2024-09-23 642 瀏覽
🎐銅鑼灣百樂中心真係好多嘢食,今日熊妹等埋富妹放工就係百樂中心食個便飯啦!📌聽講開咗間新的日本餐廳《汐》,主打日本速食丼物,富妹又鍾意食日本嘢,一於試吓!📌餐廳位於13樓上到去轉左↩️就係。入到餐廳,好鮮明的燈光💡,環境感覺好簡潔。先見到日本式吧枱位,然後側邊有兩張舒適的榻榻米座位,成個格局好日本家庭feel🎎,感覺好自在舒服。📌丼物有熱丼物同冷丼物,熱丼物有牛肉壽喜燒、吉列豬扒等等,都幾抵食。冷丼物可選刺身帶子、三文魚🐠、甜蝦刺身🦐等等,仲有小食,雞翼、魚餅、溫泉蛋同炸蝦餅等等,收加一服務費。⚠️重點:如果50分鐘內交枱可享七五折優惠⚠️。原條蒲燒鰻魚熱丼物, $128真係原條蒲燒鰻魚放上飯上,鰻魚肉好厚身,蒲燒鰻魚汁好惹味,另外仲有跟上玉子燒,食落好厚實,側邊仲有一堆木魚絲增加味道同口感,而日本珍珠米份量係勁多🍚,大男人食都好夠飽。蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽冷丼物, $138試咗熱丼物,就試吓冷丼物。甲羅燒咁名貴嘅食材都係百零蚊,抵食喎!首先原隻甲羅燒🦀放在中間,入邊有好多蟹膏,同埋一大堆三文魚籽滿瀉出嚟,跟住冷丼物的配料有青瓜粒、粟米粒、中華沙律、蟹柳碎同埋蟹籽,形成一個雜錦拼盤,五顏
原條蒲燒鰻魚熱丼物, $128
蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽冷丼物
蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽冷丼物, $138
試咗熱丼物,就試吓冷丼物。甲羅燒咁名貴嘅食材都係百零蚊,抵食喎!首先原隻甲羅燒🦀放在中間,入邊有好多蟹膏,同埋一大堆三文魚籽滿瀉出嚟,跟住冷丼物的配料有青瓜粒、粟米粒、中華沙律、蟹柳碎同埋蟹籽,形成一個雜錦拼盤,五顏六色好吸睛👀,絕對要相機食先📸!打完卡之後就可以將所有材料撈埋一齊食,冷丼物的味道好清新💫,又有青瓜粟米嘅爽口,再加少少蟹膏撈勻,超級重蟹膏海鮮味,絕對啱晒一眾蟹迷😍,難怪都食到富妹舔舔脷👅。
餃子大阪燒, $22/3 pcs
日本煎餃子有三隻,面頭放滿一大堆木魚絲,再用上大阪燒汁同沙律醬,呢款醬汁嘅配搭好惹味!
炸椎茸(蝦肉冬菇)
炸椎茸(蝦肉冬菇), $22/3 pcs
兩大粒冬菇入面釀咗蝦肉然後去炸,咬落去菇味同蝦肉🍤味道好夾,食落好彈牙又有菇汁,呢個小食好不錯!

提子汽水,$18
波子汽水,$22
📌原來餐廳最近新推出勁食擂台大挑戰活動🔱,先follow IG,然後限時60分鐘內⏱品嚐頭一碗正價丼物🍛,之後每一碗加一蚊食一碗,食完一碗再加一蚊再食一碗,60分鐘限時,想食幾多碗都得。如果60分鐘內最後一碗完成唔到嘅話,最後一碗就以正價收費。
📌不過兩個妹子👯,一人一份多丼物同小食都已經好夠,呢個大胃王嘅挑戰可以推介大胃男人們上嚟battle一下🆚,絕對係令人振奮嘅一個飲食活動💪🏻!

