2020-03-31 912 瀏覽
第一次係美麗華食飯,其實係咁啱係尖沙咀想食泰國野,search到呢間感覺環境價錢都ok就拿拿林過嚟坐低休息事關頭先真係行街行到腳斷啦🙈🙈坐低望下個Menu,好多類別同選擇!仲好貼心有埋素菜餐單~最正係原來以家有個抗疫優惠:滿$200送泰式肉碎生菜包滿$500送泰式肉碎生菜包+特色鮮蝦金邊粉滿$800送泰式肉碎生菜包+特色鮮蝦金邊粉+燒脆皮豬手配泰式芥辣及辣汁由於我地得2個人食,嗌唔到咁多野😭個脆皮豬手都係留返下次再食啦~~今次都唔執輸叫夠$500佢,成件事就勁豐富勁抵啦!嚟張豐富大合照先!🤩🤩個餐具套覺得幾靚又影一影🙈原隻泰式鹵水豬手 $150呢個係超推介呀!鹵水豬手勁大兜重磅!最重要係豬手唔會覺得太油膩,肉質肥瘦有致咬落超口感我高度推介佢呢個豬手皮真係好滑lulu超正XD絕非打手~配菜包含份量唔少嘅菜﹑酸菜﹑雞蛋等,感覺唔伯太滯又健康D特色鮮蝦金邊粉 $85金邊粉又係好好味,炒得啱啱好又唔會太乾身,蝦都成4 5隻仲要大大隻👍🏻泰式肉碎生菜包 $70份量中等啦,生菜夠鮮爽,不過肉碎係冇辣味嘅,我自己鍾意辣肉碎會好D軟殼蟹芒果米紙卷 $95賣相好吸引,仲要成8舊咁多!份量都好足不過除咗2
第一次係美麗華食飯,其實係咁啱係尖沙咀想食泰國野,
search到呢間感覺環境價錢都ok就拿拿林過嚟坐低休息
事關頭先真係行街行到腳斷啦🙈🙈

坐低望下個Menu,好多類別同選擇!仲好貼心有埋素菜餐單~

最正係原來以家有個抗疫優惠:
滿$200送泰式肉碎生菜包
滿$500送泰式肉碎生菜包+特色鮮蝦金邊粉

個餐具套覺得幾靚又影一影🙈

原隻泰式鹵水豬手 $150

我高度推介佢呢個豬手皮真係好滑lulu超正XD絕非打手~
配菜包含份量唔少嘅菜﹑酸菜﹑雞蛋等,感覺唔伯太滯又健康D

特色鮮蝦金邊粉 $85
特色鮮蝦金邊粉

泰式肉碎生菜包 $70
泰式肉碎生菜包

軟殼蟹芒果米紙卷 $95
賣相好吸引,仲要成8舊咁多!份量都好足
不過除咗2件大嘅比較食到軟殼蟹
其餘嘅軟殼蟹份量都偏少,米粉太多同好易散
軟殼蟹芒果米紙卷

雞肉及豬肉沙嗲串(4件) $70
兩款串燒沙嗲味都好濃,熱辣辣又juicy
雞肉及豬肉沙嗲串(4件)

冬蔭公大蝦海鮮炒飯 $105
我本身係想飲冬蔭公嘅,
但比較少見冬蔭公味嘅炒飯就叫咗呢個嚟試
整體上味道都唔錯,料都俾得好足,好多青口大蜆同大大隻蝦
係略嫌冬蔭公味唔算太濃,我自己都係鍾意大啖大啖咁飲冬蔭公湯🤤
冬蔭公大蝦海鮮炒飯

