2024-11-14 799 瀏覽
去屯門V city 行行下街見到有間鋪頭叫「泰國婆」好盞鬼,非常吸晴,吸引左GG嘅眼球👁️👁️。同朋友眼神對望完之後👀👀,大家二話不說,好有默契甘一齊行左入去!📌 鳳尾蝦炒金邊粉🦐🍝份量都幾大碟,材料非常豐富加入左雞蛋、芽菜、蔥、豆乾同香料等食材仲有幾隻大大隻鮮嫩彈牙嘅鳳尾蝦球,仲要挑走蝦腸金邊粉炒得乾身彈牙又煙韌,條條分明,好有鑊氣酸酸甜甜,夠曬入味攪勻埋碟邊嘅辣椒乾同花生碎,增加口感再唧d 新鮮青檸汁,更加開胃整碟炒粉令人回味無窮📌泰式冬蔭功海鮮湯河🍲冬蔭功湯底味道濃郁,啱香港人口味,唔會好辣有幾隻大蝦、魷魚等海鮮配料河粉份量都幾多,幼身得泥又非常煙韌彈牙每一條都掛湯,好入味📌泰式街頭椰子粟米雪糕🥥🌽🍦充滿泰國風情嘅甜品大大球香濃椰子味嘅雪糕,香滑又唔會過甜側邊放有成塊粟米同椰子肉,面頭有啲nuts,最底仲有糯米添最估唔到竟然係融融地嘅雪糕mix埋所有配料一齊去食係出奇地match📌芒果糯米飯🥭🍚新鮮香甜嘅芒果同軟糯煙靭嘅糯米飯點上椰漿係完美嘅組合食泰國菜最後一定要食返個芒果糯米飯先夠完滿📌泰式芒果沙冰🥭🧊🍹芒果味超級香濃,完全唔係假糖水味即叫即製,打得好細滑!飲完透心涼!📌泰式椰子沙

📌 鳳尾蝦炒金邊粉🦐🍝
份量都幾大碟,材料非常豐富
加入左雞蛋、芽菜、蔥、豆乾同香料等食材
仲有幾隻大大隻鮮嫩彈牙嘅鳳尾蝦球,仲要挑走蝦腸
金邊粉炒得乾身彈牙又煙韌,條條分明,好有鑊氣
酸酸甜甜,夠曬入味
攪勻埋碟邊嘅辣椒乾同花生碎,增加口感
再唧d 新鮮青檸汁,更加開胃
整碟炒粉令人回味無窮

📌泰式冬蔭功海鮮湯河🍲
冬蔭功湯底味道濃郁,啱香港人口味,唔會好辣
有幾隻大蝦、魷魚等海鮮配料
河粉份量都幾多,幼身得泥又非常煙韌彈牙
每一條都掛湯,好入味

📌泰式街頭椰子粟米雪糕🥥🌽🍦
充滿泰國風情嘅甜品
大大球香濃椰子味嘅雪糕,香滑又唔會過甜
側邊放有成塊粟米同椰子肉,面頭有啲nuts,最底仲有糯米添

📌芒果糯米飯🥭🍚
新鮮香甜嘅芒果同軟糯煙靭嘅糯米飯
點上椰漿係完美嘅組合
食泰國菜最後一定要食返個芒果糯米飯先夠完滿

📌泰式芒果沙冰🥭🧊🍹
芒果味超級香濃,完全唔係假糖水
即叫即製,打得好細滑!
飲完透心涼!