2024-09-19
蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽冷丼物
餃子大阪燒
炸椎茸(蝦肉冬菇)
原條蒲燒鰻魚熱丼物
「汐」-位於銅鑼灣耀華街百樂中心13樓,一間新派日式樓上cafe餐廳,木系裝修,保留日本風味設計,乾淨衞生佳。約供應有十個吧枱座位,另設有兩張四人枱。餐廳提供四款熱丼物、五款冷丼物、七款小食,簡單而具特色。《蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚子》($138)呢款係冷丼物,超多蟹膏甲羅燒配上蟹柳、蟹籽及三文魚籽,其他仲有青瓜粒、中華沙律、粟米、飯素及芝麻醬,十分豐富而且賣相很不錯。《明太子八爪魚配北海道帶子》 ($138)八瓜魚和帶子都很鮮味,同樣有青瓜粒、中華沙律、粟米、飯素等配菜,超級美味。《餃子大阪燒》($22/3pcs)本人覺得餃子幾特別,加上大阪燒汁及木魚,皮薄炸得剛好,吾太油膩。《炸椎茸》($22/2pcs)即炸冬菇,冬菇釀上蝦肉然後上粉油炸,面脆內𥚃多汁,建議趁熱食。另外,餐廳有限用餐時間90分鐘,不過如果能50分鐘內(以主菜上枱開始計時)交枱則有75折優惠,非常吸引。整體來說食物品質及味道都相當不錯,加上50分鐘交枱挑戰優惠,更加吸引,推薦值得一試。

餐廳提供四款熱丼物、五款冷丼物、七款小食,簡單而具特色。

《蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚子》($138)

《明太子八爪魚配北海道帶子》 ($138)

《餃子大阪燒》($22/3pcs)

《炸椎茸》($22/2pcs)

2024-08-08
  • 明太子八爪魚配北海道刺身帶子
  • 蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚子
  • 餃子大阪燒
常見Poke Bowl就食過幾間,感覺好健康又美味。銅鑼灣百樂中心向來不乏美食,最近又新開咗間日式丼飯店,亦提供各款日式小食同飲品。主要環境分為高枱同tatami,系咁樣環境下食poke都咪話吾chill💆🏻✿ 黑松露蘑菇忌廉湯黑松露味道頗明顯🖤蘑菇忌廉湯蘑菇香氣撲鼻🍄‍🟫忌廉部分亦creamy🤍✿ 明太子八爪魚配北海道刺身帶子 $138明太子同好多食物都百搭,八爪魚新鮮爽口🐙刺身帶子同樣新鮮美味,較少系poke食到八爪魚,感覺新穎。另外有蟹柳絲 粟米🌽青瓜🥒蟹籽等,睇落好色彩繽紛❤️🧡💛💚✿ 蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 $138甲羅燒入面好多蟹膏😍用黎撈飯又幾正🦀味道一啲都吾腥👍🏼蟹籽同三文魚籽兩樣橙色食材令賣相增添色彩🧡食落吱吱聲口感不俗。套餐+$38檸檬茶/美式咖啡/汽水+精選甜品+$58 黑松露蘑菇忌廉湯+自選飲品+精選甜品✿ 福岡士多啤梨波子汽水鮮奶第一次飲呢款飲品😮賣相好靚✨士多啤梨味道好重🍓波子汽水充滿日式風味,同鮮奶組合一齊出奇地夾😆✿ Sangaria橙味汽水日本特色飲料,品嚐到香甜橙味🍊又有汽水部分刺激味蕾🫧✿ 精選甜品是日精選甜品系柚子蛋糕🍰味道清新,蛋糕軟綿,好中

