2021-09-06 2653 瀏覽
作為海底撈三年的老顧客了,一直很喜歡專業貼心的服務。逐漸喜好的不是食物,而是細心,禮貌,熱情的待遇。最後感謝下朗朗小哥的完美服務要是貴店的生日快樂歌小聲點就更好了

要是貴店的生日快樂歌小聲點就更好了
回到家 才看到 我的小料沒有給我 救命 我真的好無語 服務員說給我打包那個辣椒粉 醬油 裡面居然沒有 吃什麼 沒有小料 🤬🤬🤬🤬🤬 累了 海底撈一次比一次失望跟內地沒法比😭唉 服務也沒有之前的好 什麼都好敷衍的態度 唉 沒有小料 我怎麼吃豬腦 好煩 啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊 心情都沒有了 打包之前怎麼不檢查一下食物的 😔😔😔😔😔😔 差評!!!! !!!!😔😔😔😔😔😔😔 水果給的也不是很新鮮的!! 沒意思不過外賣六九折還是挺便宜 可是不能因為外賣 就不能做好服務吧 enenenen 唉 還是盡量堂食吧 第一次寫差評 沒心情吃東西了 好無語😓
跟內地沒法比😭
唉 服務也沒有之前的好
2021-08-08
外賣自取
宵夜
2021-07-10 4154 瀏覽
之前去過其他分店態度極好,但依間油麻地分店服務態度極度差,問服務員拎小零食,服務員竟然話冇呢個服務,整指甲整錯顏色都算,仲要整崩咗我嘅手指甲,之後美甲服務員竟然話:係咁㗎啦,之前啲客都係咁。 唔會再去依一間分店👿👿
唔會再去依一間分店👿👿
2021-06-19 4268 瀏覽
服务很一般 先是服务员看不起红海会员 然后我作为在大陆吃到黑海的顾客 因为看我长得比较小就根本爱答不理 叫了很多次都不来 和隔壁桌的态度高下立见而且部分食品的比大陸小很多,真心不值得 很失望

而且部分食品的比大陸小很多,真心不值得 很失望
2021-05-30 4683 瀏覽
曾經在大陸吃過一次海底撈,對她的服務印象最深刻,另外就是手拉麵,像看表演一樣,那餐價錢不像想像中便宜,在國內算高消費了這次試香港的分店也沒抱有期望去試的三人點了數盤不同部位的肉,我最喜歡的都是牛小排,肉味較濃,而其他肉都好吃的,擺盤很吸引還試了些海鮮,很新鮮鮮甜,不算貴了,個人覺得值回票價的還試了酥肉,浸幾秒湯底再食,就不知不覺食不停,幾香口,入口即化的感覺整體用餐感覺頗愉快,服務一貫欣勤有禮,飲品和自助小食、生果亦充足,味道都不錯,客似雲來不無道理的

這次試香港的分店也沒抱有期望去試的

還試了些海鮮,很新鮮鮮甜,不算貴了,個人覺得值回票價的

2021-05-21 2817 瀏覽
呢間海底撈好似係香港第一間 海底撈出名就係服務 呢間個場真系好大 等位嘅時候仲有水果同埋小食加專人黎服務你 啲服務員嘅態度都真系幾好嘅 見我地食曬啲嘢就會過黎幫我地加 火鍋嘅湯底就番茄最好味
2021-04-28 3445 瀏覽
黎食過幾次🤭呢到啲鵝腸好好食,食落去係爽口既,黎親都要叫😆服務態度唔洗講一定係好既,我諗佢唔好既就係超多人,排隊排死!最好提前book位啦~食野仲可以修埋甲喎~而且仲會有小零食俾你🤣
2021-04-24
2021-02-23 5280 瀏覽
海底撈開左甘耐,終於試到了,從接待開始已經感受到佢哋親切的服務態度,服務我地張枱的員工非常有耐性解釋我地點落單各樣問題,但係佢都偏貴,同吾係好多野岩食,竟然冇脆肉骨腩有點失望😔,不過都叫做試過啦!😊
2021-02-23 2885 瀏覽
提前一天訂了餐,預約了大年三十下午4點取餐。當天4點半系統顯示餐已準備好,下午差不多5點去到那裡,被站在門口的人嚇到,很多人都沒拿到外賣,很多人都開始煩躁了,還有人等了1個半鐘,只有兩名工作人員在外場,工作效率很低。大家都很無奈,也不知道能等到什麼時候。最後快6點才拿到,到家還發現少了個餐。後面在某社交平台反映以後,有工作人員來聯繫並且退了款。希望以後能改進一下安排吧,現在想在節日再訂外賣自取服務,都有心裡陰影。

2021-02-06 3412 瀏覽
海底撈嘅服務出咗名好好,有一次去油麻地食等咗兩個幾鐘因為係假日同埋又係晚飯時段但係佢就有得整美甲同埋可以有其他消遣活動。海底撈嘅員工都俾咗一張撈麵兌換券我哋,亦都幫我哋打咗個九五折所以服務來講真係冇得彈。但係唯一可惜嘅就係佢唔係任食火鍋,而且啲食物都比較貴少少,但可以揀半份,兩個半份比一份大所以兩個半份抵啲。缺點係飲品嘅選擇比較少,通常我都係飲清水或者自己帶嘢飲入去。佢嗰個零食虎牙脆都好好食,想拎幾包返屋企食服務員都免費俾咗幾包。最後臨走嘅時候都俾咗張美甲兌換券我哋,下次即使唔消費都可以你免費整個美甲!
2020-12-11 4127 瀏覽
點了毛肚 很硬 吃不了 全扔了 失望 黃喉很爽口 點的其他真的一般般 很失望 今天很想吃火鍋 特地跑到油麻地那打包回家 沒有想到令人失望 哪個毛肚買的全份 吃了兩片 咬得牙都要掉也沒能咬到吞入肚子 麻煩檢查一下食物在賣給客人 外賣自取一份也要90塊 浪費我大老遠跑去打包 越想越氣 是這樣提供這種質量的食物給消費者的嗎 請你們下次試了食物以後確認是可以提供給客戶的在拿來賣好嗎 大老遠的嘥嗮d時間跑去打包你們的外賣 除了黃喉可以吃 其他的真是一言難盡
點了毛肚 很硬 吃不了 全扔了 失望
黃喉很爽口 點的其他真的一般般 很失望
2020-12-11
10 分鐘 (外賣自取)
2020-12-01 3359 瀏覽
原本對油麻地海底撈嘅期望值超級高,因為之前都有食過其他香港嘅海底撈分店。但係今次試過之後,認真對油麻地嘅海底撈覺得非常失望,一來上菜上得超慢,應該大概30分鐘至45分鐘先上齊,另外仲要炸物係溫嘅!!!食炸物最鍾意就係要佢嘅熱喇喇,但係係溫嘅,嗰感覺好噁心,不熱不冷,唔知食緊咩。服務就還過得去,不過可能對海底撈嘅期望值太高啦,所以造成心理嘅好大落差。唉~~所以有下一次都唔來依間,奉勸其他想來嘅人,有心理準備。

2020-11-17 3556 瀏覽
不管到哪一家海底撈火鍋店,那裡的服務真的很熱情,很周到。今天帶著小朋友到油麻地這家海底撈,服務員💁芸芸姐為我們服務,她提醒我啲火鍋湯底選四宮格比較划算,可以選兩份湯底,兩份清水,因為清水免費的,四宮格的湯底一份才三十幾塊。我啲只選一份加濃的番茄湯底,另外兩份自己到調味區調了兩份醬料,一份泰式醬料,一份麻辣醬料,倒進兩份清水就變成湯底來,係不係好抵啊食火鍋好容易飽,所以叫的都係素菜,番茄湯底真的好好味,酸酸甜甜再加自己調的辣醬,口感豐富,欲罷不能。芸芸姐看有小朋友,送點心送玩具,還送果盤,我啲都好開心😃。埋完單還送十個遊戲幣,讓小朋友坐搖搖車和玩夾娃娃的。這餐大人小朋友都好滿足。
自從疫情後,已經好耐冇出街食火煱啦…😬見情況緩和返少少,帶埋屋企人去咗我最愛嘅海底撈打吓邊爐先。🥰餐廳嘅服務真係非常好,服務員態度貼心又積極,今次我哋選擇咗喺lunch時段用餐,叫了3個lunch set同無限添飲,進餐期間不停幫忙加飲品,又送咗個兒童餐(蒸蛋同豬仔飽)同文具小禮物俾小朋友。而餐廳就送咗個修甲服務俾我,仲有一袋自家製嘅零食俾我哋。大人同細路有得食又有得玩,真係各取所需,大家都食得好開心呢!
2020-10-10
10 分鐘 (堂食)
  • 鴨血
2020-10-12 3145 瀏覽
平時都係去食任食火鍋,今次難得食單點又唔限時間慢慢歎。呢間火鍋聽就聽得多喇,都係第一次嚟,一早book咗窗口枱,佢哋嘅招呼又真係幾好喎 ,你等入座嘅時候會有位畀你坐吓,有啲小食和小玩意提供畀你。另外,洗手間雖然細小,亦設有服務員、兒童厠板、潄口水、紙杯、眼鏡紙、頭髮橡膠圈……到你坐低之後,服務員會以你姓氏稱呼及會自我介紹,如知道你第一次嚟亦會主動跟進吓你在點餐上是否需要協助,可謂貼心。今晚湯底是椰子雞,湯底用椰青水,好清甜,較為特別就係個翡翠墨魚滑🦑,因為混合左菜汁和墨魚粒,特別有口感和彈牙蝦亦好新鮮,有服務員幫你剝蝦🦐 真係零舍唔同嘅可以半份落單,就可以試多啲嘢,有個土豆寛粉都好有口感,我第一次食,估計係薯粉啲friend,軟熟得嚟又好有頭 🤗
平時都係去食任食火鍋,今次難得食單點又唔限時間慢慢歎。
蝦亦好新鮮,有服務員幫你剝蝦🦐 真係零舍唔同嘅
  • 土豆寛粉
  • 翡翠墨魚滑