📌泰式椰子沙冰🥥🧊🍹
沙冰綿密細滑,順滑入口
椰子味濃郁又清新
完全係真實天然嘅味道,甜而不膩
解辣一流

泰國菜向來得我歡心,放假走到屯門選擇到訪位於 V City 的泰國菜餐廳「泰國婆」,由正宗泰國師傅主理,提供小食、沙律、湯品、船麵、肉類、咖喱、粉麵飯、飲品及甜品,定價合理-🔹泰式冬蔭功湯 $98點選小辣,湯品加入芫茜、車厘茄、大量秀珍菇、南薑及香茅等配料冬蔭功湯熱度高,集鹹、酸、辣於一身,味道平衡又滋味,層次豐富;大蝦蝦頭充滿甘香鮮美的蝦膏;秀珍菇爽滑-🔹泰式肉碎生菜包 $88點選小辣,加入蒜蓉、紫洋蔥、蔥花、薄荷葉及九層塔等,味道層次分明;生菜新鮮爽脆,肉碎肥瘦各半,口感爽嫩有嚼頭-🔹泰式炸蝦餅 $58/3件附上泰式酸辣醬炸至金黃的蝦餅已被切半,方便進食;外層酥脆可口,蝦膠爽彈鮮味-🔹泰北清邁雞髀咖喱湯麵 $78加入紫洋蔥、乾蔥、酸菜及青檸等原隻「啖啖肉」的雞髀肉厚緊緻;幼身麵條兩種,一種浸到咖喱湯中,另一種則為脆炸鋪在湯麵上,麵條輕韌細滑,炸麵條足夠香脆;咖喱湯底濃郁細緻,微辣帶啖啖椰香,掛到麵條上猶如享用沾麵般的感覺,非常美味-🔹泰式菠蘿刨冰 $38點選少冰及少甜具誠意的外觀,奉上原片菠蘿,打卡一流;刨冰打得順滑,菠蘿味道天然清新,解膩健康之選
🔹泰式冬蔭功湯 $98
🔹泰式肉碎生菜包 $88
🔹泰式炸蝦餅 $58/3件
附上泰式酸辣醬
🔹泰北清邁雞髀咖喱湯麵 $78
加入紫洋蔥、乾蔥、酸菜及青檸等
🔹泰式菠蘿刨冰 $38
點選少冰及少甜
2024-10-09
  • 泰式冬蔭功湯
  • 泰北清邁雞髀咖喱湯麵
  • 泰式菠蘿刨冰
2024-09-28 1751 瀏覽
🇭🇰 屯門-泰國婆V City終於開咗新餐廳啦~今次終於同朋友仔一齊去食!平時啲餐廳都係圍繞中菜 今次呢間係泰國野 所以我哋就覺得要去食吓☺️估唔到一去到就爆場 門口仲有人一齊等入座!⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 泰式乾炒豬肉片河粉(⭐7/10)$78佢哋用嘅河粉係好大片嗰啲河粉,而個碟係不鏽鋼碟,個感覺就好似喺泰國食嘢一樣!好有feel✨河粉味道適中,我哋問佢攞咗辣醬加落去更加惹味☺️豬肉片份量亦都幾多!👅 泰式海南雞飯 (⭐7/10)$82海南雞飯仲配咗碗湯俾我哋解膩,而雞肉亦滑嫩又大份,食落好滿足!👅 泰式炸蝦餅(⭐7/10)$58每碟有三件,佢會幫我哋已經切好哂一半,食落炸得好香口,正常發揮~👅 香茅雞翼(⭐7/10)$48每份有四隻,雞翼就略為乾身,但食落都有香茅味道,而且每隻雞翼上面都會放咗炸蒜,食落更加香~👅 菠蘿梳打(⭐8/10)$38👅 泰式菠蘿刨冰(⭐8/10)$38飲品係即叫即整,同埋唔會太甜,飲落酸酸甜甜好解渴~而且佢嘅梳打入面仲有細細粒菠蘿果肉㗎❤️‍🔥而刨冰亦鮮味十足,即叫即打!⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈
🇭🇰 屯門-泰國婆
👅 泰式乾炒豬肉片河粉(⭐7/10)$78
👅 泰式海南雞飯 (⭐7/10)$82
👅 泰式炸蝦餅(⭐7/10)$58
👅 香茅雞翼(⭐7/10)$48
👅 菠蘿梳打(⭐8/10)$38
👅 泰式菠蘿刨冰(⭐8/10)$38
🎏地址:泰國婆 (屯門)
屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2B號舖
#屯門美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #屯門探店 #泰國菜 #香港好去處 #屯門推薦食品 @grandmathai
按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_屯門
  • 泰式炸蝦餅
2024-07-02 2840 瀏覽
呢間餐廳細細間,唔多位,隨意入咗去食晚餐,食完都幾有驚喜👍🏻👉🏼泰式柚子鮮蝦沙律 $88份量充足,味道清爽,柚子都幾甜,蝦🦐爽口又大隻,撈沙律個汁甜甜酸酸,好開胃👉🏼海南雞飯 + 青檸🍋‍🟩梳打 $100一食啖飯都幾驚喜,香茅味濃郁,唔會太油,又唔會太乾,我平時最怕啲好油嘅油飯,但係呢度嘅飯有味得來,又唔邪惡,我鐘意。而個海南雞雞肉超嫩滑,無骨食落啖啖肉,又有雞嘅鮮味,唔點汁都好食,仲有兩層肉咁多👉🏼青檸梳打怕肥既我慳啲quota叫咗走甜,出面熱屎辣辣飲呢個就岩晒👉🏼泰式炸蝦餅 $58炸得乾身,食落口唔會成啖油,外面金黃酥脆,蝦餅厚身,口感彈牙👉🏼泰式金邊粉 + 泰式凍奶茶 $98對於女仔嚟講都幾大碟,材料豐富,酸酸甜甜,可以按自己辣度,撈側邊嘅辣粉。金邊粉炒得乾身彈牙,大大隻嘅蝦球、豆腐乾、芽菜,口感豐富。泰式奶茶叫咗少甜就岩岩好,有係泰國飲嘅味道👉🏼泰式街頭椰子粟米🌽雪糕 $58唔好睇個碗細細碗,個雪糕其實裝到滿晒,椰子味好好食,仲有啲花生同埋椰子絲,呢個甜品推介叫