✿ 黑松露蘑菇忌廉湯

✿ 明太子八爪魚配北海道刺身帶子 $138

✿ 蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 $138

套餐
+$38檸檬茶/美式咖啡/汽水+精選甜品
+$58 黑松露蘑菇忌廉湯+自選飲品+精選甜品

✿ 福岡士多啤梨波子汽水鮮奶

✿ Sangaria橙味汽水
日本特色飲料,品嚐到香甜橙味🍊又有汽水部分刺激味蕾🫧

✿ 精選甜品
是日精選甜品系柚子蛋糕🍰味道清新,蛋糕軟綿,好中意表面脆脆粒。
5天前
  • 明太子八爪魚配北海道刺身帶子
  • 蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽
呢間樓上日式餐廳主打多款色彩繽紛刺身丼✨裝潢走日系居酒屋風格 設有榻榻米同吧枱位 好有氣氛🏮.📌蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 $138蟹蓋釀滿蟹膏同少量蟹肉 甘香唔腥🦀配搭脆卜卜蟹籽同鹹鮮三文魚籽 鮮味十足🍣拌菜仲有沙律醬蟹柳, 粟米, 麻醬青瓜, 中華沙律, 白芝麻, 青蔥 撈勻一啖食 口感味道超豐富 大滿足🥗.📌野菌雞肉照燒忌廉汁意粉 $128照燒雞肉嫩滑香甜🍗同忌廉奶味又幾夾喎🥛意粉爽彈有咬口 掛滿濃稠醬汁 好creamy🍝加埋野菌,粟米同木魚絲 更香口有層次🍄‍🟫🌽🐟.📌小食拼盤 $68豆腐魚餅有驚喜 軟綿香甜🍥芝士年糕冇芝士味 似醬燒糰子 鹹甜中帶海苔香 外脆內煙韌🍘蝦餅酥脆爽彈有鮮味 但略嫌口感扎實左啲🍤.📌所有主食均可升級套餐 +$381️⃣美式咖啡-甘苦味濃醇帶微酸☕️2️⃣柚子蛋糕-海綿蛋糕鬆軟唔乾 甜度適中 但得薄薄一層柚子醬 整體較單調🍰.更多食物相片 可參考本人已上傳至影片🎦
📌蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 $138
📌野菌雞肉照燒忌廉汁意粉 $128
📌小食拼盤 $68
📌所有主食均可升級套餐 +$38
1️⃣美式咖啡-甘苦味濃醇帶微酸☕️
更多食物相片 可參考本人已上傳至影片🎦
以前喺gym房,最鍾意就係播住大胃王嘅片🤣 望住大量食物跑有動力啲🤪 上個禮拜誤打誤撞發現香港都有好啱大胃王去嘅餐廳❗️而且係專門食丼飯嘅日式餐廳添🇯🇵 < 1蚊丼飯勁食擂台挑戰 >💫 頭一碗丼飯計正價,清碗之後加一蚊1就可以有多一碗丼飯,如此類推,限時60分鐘內完成☑️ 暫時見到排行榜嘅紀錄係食到5碗🍚 自問胃口大嘅話,可以考慮退挑戰吓😆< 其他優惠 >💫 當日我好想食甜品,所以就冇挑戰大胃王擂台,反而係輕鬆地攞到優惠👉🏼 50分鐘內交枱可以有全單75折嘅優惠❗️(平時返工食飯10分鐘內搞掂,50分鐘對我嚟講係好多🤪)➿ 炸椎茸(蝦肉冬菇) ($22/2pcs)唔係間間日式餐廳都有呢款菜式,所以我呢個冬菇迷冇諗咁多就叫咗啦🍄‍🟫 蝦肉釀肉冬菇入邊,新鮮即炸好重要呀~ 蝦肉部份有更多就更好啦!➿ 牛肉壽喜燒 ($118)牛肉肉質不錯,壽香燒嘅甜味突出,洋蔥絲好入味呢🧅 汁同飯嘅比例都控制得好,唔會令珍珠米過濕,但又會夠汁撈飯~➿ 醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩 ($128)丼飯除咗有兩款三文魚之外,仲有蟹籽、中華沙律、蟹柳沙律、粟米🌽 青瓜粒🥒 五顏六色令到眼
而且係專門食丼飯嘅日式餐廳添🇯🇵

< 1蚊丼飯勁食擂台挑戰 >

< 其他優惠 >

➿ 炸椎茸(蝦肉冬菇) ($22/2pcs)

➿ 牛肉壽喜燒 ($118)

➿ 醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩 ($128)
五顏六色令到眼球都舒服😆 漬三文魚味道啱啱好,唔會過鹹~ 而燒三文魚腩嘅魚皮燒到脆卜卜~ 整個丼飯口感豐富!

