

🍹▪️香茅特飲 $ 20
香茅加上青檸汁的味道,味道酸酸甜甜好清新又解渴

🧋▪️泰式奶茶 $ 22
泰式奶茶就是有佢獨特嘅顏色橋紅色,茶味特別香濃,而且是用煉奶加甜,所以特別香甜又滑,一飲就知道是在泰國飲的一模一樣

• 水門雞飯
  • 脆炸香茅雞翼
2024-11-06 0 瀏覽
一路都無寫開食評,但今次唔寫唔得之前成日經過尖沙咀分店都見好多人排隊,一直都未會機會試,今次經過未見人流,於是買外賣返去試下,叫咗海南雞飯同埋三串豬肉串燒,串燒依家做緊優惠,好似$32?!海南雞飯:普普通通無咩特別,雞肉唔嚡,油飯唔肥膩但唔似油飯豬肉串燒:一打開見到三串黑忟忟嘅串燒,乾如柴,翻轉面仲要更加黑,點解咁都可以照出單? 搣走啲燶咗嘅肉都所剩無幾⋯加上真係好乾!唔好食!總括而言,無下次,唔會再幫襯。
一路都無寫開食評,但今次唔寫唔得

海南雞飯:普普通通無咩特別,雞肉唔嚡,油飯唔肥膩但唔似油飯

豬肉串燒

總括而言,無下次,唔會再幫襯。
2024-10-27 58 瀏覽
星期六經過厚福街搵嘢食原來呢到都有分店上次去金馬倫道嗰間食過都幾多人排隊厚福街呢間都唔例外兩點黎到食都接近滿座🤣。招牌嘅水門雞飯雙拼 $64雞肉嫩滑,炸雞外皮幾香脆油飯味道好香又唔會過油加埋醬汁食辣辣地好好味😋仲有湯飲添😙ps.雞肉想轉雞脾,雞雜,雞胸都得👍🏻。鳳尾蝦泰式金邊粉(微辣) $78如果有花生敏感可以走花生,走韭黃,蔥,芽菜都得十分貼心~~鍋氣十足,蛋炒得好香蝦仲有4隻,酸酸辣辣好開胃🤤。豬肉串燒 跟餐+$26點沙爹醬好香😋😋少少甜甜地亦冇豬肉嘅騷味👍🏻。馬拉盞肉醬芥蘭苗 跟餐+$24芥蘭苗食落真係好嫩好新鮮馬拉盞肉醬炒得好香🤤🤤🤤。龍眼水,甜度剛好又有龍眼肉食鴛鴦,咖啡奶茶一次過飲曬甜甜地好正👏🏻👏🏻👏🏻。最後甜品芒果糯米飯煙韌得黎又唔會煮得太爛而且本身都有少少甜甜地配埋椰汁更加香🤤芒果酸酸甜甜都唔錯👍🏻
星期六經過厚福街搵嘢食
原來呢到都有分店
上次去金馬倫道嗰間食過都幾多人排隊
厚福街呢間都唔例外
兩點黎到食都接近滿座🤣

