2023-10-07 181 瀏覽
今日朋友仔同我慶祝生日話要食好d,去左屯門宜間鐵板燒,平民價但絕對高質素,日本帆立貝牛柳二人套票 ($998/2人, 另加一服務費)個茶碗蒸好滑, 個D黑松露勁多仲要勁香 而個帆立貝擺盤又靚好juicy個廣島蠔唔會過火,個鮮味仲配合埋個煙肉碎,絕,加上睇住師傅表演再食真係好享受,美國安格斯牛柳🥩,五成熟,師傅煎得好好,仲好淋身,食落牛味好出加埋蒜片食一流個飯先係高潮位,飯炒到粒粒分明好乾身之餘調味好好唔會過咸,正宗黃金炒飯係好考師傅手勢工架,再配合埋個醃菜,好滿意
日本帆立貝牛柳二人套票 ($998/2人, 另加一服務費)

個茶碗蒸好滑, 個D黑松露勁多仲要勁香
而個帆立貝擺盤又靚好juicy

2023-09-23 456 瀏覽
和豬先生拍拖👫,總會偏好揀日式餐廳,而鐵板燒最聲色味俱全。坐在鐵板吧枱前,看著廚師舞動鐵鏟,叮叮噹噹的節奏樂聲,顯示著烹調美食的功架,豬先生最愛😏店舖環境可以坐到10-14位食客,中間就是師傅烹調鐵板燒的位置,寛闊乾淨企理,餐牌價錢相當貼地。我地點左兩個套餐,8道菜分別是$168 🔸鮮三文魚牛柳套餐及$198🔸比目魚西冷套餐 (另加一) 相當抵食,性價比極高,食材相當豐富,海鮮類有鮮三文魚、鮮帶子、比目魚、龍脷柳等,肉食方面有美國安格斯牛柳,安格斯西冷。帶子,鮮味軟熟,配以在鐵板上場調煮的醬汁,單純又美味~ 三文魚柳、比目魚柳、龍脷柳也是好味的。非但沒有煮過火,鮮嫩很juicy牛肉叫左五成熟,廚師的火喉控制得岩岩好。肉味濃郁,富有彈性,配上蒜片同食,一絕。甜品豬先生超鍾意,係日式的杏仁豆腐,口感及味道都同日本有相近既味道。套餐仲有沙律、面豉湯、炒什菜、黃金炒飯。吃得飽飽大滿足,希望下次豬先生好快再同我去食👍🏻

和豬先生拍拖👫,總會偏好揀日式餐廳,而鐵板燒最聲色味俱全。

帶子,鮮味軟熟,配以在鐵板上場調煮的醬汁,單純又美味~

甜品

套餐仲有沙律、面豉湯、炒什菜、黃金炒飯。

吃得飽飽大滿足,希望下次豬先生好快再同我去食👍🏻

2023-09-21 116 瀏覽
好多年無食過鐵板燒,因為朋友住附近,佢推薦食呢間,就去試下,地點有啲偏遠。鯛魚二人套餐 $888一坐低就會有個沙律🥗,普普通通之後師傅就拎今日嘅食材出嚟煮,一路望住師傅喺度燒,係幾好享受的😎😎帶子好大隻鮮甜,加埋牛油去煎,香氣滿寫😋😋鯛魚好滑,魚油好香,簡直秒清。美國安格斯西冷,師傅好細心會問我哋想幾多成熟,我哋要求7成,啱啱好,肉質靚,塊扒有厚度,唯一唔好係有啲根,會唔係幾咬得開,整體都唔錯。季節什菜係芽菜,無特別黃金炒飯,炒到粒粒分明,每一粒飯嘅顏色都好均勻👍🏻👍🏻份量都唔少!最後有麵豉湯同甜品麵豉湯實屬一般,甜品反而有驚喜,不過上菜個時無介紹,我估係豆腐甜品,唔錯👍🏻