泰式海南雞伴油飯 $90
食泰菜點少得叫最招牌嘅海南雞飯呢
呢度嘅海南雞夠皮光肉滑,油飯都好味
不過未算有咩驚喜啦
泰式海南雞伴油飯
2020-03-23
特色鮮蝦金邊粉
雞肉及豬肉沙嗲串(4件)
冬蔭公大蝦海鮮炒飯
泰式海南雞伴油飯
2020-03-27 588 瀏覽
放工係尖沙咀行街,見到呢間泰式餐廳就諗住walk in。其實當晚睇落唔多人等,前面大概有2-3個人。雖然餐廳睇落座位都多,但可能當晚太旺場,結果都要等20分鐘先入座。-自家製薯角配芝士香辣蛋黃醬 $65薯角炸得偏啡,表皮口感特別,但食落唔會有燶味。芝士配香辣蛋黃醬惹味夠辣,愈食愈上癮,但醬料唔會太膩。-冬蔭功大蝦海鮮炒飯 $105炒飯睇落幾有西班牙風情,欣賞炒飯嘅配料都多,有粟米、青豆、紅蘿蔔粒等,令飯粒更入味。海鮮都足料,有大蝦、青口、蜆肉等,肉質彈牙。-軟殼蟹芒果紙米卷 $85因為加入咗芒果,紙米卷味道其實幾清新。但軟殼蟹個份量同圖片真係有啲分別,唔算好大塊。-士多啤梨乳酪 $40入口都清爽,但味道有啲淡,同埋份量唔太多。加上最先係上飲品,之後啲菜式等咗一陣先到,好快就飲晒。
放工係尖沙咀行街,見到呢間泰式餐廳就諗住walk in。
其實當晚睇落唔多人等,前面大概有2-3個人。

-自家製薯角配芝士香辣蛋黃醬 $65
薯角炸得偏啡,表皮口感特別,但食落唔會有燶味。
芝士配香辣蛋黃醬惹味夠辣,愈食愈上癮,但醬料唔會太膩。
自家製薯角配芝士香辣蛋黃醬
-冬蔭功大蝦海鮮炒飯 $105
海鮮都足料,有大蝦、青口、蜆肉等,肉質彈牙。
冬蔭功大蝦海鮮炒飯
-軟殼蟹芒果紙米卷 $85
因為加入咗芒果,紙米卷味道其實幾清新。
但軟殼蟹個份量同圖片真係有啲分別,唔算好大塊。
軟殼蟹芒果紙米卷
-士多啤梨乳酪 $40
入口都清爽,但味道有啲淡,同埋份量唔太多。
加上最先係上飲品,之後啲菜式等咗一陣先到,好快就飲晒。
士多啤梨乳酪
2019-06-19
30 分鐘 (堂食)
自家製薯角配芝士香辣蛋黃醬
軟殼蟹芒果紙米卷
2020-03-14 481 瀏覽
呢間係泰菜與西菜融合嘅新派fusion餐廳,環境舒適,份量係好啱女仔嘅,價錢都算合理。脆炸蝦餅配甜辣椒醬 $65食泰國菜必點嘅,脆炸蝦餅,用薄薄青瓜片包住,口感都幾特別菠蘿炒飯伴燒雞 $95燒雞味道可以,但係肉質偏乾,菠蘿炒飯有肉鬆丶提子乾丶雜菜粒,都幾好味。蒜香炒芥蘭 $60芥蘭好爽脆冬陰功湯 $60正正常常,但係得壹隻蝦就好似少咗啲鮮雜果忌廉窩夫 $55新鮮嘅水果,窩夫係即製嘅,唔錯,食完晚餐之後,嚟返一客甜品,先算係完美。
脆炸蝦餅配甜辣椒醬
脆炸蝦餅配甜辣椒醬 $65
食泰國菜必點嘅,脆炸蝦餅,用薄薄青瓜片包住,口感都幾特別
菠蘿炒飯伴燒雞
菠蘿炒飯伴燒雞 $95
蒜香炒芥蘭
蒜香炒芥蘭 $60
芥蘭好爽脆
冬陰功湯
冬陰功湯 $60
正正常常,但係得壹隻蝦就好似少咗啲
鮮雜果忌廉窩夫
鮮雜果忌廉窩夫 $55
2020-03-10 423 瀏覽
呢間泰國菜 係第二次食,德國豬手 頸脆 肉底多汁 另外薄餅也不錯可以沾啲咖喱汁一次食味道一流海鮮飯反而覺得一般般 不過都好大一碟 勁飽肚金邊粉酸酸甜甜帶點辣好開胃 食完1啖又1啖值得推薦而且環境舒適值得約三五知己一齊相聚😉
呢間泰國菜 係第二次食,德國豬手 頸脆 肉底多汁
另外薄餅也不錯可以沾啲咖喱汁一次食味道一流