➿波子汽水 ($22)
➿ Sangaria提子汽水 ($18)
兩杯汽水都夠晒凍啊,飲完啹晒❗️
因為本人吃刺身的量很有限 ~所以到訪的都是定食 便當等熟食為主的日本餐廳難得找到一間有齊冷熱丼物的日本餐廳 sʜɪᴏ 汐探店順便小挑戰一下sʜɪᴏ 汐在百樂中心樓上一小小店面面積袖珍 只有兩張禢禢米跟一列吧檯不過兩邊的空間也很有日式氛圍餐點以五款冷(刺身)丼物跟四款熱丼飯為主還有少量日式小食跟汽水配搭𓋪 日本咖哩吉列厚切豬扒𓋪 千島帶子裙邊配甜蝦刺身冷熱丼飯都分別點了一款跟朋友分享咖哩吉列豬扒丼並不陌生豬扒切塊後放在白飯上方便享用 略嫌有點炸過頭了咖哩汁濃稠 不會有辛辣感 有點下飯甜蝦刺身冷丼物則較輕盈肉質細綿的甜蝦刺身跟爽口的帶子裙邊完美配搭加上千島醬 中華沙律 玉米 青瓜粒 蟹籽跟蟹柳絲除了賣相繽紛 各種食材也豐富了整體口感即使像我們不太吃刺身的人兒也可一戰𓋪 餃子大阪燒𓋪 吉列炸蝦餅餃子外脆內軟 加入大阪燒醬汁添上惹味吉列蝦餅質感較結實 可以再彈牙一點𓎾 sᴀɴɢᴀʀɪᴀ 提子汽水𓎾 波子汽水飲品選擇暫時以汽水為主不過都是蠻有日本風味
因為本人吃刺身的量很有限 ~
所以到訪的都是定食 便當等熟食為主的日本餐廳

飲品選擇暫時以汽水為主
不過都是蠻有日本風味
2024-09-29
5天前 0 瀏覽
🕶️趁住假期👒我地就過咗銅鑼灣走走👘順便食個晏先🤗🍱原條蒲燒鰻魚丼:Hubby鍾意食鰻魚🐠呢條鰻好大條又厚肉✅而且鰻魚仲非常之嫰滑添😋外層焦香🔥口感鬆軟❤️好正呀👍🐟拖羅魚蓉配醬油漬角切三文魚:呢份拖羅魚蓉配醬油漬角切三文魚超級大份又抵食呀🍣拖羅羅蓉勁豐富❤️醬油漬咗嘅角切三文魚好好味呀🤤🥚温泉蛋:追加多隻温泉蛋落去個鰻魚丼度一齊食💯渭嘟嘟✔️口感一流🥳🥟餃子大阪燒:最鍾意食餃子🥟特別係餃子大阪燒🔥入面嘅肉質地唔錯夠嫩滑💯熱辣煎出嚟唔錯呀👍🍇道地巨峰提子汁🥤波子汽水:仲可以揀多兩個野飲添❤️
🕶️趁住假期👒我地就過咗銅鑼灣走走👘順便食個晏先🤗

