經過海港城咁多間餐廳梗係要試試佢平時經過都要排隊 早咗食就冇難道🤣偏古典寶藍色調 同時又有啲傳統設計環境大方闊落 仲有維港景色睇✌🏻🌃🌈海南雞飯拼椰香海鮮喇沙 $138心大心細見到兩樣都想食好彩有雙拼 呢個幾貼心 可以試晒2樣👍🏻海南雞飯粒粒分明 油香味唔錯雞肉幾滑嫩 仲有啲炸蒜幾好食😋雞皮都夠薄夠爽口 大大舊肉 正😄海鮮喇沙幾刺激嘅辣味 椰香味夠重細細碗但都齊豆腐卜/魚片/蛋/蝦🦐兩樣野配搭埋食有齊雙重享受😎🌈沙嗲拼盤(6串) $118揀咗雞肉x豬肉2款 大大串2人分享啖啖都係肉冇筋 肉味都夠而且幾滑配埋惹味甜辣嘅花生🥜沙嗲醬 正‼️🌈馬來五香雞卷 $96雞卷都好食 但少少油膩咗不過肉香味搭救 啖啖肉炸得外皮幾脆🌈斑斕椰香戚風蛋糕 $48淡淡嘅斑斕葉清新香味 加埋啲椰奶配搭萬能戚風蛋糕🍰唔會過分甜膩女仔食多幾件都仲得 賣相都幾靚吖💓🌈柑香蜜雨 $28🌈熱帶雨林 $28兩杯野飲個名都知夠晒fresh 仲要大大杯顏色又靚幾有層次感 又有檸檬🍋薄荷葉等清新水果味配返成餐飯 幾解膩又解渴😉
經過海港城咁多間餐廳梗係要試試佢

兩杯野飲個名都知夠晒fresh 仲要大大杯
顏色又靚幾有層次感 又有檸檬🍋薄荷葉等
清新水果味配返成餐飯 幾解膩又解渴😉
2023-03-09 15 瀏覽
😝馬來西亞肉骨茶飯 $99入面有3舊排骨,冬菇,豆卜,腐皮同埋小量藥材,湯的份量都好夠,應該夠兩個人飲😊 個湯會有啲辣,但唔係普通食辣椒果種,飲落重藥材味😛海南雞飯拼椰香海鮮喇沙 $120海南雞飯睇落幾靚仔,可以揀要油飯定白飯😌 海南雞起晒骨,食落都幾方便易食🤩 有啲菜墊底,不過啲菜係凍的就有啲可惜😣 同一個餐仲會有喇沙面,細細碗,有蝦有蛋添🥸 一次食到2款食物都唔錯跟餐有龍眼蜜,可揀熱定唔熱,然後就見唔到小甜選擇啦不過要留意返佢地雖然唔係茶樓,但係入到去佢地都會俾一壺茶你,每人收8蚊😃
😝