海鮮飯反而覺得一般般 不過都好大一碟 勁飽肚

金邊粉酸酸甜甜帶點辣好開胃 食完1啖又1啖值得推薦
而且環境舒適值得約三五知己一齊相聚😉
由於最近都係尖沙咀番工.就繼續搵食🍚今次黎到美麗華So Thai So Good.餐廳位置好大.好多大台.好適合一大班同事黎食飯👍🏻Lunch set都抵食前菜或小食 + 主食 價錢約💰80-100 (另需加一服務費)🧆脆炸一字骨雞翼伴牛不換牛油🧆泰式滷水豬手伴白飯 💰90⭐️推薦⭐️豬手十分入味及淋身👍🏻肉量也很足夠瘦肉和豬手皮比較剛好.配菜有芥蘭同一整個雞蛋.感覺這個餐超抵👍🏻👍🏻生酮可以咁樣食.都十分飽肚👍🏻(豬手應該有落糖.嚴格生酮不建議)🧆鮮蝦金邊粉 💰85鮮蝦很大粒.新鮮又彈牙👍🏻份量剛好.大食的可能會覺得小.🧆雞絲撈檬粉 💰80份量很多.食了一啖.味道很淡.如果口味梗清的比較適合.‼️重口味不建議🥤熱檸檬茶⭐️加分⭐️ 個賣相都已經抵哂啦.這餐具袋也有心思👍🏻總給:價錢雖然不叫平宜但卻十分超值.環境舒服.服務亦很好.
由於最近都係尖沙咀番工.
就繼續搵食🍚
今次黎到美麗華So Thai So Good.
餐廳位置好大.好多大台.
好適合一大班同事黎食飯👍🏻

Lunch set都抵食

🧆脆炸一字骨雞翼伴牛不換牛油

🧆泰式滷水豬手伴白飯 💰90
⭐️推薦⭐️
豬手十分入味及淋身👍🏻肉量也很足夠瘦肉和豬手皮比較剛好.
配菜有芥蘭同一整個雞蛋.
感覺這個餐超抵👍🏻👍🏻

生酮可以咁樣食.都十分飽肚👍🏻
(豬手應該有落糖.嚴格生酮不建議)

🧆鮮蝦金邊粉 💰85
鮮蝦很大粒.新鮮又彈牙👍🏻
份量剛好.大食的可能會覺得小.

🧆雞絲撈檬粉 💰80
份量很多.食了一啖.味道很淡.
如果口味梗清的比較適合.
‼️重口味不建議

🥤熱檸檬茶
⭐️加分⭐️ 個賣相都已經抵哂啦.

這餐具袋也有心思👍🏻

總給:價錢雖然不叫平宜但卻十分超值.環境舒服.服務亦很好.
  • 泰式滷水豬手伴白飯
2020-02-04 367 瀏覽
已經唔系第一次黎噶喇,今次就系想回味下!呢間餐廳啲菜都好有特色,今次我要咗個青咖喱雜菜,都幾好味不過有少少辣,口感都唔錯,仲叫咗個超有特色嘅炒飯拼脆豬手,真係好好味啊!
2020-01-19 504 瀏覽
下午茶當然要有舒適既環境然後同朋友都一樣叫左個蟹肉牛油果沙律牛油果食落好新鮮,不過我就唔係咁鐘意佢加芝麻另外個沙律醬到佢有d芥末味開頭都覺得幾好,但食到底都幾攻鼻仲叫左杯熱情果茶同蜜瓜奶昔個果茶叫左少甜都仲勁甜(每個人感覺唔同)個奶昔個味唔會好假,可能佢真係用鮮果整
下午茶當然要有舒適既環境

然後同朋友都一樣叫左個蟹肉牛油果沙律

牛油果食落好新鮮,不過我就唔係咁鐘意
佢加芝麻
另外個沙律醬到佢有d芥末味
開頭都覺得幾好,但食到底都幾攻鼻
仲叫左杯熱情果茶同蜜瓜奶昔
個果茶叫左少甜都仲勁甜(每個人感覺唔同)
個奶昔個味唔會好假,可能佢真係用鮮果整
2020-01-15 355 瀏覽
好開心又就嚟到農曆新年🤗農曆新年除左可以瘋狂逗利是之外,你仲諗到啲咩呢?為食既我第一時間當然就係諗到食🤤 景樂集團今個農曆年為大家帶來五款賀年糕點🧧 每款都係100%香港製造,以及絕不含防腐劑,識食既你今年識揀啦😚·☆ 紅豆杞子桂花糕超喜歡哩款桂花糕🌼 外表晶瑩剔透👀 超級足料,紅豆及杞子既份量係超級多!同平時食到既真係好大分別,平時食開嘅都係得啲桂花喺糕裡面,哩款除左清香既桂花外,仲加入延綿既紅豆同養生既杞子🤩 清甜得嚟仲增加左一份口感👍嗰啲得啲桂花碎既桂花糕真係要好好檢討下😆😆·☆ 紅藜麥栗子紫薯糕哩款熱食既糕點絕對係養生之選😌 紅藜麥係近期大熱既健康食物,營養價值夠哂豐富👍 再配上受歡迎既紫薯及當造既栗子,搭配新穎健康,食完都唔會有罪惡感😆 今年哩款新口味一定要試下呢😋·依家全線景樂集團餐廳都有得買券啦,而現貨將於1月15號開始在指定餐廳發售~·👇了解更多詳情:http://bit.ly/35CFOuw
好開心又就嚟到農曆新年🤗

外賣自取
其他
  • 紅藜麥栗子紫薯糕
2020-01-07 442 瀏覽
由於臨近聖誕,餐廳都有聖誕裝飾,充滿着氣氛,好開心!🎄🎄🎄🎄張枱九大,坐得好舒服!而且我哋坐喺窗邊位,感覺好舒服😌呢個蝦餅好食,必食!😋😋😋😋呢個金邊粉,唔算好大碟,啱晒我哋兩個人食!味道不過不失!仲有一個咖喱牛腩飯,個咖喱好好食,但係就唔記得咗影相!本身甜品諗住食芒果糯米飯,點知冇,然後叫另外一個甜品,佢又話冇,最後尾就揀咗呢個拿破崙,味道不過不失!最失望係冇得食芒果糯米飯,如果你哋想食,下次記得要預早叫定啦,我哋掛住傾計去到差唔多last order 嘅時候,先至叫,已太遲啦!不過最開心係結帳嘅時候竟然有八五折優惠,呢個surprise突然間出現,係特別開心既!!!🥰🥰🥰🥰

張枱九大,坐得好舒服!而且我哋坐喺窗邊位,感覺好舒服😌

呢個蝦餅好食,必食!😋😋😋😋

呢個金邊粉,唔算好大碟,啱晒我哋兩個人食!味道不過不失!
仲有一個咖喱牛腩飯,個咖喱好好食,但係就唔記得咗影相!

話咗會返嚟再食架嘛,兩個月後重回餐廳食飯嘅人比以前少左好多,疏疏落落大部份嘅枱都係吉嘅,可能係因為過咗食晏時間啦,我喺平日大約2:30到餐廳跟餐叫咗一杯凍咖啡,奶同糖漿另上,可以自己調校合自己嘅口味!👍🏻跟餐加$20可以選擇特色飲品。呢杯係芒果乳酪,我略嫌佢芒果味唔夠!Lunch set嘅餐牌轉左,同之前唔同,咁都幾好呀可以試吓唔同嘅嘢!豬手飯🐷👋🏻🍚 有埋菜同蛋夠晒健康👍🏻呢個唔記得咗係咩飯😂泰式炒飯?荷葉飯? 失左憶添唔記得係有原因架,因為唔太好食,唔夠熱之餘又冇香味,唔建議食呢個每個lunch set佢都可以比你跟一個小食又真係幾抵食兩個小食都過得去啦總結就係,今資嘅物質素好似差左小小,希望佢哋將來會有改善啦!要讚下嘅就係餐廳好闊落,同朋友慢慢食吻下水都得,地點的確係唔錯的選擇,坐幾耐都唔會有人趕你走,而且侍應嘅服務態度都好好!如果改善埋個食物質素就更加好啦!
話咗會返嚟再食架嘛,兩個月後重回餐廳

豬手飯🐷👋🏻🍚 有埋菜同蛋夠晒健康👍🏻

呢個唔記得咗係咩飯😂泰式炒飯?荷葉飯? 失左憶添

每個lunch set佢都可以比你跟一個小食
又真係幾抵食
兩個小食都過得去啦

如果改善埋個食物質素就更加好啦!
2019-12-18 372 瀏覽
話說上星期同舊朋友聚舊,係機緣巧合下去左呢間泰國餐廳食晚餐。可能因為閒日所以餐廳果日不滿座,但因為有book枱所以可以坐靠邊的方枱,所以可以舒舒服服咁同朋友自成一角聚舊和傾計。 打開menu 見到原來唔係就得泰國野,仲有煲仔飯,pizza等,好吸引最後我地果日點左一個冬蔭公湯,金邊粉,海鮮加菜同一個小食仲有杯特飲。個人來講食物不錯,可以一嘗泰國風味,冬蔭公湯幾好飲,海鮮也不錯。至於金邊粉就差少少,特飲我點了蜜桃奶蓋,個人覺得一般。至於價錢就好抵,四個送加特飲兩個人加埋共三百蚊,好抵食!一問下原來有折,價錢就好抵環境都好舒服

2019-12-16 235 瀏覽
This is my first time visit. My friends and I got off 9ish and were looking for food around in the Tsim Sha Tsui area. I did not expect it as good! I love all our ordered dishes. YUMMY! Food are in great price as well. If any of you are visiting please try their pork knuckle! Would come back anytime soon! Thank you and we had a great night spent.
2019-12-06
$120 (宵夜)
  • 豬手
2019-12-03 552 瀏覽
上星期日到美麗華商場,平日已經想試呢間,但每次都去咗食其他餐廳。今次終於搵番個初心去試吓。到餐廳吾駛等位,侍應有禮,耐心推介。上菜時節奏合適。整體食物有水凖,價錢合理。只可惜無泊車優惠。我會再幫櫬,因為仲有好多嘢想試。。。
馬拉盞炒芥蘭
  • 炸蝦餅
  • 香蒜芥蘭
  • 泰式傳統芒果糯米飯
2019-11-15 489 瀏覽
今日好難搵野食,因為開始瘦身,唔可以亂食野。。。行左好耐,終於搵到一間餐廳有野係啱食🤩🤩🤩其實我要求唔高,要有肉有菜同健康嘅澱粉質姐。。。點知尖咀超多餐廳都冇咩邊間揀得落手。。。So Thai So Good 之前都有食過,但lunch 都係第一次食☺️今次食嘅Lunch set 有前菜加main dish 同野飲。 前菜食左個魷魚沙律😋😋😋有驚喜,唔太甜,D 魷魚超好味🤩🤩🤩係我食過最鍾意嘅魷魚👍🏻👍🏻👍🏻Main dish 我要左肉眼😋牛肉味濃,以街食牛扒黎講算唔錯,仲煎到有少少脆口😋😋😋D 配菜都好夠☺️係有邪惡薯角🙈🙈🙈但都好好味😋😋😋比例超好👍🏻👍🏻👍🏻員工都好勤力好nice😉
員工都好勤力好nice😉
2019-11-05
午餐
2019-10-25 476 瀏覽
Happy Friday揀間好氣氛既餐廳食下飯,見呢間so thai so good星期五晚都有位就入去試下😊佢餐牌入面其實都幾多選擇,睇到花多眼亂,最終都揀左幾樣食物同甜品😛海鮮炒金邊粉:主要海鮮其實係蝦,個粉酸酸甜甜,食得幾開胃😊馬拉盞炒通菜:次次食泰國菜都要揀個馬拉盞炒菜,因為夠香夠惹味,呢個都唔例外,不過就油左少少。半隻海南雞:隻雞都幾嫩滑,點埋薑蓉/泰式醬汁就非常入味😋😋😋香芒拿破崙:拿破崙夠脆,配埋吉士醬好好味,有埋雪糕其實都幾大份幾飽😆😆朱古力軟心蛋糕伴軟雪糕:朱古力味濃郁,不過估唔到雪糕上果幾塊朱古力餅(?)係硬既,如果做到係軟軟地果種朱古力餅就仲好味d喇!

海鮮炒金邊粉:主要海鮮其實係蝦,個粉酸酸甜甜,食得幾開胃😊