🍇道地巨峰提子汁🥤波子汽水:仲可以揀多兩個野飲添❤️
2024-10-09 0 瀏覽
銅鑼灣鬧市人山人海,幸好多了一些樓上鋪,咁就多左好多選擇👍 今日就去左耀華街嘅“汐” 日式間格,可坐bar枱或者日式枱,好有feel🥰 黑松露忌廉蘑菇湯蘑菇和黑松露,帶來多重滋味,享受,香濃味道加上嫩滑口感,可媲美於高級西餐廳的必選湯品。 醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼飯醬燒嘅三文魚腩,香脆👍一咬入口油脂爆進口腔中,油香滿滿😍角切三文魚,厚厚口感十足~ 三文魚籽粒粒脆卜卜,丼飯真係冇得輸,拌勻配料,一啖一口,滿足😋😋😋 “汐”招牌富士山卡邦尼意粉每次叫意粉都是情有獨鍾的要卡邦尼意粉,因為每次把雞蛋拌勻入意粉的感覺好治癒,好滿足。一拌完見到條條意粉都醮滿醬汁,就立刻放進口裏,醬汁加蛋黃汁糊在口裏,特別滋味呢😍 餃子大阪燒一隻隻餃子煎得香香脆脆,圍在一起加上木魚絲,真的像大阪燒一樣呢😋 泡沫咖啡咖啡上拉花已是指定動作😅又真係好睇好多嘅,飯後一杯香濃咖啡,真的一樂也👍 靜岡抹茶豆乳超濃抹茶味,不太甜,有豆乳香,嚐到微微抹茶甘苦香,兩者份量配搭得恰到好處🥰 餐後甜品Sweet ending😋 有promotion ,加$1就可以加多一個丼飯,條件就是60分鐘兩個都食完,其實真是易如反掌。大家
銅鑼灣鬧市人山人海,幸好多了一些樓上鋪,咁就多左好多選擇👍

今日就去左耀華街嘅“汐”

日式間格,可坐bar枱或者日式枱,好有feel🥰

黑松露忌廉蘑菇湯

醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼飯
醬燒嘅三文魚腩,香脆👍一咬入口油脂爆進口腔中,油香滿滿😍
角切三文魚,厚厚口感十足~

“汐”招牌富士山卡邦尼意粉

泡沫咖啡
咖啡上拉花已是指定動作😅
又真係好睇好多嘅,飯後一杯香濃咖啡,真的一樂也👍

靜岡抹茶豆乳

餐後甜品
Sweet ending😋

有promotion ,加$1就可以加多一個丼飯,條件就是60分鐘兩個都食完,其實真是易如反掌。大家不妨一試💪

不過我跟朋友喜歡慢歎,慢活,慢慢傾慢慢食才是享受人生😅

2024-10-04
  • 醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩
  • “汐”招牌富士山卡邦尼意粉
  • 餃子大阪燒
2024-10-08 0 瀏覽
🫧蟹糕甲羅燒配蟹子及三文魚子好多蟹膏的蟹膏甲羅燒個飯檔有很多蟹籽和三文魚子食材新鮮豐富一個女生都夠食如果加埋男生的話,可以叫埋小食🫧醬油漬角切三文魚配燒三文魚腩見到友人的三文魚配燒三文魚腩三文魚腩燒到好香又有好足料嘅三文魚🫧豆腐魚餅炸到熱辣辣十分香口裏邊真有豆腐🫧波子汽水🫧提子🍇汽水💜50分鐘內交枱更有75折食物上齊後店員會係桌面上的計時器度計時先開始計50分鐘🫧推薦🫧豆腐魚餅🫧蟹糕甲羅燒配蟹子及三文魚子