招牌嘅水門雞飯雙拼 $64

雞肉嫩滑,炸雞外皮幾香脆
油飯味道好香又唔會過油
加埋醬汁食辣辣地好好味😋
仲有湯飲添😙
ps.雞肉想轉雞脾,雞雜,雞胸都得👍🏻

鳳尾蝦泰式金邊粉(微辣) $78

如果有花生敏感可以走花生,走韭黃,蔥,芽菜都得
十分貼心~~鍋氣十足,蛋炒得好香
蝦仲有4隻,酸酸辣辣好開胃🤤

豬肉串燒 跟餐+$26

點沙爹醬好香😋😋少少甜甜地
亦冇豬肉嘅騷味👍🏻

馬拉盞肉醬芥蘭苗 跟餐+$24

芥蘭苗食落真係好嫩好新鮮
馬拉盞肉醬炒得好香🤤🤤🤤

龍眼水,甜度剛好又有龍眼肉食
鴛鴦,咖啡奶茶一次過飲曬甜甜地好正👏🏻👏🏻👏🏻

最後甜品芒果糯米飯

煙韌得黎又唔會煮得太爛
而且本身都有少少甜甜地
配埋椰汁更加香🤤
芒果酸酸甜甜都唔錯👍🏻
2024-10-23 146 瀏覽
📍水門雞飯 (厚福街) (尖沙咀)尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖👉 水門雞半隻(雞汁+湯)💰110😋😋😋😋.7/5水門雞呈現出金黃誘人的色澤,肉質鮮嫩多汁,雞汁更是為整道菜增添了濃厚的風味。配菜雞腎的滑嫩、雞腸的爽脆和雞紅的香濃相互交融,讓每一口都充滿驚喜,增添了豐富的嚼勁👉 青木瓜沙律💰50😋😋😋😋.8/5青木瓜沙律色彩繽紛,口感清脆,帶有一點酸甜的滋味。新鮮的青木瓜與香料的結合,讓每一口都充滿了清新的感覺👉 泰式燒腩仔💰32😋😋😋😋.8/5燒腩仔的外皮焦脆,肥瘦相間,肉質鮮嫩。每一口都能感受到肉汁在口中爆發,搭配泰式特製醬料,辛辣與酸甜相得益彰,讓人忍不住一口接一口👉 燒原隻魷魚💰47😋😋😋😋.6/5燒魷魚的外皮烤得恰到好處,帶有淡淡的煙燻香氣。魷魚的肉質彈牙,搭配上特製的醬汁,讓整道菜品更具層次感👉 鮮檸梳打💰8😋😋😋😋.9/5檸檬的香氣與氣泡的清新感交織在一起,口感酸甜適中,清爽解膩回頭: yesyesyes,即使外賣回家品嘗,都色香味俱全,更讓人感受到泰國料理的多樣性與魅力,無論是搭配還是獨立品嚐,每道菜都能帶來驚喜與滿足👍🏻
📍水門雞飯 (厚福街) (尖沙咀)
尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖

👉 水門雞半隻(雞汁+湯)
💰110

😋😋😋😋.6/5

👉 鮮檸梳打
💰8
😋😋😋😋.9/5
檸檬的香氣與氣泡的清新感交織在一起,口感酸甜適中,清爽解膩

2024-10-22 123 瀏覽
有時候屋企唔煮飯就會買外賣,但屋企附近好多鋪頭都已經食到厭曬,所以最近就去【水門鷄飯】買左外賣。就算星期六都有lunch set同下午茶。水門雙拼雞飯:飯係油飯所以完全唔會乾、而且味道好香、雖然有少少偏油。炸雞非常新鮮、而且好香脆。白切鷄果邊非常濃鷄味、而且唔會太乾。泰式牛肉船麵:包括牛丸生牛肉、要左河粉。非常香濃既牛肉湯船麵、牛丸生牛肉分量非常多,而且好重牛味。而且唔會太油太鹹。鮮油咖央多士:下午茶仲包一份小食同飲品。中間牛油非常厚一層、咖央非常香甜。小食係香茅鷄翼,非常香脆、而且調味不錯。飲品係泰式奶茶、非常香濃、唔算太甜。串燒-鷄肉:肉燒到外脆裏嫩、而且裏面仲好juicy、沙爹醬幾好味。胡椒單骨鷄翼:分量好多、胡椒味濃、鷄翼炸得酥脆。

胡椒單骨鷄翼:分量好多、胡椒味濃、鷄翼炸得酥脆。
2024-10-20 82 瀏覽
水門雞飯 $54(轉雞髀肉+$10)唔使去泰國都可以食到正宗嘅水門雞飯 🐔雞肉肉質嫩滑,撈埋特製醬汁配合埋油飯,極度開胃份量都好足夠仲有兩片青瓜仔👍🏻😋搭配埋一碗胡椒湯 香辣鳳爪$52前菜小食必點酸酸辣辣鳳爪都偏大件食落爽口辣到微微辣都OK泰式船粉(牛)$50泰式牛肉湯 牛丸 生牛肉我哋選擇咗粉絲 粉絲滑流加上朔晒牛肉湯嘅汁 湯底好濃郁,感覺用上好多配料熬製而成 ,生牛肉薄片肉質軟腍腍,入口即化,牛丸有兩粒爽口彈牙燒原只魷魚🦑有兩串每串都好有份量 ,魷魚經燒過小小脆口食落又煙煙韌韌加上小小辣汁味道唔錯👍🏻份量剛剛好炸黃鱔魚皮$36小食推介, 唔同出面一般炸魚皮 佢係原條黃門鱔魚皮高溫油炸卜卜脆嘅脆漿算啦,好似食緊薯片,不過魚皮帶小小魚骨,食落要小心👀
水門雞飯 $54(轉雞髀肉+$10)

