2024-08-04 67 瀏覽
叫左個豬頸肉炒飯同三餸米線,叫嗰時話要走芹菜同蔥,佢就話無喎,得紅蘿蔔粟米同洋蔥,咁要吾要吖(結果最後買到黎咪又有蔥),個落單女人仲好笑,我叫完企喺度等左三十分鐘,期間啲人即排隊即俾錢即攞(當中有D都係叫米線),就係未有我份,我問就話要等陣,之後我個炒飯都炒好左放左喺度好耐,一路爭個米線,最後成間鋪得我一個嗰時先叫我再講多次要咩米線,原來係一路漏左我單一路吾出聲,態度極差以後吾會再買,非常吾尊重。
以後吾會再買,非常吾尊重。
2024-07-15 167 瀏覽
一共買咗兩盒,晏晝食咗一個盒有螞蟻,但係嗰陣時諗緊好小事啫,就冇記錄低,然後夜晚食埋第二盒嘅時候,仍然有加料,今次係隻蚊。有冇咁嘅概率買兩盒兩盒都有??街市嘅衛生情況可能會差啲,但係連續買兩盒入邊都有蟲係唔係hea左d?
海南雞飯
2022-10-10 773 瀏覽
叫左雙拼飯 兩樣送都係腸仔 次次去買開都係五條腸仔嘅!今日唔知做咩嘢 好搞笑 少左一條腸仔 加兩舊白蘿蔔俾我!真心嬲!唔係一條腸仔都要慳吖!明明有貨架wor!唔該寫清楚d啦!如果我知嘅話!一早就唔會再幫襯!
腸仔雙拼飯
2022-08-16 475 瀏覽
長期幫襯特別推薦送飯食嘅 香葉豆角炒肉碎,好有鑊氣;豬頸肉夠晒香口;三餸粉麵大大碗$36好抵食,平日食開雞扒、豬頸肉、蘿蔔冬陰功湯底。老闆娘好好人,近日街市被迫裝修重開都無點加價。
長期幫襯
特別推薦送飯食嘅 香葉豆角炒肉碎,好有鑊氣;
豬頸肉夠晒香口;
老闆娘好好人,近日街市被迫裝修重開都無點加價。
雞扒豬頸肉蘿蔔冬陰功米線
雞扒豬頸肉蘿蔔冬陰功米線
  • 泰式豬頸肉
  • 香葉豆角肉碎
  • 雞扒冬陰功粉麵
2022-04-14 544 瀏覽
因為好想食泰國嘢,但油塘得果幾間。於是去左街市呢間泰國嘢買飯食,以前食過豬頸肉覺得幾好食但會飲多左水,今次試下豬手飯如圖所見,一盒$35蚊既豬手飯得飯同豬手豬手很出色很好食,大部分豬皮上面係冇毛,唔會桔親個口。飯都好食。令人有啲遺憾係冇泰式酸辣汁附送⋯可能要親口問老闆拎?會再食!幫大家附上餐牌⋯方便大家諗定食咩
因為好想食泰國嘢,但油塘得果幾間。
豬手飯

如圖所見,一盒$35蚊既豬手飯得飯同豬手
會再食!
幫大家附上餐牌⋯方便大家諗定食咩

豬手飯
2021-10-31 420 瀏覽
油塘其實唔係有好多餐廳嘅選擇,但係我覺得呢一間泰日潮食的確係油塘人嘅天堂😋因為佢唔單止價錢吸引,而且佢嘅味道真係整得唔錯👍🏽//我每一次都必買嘅就一定係佢嘅豬頸肉炒烏冬同埋泰式生菜包👍🏽呢兩樣嘢都只係每樣$40,好抵食㗎🤩//豬頸肉烏冬加埋小小嘅辣,炒得好香😋😋同埋佢豬頸肉嘅份量一啲都唔少,都令我懷疑究竟係食緊豬頸肉定係食烏冬呀🤣🤣仲有就係泰式生菜包,分量多到我諗緊豬肉係咪唔使錢🤣🤣😂仲要整得好夠酸同埋辣,惹味到爆!