2018-05-23 1565 瀏覽
係女生都鐘意tiffany & co啦! 可以去半島酒店歎一個afternoon tea更加係女生夢寐以求。我記得之前半島曾經同tiffany crossover做咗一個酒店大堂嘅下午茶,嗰陣時都好想去食㗎! 但個價錢真係好貴呀!最後都放棄咗。今次俾我喺船上面嘆一個tiffany & co. afternoon tea,諗住佢都係流流地㗎啦,點知原來唔係喎。由下至上咁食上去,每一件我都覺得好好味呀! 除咗最頂層藍色盒仔嗰舊比較甜咗啲之外喇,其他我都覺得ok。朱古力唔會太甜有朱古力嘅香味, 三文魚冇出水好新鮮, 麵包唔會係硬嘅係新鮮軟綿綿, 連杯coffee, cappuccino都係好飲㗎 !再加上一個寧靜環境,悠悠嘅陽光照射著我,真係想躺下睡一睡呀!