香辣鳳爪$52
前菜小食必點酸酸辣辣鳳爪都偏大件食落爽口辣到微微辣都OK

泰式船粉(牛)$50
泰式牛肉湯 牛丸 生牛肉

燒原只魷魚🦑

炸黃鱔魚皮$36
2024-10-17 85 瀏覽
第一次嚟呢間分店食感覺上好似多啲款式揀🫡估唔到而家出埋涼拌牛舌推廣價 跟餐都係加$10咋!呢個價錢份量都唔馬虎足足有四片好大塊嘅牛舌個汁酸酸甜甜又有啲澀 有啲似泰式辣醬幾好食 出邊食唔到嘅涼拌牛舌味道👅水門三寶飯呢個係每次必點❤️小孩才做選擇雞雜、水門雞、炸雞有齊三樣我最鐘意食既組合雞雜唔會太咸/太鞋,洗得好乾淨 食落爽口水門雞舊舊都好滑炸雞炸到好脆口 juicy d就更perfect畫龍點睛一定係個雞油飯!粒粒分明 充滿油香嘅雞油飯就咁食都已經好正水門雞飯送既冬瓜湯有幾次係特登為咗個湯而入嚟食雞飯超重胡椒味,仲有好大舊冬瓜飲完個人暖笠笠 飲到停唔到口泰式船粉(牛)牛肉湯,牛丸,生牛肉 另外加左豬粉腸同豬潤牛丸係自家打 偏細粒 但係好有咬口彈牙同好有胡椒味👍🏾生牛肉份量勁多 重牛味 唔鞋仲要唔係比cheap肥牛👍🏾👍🏾豬粉腸洗得好乾淨 非常彈牙😻豬潤份量又係好多 起碼有8-9片片片都又厚又大塊 一樣都係煮得好爽口唔粉唔鞋🫶🏽👍🏾蝦頭膏炒雜菜呢個比較重口味同油咗少少不過最貼心係可以係落單時揀少油同少鹽下次識揀😻泰式凍奶茶好味,重奶味 好正宗每次都一定會叫返杯止癮泰式凍咖啡叫左少奶走冰啡味會
第一次嚟呢間分店食
感覺上好似多啲款式揀🫡

估唔到而家出埋涼拌牛舌
推廣價 跟餐都係加$10咋!
呢個價錢份量都唔馬虎
足足有四片好大塊嘅牛舌
個汁酸酸甜甜又有啲澀 有啲似泰式辣醬
幾好食 出邊食唔到嘅涼拌牛舌味道👅

水門三寶飯
呢個係每次必點❤️小孩才做選擇
雞雜、水門雞、炸雞有齊三樣我最鐘意食既組合
雞雜唔會太咸/太鞋,洗得好乾淨 食落爽口
水門雞舊舊都好滑
炸雞炸到好脆口 juicy d就更perfect
畫龍點睛一定係個雞油飯!
粒粒分明 充滿油香嘅雞油飯就咁食都已經好正

