2008-12-04 131 瀏覽
2008年12月4號 - 下午1點鐘左右今日去左市政大廈試埋泉記。看看他們有什麼野食先。 他們有好多野食wor。 飯又有, 麵又有, 甚至乎點心都有。 不過我試的是個腸仔蛋飯+奶茶(HK$18,-)。個奶茶是最早來的。 試試先。 好好味wor。 夠濃&甜。 而我看到是絲襪奶茶添。 厲害。 之後個飯來la。 試試個蛋先。 Um。 比較肥膩左D wor。 一定落左好多油la。 不太健康(1分)。 個兩條腸都整得好好。 而飯都好好味。 都覺得好滿足的一餐。 又有電視看。 感覺好好呀。
2008年12月4號 - 下午1點鐘左右

奶茶
腸仔蛋飯
奶茶
腸仔蛋飯
  • 腸仔蛋飯+奶茶
2008-01-17 112 瀏覽
此店的點心吃得最多,如果食粥食腸粉,之前也試過.辦些俗事之前來個快上快落早餐,一客魚片粥,再加個蘿蔔糕.魚片粥的粥底略稀,米粒亦有點點開花,沒有甚麼米香,其魚片不過不失,未到去"爛爛地"之地步.蘿蔔糕面頭淋上醬油,也勉何.因為本身蘿蔔糕很單調,粉多過蘿蔔.如果齋吃一定大叫乏味.開壞個頭,難怪這天做什麼事,也好像不大順利.
此店的點心吃得最多,如果食粥食腸粉,之前也試過.

辦些俗事之前來個快上快落早餐,一客魚片粥,再加個蘿蔔糕.

開壞個頭,難怪這天做什麼事,也好像不大順利.
2007-12-13 101 瀏覽
日期:2007年12月8日早上十一點幾同男友黎食Brunch,見耐無上熟食檔食,點不知就極唔okey.見到d點心咁靚就叫黎食下:鳳爪排骨飯,幾好;燒賣都唔錯;齋腸粉,得甜豉油,連花生&甜醬都無,又厚粉喎;蝦餃就有陣怪味.叫小菜會唔會好d呢?
日期:2007年12月8日