鯛魚二人套餐 $888
一坐低就會有個沙律🥗,普普通通

季節什菜係芽菜,無特別

最後有麵豉湯同甜品

2023-09-20 93 瀏覽
📍 泓 (屯門)邊睇住廚師煮,邊享受食飯既樂趣🤭人氣鐵板燒🥩店家位於屯門置樂附近 近期更換了新菜單 餐點與以往不盡相同現在主打精緻豪華取向 店内裝潢氣氛簡單很適合生日或慶祝節日的時候來食🥢🔸 鮮三文魚牛柳套裝 {兩人餐}🥗季節沙律作為前菜係不錯,會比較開胃~🐟鮮三文魚三文魚魚味香濃又唔腥,魚油夠多唔怕老,再用鐵板煎,落少少鹽作調味,更入味~🐟龍脷柳龍利柳煎得幾香唔會煎得過窿🍳肉質好juicy。🐮美國安格斯西冷我地嗌左7成熟,師傅好細心地切粒,剛好唔會有血水,肉質粉嫩,每啖一口,不知不覺一口接一口🐮🍚黄金炒飯粒粒分明嘅炒飯,落足雞蛋🥚每粒飯都沾上黃金顏色。無論視覺定味覺👅都係一種享受😋🥬炒什菜有芽菜,韭菜,紅蘿蔔絲,炒得唔會太油膩~麵豉湯足料麵豉湯👍唔會太鹹,亦都唔係粉狀溝出嚟嘅湯,用真材實料~食埋日本布甸甜品🍮劃上完美句號。

📍 泓 (屯門)
邊睇住廚師煮,邊享受食飯既樂趣🤭
人氣鐵板燒🥩

店家位於屯門置樂附近
近期更換了新菜單 餐點與以往不盡相同
現在主打精緻豪華取向 店内裝潢氣氛簡單
很適合生日或慶祝節日的時候來食🥢

🔸 鮮三文魚牛柳套裝 {兩人餐}

🥗季節沙律
作為前菜係不錯,會比較開胃~

🐟鮮三文魚

🐟龍脷柳
龍利柳煎得幾香唔會煎得過窿🍳肉質好juicy。

🐮美國安格斯西冷

🍚黄金炒飯

🥬炒什菜
有芽菜,韭菜,紅蘿蔔絲,炒得唔會太油膩~

麵豉湯
足料麵豉湯👍唔會太鹹,亦都唔係粉狀溝出嚟嘅湯,用真材實料~

食埋日本布甸甜品🍮劃上完美句號。

2023-09-12 110 瀏覽
千估萬估都估唔到屯門居然有鐵板燒,身為屯門人有咩理由唔黎試下!🇯🇵鯛魚二人套餐 (星期一至五 $888 免加一)🍴先付超新鮮沙律!啲菜好爽脆,配上面頭的魚籽好新鮮,成個搭配清新得黎又開胃~🥗🍴鮮魷魚鮮魷魚配上烤蒜上碟,人均份量都幾多下~肉質爽口彈牙!每一口都散發出海鮮的鮮甜味呢🦑💦🍴鯛魚柳嫩滑鯛魚柳配上適度調味,鎖住左本身鯛魚的原汁原味(超鮮甜!),而且肉質彈牙,一啲都唔腥!燒嘅後段師傅仲加左啲牛油落去,超香口~🍴美國安格斯西冷師傅先燒曬脂肪個面嘅油出黎,再用個啲油去煎比較瘦嘅部份,有好好將肉汁鎖住之餘而外層亦恰到好處,仲做到入口即溶嘅感覺~師傅好高招!拌碟仲有番薯仔同蒜片,兩樣同牛一齊食都好正🥩🍴黃金炒飯粒粒分明嘅珍珠米,形態超靚呢!蛋香好濃~好特別嘅係師傅加入左啲酸菜入去,令到成個炒飯有重中日合壁嘅感覺之餘,亦無違和感呢🍴季節什菜有芽菜、椰菜、紅蘿蔔、蔥等等,食完炒飯再食菜可以解下膩,先再繼續食甜品🙌🍴麵豉湯都算幾多料呢~湯底濃郁,鮮味十足,配上蔬菜,口感濃厚而滋味豐富🍲🍴甜品甜品係椰汁糕!香甜而口感軟綿, 椰香味超濃!食落去慢慢咁溶化係口入面,好幸福的感覺呢~( ´▽`)