🫧蟹糕甲羅燒配蟹子及三文魚子
好多蟹膏的蟹膏甲羅燒
個飯檔有很多蟹籽和三文魚子
食材新鮮豐富
一個女生都夠食
如果加埋男生的話,可以叫埋小食

🫧醬油漬角切三文魚配燒三文魚腩

🫧推薦
🫧豆腐魚餅
🫧蟹糕甲羅燒配蟹子及三文魚子
2024-10-08 0 瀏覽
今日睇Instagram見到有挑戰賽,特登嚟睇下。叫咗兩個丼,蟹糕甲羅燒配蝦籽及三文魚籽丼同明太子八爪魚配北海道刺身帶子丼。份量適中,食一個已經好足夠。刺身好鮮甜,有好多伴菜,例如粟米、三文魚籽等。環境唔算大,但都幾乾淨。
2024-10-05 0 瀏覽
汐 (銅鑼灣)地點📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舖一行入門口就已經充斥住日本Feel🇯🇵---------------蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽💲138大大隻甲羅燒🦀,蟹膏份量完全不吝嗇完全夠撈曬成碗飯加埋三文魚籽,成碗飯既鮮味出曬黎---------------醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩💲128因為朋友對蝦蟹敏感,同店主反應之後好細心咁幫我地唔加蟹柳仲話其他配料加反多D 比我地🤭🤭燒三文魚腩燒得勁好味,唔會話太燶keep 到有魚油香🐟 而醬油三文魚亦都好入味勁滑---------------黑松露蘑菇忌廉湯+ 💲58可以加錢加套餐,套餐包括湯+飲品+甜品黑松露蘑菇忌廉湯飲到粒粒蘑菇,再加上黑松露好夾---------------橘子咖啡咖啡味滲透淡淡既橙香味,仲會貼心問我地想多D 咖啡味定橘子味,好睇又好飲🤤😋---------------福崗士多啤梨波子汔水鮮奶第一次見呢個產品,波子汔水同鮮奶出奇地夾,就好似得飲緊有汔既士多啤梨鮮奶🍓---------------檸檬柚子蛋糕檸檬同柚子味配合得好好,蛋糕表面仲要有層蜂蜜加脆脆👍
汐 (銅鑼灣)

地點📍
銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舖

一行入門口就已經充斥住日本Feel🇯🇵

蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽

💲138
大大隻甲羅燒🦀,蟹膏份量完全不吝嗇
完全夠撈曬成碗飯
加埋三文魚籽,成碗飯既鮮味出曬黎

醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩

💲128

黑松露蘑菇忌廉湯
+ 💲58
可以加錢加套餐,套餐包括湯+飲品+甜品
黑松露蘑菇忌廉湯飲到粒粒蘑菇,再加上黑松露好夾
橘子咖啡

福崗士多啤梨波子汔水鮮奶

檸檬柚子蛋糕

檸檬同柚子味配合得好好,蛋糕表面仲要有層蜂蜜加脆脆👍
2024-10-03 0 瀏覽
位於百樂中心新開嘅餐廳《汐》食得快就有優惠,50分鐘內食完就有75折優惠💥我都挑戰咗🤭40分鐘就搞掂🤗ღ黃金魷魚配醬油漬角切三文魚 $128ღ蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 $138同朋友每人都揀咗款刺身丼飯✨兩款嘅賣相都好吸引🤩顏色好鮮艷每款都有青瓜🥒粟米🌽中華沙律、蟹籽同蟹柳,食落清新又開胃🤤蟹膏甲羅燒好鮮味😋而另一款黃金魷魚好爽口、三文魚新鮮嫩滑ღ餃子大阪燒 $$22/3餃子有3粒,煎得酥酥脆脆,唔油膩ღ手羽明太子雞翼 $22雞翼飽滿鮮嫩,加上內有滿滿嘅明太子,口感更豐富波子汽水$22 |提子汽水 $18
位於百樂中心新開嘅餐廳《汐》
食得快就有優惠,50分鐘內食完就有75折優惠💥