水門雞飯送既冬瓜湯
有幾次係特登為咗個湯而入嚟食雞飯
超重胡椒味,仲有好大舊冬瓜
飲完個人暖笠笠 飲到停唔到口

泰式船粉(牛)牛肉湯,
牛丸,生牛肉

呢個比較重口味同油咗少少
不過最貼心係可以係落單時揀少油同少鹽
下次識揀😻

泰式凍奶茶
好味,重奶味 好正宗
每次都一定會叫返杯止癮

泰式凍咖啡
叫左少奶走冰
啡味會重少少但係都好飲!
唔似茶記個啲淡過水😽

2024-10-08 278 瀏覽
尖沙咀有勁多泰式餐廳,但係想食雞飯嘅時候,都會想起,雞飯好味又唔貴,其他食物同樣出色。水門雞飯 $56.-雞皮有層薄薄的油脂,口感滑溜爽脆,雞肉又嫩又滑,肉味香濃,配埋秘製甜醬汁一齊食,更加好味🥰。跟湯有陣勁香嘅胡椒味,飲完感覺身體都暖笠笠。水門炸雞件 $54.-雞排表面炸十分鬆脆乾身,肉質保持濕潤嫩滑😍,肉味鮮香,惹味又香口,好食到停唔到口。燒完隻魷魚 $47.-魷魚燒至表面焦香,口感軟腍嫩滑,點埋特製辣汁,非常惹味香口。泰式腩仔 $54.-五花腩仔肉肥瘦相間,皮脆肉嫩,肉味濃帶陣陣油脂香,脆卜卜,一口一件,好快清倉🥰。泰式船粉牛肉湯 $52.-牛肉片口感軟腍,牛丸爽口彈牙又juicy。河粉滑溜柔韌,牛肉湯底十分香濃,滿滿的牛肉香味🥰,十分好味。
尖沙咀有勁多泰式餐廳,但係想食雞飯嘅時候,都會想起[水門雞飯],雞飯好味又唔貴,其他食物同樣出色。

水門雞飯 $56.-

水門炸雞件 $54.-

燒完隻魷魚 $47.-

泰式腩仔 $54.-

泰式船粉牛肉湯 $52.-

2024-09-14
2024-10-07 107 瀏覽
行開尖沙咀就想食水門雞,尖沙咀地段來講真係好抵食。椰青:好甜好大個 平時飲幾啖就冇晒,呢個飲足全餐飯都仲淨一半,份量大。溫度啱啱好,夠凍夠甜好飲。水門雞飯:招牌必嗌,雞冇骨好啱懶人,啖啖肉 正。有配一個汁,酸酸甜甜好惹味。油飯份量夠大,調味適中,唔會好油,係每次都唔會失望嘅菜式。凍泰式奶茶:正宗泰色奶茶,茶底夠濃,嗌少冰真係有少冰👍泰式乾炒辣牛河:呢個鑊氣十足,泰式調味料配搭好好。河粉都唔會好油,份量適中,牛肉好多好抵食。嗌咗少辣,辣度剛剛好。芥蘭苗-追加: 想食少少菜就$10加咗碟,正正常常水門炸雞件:呢個有驚喜👍👍,$50幾蚊好大碟。雞件配一碟醬汁 但唔點醬都夠味。雞肉炸得剛剛好,炸皮偏厚,口感酥脆。
行開尖沙咀就想食水門雞,尖沙咀地段來講真係好抵食。

凍泰式奶茶:正宗泰色奶茶,茶底夠濃,嗌少冰真係有少冰👍

芥蘭苗-追加: 想食少少菜就$10加咗碟,正正常常

2024-09-30 103 瀏覽
以前出開尖沙咀,經常都會幫襯萬勤商業大廈嗰間水門雞飯,而家喺隔籬厚福街又開多咗一間,大大縮減咗等候時間今晚二百幾蚊,已經叫咗兩個主食、一個沙律同5串串燒,好抵食!水門雞飯$56(+10蚊脾位)雞肉嫩,油飯香得黎唔會太油,仲配左好重胡椒味嘅冬瓜湯香辣紅咖喱牛肉飯$52唔會好辣,倒出黎都有唔少牛肉片,好味😋和牛串燒$20/串上次堂食好食d,外賣翻熱完有少少韌,要咬多幾啖雞肉串燒、牛肉串燒 $14/串每次必叫!好惹味!好正宗!青木瓜沙律$50食左咁多濃味餸,緊要食返d清爽d嘅中和下,木瓜好爽脆,醬汁調得剛剛好,好fresh~整體嚟講,每一道嘅性價比都好高!會encore 再encore!!!!

水門雞飯$56(+10蚊脾位)
雞肉嫩,油飯香得黎唔會太油,仲配左好重胡椒味嘅冬瓜湯

香辣紅咖喱牛肉飯$52
唔會好辣,倒出黎都有唔少牛肉片,好味😋

和牛串燒$20/串
上次堂食好食d,外賣翻熱完有少少韌,要咬多幾啖

雞肉串燒、牛肉串燒 $14/串
每次必叫!好惹味!好正宗!