馬來西亞肉骨茶飯 $99

海南雞飯拼椰香海鮮喇沙 $120

跟餐有龍眼蜜,可揀熱定唔熱,然後就見唔到小甜選擇啦

2023-03-07 25 瀏覽
.海南少爺……….朋友係海港城返工,近近地簡左海南少爺🍽️食晚餐👭🏻我地被安排窗邊位置💁🏻‍♀️望住海景食飯🥰……….🦀辣椒軟殼蟹($248)軟殻蟹🦀️就算淋上辣椒汁都沒有變得淋身,仍然好香脆💕辣椒醬汁帶點香香甜辣,建議可以跟碗白飯🍚,辣椒醬汁唔會太辣,適合大部分人嘅口味。軟殼蟹比我手掌心🖐🏻還要大😆好多肉🤤雖然係炸軟殼蟹🦀️,炸皮都唔會有厚嘅感覺,適中😋……….☕️忌廉咖啡骨($158)咖啡加入菜餚真係第一次食,有驚喜😉好適合鍾意試新菜色嘅人,微微帶點咖啡苦味,食落好醒神,旁邊還有忌廉,可以中和咖啡的苦澀味😌……….🍜 炒貴刁($118)炒貴刁運用了油麵及河粉,廚師👩🏻‍🍳加入了臘腸,令到炒貴刁好香,臘腸油融入了麵底,配料好豐富,更有蝦🦐及蛋。……….整體,餐廳環境💯滿分,基本上今次點嘅菜都好食,當中最鍾意嘅係辣椒軟殼蟹🦀,菜式水準都好高🥰名茶方面,茶式好香荔枝味,有自己嘅特色😋……….味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5環境:🌕🌕🌕🌕🌕5/5性價比:🌕🌕🌕🌕🌑4/5服務:🌕🌕🌕🌕🌑4/5整體:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5……….
海南少爺
……….
朋友係海港城返工,近近地簡左海南少爺🍽️食晚餐👭🏻
我地被安排窗邊位置💁🏻‍♀️望住海景食飯🥰
……….
🦀辣椒軟殼蟹($248)
軟殻蟹🦀️就算淋上辣椒汁都沒有變得淋身,仍然好香脆💕
……….
☕️忌廉咖啡骨($158)
……….
🍜 炒貴刁($118)
……….
名茶方面,茶式好香荔枝味,有自己嘅特色😋
味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
環境:🌕🌕🌕🌕🌕5/5
性價比:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
服務:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
整體:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
2023-02-22
  • 辣椒軟殻蟹
2023-03-06 24 瀏覽
朋友有優惠券係手,我地就去左海港城shopping,行到好攰就揾間餐廳食飯,海南少爺對住個海景,環境靚,坐得舒適。招牌海南雞飯海南雞嫩滑,雞皮爽口彈牙,加左醬汁好惹味,油飯粒粒分明充滿雞油香味。香脆蜜糖單骨雞翼香脆可口,粉漿薄身,加左蜜糖甜甜地。馬拉盞通菜有鑊氣,馬拉盞香辣惹味,通菜爽脆無渣。印度酥餅配咖喱汁酥餅鬆軟,熱辣辣沾上香濃咖喱汁十分好味。椰香桂圓紫米露材料好足料,唔會太甜,椰汁味道香濃。

招牌海南雞飯

香脆蜜糖單骨雞翼
香脆可口,粉漿薄身,加左蜜糖甜甜地。

馬拉盞通菜
有鑊氣,馬拉盞香辣惹味,通菜爽脆無渣。

印度酥餅配咖喱汁
酥餅鬆軟,熱辣辣沾上香濃咖喱汁十分好味。

椰香桂圓紫米露
材料好足料,唔會太甜,椰汁味道香濃。
通關心郁郁想去星馬旅行,不妨偷步嚟到海南少爺享受美食👻餐廳以少爺別苑設計,大煙親朋嘅盛況為藍本,品嚐經典星馬菜式、正宗娘惹美饌🥺配合埋個維港靚景,真係帶俾食客超乎少爺盛宴嘅體驗😌😌🥢馬來西亞肉骨茶 $178茶湯帶輕微藥膳味道,香燭熱鍋保持溫度底下👏🏻淡淡都新鮮滾熱辣😚肉骨茶有多種配料,足三吋排骨同豬腩肉夠晒油潤啖啖肉☺️而響鈴豆卜油條炸魚皮炸支竹,可按自己嘅口感喜好放入熱鍋,竟有一絲食火鍋嘅樂趣☺️🥢招牌海南雞飯 拼 海鮮喇沙 $138星馬美食琳琅滿目,有時真係會眼闊肚窄😙😙咁呢道招牌海南雞飯夾埋海鮮喇沙嘅配搭,可能會啱你😎甜醬油薑蓉辣醬將足本海南雞飯嘅風味呈現,至於海鮮喇沙,則以椰香為主調,微辣口味平易近人😚加上以米粉做成嘅摻摻麵底,足料夠晒份量🙌🏻🙌🏻🥢印度手拍酥餅 配 咖喱汁 $62即烤手拍鬆餅配合香甜咖喱汁,用來做小食分享就最適合不過😍😍🍶熱帶雨林 $28🍶珍多冰 $28

🥢馬來西亞肉骨茶 $178

🥢招牌海南雞飯 拼 海鮮喇沙 $138

🥢印度手拍酥餅 配 咖喱汁 $62
即烤手拍鬆餅配合香甜咖喱汁,用來做小食分享就最適合不過😍😍

🍶熱帶雨林 $28
🍶珍多冰 $28
好耐冇見嘅朋友👱🏽‍♀️約見面,去尖沙咀海港城shopping下🛍️。行到晚飯時間🕖我地揀咗「海南少爺」🍽️望住維港👀,食新加坡菜😎,傾計好relax。💆🏻‍♀️🐔 滷水雞雜有雞肝、雞腸、雞腎,味道香甜。🤓底有怡保芽菜,又有清爽🤩嘅口感。🍢 沙嗲拼盤 6串揀咗雞肉🐔拼豬肉🐷。自家製沙嗲醬🥜味道啱啱好,唔會太濃稠。🍲 海南雞飯拼海鮮喇沙我地一個想食海南雞🤭、一個想食喇沙🤭。揀呢個就可以滿足晒我地啦。🤗仲可以加錢轉雞胸😍,啱晒近排要食得健康嘅朋友啦。💪餐廳🍴提供辣椒、黑醬汁、薑蓉蘸住食。🤠海鮮喇沙🦐味道夠惹味,辣度適中。🫶🏽米線🍜索湯又夠彈牙。🥧 新加坡蕃薯喳喳椰香味重😉,芋頭、芋圓、西米足料。😎食埋個暖笠笠嘅糖水大滿足。🤩🍹 熱帶雨林用石榴、番石榴、菠蘿、橙調製出嚟。😋味道唔會太甜。🥳

行到晚飯時間🕖我地揀咗「海南少爺」🍽️
望住維港👀,食新加坡菜😎,傾計好relax。💆🏻‍♀️

🐔 滷水雞雜
有雞肝、雞腸、雞腎,味道香甜。🤓
底有怡保芽菜,又有清爽🤩嘅口感。

🍢 沙嗲拼盤 6串
揀咗雞肉🐔拼豬肉🐷。
自家製沙嗲醬🥜味道啱啱好,唔會太濃稠。

🍲 海南雞飯拼海鮮喇沙
我地一個想食海南雞🤭、一個想食喇沙🤭。
揀呢個就可以滿足晒我地啦。🤗

仲可以加錢轉雞胸😍,啱晒近排要食得健康嘅朋友啦。💪
餐廳🍴提供辣椒、黑醬汁、薑蓉蘸住食。🤠

海鮮喇沙🦐味道夠惹味,辣度適中。🫶🏽
米線🍜索湯又夠彈牙。

🥧 新加坡蕃薯喳喳
椰香味重😉,芋頭、芋圓、西米足料。😎
食埋個暖笠笠嘅糖水大滿足。🤩

🍹 熱帶雨林
用石榴、番石榴、菠蘿、橙調製出嚟。😋
味道唔會太甜。🥳

2023-03-03 44 瀏覽
今次就去咗通關之後多咗勁多人嘅海港城度食嘢,行行下街肚餓見到有間叫做海南少爺餐廳本身以為係靜係食海南雞飯,點知原來係好多東南亞野食主打星馬菜,其實開頭我主要係畀佢個海景座位吸引咗所以先入去,咁啱仲有位可以坐埋埋邊😍點知一食D野食就比佢D野食吸引返轉頭,海景只係變左甜品🤭食物方面選擇都好多,主菜我哋叫咗一個特色椰漿飯個綠色嘅椰漿飯,椰漿另上自己鐘意落幾多可以自己落,再加埋有糖心蛋仲有六隻單骨雞翼再加埋啲配菜,份量好足🤤椰香海鮮喇沙大大碗超足料既椰香海鮮喇沙,椰汁味好重既喇沙特別好食😋,有大蝦🦐、魷魚🦑、糖心蛋同豆卜鹹蛋黃魷魚 🦑依個真係冇得輸,滿滿既邪惡嘅鹹蛋黃醬加上炸得香脆既魷魚,外脆內新鮮彈牙,又唔會好咸但係蛋黃味又夠晒,重點凍左都仲係好食果下先難得💯出色小食方面叫咗一個香脆蜜糖單骨雞翼,其實今次我哋蠢咗,因為原來個特色椰漿飯,黎到先知都係雞翼黎😅搞到枱上面好多雞翼🤣😂不過好彩佢地既雞翼係好好食加埋個泰式辣醬冇得輸,炸得好脆又唔會好乾身,但係下次畀我揀都係睇清楚D先🤪唔再揀同一樣嘢,可以試多D其他嘅嘢食,又有值口比自己下次再黎食多次😂🤣飲品方面就叫左一杯珍多冰🍹食物方面今次就冇得輸如
食物方面選擇都好多,主菜我哋叫咗一個特色椰漿飯
鹹蛋黃魷魚 🦑
飲品方面就叫左一杯珍多冰🍹
食物方面今次就冇得輸如果坐到埋邊位睇埋個海景就賺埋🥳

#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #海南少爺 @hainanshaoye

海南少爺
地址 : 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖

2023-03-02 22 瀏覽
最近好少食東南亞菜,最近經過尖沙咀突然心血來潮就去左【海南少爺】買外賣食啦。如果有時間,堂食都係一個好選擇,因爲裝修都好靚。 印尼炒飯配沙爹串燒:炒飯炒到粒粒都上曬色,好有味、而且唔會太油膩。沙爹串燒肉唔會柴或者用鬆肉粉拿到霖曬,醬汁甜甜地幾好食。 椰香海鮮喇沙:湯底好濃,蝦膏、椰奶好香,不過都有少少辣。同傳統喇沙會有兩個麵底(油麵、米粉),另外海鮮都有非常多。呢個非常推薦。 香脆蜜糖單骨鷄翼:炸得好香脆,就算外賣都係脆。甜甜地又唔油膩。 鹵水拼盤:呢個真係好少地方有得食,經理推薦。包括鷄脚、豆腐、溏心蛋同豬手仲有花生。鹵得好入味,有五香同甜甜地,唔會太鹹。
外賣自取
  • 椰香海鮮喇沙
  • 印尼炒飯配沙嗲串燒
海南少爺 🥥海南椰子雞湯:$128湯給清甜同埋都幾重椰子味😍招牌海南雞飯 拼 馬來西亞肉骨茶:$138揀咗油飯,特別香😆佢哋嘅雞都幾滑,啲肉質幾嫩😍馬來蝦麵:$118面就揀咗摻摻,即係油面同埋米粉,覺得呢個食法會比較正因為你可以同時食到唔同質地嘅面😂飲咗一啖湯,個湯幾香同埋好濃味,配埋兩隻蝦,肉片,流心蛋都幾full下😇。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:海南少爺地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖
海南少爺 🥥

海南椰子雞湯:$128
湯給清甜同埋都幾重椰子味😍

招牌海南雞飯 拼 馬來西亞肉骨茶:$138
揀咗油飯,特別香😆佢哋嘅雞都幾滑,啲肉質幾嫩😍

馬來蝦麵:$118
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:海南少爺
地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖
黎呢間主要嘅原因就係因為個海景,做完一日野咁攰,望住個海景食飯都舒服啲✨海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶🍱$138試完呢個肉骨茶之後,好後悔點解唔叫Standard size😖真係超正,湯汁帶濃郁藥材味,有豆卜、枝竹等吸滿湯,食落特別入味。細細碗飲完想即刻添飲🥺海南雞好嫩滑,配嘅油飯亦都好靚仔,香口軟糯,個質素完全超出$138 呢個價錢,絕對要encore!✨椰香海鮮喇沙🍜$128喇沙湯底惹味香濃,微辣。入面有齊大蝦、魚片、魷魚圈、豆卜同埋糖心蛋🤩材料豐富,米線同米粉軟硬適中✨沙嗲拼盤(6串)🍖 $118又想食豬又想食雞,所以最後叫咗拼盤。肉質香嫩唔會燒到乾晒。每樣有三串,係食星馬菜必叫食品之一🤪✨蔥油酥餅配咖喱汁🥘 $68蔥餅香酥鬆軟,有啲似台式手抓餅,餅底幾厚,蘸咖喱汁食好滋味😋✨名茶🫖 $8/位淡淡清香嘅荔枝紅茶,消滯解渴淨係個肉骨茶已經令我想encore,又有海景,整體質素都唔錯,而且價錢唔貴,性價比極高👍🏻

✨海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶🍱$138

✨椰香海鮮喇沙🍜$128

✨沙嗲拼盤(6串)🍖 $118

沙嗲拼盤

✨蔥油酥餅配咖喱汁🥘 $68

蔥油酥餅配咖喱汁

✨名茶🫖 $8/位
淡淡清香嘅荔枝紅茶,消滯解渴

👍🏻

沙嗲拼盤
蔥油酥餅配咖喱汁
🌼 海南雞肉骨茶 138海南雞飯是新加坡最著名的美食之一,而係香港想食有質素嘅海南雞可以黎海南少爺試下😌雞皮好有油香味、雞身嫩滑。肉骨茶亦都相當有味。🌼 海鮮喇沙 128入面嘅海鮮都唔少👏🏻 都幾豐富。加上湯底嘅辣同椰汁比例幾好👍🏻幾乎想飲哂成碗湯😂🌼 馬拉盞通菜 98相對出面炒嘅佢係無咁油冧冧🌼 美樂哥斯拉可以揀少冰同走whipped cream 🌈服務 ⭐️ 環境優美⭐️ 8蚊一位茶錢同加一,係荔枝紅茶⭐️ Deal : 可用海港城現金券
🌼 海南雞肉骨茶 138

海南雞飯是新加坡最著名的美食之一,
而係香港想食有質素嘅海南雞可以黎海南少爺試下😌
雞皮好有油香味、雞身嫩滑。
肉骨茶亦都相當有味。

🌼 海鮮喇沙 128

入面嘅海鮮都唔少👏🏻 都幾豐富。
加上湯底嘅辣同椰汁比例幾好👍🏻

⭐️ 環境優美
⭐️ 8蚊一位茶錢同加一,係荔枝紅茶
⭐️ Deal : 可用海港城現金券

2023-02-28 25 瀏覽
馬來西亞豐盛九味肉骨茶($248)真係好足料,湯底濃郁🍲完全係正宗馬來西亞味道,藥材味重,一共有九款配料,有得食有得飲,有排骨,豬手,豬腩肉,響鈴,豆卜等👍👍呢度嘅海南雞真係好嫩滑,雞皮係有光澤架😍而且唔肥唔油,配上少少炸蒜好香口😋我加左($240)升級海南雞套餐,仲配有飯同埋油菜,完全冇令我失望😋套餐都幾抵,推薦👍👍加上海景view真係好靚,食完仲可以係海港城行下shopping👍👍

2023-02-27 54 瀏覽
之有有coupon差唔多成個海港城啲餐廳都食過曬 唯獨係得呢間想encore❣️海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶 $138食星馬菜必嗌item 雞件幾多下 件件白白滑滑跟餐肉骨茶以福建口味製作 楺合16種上等藥材食材 藥材味勁重 飲落甘醇香濃💁🏼‍♀️杞子豆卜吸滿湯汁 排骨依然嫩口唔鞋❣️沙嗲拼盤(6串) $118豬肉雞肉各3串 燒烤手法鎖住肉汁 雞肉串食落滑捋捋💁🏼‍♀️豬肉搽上以洋蔥蒜粒香茅整成嘅沙嗲醬 味道獨特 非常惹味❣️忌廉咖啡骨 $158咖啡一字骨燒到令立立 賣相超吸引旁邊放左一pat鮮忌廉 咖啡蜜汁同忌廉混合而成嘅Latte香氣勁創新 食幾舊都唔厭 啱曬我呢啲coffee addict❣️炒貴刁 $118幾隻大蝦同韭菜芽菜一齊炒嘅貴刁 超夠穫氣 生抽均勻佈滿每條麵條蒜香味極重 食到停唔到口

❣️海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶 $138

❣️炒貴刁 $118
蒜香味極重 食到停唔到口
2023-02-23
2023-02-26 32 瀏覽
📍海南少爺喺餐廳出面行過,比最入面座位嘅景色吸引住,係一片無敵嘅大海景,既然都到咗晚飯時間,咁就食呢間餐廳啦~👅招牌海南雞飯拼海鮮喇沙 $138本來已經心大心細諗緊要海南雞飯定係海鮮喇沙,點知再揭餐牌就見到呢個雙拼,一次過滿足晒兩個願望🤣海南雞飯雞件都多,上面有炸蒜,海南雞飯嘅醬汁正常發揮~油飯幾好,粒粒分明有油香,唔會淨係得顏色。海鮮喇沙比想像中有更加多辣嘅感覺,椰汁味都好重,入面仲有魚片,豆卜同蛋,呢一個真係夠哂飽。👅海南椰子雞湯 $128呢個好出色,雞湯好鮮甜,呢幾日凍咸,飲返一碗真係暖哂🤤餐廳會有個爐仔一路熱住個湯,夠哂誠意。份量足夠2-3人。👅印度手拍酥餅配咖喱汁 $62呢一個純粹口痕見到突然間想食,點知又真係幾出色,估唔到酥餅咁大塊,咖喱汁甜中帶辣,建議3-4人share😬👅忌廉咖啡骨 $158呢一個都幾特別,齋啡愛好者可以試吓,咖啡酸酸地,配埋忌廉都幾夾,如果平時冇飲開咖啡嘅話,可能會覺得味道好重。
📍海南少爺

👅招牌海南雞飯拼海鮮喇沙 $138

👅海南椰子雞湯 $128

👅印度手拍酥餅配咖喱汁 $62

👅忌廉咖啡骨 $158
2023-02-26 42 瀏覽
婆婆突然過嚟話要同細細👶🏻二人世界仲話比3小時👩🏻輕鬆吓🤭👩🏻即約朋友食個快閃Lunch朋友話想食星馬菜好啦~ 聽佢去海港城搵 #海南少爺一入座 待應即奉上一壺熱茶原本以為係普通茶點知原來係荔枝味紅茶加上望住維港海景飲一杯後即刻胃口大開立即用手機點餐😊今日我哋order咗🍴馬來西亞肉骨茶配白飯一上枱已聞到強勁嘅藥材 甘甜而不會有苦澀味內有5舊大一字肉骨排肉骨啲肉好稔又香 仲有支竹、冬菇、豆卜等非常索味記得一定要試吓將白飯加入肉骨茶裡面一齊食 👍🏻 勁正🍴海南雞飯拼椰香海鮮喇沙跟油飯油飯有好香嘅雞油香味海南雞正如所見一樣嫩滑又有雞香味 沾啲甜豉油更加好味海鮮喇沙雖然細細碗但裡有蝦、魷魚、魚蛋同糖心蛋米線吸哂椰汁喇沙湯汁好惹味🍴檳城脆蝦角(3件)就算唔係即刻食都保持到脆卜卜不過略嫌唔夠蝦味🫣🍴沙嗲串(雞脾)-2串啖啖肉 唔會燒到乾爭爭點一點帶點甜辣嘅沙嗲醬一齊食就絕配🍹柑香蜜雨🍹龍眼蜜-凍海南少爺 (尖沙咀) @hainanshaoye📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖#肉骨茶 #海南雞飯 #香港美食#星馬菜 #尖沙咀 #尖沙咀美食#美食 #推介 #hkfoodpic#h
婆婆突然過嚟話要同細細👶🏻二人世界

🍴馬來西亞肉骨茶配白飯
一上枱已聞到強勁嘅藥材 甘甜而不會有苦澀味
內有5舊大一字肉骨排
肉骨啲肉好稔又香
仲有支竹、冬菇、豆卜等非常索味
記得一定要試吓將白飯加入肉骨茶裡面一齊食 👍🏻 勁正

🍴海南雞飯拼椰香海鮮喇沙跟油飯
油飯有好香嘅雞油香味
海南雞正如所見一樣
嫩滑又有雞香味 沾啲甜豉油更加好味
海鮮喇沙雖然細細碗
但裡有蝦、魷魚、魚蛋同糖心蛋
米線吸哂椰汁喇沙湯汁好惹味

🍴檳城脆蝦角(3件)
就算唔係即刻食都保持到脆卜卜

📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖

#肉骨茶 #海南雞飯 #香港美食
#星馬菜 #尖沙咀 #尖沙咀美食
#美食 #推介 #hkfoodpic
#hkfoodstagram #hkfoods #hkfoodlover #yummy #foodpic #foodphotography
#foodlie #foodstagram #食 #hkfoodie