2022-07-19 441 瀏覽
係新蒲崗體育場打完波 自己去對面既一間小店食個lunch 已經食過幾次 大概1點左右 唔洗等位 最鐘意係試下呢d小店既炒河粉 叫左個肉絲濕炒河粉 冇諗過咁高水準 雖然係炒河 但唔係落左好多油 唔會覺得好油 其次係唔會炒到河粉散晒 而且有部分炒到少少起焦 剛剛好 味道出色 好有鑊氣 加上芽菜 蔥 好夾 都唔算叫肉絲 叫肉片好d 因為比較大塊 同埋應該有調過味 整體非常滿意 凍檸茶太多冰 如果唔係就完美價錢就真係好抵食 40蚊加3 蚊凍飲 繼續支持有水準既小店

凍檸茶太多冰 如果唔係就完美

價錢就真係好抵食 40蚊加3 蚊凍飲

繼續支持有水準既小店

2022-07-16
2021-04-07 477 瀏覽
第一次去呢間店。紅日十二點半,唔係好多人。我嗌咗雙餸麵,揀咗雙腸、沙嗲牛肉、公仔麵。腸係廚師腸,腸有煎過,幾正。沙爹牛肉唔算多塊,不過大塊,質素可以。麵就普通茶餐廳公仔麵,我冇加兩蚊要出前一丁。菜兩條,幾好,軟硬煮得剛剛好。辣椒油d味還可以,但食開辣嘅人會覺得完全唔辣。一共36蚊。驚喜係,加兩蚊就有大支裝可樂!一來只係加兩蚊好抵,二來係有支裝,仲要係大支,正!埋單38蚊,茶餐廳來講又算坐得舒服,ok la。
第一次去呢間店。紅日十二點半,唔係好多人。
沙爹牛肉唔算多塊,不過大塊,質素可以。
辣椒油d味還可以,但食開辣嘅人會覺得完全唔辣。
埋單38蚊,茶餐廳來講又算坐得舒服,ok la。
2018-02-06 1075 瀏覽
淇琳响慈雲山開咗咁耐,竟然無食評,咁又係……佢嘅套餐平平無奇,都係其他茶餐廳嘅菜式,不過唔好俾佢外表呃到,細心去食會發覺佢哋都好有心思,例如燒臘飯,佢嘅豉油係煮過同調較過,炒粉麵飯即炒,有鑊氣~不過想講佢哋隱世食品,唔係呢啲……而係同佢間茶餐其他食品有啲格格不入……酸辣米線。佢嘅酸辣米線要落單至會開始煮,所以等候時間比其他餐耐,但就真係新鮮熱辣,唔知係咪次次即場調味,發覺佢哋到咁上下會有修改,唔會次次一模一樣,不過就真係幾好食,鍾意食米線一定要試下,另外佢仲有個係酸辣水餃,我發覺佢哋似係用灣X碼X,係乜饀就視乎入咗乜嘢貨,有啲撞彩,因為有次食咗自己唔係咁like嘅粟米饀……
……