青木瓜沙律$50

外賣自取
2024-09-24 120 瀏覽
今日係尖沙咀放工,好想食泰國野,見呢間招牌新淨,入面地方又闊落,就入去試下🍴鳳尾蝦炒金邊粉炒得好有鑊氣,醬汁果住金邊粉,每啖食落都好惹味,鳳尾蝦亦都好爽口彈牙,辣度算係小辣,怕辣嘅朋友都可以試🍴胡椒單骨雞翼炸得夠乾身食落唔油膩,仲好香胡椒鹽嘅味道,而且單骨雞翼食落非常方便👍🏻份量仲好多添,計埋有7-8隻雞翼🍴斑蘭大菜糕好濃嘅斑蘭香味,滑捋捋嘅大菜糕再配上香甜嘅椰汁,作為一餐終結嘅甜品非常好🥤話梅茶酸酸甜甜好開胃,而且又解膩,非常驚喜好飲📍 水門雞飯 (厚福街) (尖沙咀)尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖

🍴鳳尾蝦炒金邊粉

🍴胡椒單骨雞翼

🍴斑蘭大菜糕

🥤話梅茶
酸酸甜甜好開胃,而且又解膩,非常驚喜好飲

📍 水門雞飯 (厚福街) (尖沙咀)
2024-09-23
2024-09-21 98 瀏覽
今日有事要去尖沙咀,有時間可以試之前無試過的食市。去找東西食,一定想起厚福街。行下行下,有小小雨,便不找太多時間,去試這間泰國菜吧~見到這家的招牌菜是水門海南雞飯,可以一試,我便覺得一般般,不是很滑。唔知道點解這家海南雞飯有這麼多的like 沙田的泰國菜好d[想知那一間,便要看回我之前的食評了~]湯很胡椒,不是個個喜歡的,我便是例子了個泰式奶茶是ok的。但是,可能不是很多人加珍珠,所以珍珠便而且不qq了。可惜可惜。。。

行下行下,有小小雨,便不找太多時間,去試這間泰國菜吧~

沙田的泰國菜好d[想知那一間,便要看回我之前的食評了~]

湯很胡椒,不是個個喜歡的,我便是例子了

2024-09-18 117 瀏覽
📍 水門雞飯 (厚福街) (尖沙咀)尖沙咀厚福街3號華博商業大廈地下2-3號舖啱啱去完泰國冇食到水門雞飯,所以返香港食飯😂😂,因為今日中秋節,所以就決定買啲外賣返去同屋企人分享😆😆👉 水門半隻雞💰$108😋😋😋😋.8/5呢個正!!去骨嘅水門雞食落啖啖肉又嫩,雞皮脆爽,仲附上雞腸、雞腎同雞紅,正👍👍必叫👉 香辣鳳爪沙律💰$54😋😋😋😋.8/5鳳爪肉夠爽脆,雖然係辣,但酸酸辣辣得黎好過癮,食到停唔到👉 香辣肉碎沙律 💰$70😋😋😋😋.8/5生菜包,肉碎上面嘅豬肉味好勁,而且調味好夠,食得出有香茅,蒜蓉,辣味。😆😆👉 烤麵包💰$16😋😋😋😋.8/5烤麵包好香麵包好鬆軟點買咖喱醬食就一流回頭: yesYesyes!!!好似真係返左泰國食咁💓🤭🤭
📍 水門雞飯 (厚福街) (尖沙咀)

👉 水門半隻雞
💰$108

👉 香辣鳳爪沙律
💰$54
😋😋😋😋.8/5
鳳爪肉夠爽脆,雖然係辣,但酸酸辣辣得黎好過癮,食到停唔到

👉 香辣肉碎沙律
💰$70

👉 烤麵包
💰$16
烤麵包好香麵包好鬆軟點買咖喱醬食就一流

回頭: yesYesyes!!!好似真係返左泰國食咁💓🤭🤭
2024-08-30 133 瀏覽
今日去海門雞飯,就要叫「海南雞飯」,而且連湯都有,湯裡面唔單止有濃郁嘅胡椒味,仲有一嚿嘅蘿蔔,湯頭濃郁而清新,開胃又滋味。而海南雞好滑,同個醬好夾。之後叫左「泰式燒腩仔」,係我最鍾意嘅菜式之一。豬腩燒得剛剛好,香氣四溢,每口都充滿著香甜的味道,一點也不油膩,搭配著泰式的獨特調味,令人回味無窮。再來是甜品「芒果糯米飯」,一道清爽的點心。糯米飯軟糯香甜,芒果新鮮多汁,入口即化,甜而不膩,是夏日消暑的最佳選擇,好吃到停唔住。最後來一杯「泰式梳打水」,清新的氣泡飲品,清涼解渴,帶有淡淡的檸檬香,喝完後口感清爽。