我都挑戰咗🤭
40分鐘就搞掂🤗

ღ黃金魷魚配醬油漬角切三文魚 $128
ღ蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 $138

同朋友每人都揀咗款刺身丼飯✨
兩款嘅賣相都好吸引🤩顏色好鮮艷
每款都有青瓜🥒粟米🌽中華沙律、蟹籽同蟹柳,食落清新又開胃🤤

蟹膏甲羅燒好鮮味😋

而另一款黃金魷魚好爽口、三文魚新鮮嫩滑

ღ餃子大阪燒 $$22/3
餃子有3粒,煎得酥酥脆脆,唔油膩

ღ手羽明太子雞翼 $22
雞翼飽滿鮮嫩,加上內有滿滿嘅明太子,口感更豐富

波子汽水$22 |提子汽水 $18
汐價錢💲: $138/ $128/ $22/ $22好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.4/5-呢排有間日式poke bowl係百樂中心上面開左,除左凍食的丼飯,都有幾款熱食的,適合唔同人口味。最欣賞係竟然係50分鐘內埋單可以有75折😂 對我來講超級輕鬆!計返優惠都幾抵。呢排仲做緊個大胃王挑戰,係60分鐘內,第一碗正價之後的+$1,食幾多都得,但一定要清碗!即係食2碗大概就係半價😌頭三名可以獲得365碗飯,限時一年食,每日限一碗。舖頭細細諗咁多gimmick🤪-✅蟹膏甲羅燒配蟹子及三文魚籽。甲羅燒的蟹膏好多,夠曬撈飯😝蟹膏非常鹹香,加埋蟹子三文魚籽,成個味道好鮮,又有d口感。配菜方面有粟米、沙律醬蟹柳同青瓜。要讚的係青瓜批曬皮,草青味無咁大,連我麻麻青瓜的都覺得好容易入口👍🏻-✅醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩。三文魚切得大大粒,有口感。好肥美,有魚油香,醬油醃過亦唔會太鹹,仲令口感滑左😋三文魚腩其實似三文魚皮多d,微微焦脆,一咬落去啲三文魚油爆曬出來!食返個fresh的飯就中和到🥳-✅炸椎茸。一隻大冬菇被蝦膠包圍住,呢個

價錢💲: $138/ $128/ $22/ $22
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.4/5

✅炸椎茸。一隻大冬菇被蝦膠包圍住,呢個比起一般蝦餅會juicy d,因為菇有好多汁😆味道都會清新啲😉

🆗炸蝦餅。蝦餅正常,入面有小量粒粒🦐肉既。炸得唔油同脆。
正常水準的飯,poke bowl又點會唔好食!個人覺得可以唔要中華沙律,就唔會甩色!飲埋波子汽水好match😬
2024-10-02 42 瀏覽
去餐廳除左食物質素玩味都幾緊要呢度俾一個鐘時間你第一碗丼飯正價加一蚊多一碗最後一碗未清到都係俾返正價如果食到其實都幾抵我個胃未有甘壯健都係唔挑戰住啦環境都幾有日本feel有他他咪的北海道帶子丼幾鮮味估唔到魷魚配明太子醬係甘香同滑嫩魚生飯配料都幾充足用上日本珍珠米仲有粟米、中華沙律、青瓜、蔥、魚子啖啖都好豐富呀吉列豬扒飯係配上咗無咁甜嘅咖哩更突出左肉味幾濃脆皮唔會吉口大板燒餃子用左沙律同大板燒醬D甜味加埋木魚絲又真係幾似豆腐魚餅好食質地似釀豆腐
去餐廳除左食物質素

北海道帶子丼幾鮮味
估唔到魷魚配明太子醬係甘香同滑嫩

魚生飯配料都幾充足
用上日本珍珠米

仲有粟米、中華沙律、青瓜、蔥、魚子
啖啖都好豐富呀

又真係幾似

豆腐魚餅好食
質地似釀豆腐
2024-09-30 239 瀏覽
📍汐😍 $150蚊食到三個超高質丼飯🤤識我嘅人都知我係大胃王戰神😎呢間餐廳居然夠膽搞挑戰活動😨只要你食得晒所有嘅飯 就只需要俾一個飯嘅價錢🤣間餐廳啲飯仲要咁好食😋唔食爆你都對唔住自己😅~醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼😍角切三文魚份量好多好肥美😍😍仲要全部都勁新鮮👍醬燒三文魚腩燒得好正😘加上各樣新鮮配料 令到成個飯非常清新🤤🤤~牛肉壽喜燒丼飯🥳想講呢度啲牛肉非常高質素😘食得出油脂分布非常平均😍以我經驗嚟睇應該係安格斯牛板鍵👍份量仲要唔少☺️壽喜燒汁亦都做得幾好🥳~日式咖喱厚切吉列豬扒丼😘咖喱味非常香濃😘日式咖喱啱我呢啲唔係好食到辣嘅人😂厚切豬扒份量亦都非常之多又好味👍~順帶一提,依間餐廳50分鐘內食完埋單可以有75折優惠😘咁嘅靚環境咁嘅高質素食物簡直抵到爆😍👍📍港鐵銅鑼灣站F出口 步行約5分鐘汐(銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舖
📍汐😍 $150蚊食到三個超高質丼飯🤤

~醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼😍