< 任食,任飲, 自助飲品甜品吧,任添 > 198hkd2種泰式雞煲揀 ,椰子雞煲及冬陰雞煲, 湯底有4種,今次揀咗椰子湯。 真係用濃厚椰子湯,冇加到水開稀畀客人, 仲可以全程放喺自己枱上,私人一枱一壺,仲可以自由斟。另外,店員都好仔細推介佢哋嘅美食選擇<魚皮自助Bar><打邊爐必配醬料><自助bar泰式配搭><自助Bar甜品>推推泰式涼粉好正,涼粉配泰式奶茶好夾早知留肚唔飲樂天飲品<雞煲好大盤>< 特製泰式火鍋配料無限追加>一叫咗雞煲,餐廳就包就送以下食物 <豬頸肉,豬肉>< 有菜有南瓜有菇>< 泰式菜肉包 >仲有包埋酸辣嘅白骨鳳爪< 新鮮牛肉4大盤 >< 成支椰子雞湯底飲曬 >仲落左啲新鮮嘅香茅因為食飽咗冇辦法再叫泰式海鮮鍋, 下次要試下先下次一定會再嚟食多次
< 任食,任飲, 自助飲品甜品吧,任添 > 198hkd
另外,店員都好仔細推介佢哋嘅美食選擇

<魚皮自助Bar>

<打邊爐必配醬料>

<自助bar泰式配搭>

<自助Bar甜品>
推推泰式涼粉好正,涼粉配泰式奶茶好夾
早知留肚唔飲樂天飲品

<雞煲好大盤>

< 特製泰式火鍋配料無限追加>
一叫咗雞煲,餐廳就包就送以下食物

<豬頸肉,豬肉>

< 有菜有南瓜有菇>

< 泰式菜肉包 >
仲有包埋酸辣嘅白骨鳳爪

< 新鮮牛肉4大盤 >

< 成支椰子雞湯底飲曬 >
仲落左啲新鮮嘅香茅

因為食飽咗冇辦法再叫泰式海鮮鍋, 下次要試下先

下次一定會再嚟食多次
2018-11-28
2018-11-28 59 瀏覽
天氣凍凍地,最啱打邊爐!但係又唔想打中式邊爐,朋友介紹話依間泰式邊爐最近轉左Menu,所以就同阿Mei 去試吓。依到可以揀先食雞煲後打邊爐,不過為咗我哋終身減肥事業,我哋就唔食太多肉,就咁揀咗椰子雞湯同冬陰公湯底直接打邊爐。雖然依度係任食,不過落完個套餐會上兩款前菜(泰式豬肉碎生菜包同泰式鳳爪),之後會上一份火鍋料,如果唔夠飽可以再追加。個套餐啲配料都幾多款,有肥牛,黑豚肉,排骨,豬頸肉,泰式丸同手打丸,當中最特別嘅係泰國直送嘅舔肉丸,酸酸地好有泰國風味。除咗肉我地仲追加咗海鮮盤,有蝦,鮑魚,扇貝,蜆,青口,蠔,七十蚊黎講係非常抵食!基本上食完個套餐加海鮮盤都唔係好洗再追加配料,但基於甜品係另一個胃,所以都有岀去岀面個甜點bar到拎甜品!係非常滿足嘅一餐!

2018-11-27 307 瀏覽
最近天氣轉涼左好多,星期日就帶咗爸爸媽媽一齊去屋企附近嘅「泰邊爐」打邊爐,食返個暖笠笠嘅泰式火鍋晚餐!幾個月前已經惠顧過呢間火鍋店,今次發現佢地轉左新餐牌,仲有埋冬蔭公雞煲 / 海鮮雞煲套餐,可以先食雞煲後打邊爐由於兩老比較喜歡傳統式火鍋多過雞煲,所以我地點左個飄香椰子雞湯底。湯底用左大量椰子肉同竹絲雞製成,味道都幾清甜餐廳設有自助甜品吧同沙律吧,供應各款泰式甜品同沙律!亦有泰式特製火鍋醬料隨意配搭,仲有各款罐裝飲料任飲泰式鳳爪酸酸辣辣的,鳳爪都幾大隻,份量頗多泰式豬肉碎生菜包呢個豬肉碎做得好出色,夠晒香辣入味!豬肉比較瘦,感覺更健康。星級海鮮拼盤(+$70一份)分別有鮑魚、鮮蝦、美國桶蠔、扇貝等等,翡翠螺同鮑魚都大大隻,海鮮類都好新鮮鮮甜,$70一份絕對係物有所值安格斯靚肥牛 & 農場黑豚肉安格斯牛偏瘦,食落好重牛肉味,正啊!薄切黑豚肉好快便灼熟,偏肥,豬肉味都幾濃郁蒙古羊肉片羊肉片脂肪比例較低,充滿羊肉羶香!秋冬天食羊就最好,暖胃又好味!泰式特選排骨&雪花豬頸肉片排骨已經切成方粒狀,放湯烹煮後使到個湯更加鮮甜!雪花豬頸肉則係好肥美軟腍!以上兩款配料用黎打邊爐都好特別泰國特色丸拼盤拼