🇯🇵鯛魚二人套餐 (星期一至五 $888 免加一)

🍴先付

🍴季節什菜

🍴麵豉湯

🍴甜品
2023-09-06 91 瀏覽
平日午餐想食豪少少 都會同朋友去泓食席前鐵板燒 用料上乘 性價比高🫡 食鐵板燒最正就係有得望住廚師烹調食物 睇見都流哂口水😋鮮三文魚牛柳套餐 $168▫️鮮三文魚煎到外脆 入面充滿魚油香 輕輕調味已經足夠🐟▫️龍脷柳肉質鮮嫩又滑 好食!▫️美國安格斯牛柳叫左7分熟 切成一粒粒 入口鮮嫩 牛味濃郁 配埋蒜片一齊食減少油膩感👍🏻🥩比目魚西冷套餐 $198▫️日本帶子牛油加上清酒烹調 帶子鮮甜!▫️比目魚煎得香口 魚油豐盛 好嫩滑▫️美國安格斯西冷叫左5分熟 肉質結實得嚟又超級juicy 鎖到肉汁 旁邊炒雜菜都好有鑊氣 爽脆鮮甜🥬所有套餐都配有季節沙律 黃金炒飯 炒雜菜 麵豉湯 果物~ 好完美既一餐飯🤍 值得一讚係黃金炒飯炒到粒粒分明 超級惹味🍚 自家製椰油糕口感好似布甸咁🥥$200都唔洗食到高質鐵板燒 同人慶祝去都岩哂🍽泓 📍屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖

鮮三文魚牛柳套餐 $168
▫️鮮三文魚
煎到外脆 入面充滿魚油香 輕輕調味已經足夠🐟
▫️龍脷柳
肉質鮮嫩又滑 好食!
▫️美國安格斯牛柳

比目魚西冷套餐 $198
▫️日本帶子
牛油加上清酒烹調 帶子鮮甜!
▫️比目魚
煎得香口 魚油豐盛 好嫩滑
▫️美國安格斯西冷

$200都唔洗食到高質鐵板燒 同人慶祝去都岩哂🍽

📍屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
2023-08-25 74 瀏覽
見到屯門有間平民價嘅鐵板燒🔥 ,發覺好耐都冇食過鐵板燒,決定Lunch 試下佢個lunch set 😋店內環境四四方方,座位寬敞,乾淨企理。Set Lunch 午市一人前➡️比目魚西冷套餐 $198➡️鮮三文魚牛柳套餐 $168✔️前菜 🥗新鮮沙律菜配芝麻醬,清新開胃。✔️日本帶子及比目魚🐠師傅將巨目魚煎到外脆內嫩滑,而帶子加上少量鹽糖及牛油煎過,更能帶出帶子鮮味。😝✔️鮮三文魚及龍脷柳🐟三文魚係鐵板煎過,吱出滿滿魚香油味。而龍脷柳加上少量海鹽調味,肉質鮮嫩。✔️美國安格斯西冷🐂✔️美國安格斯牛柳🐃師傅輕輕煎成七成熟,夾埋香煎過的蒜片食,油香四溢,味道豐富。✔️黃金炒飯🍚炒飯粒粒分明,充滿鐵板獲氣味。✔️炒雜菜🥬加上少量鹽嘅炒雜菜,健康清新美味。✔️麵豉湯🫕✔️甜品🍮是日甜品係椰汁糕,作為今餐鐵板燒嘅完美結束🔚二百元不到的鐵板餐,有專人在前為你烹調,而且仲有海鮮同牛肉,真係街坊價餐廳。

店內環境四四方方,座位寬敞,乾淨企理。

Set Lunch 午市一人前
➡️比目魚西冷套餐 $198
➡️鮮三文魚牛柳套餐 $168

✔️前菜 🥗
新鮮沙律菜配芝麻醬,清新開胃。

✔️日本帶子及比目魚🐠

✔️鮮三文魚及龍脷柳🐟

✔️美國安格斯西冷🐂
✔️美國安格斯牛柳🐃

✔️黃金炒飯🍚
炒飯粒粒分明,充滿鐵板獲氣味。

✔️炒雜菜🥬
加上少量鹽嘅炒雜菜,健康清新美味。

✔️麵豉湯🫕

✔️甜品🍮
是日甜品係椰汁糕,作為今餐鐵板燒嘅完美結束🔚

是日同朋友慶生🎉想食好D但又唔想去d太嘈嘅地方,竟然發現依家屯門都有鐵板燒食🔥價錢仲幾抵咁,當然要去試試。日本帆立貝牛柳二人套票 👯‍♀️($998/2人, 另加一服務費)茶碗蒸🥚茶碗蒸食落滑捋捋, 表面嘅黑松露堆到滿滿仲要勁香,重點係個黑松露香味好出!!! 😋兩者配合得相得益彰‼️日本帆立貝🌊鐵板燒將佢嘅鮮味鎖住😋帆立貝食落質感柔軟帶點juicy💦加上on top嘅魚籽就更加提味啦⏫🦪廣島蠔師傅將蠔嘅表面燒到焦香,入口保留到d海水味,熟度又做到啱啱好👏👏另外再配合咸香嘅煙肉碎🥓又係另一種風味。美國安格斯牛柳🥩話說Yummy牙力真心麻麻,遇到難咬嘅肉會咬咬下放棄咗,今次個牛柳就揀咗✋五成熟,筷子🥢一夾落去feel到好軟身,食落牛味出而且易咬,食完之後個碟底仲要完全冇血水。黃金炒飯💯炒飯睇落冇咩特別,但一道簡單嘅炒飯就最顯師傅嘅廚藝👨‍🍳炒飯粒粒分明之餘又夠乾身,調味適中再配合埋日本醃菜,💯好滿意。🍲麵豉湯+炒芽菜麵鼓湯唔會太濃,入面仲有D豆腐同腐皮,同個炒飯同芽菜配合返。芽菜就清甜而且保留到應有嘅水份。甜品🥰上甜品嘅時候師傅仲叫我地估係咩嚟,本身Yummy仲以為係杏仁豆腐,點知係佢自家製嘅

茶碗蒸🥚

日本帆立貝🌊

🦪廣島蠔

美國安格斯牛柳🥩

黃金炒飯💯

🍲麵豉湯+炒芽菜

甜品🥰
甜品嘅時候師傅仲叫我地估係咩嚟,本身Yummy仲以為係杏仁豆腐,點知係佢自家製嘅椰汁糕嚟,完全睇唔出‼️ 平時D椰汁糕密度同質感比較粗身,呢個椰汁味好重但係質感好滑😚😚有D似布甸🍮咁.

話說呢間鐵板燒店係地舖,但係私隱度同隔音方面做得幾足,唔會受到街外嘅影響,入到去就好似去咗另一個世界咁。 另外,師傅仲有分享返原來好多店都係用電爐燒,佢地店就用煤氣爐,難怪燒出嚟係唔同D,是次席前燒體驗唔錯,真心抵食👍
2023-08-24
生日
2023-08-22 48 瀏覽
屯門這家主打鐵板燒的餐廳,給人的第一印象就是環境闊落,沒有絲毫油煙味。當你步入餐廳時,會立刻感受舒適的用餐環境,令人放鬆。這裡的廚師技巧純熟,廚師像在進行一場精彩的表演。精準的火候掌控以及熟練的手法,讓每一道菜品都煥然一新。首先上桌的是一份清新的季節沙拉。這份沙拉色彩繽紛,夠新鮮。接著,一碗麵豉湯被端上桌面,湯汁鮮美,令人回味。接鐵板燒料理讓人驚艷。無論是比目魚還是帶子,每一道海鮮都保持著新鮮嫩滑的口感,火候剛剛好,外層燒得金黃酥脆,內裡則保持著水份,鮮嫩多汁。鮮三文魚燒得剛剛好,肉質鮮美,帶來滿口的幸福感。如果你喜歡牛肉,這裡的美國安格斯西冷和牛柳肉絕對不容錯過。肉質嫩滑多汁,味道濃郁,7成熟的火候使得中間的肉質帶著粉紅色。另外,粒粒飽滿的黃金炒飯,每一口都散發著誘人的蛋香,令人回味無窮。除了主菜之外,餐廳還提供了炒什菜作為配菜,炒菜的火候把握得恰到好處,蔬菜保持了自然的甜味和脆度。在價格方面,比目魚西冷套餐價格為198元,而鮮三文魚牛柳套餐價格則為168元,價錢合理。總結來說,這家主打鐵板燒的餐廳給人留下了深刻的印象。從環境舒適,廚師的精湛技藝,到食物的火候剛好和口感的鮮美,每一個

當你步入餐廳時,會立刻感受舒適的用餐環境,令人放鬆。

夠新鮮。接著,一碗麵豉湯被端上桌面,

湯汁鮮美,令人回味。

接鐵板燒料理讓人驚艷。無論是比目魚還是

肉質鮮美,帶來滿口的幸福感。

如果你喜歡牛肉,這裡的美國安格斯西冷

和牛柳肉絕對不容錯過。肉質嫩滑多汁,味道

發著誘人的蛋香,令人回味無窮。
除了主菜之外,餐廳還提供了炒什菜作為

到食物的火候剛好和口感的鮮美,每一個細節都展現了餐廳對品質的追求。如果你想要一場美味的鐵板燒體驗,這家餐廳絕對是一個值得考慮的選擇。
🌟好興奮,喺屯門終於可以食到好高質嘅鐵板燒🌟黎開屯門搵朋友,佢推薦呢間鐵板燒,所以慕名來試下🌟我哋揀咗日本帆立貝牛柳三人套餐,總共有八個course,食完真係飽到捧住個肚返去😋茶碗蒸-有滿滿黑松露醬嘅茶碗蒸-蒸蛋好嫩滑唔使講,加埋黑松露醬,同埋日本本菇,超級好食😋日本帆立貝-每人有兩隻帆立貝-用咗清酒配埋一齊鐵板燒-帆立貝外面煎香到少少焦脆-控制火候,完全啱啱好,裏面柔軟,完全冇橡筋口感-帆立貝鮮味十足,加埋大大粒魚子,好出色😋廣島蠔-每人有兩隻大大隻廣島蠔-廣島蠔外層煎香,裏面Juicy-蠔味突出,加埋香蔥同埋煙肉,超級正😋美國安格斯牛柳-師傅會好細心咁問你要幾多成熟,今次叫咗七成熟-見着師傅好熟練咁將牛柳煎香,跟住切粒-伴碟仲有煎到香脆嘅蒜片,可以配搭嚟食,減低牛柳嘅油膩感-牛柳煎完都好有肉汁,好高質😋黃金炒飯-食到呢度,其實已經好飽-但係呢個炒飯正到,就算再飽都要食晒佢-師傅好用心咁快炒,將蛋汁包圍着每一粒嘅珍珠米,口感異常嘅正-炒到粒粒分明,配埋蔥花同日本醃菜,香氣十足😋季節雜菜-有豆芽,同埋椰菜-鐵板炒完唔會過油膩,清爽😋麵豉湯-會跟埋黃金炒飯一齊上,配埋一齊食啱啱好-麵豉湯
🌟好興奮,喺屯門終於可以食到好高質嘅鐵板燒

🌟黎開屯門搵朋友,佢推薦呢間鐵板燒,所以慕名來試下

😋茶碗蒸

-有滿滿黑松露醬嘅茶碗蒸

-蒸蛋好嫩滑唔使講,加埋黑松露醬,同埋日本本菇,超級好食

😋日本帆立貝

-每人有兩隻帆立貝

-用咗清酒配埋一齊鐵板燒

-帆立貝外面煎香到少少焦脆

-控制火候,完全啱啱好,裏面柔軟,完全冇橡筋口感

-帆立貝鮮味十足,加埋大大粒魚子,好出色

😋廣島蠔

-每人有兩隻大大隻廣島蠔

-廣島蠔外層煎香,裏面Juicy

-蠔味突出,加埋香蔥同埋煙肉,超級正

😋美國安格斯牛柳

-師傅會好細心咁問你要幾多成熟,今次叫咗七成熟

-見着師傅好熟練咁將牛柳煎香,跟住切粒

-伴碟仲有煎到香脆嘅蒜片,可以配搭嚟食,減低牛柳嘅油膩感

-牛柳煎完都好有肉汁,好高質

😋黃金炒飯

-食到呢度,其實已經好飽

-但係呢個炒飯正到,就算再飽都要食晒佢

-炒到粒粒分明,配埋蔥花同日本醃菜,香氣十足

😋季節雜菜

-有豆芽,同埋椰菜

-鐵板炒完唔會過油膩,清爽

😋麵豉湯

-會跟埋黃金炒飯一齊上,配埋一齊食啱啱好

-麵豉湯有豆卜豆腐,好飲,絕對唔係沖劑調到嘅味道

😋甜品

-係自家製椰汁糕

-甜到啱啱好,椰汁味濃

-作為一餐完美嘅結束

🌟值得一讚嘅係,呢度坐得好舒服,又可以見着師傅一路鐵板燒,認真係視覺味覺嗅覺嘅享受

🌟同埋師傅態度好好,會觀察每位乘客嘅進度,而安排下一個course,完全冇壓迫感

🌟師傅提到下個月呢個二人餐做緊優惠,只需要$888就可以食到仲要冇加一收費,好心動,應該下個月都會嚟食

2023-08-14 80 瀏覽
一早book好時間,早兩日前確實通知,叫人唔好遲過15分鐘到,我哋早去到已經覺得奇怪咩都無開,門又鎖左,打電話聯絡又無人聽,what’s app又無人覆,到我朋友再打去有人聽問完幾時book跟住即刻收左線,再what’s app 就咁覆話「今日取消」!都唔係做生意!如果有問題取消都早啲通知人,仲要搭的士過去門口一早摸門釘仲要咁既態度!垃圾到不得了!跟住又要無喇喇係附近求其搵野食!晒人時間!咁樣做生意應該都好快收皮

垃圾到不得了!
跟住又要無喇喇係附近求其搵野食!晒人時間!

咁樣做生意應該都好快收皮
2023-08-07
  • 貼錢買難受
2023-08-12 58 瀏覽
置樂一直都有很多食肆,今日試左呢間別樹一格嘅鐵板燒,餐廳內部黑色為主調,簡潔大方今日嗌左日本帆立貝牛柳兩人套餐 黑松露茶碗蒸首先上枱係熱辣辣既茶碗蒸,上面很多黑松露,味道爆香!再加上日本本菇,一啖食入口蒸蛋滑嘟嘟!廣島蠔🦪廣島蠔好重蠔味,而且大大粒,用牛油煎到底面香脆,夾上蔥花及炒肉粒食落好creamy!日本帆立貝帆立貝係黎由北海道,配上牛油🧈烹調鮮甜多汁,勁厚身!好好食!美國安格斯牛柳🥩師傅會問想要幾成熟,簡左五成就剛剛好,牛肉入口香濃,唔會韌,伴碟有自家炸既蒜片,減低油膩感,仲有日本小薯做伴菜!黄金炒飯🍚入口清爽不油膩而且的炒飯粒粒分明!每粒飯都沾滿均勻的蛋液,配上香蔥、香蒜粒口感不錯!面豉湯🥘熱辣辣,有豆腐同豆卜好飲!甜品有自家製椰汁糕,入口香滑椰汁味濃厚。
置樂一直都有很多食肆,今日試左呢間
別樹一格嘅鐵板燒,餐廳內部黑色為主調,簡潔大方

今日嗌左日本帆立貝牛柳兩人套餐

黑松露茶碗蒸

廣島蠔🦪
食落好creamy!

日本帆立貝

美國安格斯牛柳🥩

黄金炒飯🍚
口感不錯!

面豉湯🥘
熱辣辣,有豆腐同豆卜好飲!

甜品
有自家製椰汁糕,
入口香滑椰汁味濃厚。
2023-08-11 33 瀏覽
坊間吃鐵板燒,動輒過千一位。屯門這間日本鐵板燒餐廳,午市鐵板燒居然不用$200便可吃到比目魚,西冷牛扒及帶子等食材,確實抵吃。是日和老公分別選了鮮三文魚牛柳($168)及比目魚西冷($198)一人前套餐。兩份套餐均有沙律、麵豉湯、黃金炒飯,炒什菜及椰汁果凍甜品。$168餐有三文魚,龍脷柳及美國安格斯牛柳。而$198餐便有日本帶子,比目魚及美國安格斯西冷。先講海鮮質素,鐵板燒師傅把三文魚,比目魚,帶子及龍脷柳煎得剛剛好,進食時仍有魚油濺出,非常美味。美國安格斯牛柳及西冷均要了五成熟,師傅把牛柳及西冷煎得剛剛好,牛的肉質嫩滑,有油花,肉味很鮮。想不到連黃金炒飯也炒得美味非常,只看賣相(整碟飯均呈金黃色)已知炒飯屬高質之選。每一粒米都吸收了蛋黃,粒粒分明、鬆軟彈香又油潤。是次確實是一次令人滿意的鐵板燒體驗:食材及烹調質素的整體水平高,而價錢卻非常大眾化,絕對值得專誠到訪!
2023-08-11 34 瀏覽
今天晚上與朋友在屯門的「泓」鐵板燒度過了一個令人難忘的用餐體驗。我們選擇了日本帆立貝牛柳二人套餐,主菜部分有美國安格斯牛柳和西班牙黑毛豬可供選擇,我們二人各選一款。此外,套餐還包括了一系列精緻的菜品,如茶碗蒸、日本帆立貝、廣島蠔、黃金炒飯、炒雜菜、麵豉湯以及甜品椰汁糕。美國安格斯牛柳的口感非常細嫩,每一口都帶來豐富的肉汁和鮮美的牛肉風味。而搭配上鐵板燒獨特的烹調技巧,這道牛柳能保留了它的原汁原味。另外,西班牙黑毛豬的肉質豐潤多汁,口感也細膩。除了主菜,套餐中的附加菜品也給我們留下了深刻的印象。茶碗蒸蒸氣騰騰,口感柔軟,帶來了濃郁的蛋香味。日本帆立貝新鮮多汁,散發出海洋的氣息。廣島蠔鮮嫩多汁,帶有淡淡的海鮮風味。黃金炒飯香氣四溢,米粒鬆軟而不黏。炒雜菜新鮮爽脆,豐富了整餐的口感。麵豉湯則是一道清爽的湯品,增添了整餐的層次感。最後以椰汁糕作為甜品,它的甜度適中,口感綿密。

2023-08-07 85 瀏覽
從來未見過錦既餐廳,一早book好哂日子時間,跟住今日過左黎餐廳先發現,點解餐廳度門開唔到? 透過門口條罅隙望入去,入完完全無光無開燈,完全好似無人係度錦樣。跟住上網搵佢電話打去問下啦,睇吓係咪未開門或者有啲咩事啦,上左open rice睇到佢營業時間果度係營業中,跟住打電話去問,好快有人聽電話,佢就話你預約左? 幾時約?我答完佢佢就9秒9好快錦講左兩句完全聽唔到佢講乜既野就收左線。完全浪費我假期,浪費我時間,仲要浪費埋我的士錢!!
完全浪費我假期,浪費我時間,仲要浪費埋我的士錢!!