2024-05-16 0 瀏覽
佛誕當日我們一家三人去食lunch,order 咗極上壽司12件、魚生飯、雞串燒、海膽卷,除咗海膽卷,其他15分鐘已經到,我們20分鐘已經食完以上食物,海膽卷仍然未到,我哋追問侍應,她話整緊,我們再等10分鐘,他話師傅準備整,當時真係無明火起,而且她企在counter遠處告訴我們,一點禮貌都冇,之後經理過嚟只是解釋只有兩位師傅,而且之前有壽司order,所以做唔切。其實當日全餐廳只有10幾位客人,這個都算是解釋嗎?之後再問我哋係咪要取消order,我哋話當然係啦,走啦。他們完全沒有歉意,咁樣嘅服務態度真係累死香港。食肆再唔好話港人北上作藉口,要好好地檢討吓自己嘅服務態度。
2024-04-06 166 瀏覽
今晚同朋友慶生,訂枱時已通知職員跟進birthday dessert 上刻上朋友名(港女例牌生日動作)朋友先到餐廳,所以冇再提及birthdaydessert事宜。點餐我哋選擇叫咗assorted刺身壽司,海膽手卷,一啲串燒,比較深刻嘅係海膽好新鮮,不過手卷外層紫菜好快已經淋,唔夠脆口,呢方面可以改善下,刺身壽司都新鮮嘅,但味道又未至於好有餘韻,串燒尚可。環境方面:餐廳格調走中高價路線,不過坐位與隔離距離都好近。最後,好彩職員唔使特別提水都有記得dessert上有刻happy birthday☺️呢方面service係幾好嘅。
環境方面:餐廳格調走中高價路線,不過坐位與隔離距離都好近。
  • 燒白鱔
  • Kaiyo招牌壽司
2024-02-14 292 瀏覽
非常之失望同差嘅用餐經歷明明上年食都仲好有水平今日再去食簡直失望到極點上刺身好似上快餐咁,一野隊埋黎成個刺身盛散哂,明明叫左至尊刺身盛7點,剩係黎左6點,後尾侍應拎返入去隊多款三文魚黎真係啞左,至尊刺身係三文魚,餐牌上嘅款式只供參考,水準大不如前,令同行朋友大感失望,等我仲極力推介,簡直肉酸死人。壽司盛12點,啲魚double哂,燒芝士年糕勁粉又唔夠熱,上年食嘅時候外脆內軟一定會翻兜,今次都食差到爆。
非常之失望同差嘅用餐經歷
明明上年食都仲好有水平
今日再去食簡直失望到極點
刺身好似上快餐咁,一野隊埋黎
成個刺身盛散哂,明明叫左至尊刺身盛7點,

壽司盛12點,啲魚double哂,
至尊刺生盛
所謂至尊刺生盛
炒車至尊刺生盛
2024-02-14
情人節
2024-01-27 256 瀏覽
呢間高價位嘅居酒屋,環境都幾別緻,新式嘅裝修同Musea一樣咁有格調✨整體食物嘅質素唔錯 😚⭐️ 壽司 【吞拿魚背/油甘魚/三文魚/ 真鯛/深海池魚/左口魚邊/甜蝦/北海道帶子】 佢哋嘅壽司賣相唔係特別靚,亦都冇太多花巧功夫,份量亦唔大,但係鮮味十足,肉質鮮嫩,師傅手工純熟,只係性價比唔高。⭐️ 石野白味噌銀鱈魚西京燒 西京燒魚嘅肉質都幾肥美,而且燒得剛剛好,令整體嘅魚香提升。不過都係份量唔大,$298 屬高級料理嘅收費。⭐️ 牛油果軟殼蟹卷 ⭐️ 燒牛脷

⭐️ 石野白味噌銀鱈魚西京燒

⭐️ 牛油果軟殼蟹卷
⭐️ 燒牛脷
石野白味噌銀鱈魚西京燒
石野白味噌銀鱈魚西京燒
2023-10-22 666 瀏覽
呢間餐廳環境好,裝修好服務都唔錯👍不過冷氣有啲凍怕凍嘅女士們最好有件披肩😂出邊商場中央冷氣加埋餐廳裏邊嘅冷氣真係幾堅😂你會覺得有啲凍講吓啲食物總括嚟講樣樣都幾好有套餐叫又有散叫不過有少少偏埋一邊即係套餐上面有嘅嘢散叫未必有嗰次去食出色嘅嘢是啲牛肉海膽就一般般其他嘢都OK價錢偏向中上冇乜特別嘢投訴
呢間餐廳環境好,裝修好
服務都唔錯👍
海膽就一般般
其他嘢都OK
價錢偏向中上
冇乜特別嘢投訴
𝐊𝐚𝐢𝐲ō在日語當中解作「海洋」,位於𝐊𝟏𝟏 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐚的這家高質居酒屋🏮最新鮮的海鮮食材製作融合了日本傳統與新派日本料理的菜單,旨在繼承日本居酒屋文化精髓,但同時亦不囿於傳統,反而破格融入新意,帶來多元化的現代和食體驗,不過個人覺得定價稍高🤫——— ✤ 特上刺身勝(𝟕點)|$𝟕𝟑𝟖食材新鮮,不過略為定價高昂🥶✤ 海膽|$𝟐𝟒𝟖紫菜的脆口感與海膽的豐潤濃郁完美結合。一口咬下,香氣四溢,海膽的鮮甜與紫菜的鹹香相互融合,瞬間在口中爆發出豐富的海洋風味。✤ 松葉蟹天婦羅|$𝟐𝟒𝟖結合了松葉蟹的鮮美和天婦羅的綿密酥脆,外層的天婦羅油炸至金黃酥脆,內裡的松葉蟹肉質鮮嫩,然而不大課題感受到海鮮甜味🦀️✤ 𝐊𝐚𝐢𝐲ō卷|$𝟑𝟔𝟖𝐊𝐚𝐢𝐲ō卷其實是海膽三文魚籽拖羅卷,味道精彩絕倫:海膽的濃郁奶油味與三文魚籽的鹹香風味完美融合,令人陶醉於其豐富的口味和精心搭配的組合🐟✤ 即燒火炙蔥吞魚腩|$𝟏𝟎𝟖搭配日本蛋以及紫菜,進食時可以自行發揮創意動手包起來~蔥的香氣與炙燒魚腩的鮮嫩肉質相互融合,每一口都帶來濃郁的蔥香和魚腩的鮮美🐟✤ 日本抹茶雪糕紅豆最中餅配菓子|$𝟏𝟑𝟖最中餅味道絕佳。濃郁的抹茶雪糕、香甜的紅豆
———
✤ 特上刺身勝(𝟕點)|$𝟕𝟑𝟖
食材新鮮,不過略為定價高昂🥶

✤ 海膽|$𝟐𝟒𝟖

✤ 松葉蟹天婦羅|$𝟐𝟒𝟖

✤ 𝐊𝐚𝐢𝐲ō卷|$𝟑𝟔𝟖

✤ 即燒火炙蔥吞魚腩|$𝟏𝟎𝟖

✤ 日本抹茶雪糕紅豆最中餅配菓子|$𝟏𝟑𝟖
最中餅味道絕佳。濃郁的抹茶雪糕、香甜的紅豆和果子的清爽口感相互融合,帶來美妙的日式甜點體驗🍮
  • Kaiyo壽司
  • 火炙吞拿魚腩自創壽司
2023-08-14 626 瀏覽
午市落餐點咗一份西京燒銀鱈魚定食, 下單時侍應話要等20分鐘,結果等超過40分鐘追單時候經理態度傲慢,超多藉口,一時話條魚要燒好耐、一時話太多單(但其實當時餐廳都未坐滿人),總之佢哋就冇錯,等超過40分鐘係正常嘅!
2023-08-11
2023-05-04 1191 瀏覽
買左k11戲飛,睇戲之前來呢到食野,食完野可以即刻上去睇戲,上菜時間都幾好,服務都好好,試左燒日本a4和牛西冷蛋黃飯同三文魚配柚子醬油,個和牛今次我試左三成熟,覺得三成熟或者五成熟都可以接受,下次有機會再試其他野。
2023-05-03
$513 (其他)
  • 燒日本A4和牛西冷蛋黃飯
2023-04-07 1072 瀏覽
居酒屋坐落於鬧市K11 Musea,格局行高檔路線,環境舒適,預咗價錢不便宜,只可惜食物質素一般,欠缺特色之餘味道普通,服務招呼亦麻麻哋,平日晚上八點幾已經趕收工咁,抵唔抵食見仁見智
2023-04-02 824 瀏覽
嘢食質素差 好似兆萬放題咁 買單6000幾 員工質素低 極度唔建議食 同價位有更多選擇 食材唔新鮮 所有食材沒有原先嘅味道 全部冰鮮靠調味 死咸 k11既收費 放題既食材 再加埋靚仔靚妹嘅服務態度 夠膽死喺啲客面前話自己10點收工另外一個員工話而家都係10:02姐???唔應該會有呢個對答 極差嘅體驗 應該再培訓 叫佢收咗食完嘅嘢食 員工黑面叫我等佢一陣 之後佢哋慶祝緊生日???最後嘅甜品難食到寧願去7–11買個雪糕 真係唔好食!!!!
2023-03-23 483 瀏覽
作為一家日本居酒屋,食物和飲料是其吸引客人的主要因素之一。 然而,這家居酒屋的食物(尤其米飯)和cocktail讓我感到非常失望。首先是米飯,作為居酒屋的主食之一,我最愛日本米的。然而,這家居酒屋的米飯卻非常失望,它毫無滋味,口感非常普通,好懷疑是出口日本的。我很難相信這樣的米飯可以作為主食出售。其次是cocktail,作為居酒屋的另一個主要吸引力之一,我期望能夠享受到一個精湛的cocktail,就算冇味都唔可以冇樣。然而,這家居酒屋的cocktail卻非常平凡,沒有什麼味道或深度。連打卡都唔想😖總體而言,這家居酒屋的食物和cocktail都讓我感到非常失望。我不會推薦這家居酒屋給任何人,特別是那些希望品嚐美食和美酒的人。

2023-03-22
2023-03-21 365 瀏覽
食物質素方面,唔難食,但都幾貴,性價比低,三個人食加飲,三千幾蚊,唔飽,食完之後要再去食魚蛋粉填肚。壽司個樣 ok 的,但食落啲魚唔新鮮,軍艦壽司啲紫菜又腍晒。鮟康魚肝鞋口的,炸白蝦唔夠乾身,唔夠脆。串燒好小小,燒雞翼和燒豆腐都燒得香口。清酒煮蜆得幾隻蜆,細碗到呢。Friday night 的居酒屋竟然 9pm last order,個服務員話因為師傅要收工喎,可以坐到十點幾,但要叫晒嘢食先囉,整體服務麻麻,而家真係好難請人。

2023-03-21 263 瀏覽
服務態度很好,對內地朋友一樣好nice環境都ok,舒服既味道唔錯呀,基本上都好食特別推薦特色卷,好正自己一個都可以食幾件今次唔試到燒嘢,下次會再來試下k11真系值得來n次
服務態度很好,對內地朋友一樣好nice
環境都ok,舒服既
味道唔錯呀,基本上都好食
特別推薦特色卷,好正
自己一個都可以食幾件
今次唔試到燒嘢,下次會再來試下
k11真系值得來n次
  • Kaiyo特色卷
  • 北海道十勝豚肉丼
2023-03-19 265 瀏覽
位於K11 Musea很容易找,菜式有很多選擇,當日看到不少外國人前來。食物質素正常,但不知為何所有熱食都不夠熱。不過這次沒怎麼點推介菜式,挑了比較少人選的來吃。價錢算是略貴,可能下次要試一下招牌的。▫️日本和牛稻庭烏冬 $228和牛薄切非常好吃,有入口即溶的感覺,烏冬正常爽口,未到喜歡那種非常厚身彈牙的。但真的不熱,是不用吹涼的室溫感。▫️芝麻吉列炸蝦卷 $108個人非常喜歡吃蝦,蝦卷有蛋黃醬在中間,蝦也彈口厚寶,是全晚最喜歡的一道。▫️三文魚茶漬飯 $68不是太多餐廳有茶漬飯所以試試,茶頗甘甜配上三文魚也不錯,但也是不夠熱的。▫️燒豆腐配黑松露醬 $48▫️炭燒雞肉棒配溫泉卵 $62最後不是太飽也點了串燒,屬於不過不失唔正常的類別。

日本和牛稻庭烏冬

▫️三文魚茶漬飯 $68
炭燒雞肉棒配溫泉卵

▫️燒豆腐配黑松露醬 $48
▫️炭燒雞肉棒配溫泉卵 $62
最後不是太飽也點了串燒,屬於不過不失唔正常的類別。
日本和牛稻庭烏冬
2023-03-16 214 瀏覽
約咗兩位大人物,一個超級忙,一個最近好得閒!三個人選了K11呢間《Kaiyo》來個短聚晚餐。餐廳以黑色為主,冷氣比較涼,燈光比較暗,梳化位的咕臣又好舒服,舒服到我唔係幾想郁,如果換著平時的我,面對咁多美食,一定多角度影好多張!不過今次有點慵懶,每道菜都係影一張算數。食物質素當然好!除了極品刺身之外,最鍾意就係和牛燒,原汁原味薄切五成熟(其中好得閒嗰位大人物不能見血),否則可以試medium Rare!不過五成熟都好好味,太熟就唔建議了。有個特別啲嘅叫《月見雞肉棒配溫泉蛋》,雞肉棒有些小粒粒雞軟骨,感覺幾特別,溫泉蛋就無得頂。餐廳準時90分鐘就提醒我哋last order了。呢個組合下次再見,應該要等一段時間了,所以我珍惜!😌