泰式鳳爪

酸酸辣辣的,鳳爪都幾大隻,份量頗多

泰式豬肉碎生菜包

星級海鮮拼盤(+$70一份)

安格斯靚肥牛 & 農場黑豚肉

安格斯牛偏瘦,食落好重牛肉味,正啊!
薄切黑豚肉好快便灼熟,偏肥,豬肉味都幾濃郁

蒙古羊肉片

泰式特選排骨&雪花豬頸肉片

泰國特色丸拼盤

拼盤嘅款式都幾多元化,有泰國牛丸、豬肉丸、辣腸片等等,質素不錯

自家製手打丸

當日精選兩款丸分別係:自創香茅墨魚丸同冬蔭蝦丸。墨魚丸好爽口彈牙,加左香茅使到粒丸有泰式風味!冬蔭蝦丸味道都好特別,微微酸辣咁

新鮮蔬菜拼盤

精選時蔬款式豐富,新鮮翠綠!生菜同菇菌吸收晒椰子雞湯嘅精華,好滋味
2018-11-27 56 瀏覽
話說之前都食過呢間泰式邊爐,覺得都好正。最近有friend 去食完話佢轉咗個menu 仍然好正。於是就嚟試下。坐位仍然係咁舒服,唔算太窄。叫咗個椰子雞煲,椰汁奶白色,陣香味鬼咁香濃。雖然係放題,外面仍有個區域俾人夾下野食,主要有d泰式糕點咁。當然仲有飲品任飲。我都食咗幾件糕點,相當唔錯。選擇好多元化,雖然放題任食,但要食均咁多種嘅火鍋料真係唔多可能,因為真係太多種料啦。另外試咗個白鱔同生𧐢。鱔甜,𧐢滑。一流。幾大隻,幾咁肥美。值得一提,呢度抽風非常好打完邊爐都唔會成身味。仲有呢個烏龜茶好好飲,唔知邊度有得買呢
坐位仍然係咁舒服,唔算太窄。
叫咗個椰子雞煲,椰汁奶白色,陣香味鬼咁香濃。
當然仲有飲品任飲。
我都食咗幾件糕點,相當唔錯。
另外試咗個白鱔同生𧐢。鱔甜,𧐢滑。一流。
幾大隻,幾咁肥美。
值得一提,呢度抽風非常好打完邊爐都唔會成身味。
仲有呢個烏龜茶好好飲,唔知邊度有得買呢
  • 甜品
2018-11-26 78 瀏覽
2018年11月25日。雨。旺角。天氣啱啱轉涼,火鍋飯局一個接一個呢日上咗來瓊華呢間泰式邊爐,睇下有咩特別位置喺瓊華9樓,一出電梯就見到個招牌坐低之後就揀湯底啦~職員同我哋講轉咗新menu,好似更正更抵食可以揀雞煲(二選一)或者就咁揀湯底(四選一,仲可以雙拼)雖然我好想試冬蔭功,但奈何同行嘅朋友唔食得辣,咁就揀咗滋補嘅椰子雞煲第一round嘅火鍋配料由餐廳提供,都幾豐富有豬牛羊,又有丸類,仲有小食(鳳爪同生菜包)食完第一round有咩想再嗌就寫紙落單大部分食材都唔洗加錢任食少部分較高級嘅要加錢嗌,但價錢都幾相宜餐廳內部裝修用咗唔少霓虹燈,可以劃分區域同裝飾啲字又似泰文又似英文,又幾得意喎!餐廳中間位置係醬料/飲品/小食/甜品區醬料選擇唔算好,但勝在夠特別除咗常見嘅蒜蓉、辣椒、蔥呢啲之外,隔離仲有啲特別配料好似蝦米仔、甘草等等講到最特別就一定係呢個!佢叫火鍋萬能汁,見佢個名咁勁,緊係試下!撈完個醬,返到去已經成枱嘢啦~雞煲本身啲雞肉都好滑,配椰子湯又唔會怪,幾好味~食咗個雞煲一陣,我哋就加湯將佢變邊爐~個湯係好濃郁嘅椰漿,白雪雪,好香好滑加晒落去好滿足~配料都唔錯,最鍾意係農場黑豚肉~另
2018年11月25日。雨。旺角。
天氣啱啱轉涼,火鍋飯局一個接一個
呢日上咗來瓊華呢間泰式邊爐,睇下有咩特別

位置喺瓊華9樓,一出電梯就見到個招牌

坐低之後就揀湯底啦~
職員同我哋講轉咗新menu,好似更正更抵食
可以揀雞煲(二選一)或者就咁揀湯底(四選一,仲可以雙拼)

第一round嘅火鍋配料由餐廳提供,都幾豐富
有豬牛羊,又有丸類,仲有小食(鳳爪同生菜包)
食完第一round有咩想再嗌就寫紙落單
大部分食材都唔洗加錢任食
少部分較高級嘅要加錢嗌,但價錢都幾相宜

餐廳內部裝修用咗唔少霓虹燈,可以劃分區域同裝飾
啲字又似泰文又似英文,又幾得意喎!

餐廳中間位置係醬料/飲品/小食/甜品
醬料選擇唔算好,但勝在夠特別
除咗常見嘅蒜蓉、辣椒、蔥呢啲之外,隔離仲有啲特別配料
好似蝦米仔、甘草等等

講到最特別就一定係呢個!
佢叫火鍋萬能汁,見佢個名咁勁,緊係試下!

撈完個醬,返到去已經成枱嘢啦~

雞煲本身啲雞肉都好滑,配椰子湯又唔會怪,幾好味~
食咗個雞煲一陣,我哋就加湯將佢變邊爐~
個湯係好濃郁嘅椰漿,白雪雪,好香好滑
加晒落去好滿足~
配料都唔錯,最鍾意係農場黑豚肉~
廣島蠔(4隻)

另外,我哋仲嗌咗海鮮
廣島蠔(4隻),$48
聞落已經好鮮味,烚完都仲大大隻

好抵食~
白鱔片
仲有白鱔片,$68
爽脆彈牙!
2018-11-25
廣島蠔(4隻)
2018-11-25 72 瀏覽
以前試過食朋友自家製冬陰公邊爐,一直都好想再食,最近聽朋友講旺角有間泰式邊爐有冬陰公湯底一於去試下,除咗冬陰公,仲嗌咗椰子雞湯底滋潤吓。湯底都好足料,冬陰公叫咗微辣,酸酸地少少辣,好醒胃,椰子雞真係好香,飲落都清甜!同好多仼食邊爐一樣有得自己岀去混醬比較特別係有個萬能汁,姐係平時食撈檬果個汁,不過其實個湯底都好夠味,唔洗再點醬料都得。上火鍋料前仲包埋生菜包同鳳爪做前菜,岀面仲有小食bar,果日有蝦片同魚皮,不過不失啦。雖然係任食,但已經set咗一份火鍋料,豬牛羊雞丸菜樣樣齊,但我個人鍾意自己剔多啲🙈,因為食完佢提供既都飽晒。唔想淨係食肉,追加咗海鮮盤,七十蚊@,有蝦、蠔、蜆、青口等等,都幾抵食既。岀面仲有個甜品區,都算多甜品,但refill得比較慢,食唔到個椰汁西米糕餐廳有大象裝飾,都幾有泰國style!!

同好多仼食邊爐一樣有得自己岀去混醬

餐廳有大象裝飾,都幾有泰國style!!

2018-11-14
2018-11-24 56 瀏覽
成日都見到好多泰國食肆名字是泰乜泰乜,今日同朋友來到這間旺角瓊華中心泰邊爐,好明顯就是泰式打邊爐啦!你都以為淨係打邊爐咩?原來佢仲可以揀埋雞煲。我哋升級咗去海鮮雞煲套餐,單睇張紙就紙多野食啦。先來一個雞煲,雞肉嫩滑,有一些泰國風味嘅調味醬。食完雞煲再加上冬陰功湯,嚟個泰式打邊爐先。侍應把星級海鮮拼盤送上來, 整個船碟裝滿了鮑魚,美國桶蠔,海蝦,扇貝, 魚,翡翠螺,蜆。😍😍辣味湯配海鮮一絕, 加上冬陰功湯本身都好適合配海鮮。海鮮嘅鮮味精華滲透冬陰功湯,記得食完要飲返個湯。認真要推介他的手打丸,不太多粉,很彈牙,配上冬陰功湯好好味。除咗呢個主菜,仲有泰國特色生菜包,泰式鳳爪。還有多款泰式甜品和小食任君選擇,我哋兩個最後都食到捧住個肚走啦。呢個場場地很大,好適合一大班人聚會,沒有限時段,可以同朋友盡興。滿分為10分(1分最低,10分最高)食物:8環境:8衛生:8服務:8價錢: 8舒適度:8總分:8

你都以為淨係打邊爐咩?原來佢仲可以揀埋雞煲

我哋升級咗去海鮮雞煲套餐,單睇張紙就紙多野食啦。

除咗呢個主菜,仲有泰國特色生菜包,泰式鳳爪。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8
環境:8
衛生:8
服務:8
價錢: 8
舒適度:8
總分:8
2018-11-23 58 瀏覽
朋友試過呢度既椰子雞煲贊不絕口,所以我心思思搵左幾個朋友黎試下!一去到門口,見到牆上貼左幾張明星照,有家燕媽媽﹠stephy, 影得 stephy 好靚女添,佢好似同自己一班朋友黎既!入到去差不多全場爆滿,果然好受歡迎。除左邊爐,餐廳仲好貼心,有無腳鳳爪﹠生菜包等前菜!出面終有泰式蝦餅及甜品吃。終於等到期待以欠既椰子雞煲,果然係泰式,同中式既好吾同,吾係清清地果種,有點似椰醬,較為杰身,我同朋友就覺得麻麻地啦!但如果好喜歡泰式味道既朋友,不妨試試!
出面終有泰式蝦餅及甜品吃。
2018-11-15
2018-11-22 38 瀏覽
今日同朋友試吓新野,泰式打邊爐任食火鍋。😎鋪頭嘅位置喺旺角嘅樓上鋪,裝修新淨,每個人嘅用餐嘅空間好足夠,對於打邊爐來講的確係坐得幾舒適。👍🏻👍🏻至於嘢食方面,呢度打邊爐可以先食雞煲,或者直接揀湯底滾野。今次我就試咗椰子雞煲火鍋,雞嘅份量適中,雞肉有淡淡的椰子甜香,不失雞肉嘅鮮味😋除咗雞煲,鋪頭仲有好多自選嘅泰式開胃小菜😛:酸辣鳳爪、紫米露、炸芋頭、炸香蕉、蝦片、泰式沙律等等。汽水飲品亦都有十多款任飲,包括男士們喜愛既啤酒!😆😆而到主菜,呢度嘅火鍋配料款式都十分多,基本既牛豬雞外,亦都有羊肉、海鮮套餐,同舌款泰式肉丸,味道以呢個價錢黎講係唔錯!👍🏻個人最喜歡係佢既炸物小食,餐廳會不定時端上即炸既小食,熱辣辣,脆卜卜,非常可口。每次一上菜,十分鐘內就會俾人橫掃晒,手快有手慢冇架😋😋

2018-11-22 35 瀏覽
因為看雜誌廣告有優惠,所以和家人來食,在OpenRice book 位有8折扣加一份泰式生蝦飛,超抵,環境空間ok,服務人員超Nice ,會開頭詳細介紹任食內容,好po,除了基本火鍋,我們點了椰子鷄煲,超入味,所以丸,都是泰國的,小食有我最愛蝦片,我不停狂吃,火鍋配料也不錯,菜甫和紅蝦米,好吃,伴牛肉和米粉一流,汽水啤酒任飲,重點,在fb 按like 可以免費送特式飲品😄😄下次可以再來,唯一美中不足,他們卡機壞了,要付cash,
美中不足,他們卡機壞了,要付cash,

2018-11-21
用餐優惠
優惠券
  • 椰子雞湯底
2018-11-21 40 瀏覽
位於旺角彌敦道628號瓊華中心9樓的泰邊爐話說娜娜我也是第一次試這種正規的泰式火鍋感覺還蠻新奇的的把自己最想吃的泰式料理都呈現在此選了每人$268的海鮮雞煲套餐可以選擇雞煲雞煲有兩種口味冬陰功雞煲和椰子湯雞煲當然不想吃雞煲的也可以加湯打邊爐或是直接打邊爐有傳統冬陰功湯底可以選小、中、大辣不嗜辣者可以選擇飄香椰子雞湯青咖喱雞湯是屬於微辣的最後還有番茄豬骨濃湯我選的是飄香椰子雞湯以豬骨、雞肉熬成清湯再加入椰子肉及香茅等煮成香濃的椰子令雞肉更具滑嫩的口感說明了是泰式邊爐放題當然會有自助吧自助甜品都備有好幾款調配泰式醬料最愛的泰式肉碎菜包海鮮盤滿滿的一盤
位於旺角彌敦道628號瓊華中心9樓的泰邊爐

青咖喱雞湯
是屬於微辣的

最後還有番茄豬骨濃湯

我選的是飄香椰子雞湯
以豬骨、雞肉熬成清湯
再加入椰子肉及香茅等煮成

• 海鮮盤
  • 熟食
  • 椰子雞湯底
2018-11-21 44 瀏覽
天氣開始有少少涼,和老公撐檯腳,去打個邊邊先!第一次食泰式邊爐,都有點驚喜!我地叫了一個✨椰子雞湯底 配 追加海鮮😍椰子雞湯湯底好食,未加食材落去時試了幾口湯,很清甜,因為入面都有很多椰子肉。而且它不是用普通雞煲湯,而是用烏雞。清甜得來,覺得好滋補。打邊爐湯底真的很重要,推介這湯底。我們追加了海鮮,真的十分多食材,十分飽。有大半條魚,即刻放入湯吸收一下魚的鮮味☺️。魚肉亦鮮甜。二人份量的海鮮拼盤都很足料,有魚、海蝦、鮑魚、青口、生蠔、帆立貝、螺、蜆。😻喜歡吃海鮮的我的確很興奮。套餐有包括其他配料,有丸類、肉類、菜類⋯款式算多,想吃的也不缺,大部份的食材可以無限追加。不過當然食得晒先至好嗌。套餐會包括牛肉、豬肉、羊肉⋯重點提及,這兩片豚肉很爽口和鮮味。羊肉也不錯,新鮮和不羶。我們吃完整個套餐的食材,還追加了金邊粉、牛柏業、粟米和鯇魚。金邊粉吸收了椰子雞湯的精華,十分好吃。😍其實我想再追加多一客金邊粉,只是太飽節制住。牛柏業也很推介,不會靱,十分爽脆,不錯的口感。現在like Facebook, 餐廳會送特式飲品。老公選了椰汁冰,我選了蝶豆花茶。酸酸甜甜的,頗開胃,頗適個打邊爐時飲。調味料款
天氣開始有少少涼,和老公撐檯腳,
去打個邊邊先!第一次食泰式邊爐,都有點驚喜!

我地叫了一個
✨椰子雞湯底 配 追加海鮮😍
椰子雞湯湯底好食,未加食材落去時試了幾口湯,

我們追加了海鮮,真的十分多食材,十分飽。
有大半條魚,即刻放入湯吸收一下魚的鮮味☺️。
魚肉亦鮮甜。

二人份量的海鮮拼盤都很足料,

套餐會包括牛肉、豬肉、羊肉⋯
重點提及,
這兩片豚肉很爽口和鮮味。

羊肉也不錯,新鮮和不羶。

十分好吃。😍其實我想再追加多一客金邊粉,只是太飽節制住。

牛柏業也很推介,不會靱,十分爽脆,不錯的口感。

現在like Facebook, 餐廳會送特式飲品。
老公選了椰汁冰,
我選了蝶豆花茶。酸酸甜甜的,頗開胃,頗適個打邊爐時飲。

調味料款式多,我見到花椒八角😂。

還有多款熟食無限添食,我最喜歡它的椰汁糕,真的很香甜,很有泰式風味呢!

雪櫃裡的飲品也是無限追加的,感覺很不錯呢。

餐廳坐得舒服,這個價錢每人$2xx就有海鮮火鍋吃,覺得滿足☺️!
2018-11-20 33 瀏覽
餐廳新開沒多久,已試探過水溫。現在轉眼已差不多冬天,又是火鍋的季節,很想吃些酸酸辣辣的味道,這晚又來到這泰式火鍋店,餐牌轉了,選擇更多元化,新增雞煲亦有火鍋,湯底依然是四種特色泰式風味,每款湯底都加入泰式香料,跟平日常吃的港式火鍋不同。大家都很肚餓,所以決定首先來個雞煲,後火鍋,雞肉醃製後,所以更加入味,可能因為醃了的雞肉味道較重,相對冬蔭功的味道不太突出。吃完雞煲後,就直接倒入冬蔭湯,待湯滾起就放材料進去了~不過湯的味道不夠酸辣,若然再濃味點更加好。我們決定點海鮮拼盤:趁著新鮮上枱,先吃海鮮吧,有青口、螺肉、蠔、鮑魚、帶子、海蝦及魚,份量挺多的,又大份。本身跟火鍋的配料選擇蠻豐富,豬牛羊、丸類、蔬菜基本都有,另外不夠/要追加的話,可以剔紙額外點其他。自助形式的價錢相宜,比每樣食物單計的划算,而且一定吃到飽。這個套餐還有泰式鳳爪、泰式豬肉生菜包。生菜包帶點辣,泰式香料味濃,很開胃惹味,以生菜包裹著豬肉碎,剛剛好,不然單吃豬肉碎會有點鹹。另外還有泰式甜品糕點、小食及飲品區,都是以自助形式讓客人拿取的。甜品區有椰汁糕、班蘭千層糕、涼粉、紫糯米糖水、蛋糕;小食有炸物及沙律,魚皮、蝦片、青木瓜
另外還有泰式甜品糕點、小食及飲品區,都是以自助形式讓客人拿取的。甜品區有椰汁糕、班蘭千層糕、涼粉、紫糯米糖水、蛋糕;小食有炸物及沙律,魚皮、蝦片、青木瓜沙律、醃青瓜等等,挺多選擇~飲品除了在出面的汽水果汁,還可以自己額外加錢點特飲,泰式飲品。
《一次過滿足3個願望: 雞煲、海鮮火鍋、泰式小食甜品》秋風起,即刻想同朋友食雞煲補一補。我地2個人叫左一個椰子雞煲套餐(每人$198),包各式豬、牛、羊、丸、蔬菜,而且大部分都可以免費追加。最驚喜係套餐仲包埋泰式鳳爪同豬肉生菜包,再加埋自助吧的泰式粉麵同甜品,真係夠食到捧住個肚。椰子雞煲份量多,雞肉大舊又嫩滑。另外每人加$70有海鮮拼盤,當中鮑魚、桶蠔最鮮味,紅鮋魚尾好滑。手打墨魚丸同蝦丸好彈牙,食得出真材實料。雪花牛肉切得夠薄,食落去軟綿綿。泰式鳳爪貌相一般,但好入味同開胃。生菜包的豬肉碎辣度剛剛好,香茅味出,但如果豬肉碎細粒D更好。飲品都算多選擇,連啤酒都可以任拎。Like facebook仲有泰式特飲送,我同朋友就叫左班蘭菊花、蝶豆花茶,特飲, 甜味較重。最後係最期待的泰式甜品!可惜供應唔夠快,椰汁糕同西米糕一早俾人搶哂。不過仲試到椰汁千層糕,甜度適中,班蘭味濃,好出色!總結今餐每人$295,滿足哂食雞煲、海鮮同泰式小食的願望。無限時慢慢食,環境舒服,係較優質的打邊爐之選~
《一次過滿足3個願望: 雞煲、海鮮火鍋、泰式小食甜品

椰子雞煲份量多,雞肉大舊又嫩滑。

泰式鳳爪貌相一般,但好入味同開胃。

2018-10-28
2018-11-18 44 瀏覽
任食食得多, 泰式是第一次。先是冬陰公雞煲, d 雞件超滑又軟, 很好吃! 食材也不錯, 有一般火鍋材料, 如肥牛,羊肉, 雜丸, 菜蔬, 海鮮, 響鈴等, 它有泰國特色食物, 好像扎肉, 辣肉片, 魚糕, 金邊粉, mama 麵等。當中, 我個人特別推薦豬頸肉, 很鬆香而不肥。羊肉片很香羶, 很正! 扎肉很香濃! 舔肉丸也很有特色, 其實就是酸豬肉球, 很醒胃。餐廳更提供小食甜品bar, 有炸物, 蒸甜品及湯水供應! 飲品以Lotte 牌為主! 環境大, 坐得舒服,裝修也有特色, 不妨試試!
冬陰公雞煲
豬肉生菜包