👉🏼泰式柚子鮮蝦沙律 $88

👉🏼海南雞飯 + 青檸🍋‍🟩梳打 $100

👉🏼青檸梳打
怕肥既我慳啲quota叫咗走甜,出面熱屎辣辣飲呢個就岩晒

👉🏼泰式炸蝦餅 $58

👉🏼泰式金邊粉 + 泰式凍奶茶 $98

泰式奶茶叫咗少甜就岩岩好,有係泰國飲嘅味道

👉🏼泰式街頭椰子粟米🌽雪糕 $58
2024-12-19 0 瀏覽
屯門中心地帶vcity 既泰菜餐廳外表的的骰骰,不過麻雀雖小但五臟俱全。佈置重跟足泰風味而且開陽既設計,空間感強坐得都好舒適首先當然黎個-冬陰公湯 啦味道香濃強烈,微辣感跟住小食串燒-燒豬肉串醃得相當入味,重有成三串添之後就系不可少既-泰式肉碎生菜炒得好香,小小辣,岩番港人口味而且份量都唔小,加碗飯黎食都重得主食方面要左-鳳尾蝦炒金邊粉碟仔細細,但食落又唔少喔配料十分豐富,風味都好地道最後甜品-椰子粟米雪糕食埋就好滿足了

屯門中心地帶vcity 既泰菜餐廳
外表的的骰骰,不過麻雀雖小
但五臟俱全。佈置重跟足泰風味
而且開陽既設計,空間感強
坐得都好舒適

首先當然黎個-冬陰公湯 啦
味道香濃強烈,微辣感

跟住小食串燒-燒豬肉串
醃得相當入味,重有成三串添

之後就系不可少既-泰式肉碎生菜
炒得好香,小小辣,岩番港人口味
而且份量都唔小,加碗飯黎食都重得

主食方面要左-鳳尾蝦炒金邊粉
碟仔細細,但食落又唔少喔
配料十分豐富,風味都好地道

最後甜品-椰子粟米雪糕
食埋就好滿足了

• 泰式肉碎生菜包
2024-12-16 69 瀏覽
雖然位於西鐵站大型商場,但餐廳食物價格一點都不貴☺️食物仲有滋有味,可媲美曼谷鬧市中的Food Court🍍🍛菠蘿炒飯🤭雖然沒有半隻菠蘿殼做炒飯碗,但貓太太一點都不反感,要知道菠蘿殼衛生堪憂,而且沒有菠蘿殼裝飾,炒飯便宜很多。不過別擔心,炒飯也是真材實料,新鮮的菠蘿肉、海鮮料、腰果和肉鬆,加上一塊香甜波蘿,很不錯!🍝泰式乾炒肉片河粉泰國河粉粗如繃帶,很有特色。大塊豬肉片、芥蘭枝、粟米仔、紅蘿蔔,醬油炒得色香味俱全。泰式鳳爪沙律無骨鳳爪特大盛🤣🤣因為平時去餐廳食鳳爪都只是三五隻,但這款鳳爪沙律有十幾隻😍味道酸爽開胃。🥬蒜蓉炒芥蘭平時去餐廳貓太太其實很小點蔬菜小炒,因為蔬菜成本不高卻與肉類收費相同,很不值。但但但但係!這個蒜蓉炒芥蘭真是比肉更好吃🥰泰式芥蘭仔很掛蒜蓉湯汁,以泰式調味炒菜實在耳目一新。🍦街頭椰子粟米雪糕😍大愛,香濃椰子雪糕下面是甜甜的椰香糯米飯,加上花生碎。一定要點!🍧泰式椰子沙冰椰子沙冰甜中帶鹹,無論是味蕾還是口感都很豐富。

🍍🍛菠蘿炒飯

🍝泰式乾炒肉片河粉

泰式鳳爪沙律

🥬蒜蓉炒芥蘭

🍦街頭椰子粟米雪糕

🍧泰式椰子沙冰
椰子沙冰甜中帶鹹,無論是味蕾還是口感都很豐富。

2024-12-15 0 瀏覽
好耐冇食過🇹🇭泰菜, 今晚喺屯門行街見到呢間泰國餐廳有椰子雪糕, 而且佢哋多款泰菜菜式都好啱我🤗今晚我哋就叫咗佢哋嘅招牌菜🍲冬蔭功同埋Prawn Pad Thai🦐 😋 冬蔭功好正湯底酸酸辣辣🌶, 同埋好鍾意佢哋啲檸檬葉同香茅好香, 而且佢哋仲採用大頭蝦添☺️佢哋嘅Prawn Pad Thai 炒得好夠乾身而且😍好鍾意佢哋個河粉質地, 我佢哋用咗羅望子醬炒酸酸甜甜好開胃, 而且加入埋花生碎更加香口😚當然唔少得叫埋佢哋嘅椰子雪糕啦上面有焗左嘅花生同埋新鮮嘅粟米🌽, 最估唔到嘅底層仲有糯米飯添煙煙韌韌配合埋椰子雪糕好好味😋飲品🍹方面就有龍眼冰同青檸梳打😉👍🏻

飲品🍹方面就有龍眼冰同青檸梳打😉👍🏻

2024-12-14 0 瀏覽
我最近到泰國婆餐廳用餐,實在讓我感到失望。點了雞肉卷、金邊粉和雞脾咖哩湯麵,結果食物的品質遠不如預期。首先,雞肉卷的味道太鹹,完全掩蓋了食材本身的鮮味,讓人無法享受本該美味的料理。再來,雞脾肉的質地極為粗糙,咬下去時不僅難以下嚥,還讓我感到非常不愉快。這樣的雞肉居然還敢上桌,真是讓人失望。至於金邊粉,更是讓我感到驚訝。它的味道與我以往所吃的完全不同,似乎缺乏了應有的調味,口感也過於乾燥,讓人吃得很不愉快。整體來說,這頓餐點不僅讓我失去了對這家餐廳的信心,還讓我對泰國菜的印象大打折扣。我不會再回來,並且不建議大家來這裡用餐。希望餐廳能夠改善菜品的質量,讓顧客能夠享受到真正的美味。

2024-12-14 0 瀏覽
見佢開左一段時間,見平時都有人幫襯下,門口睇左價錢知道唔係平,膽粗粗入去試個下午茶,叫左個豬頸肉飯,個量細到…算…..下午茶由佢,啲豬頸肉又乾又鞋…完全唔覺好食。個汁就更不值一提,百感交集(味道),總之就係一句…好難食。仲要勁唔抵,咁樣埋單要$6x
2024-12-07 90 瀏覽
天氣開始轉涼,食吓啲酸辣嘢,又暖又開胃,放工行下街食個靚飯,心情都好啲。👍🏼泰式冬陰功湯例牌食泰國菜必備。原本仲擔心價錢都唔算平,點知個湯真係勁足料。唔單止有大頭蝦,又多菇,勁多香料。味道濃郁,好推薦。👍🏼 泰式炸蝦餅三件勁有嚼口,彈牙!而且唔會油淋淋。加埋店家自製嘅酸辣醬,非常惹味好食,整多一碟都仲得!👍🏼泰燒豬頸肉份量好多,燒得好香口,唔會太肥,食得好滿足!👍🏼泰式街頭豬肉店家推介係新菜品所以就試吓。相當驚喜,燒得來有肉汁唔會好乾柴,而且每一串都好大件。👍🏼泰式柚子鮮蝦沙律份量好多好大碟!酸酸地好醒胃。大蝦幾隻,加埋炸蒜炸椰子乾,口感豐富又好香口。👍🏼 清邁雞髀咖喱湯麵呢個真係必定要試!係泰國當地好出名嘅湯麵,但係香港唔常見。咖喱好香椰香,雞髀好嫩,而個麵係脆炸麵!好特別。👍🏼 泰式肉碎生菜包份量足,辣辣地,加埋啲生菜勁新鮮,正!👍🏼泰式街頭椰子粟米雪糕好特別,未試過!雪糕真係好香椰子同粟米味,但又唔會過甜,讚!加埋底有糯米飯,夠哂份量。👍🏼 芒果糯米飯又係食泰菜必備。芒果雖然唔係時令,但酸酸地,配埋椰汁甜甜地,一樣好味!另外要特別稱讚員工好有禮貌,服務好周到,加埋呢到坐得好舒服,

👍🏼泰式冬陰功湯

👍🏼 泰式炸蝦餅三件

👍🏼泰燒豬頸肉
份量好多,燒得好香口,唔會太肥,食得好滿足!

👍🏼泰式街頭豬肉

👍🏼泰式柚子鮮蝦沙律

👍🏼 清邁雞髀咖喱湯麵

👍🏼 泰式肉碎生菜包
份量足,辣辣地,加埋啲生菜勁新鮮,正!

👍🏼泰式街頭椰子粟米雪糕

👍🏼 芒果糯米飯

另外要特別稱讚員工好有禮貌,服務好周到,加埋呢到坐得好舒服,絕對值得再返嚟!
2024-12-06 97 瀏覽
今日喺屯門V City嘅泰國婆餐廳,享受咗一餐豐富嘅泰式美食。🍜 泰式肉片炒河粉呢個泰式肉片炒河粉味道一流,河粉炒得非常入味,每一口都充滿泰式嘅香氣。肉片嫩滑,口感非常豐富,絕對係一個好選擇。🍲 冬蔭功海鮮河粉冬蔭功海鮮河粉湯底酸辣開胃,海鮮份量十足,有蝦、魷魚同埋貝類,鮮味滿分。河粉吸收咗湯底嘅味道,每一口都係享受。🍗 半隻無骨海南雞半隻無骨海南雞肉質嫩滑,完全冇骨,食落非常方便。配搭嘅汁香氣四溢,雞肉同汁完美結合,真係一流。🍢 串燒泰式豬肉串燒泰式豬肉燒得剛剛好,豬肉多汁鮮美,配上泰式嘅調味醬,更加提升咗豬肉嘅味道,食到停唔到口。🍹 泰式奶茶泰式奶茶甜而不膩,奶香濃郁,冰涼清爽,喺食完一餐豐富嘅泰式美食後嚟一杯,真係消暑解渴。泰國婆餐廳真係一個唔錯嘅選擇,唔單止環境舒適,食物嘅質素亦非常高, 而且啲樓面超有禮貌,絕對唔會黑口黑面仲非常好態度 值得推薦。

🍜 泰式肉片炒河粉

🍲 冬蔭功海鮮河粉

🍗 半隻無骨海南雞

🍢 串燒泰式豬肉

🍹 泰式奶茶

2024-12-05 72 瀏覽
好耐冇食泰國菜又心心念念唔洗出九龍城咁遠屯門人都可以食到🤣餐廳裝潢以木系為主面積雖小但坐得都幾舒服泰式炸蝦餅 HK$58泰式蝦餅蝦味濃郁,爽口彈牙,帶有嚼勁,搭配泰式甜辣醬,係一個非常開胃既小食!泰式春卷 HK$48春卷外皮炸到薄脆,有蘿蔔、雲耳絲、粉絲等餡料,十分豐富!泰式海南雞飯 HK$82雞油飯入口充滿雞既油香,飯粒粒分明,不乾硬,味道恰到好處。雞肉好嫰滑連皮去骨,啖啖肉!沾上醬汁更加惹味,不知不覺食哂成碟🤤💓!太陽蛋炒香葉肉碎飯 HK$78太陽蛋煎得好靚,撈飯一流!肉碎夠入味,滿滿泰式風味。泰式菠蘿刨冰 HK$38菠蘿香濃,清甜冰涼。泰式奶茶 HK$25香甜滑順但又唔會過膩既泰式奶茶味道。
好耐冇食泰國菜又心心念念
唔洗出九龍城咁遠
屯門人都可以食到🤣
餐廳裝潢以木系為主
面積雖小但坐得都幾舒服

泰式炸蝦餅 HK$58

泰式春卷 HK$48
春卷外皮炸到薄脆,有蘿蔔、雲耳絲、粉絲等餡料,十分豐富!

泰式海南雞飯 HK$82

太陽蛋炒香葉肉碎飯 HK$78
太陽蛋煎得好靚,撈飯一流!肉碎夠入味,滿滿泰式風味。

泰式菠蘿刨冰 HK$38
菠蘿香濃,清甜冰涼。

泰式奶茶 HK$25
香甜滑順但又唔會過膩既泰式奶茶味道。

2024-12-02 140 瀏覽
嚟屯門v city搵嘢食真係無難度, 基本上各國美食俱全想食泰國嘢就有泰國婆, 店舖雖然細細, 食物款式都唔少, 而且相當地道, 充滿泰式風味。泰式柚子鮮蝦沙律 鮮蝦好大隻, 肉質滑嫩, 柚子肉新鮮清甜, 柚子的甜味與鮮蝦的鮮味互相融合, 加上洋蔥和花生粒等, 讓整體沙律更添清新口感和層次感。 泰式春卷外皮炸得好酥脆, 內饀爽脆可口, 充滿香料香氣, 口感清新。 芭堤雅雞肉卷雞肉外層酥脆, 肉質鮮嫩多汁, 加入了香料和調味料, 口感清新不油膩。泰式豬頸肉拌飯. 豬頸肉肉質香嫩, 爽脆而幼滑, 香軟米飯吸收豬肉的醬汁精華, 口感順滑。 泰式冬陰功海鮮湯河 冬陰功湯酸酸辣辣好醒胃, 南薑和香茅等香料為上湯增添了香氣, 和海鮮鮮味好配合, 幼滑河粉沾湯湯汁, 產生豐富層次的口感。
嚟屯門v city搵嘢食真係無難度, 基本上各國美食俱全

泰式柚子鮮蝦沙律

泰式春卷

芭堤雅雞肉卷

泰式豬頸肉拌飯.

泰式冬陰功海鮮湯河

2024-11-06 436 瀏覽
感覺有點被餐牌的美麗圖片欺騙了,沒有想像中好食,是自己期望太高吧。泰式冬陰公湯味道好淡,完全不像熬煮的,似加多了開水。雞脾咖哩湯麵就還好,咖哩味道仍在,偏甜不辣。泰式奶茶好啖口,椰子刨冰還可以。椰子栗米雪糕ok正常。
2024-10-27
2024-11-06 349 瀏覽
上次喺坑口食完「泰國婆」新開分店覺得好高質🫶🏻 今次再約朋友去屯門試吓,有午餐同下午茶餐牌,性價比高🥢泰式炒金邊粉推薦!金邊粉炒得恰到好處,口感滑順,搭配新鮮蝦肉、脆嫩的蔬菜及香料,香氣四溢🤤 微微的辣味和酸味 十分開胃,食唔停口😆🥢泰式黃咖喱牛腩飯牛腩經過長時間的燉煮,肉質軟嫩,咖喱非常美味 香氣濃郁,搭配香軟的米飯,讓人每一口都能感受到咖喱的濃烈和牛肉的鮮美,十分滿足!🥢半隻海南雞必點經典泰國菜😍 半隻份量都好多!雞肉鮮嫩 雞皮光滑,搭配特製的醬油和酸辣醬汁,簡單又美味~🥢 香茅雞翼雞翼經過香茅醃製後烤熟,外皮香脆,肉質鮮嫩,配上甜酸醬好好味😋😋🍹青檸梳打清爽酸甜,好適合搭配泰式料理😚

🥢泰式炒金邊粉

🥢泰式黃咖喱牛腩飯

🥢半隻海南雞

🥢 香茅雞翼

🍹青檸梳打
清爽酸甜,好適合搭配泰式料理😚