2024-10-16 369 瀏覽
第三次到來食飯,頭兩次體驗都不錯,於是今次四人聚會再來幫襯。可是今次服務令人十分失望,未落單之前就對你上賓般不斷推銷和種套餐,當你點了菜而不是套餐,態度就變得平淡。這個都可以算數,但每食完一道菜就趕收工收碟,令人十分反感。如果全場滿客而又有客在排隊等位,我都可以理解,可是沒有這情況出現都這樣做就令我不滿,見碟餸少啲就想來收碟,有時要叫停才不收碟。最後甜品都未食完就收晒所有碗碟就過了火位。服務雖然極差,但食物是有水準的,至於下次會否再幫襯就要多多考慮。

2024-10-15
2024-07-23 1072 瀏覽
記住唔好相信店名,根本做唔到私房菜諗,連一般大排檔都不如,諗住同事一齊聚會,睇下有冇好嘢食,點知感覺一般,先說服務,因為唔係太多人,所以服務都還可以,但室內有人食煙,😡😤,硬件上還可以,首先佢哋有做特價,煙燻乳鴿口感比較韌,一般唔夠惹味,魷魚鬚炸出嚟好多油,應該冇炸第二次迫出油,條沙巴龍班蒸到熟過個頭,肉唔滑嘅,其餘的餸菜都係一般,價錢一般,真係唔怪得香港咁多食肆執笠,冇心做生意,希望如果想繼續落去希望改善廚藝......不會再嚟,openrice至少要寫200字先可以評分
2024-07-22
2024-03-03 2076 瀏覽
上次團年飯在旺角深鴻燻鵝館食,已經覺得不錯,而這裏有一張能坐16人枱,又在房間裏,正好乎合我需要,所以二話不說在這處訂枱,與負責人鄭小姐聯絡,她非常友善,為人爽快,為我們寫了菜單,價錢合理。今次是我第二在旺角深鴻燻鵝館食晚飯,餸菜不錯,- 燒鵝很美味有獨特煙燻茘枝味,很惹味。- 燉湯足料很入味,並沒有味精。👍🏻- 星班魚蒸得剛剛好,魚肉很嫩滑。- 西蘭花帶子很好味,西蘭花炒得清爽。- 鮑魚冬菇生菜,鮑魚冬菇炆得恰到好處,彈牙不靱。- 其他菜式亦無失準。整體而言,食物有水準及有質素,份量又足夠,人人食過飽,枱很大16人坐亦很闊落及舒服,今次安排在這度食,真係無訂錯,很滿意。

今次是我第二在旺角深鴻燻鵝館食晚飯,餸菜不錯,
- 燒鵝很美味有獨特煙燻茘枝味,很惹味。
- 燉湯足料很入味,並沒有味精。👍🏻
- 星班魚蒸得剛剛好,魚肉很嫩滑。
- 西蘭花帶子很好味,西蘭花炒得清爽。
- 鮑魚冬菇生菜,鮑魚冬菇炆得恰到好處,彈牙不靱。
- 其他菜式亦無失準。
2024-03-01
紀念日
  • 燉湯
  • 蒸魚
2024-02-10 1324 瀏覽
朋友推介,位置方便在旺角,所以訂了枱與家人一起食團年飯,叫了一個6人餐,個個食個包。上菜快,所以可以一氣呵成,食完整頓飯。食物品質不錯,酒家座無虛席很熱鬧,很有氣氛。下次可以再來。
2024-02-09
團年飯
2024-01-29 1321 瀏覽
訂了六人枱與家人食團年飯,但只能給我們一張四人枱,因為接近新年的關係,即使係訂咗枱都唔能夠比一張大小小嘅枱,我哋叫咗一個套餐再另外加3碟餸,事前已經知道枱面唔可以放晒所有食物,所以要求侍應所有菜不能一次過上,前後總共跟他們說了三次,但他們都說不能夠控制,最後他們要將三碟菜放在枱邊的兩個茶機上,兩個老人家要好急趕趁熱食,我只要求碟蒸魚可否遲一下再上菜,侍應回來的答覆是:bad News,魚已經正在蒸。當時係晚上六點其實酒樓未坐滿,只係得我哋同另外一張枱,後來要求老闆娘處理,老闆娘才將其中兩碟菜拿回廚房。呢啲係一般酒樓基本可以做嘅安排,佢哋完全無能為力。本來團年飯應該開開心心,最後老人家食到一肚氣離開。非常氣憤及失望的一餐飯。
2024-01-23 952 瀏覽
好友外國回港相約聚餐,開心💖大發現這間優質美味深鴻私房菜😋用心制作中菜款式多種類,個人感覺特別出色菜式有荔枝柴燒鵝、荔枝柴燒乳鴿、蜜桃咕嚕肉、蜜汁脆皮鱔、避風塘茄子、椒鹽魷魚鬚、豉椒炒蟶子及帶子配米粉餅、薑蔥焗蠔、清蒸東星斑 及魚湯浸菜款款都好美味。現場食店環境簡潔有乾淨,服務員態度親切有禮,與朋友們開心共渡一個豐富晚上,朋友們都讚不絕口 👍推介比出街食飯及約會聚餐的朋友去試下!記得要電話訂枱,座位有限!
2024-01-22
10 分鐘 (堂食)
2023-12-07 1212 瀏覽
真係一家令人賓至如歸的私房店。每位職員都細心有禮。知你來慶生仲即送壽桃。我係再次到來,第一次食完已對荔枝柴燒鵝念念不忘,今次再食亦水準依然,义燒,避風塘茄子一絕。無限時,食飽傾夠盡慶而歸。
2023-12-07
生日
2023-11-10 1352 瀏覽
親友飯聚,上網搵地方,見價錢合理,食評又幾好,記決定一試。10人訂房,一圍(12人份量)$5000+碟碟份量都好多,味道又唔錯,房內有大電視卡拉OK,好正。乳豬全體上枱仲有微暖,肉嫩皮脆唔肥,好食。上湯龍蝦煎米粉底龍蝦份量唔少,米粉煎得甘脆,點埋個上湯汁食,唔錯。炸蟹鉗略微蟹鉗打得太硬身,炸左出黎一陣已經覺得好實,唔好食扣分。荔枝柴薰燒鵝好香煙薰味,鵝肉都燒得幾好,唔會好乾,個豉油比較重味,幾好。蒸魚,鮑魚,海皇翅,飯麵等等,全部都正常水準,樓面又定時定候入嚟招呼下,換下碟,好過去酒樓食,價錢係貴少少,但就食得舒服好多。由於人少同埋多老人家,飯麵燒鵝加兩樣菜都有打包拎走。1樓係房,2樓應該係大廳,星期日晚都爆,可以坐到11點半左右。
親友飯聚,上網搵地方,見價錢合理,食評又幾好,記決定一試。

10人訂房,一圍(12人份量)$5000+
碟碟份量都好多,味道又唔錯,房內有大電視卡拉OK,好正。

乳豬全體

上枱仲有微暖,肉嫩皮脆唔肥,好食。

上湯龍蝦煎米粉底
龍蝦份量唔少,米粉煎得甘脆,點埋個上湯汁食,唔錯。

炸蟹鉗
略微蟹鉗打得太硬身,炸左出黎一陣已經覺得好實,唔好食扣分。

荔枝柴薰燒鵝

2023-11-05
  • 荔枝柴薰燒鵝
2023-09-29 1217 瀏覽
跟外國回來的朋友行旺角,找地道香港燒味午餐。行到煙廠街與花園街交界,看到樓上小店的燒鵝廣告就跑上去睇吓,竟然有驚喜。燒鵝用荔枝柴燻過,有一陣獨特的香味。點心也很好味,雞札足料大大舊,XO醬蘿蔔糕大大碟,最正係燒乳鴿,又香又脆皮,食過番尋味!忍唔住中秋佳節再去晚飯,同家人分享美食,雖然店小但出品都是用靚料,花膠湯勝瓜好味又夠厚,蒸杉班成斤半才佰多元,椰子雞湯足料又好飲。美中不足係無糖水送,或者真的是太忙了吧⋯^_^
2023-09-29
  • 荔枝柴燒鵝
  • 荔枝柴燒乳鴿
  • XO醬蘿蔔糕
2023-03-02 2795 瀏覽
呢間位於旺角鬧市嘅私房菜,位於2樓,適合一班朋友包房慶祝而今日我哋就係去慶祝朋友嘅升職,我哋打電話訂左$5888一圍既菜單 總共有四圍。上到去發現 已經幫我哋預留咗一間房,唔會怕嘈到隔離嘅食客主菜用上西澳龍蝦配芝士伊麵,龍蝦非常新鮮,食落亦都爽口彈牙,再配上濃郁嘅芝士伊麵,味道一流 喺全個晚上的亮點蒜蓉蒸帶子,亦都係其中一個喜出望外嘅菜式。佢用咗金銀蒜加埋粉絲一齊蒸,食落嘅口感非常好,調味亦都唔會話太鹹。燒鵝亦都係呢間舖頭嘅一個好出名嘅菜式。燒鵝用咗荔枝木燒,食落有一陣薰香嘅味道,味道十分特別總括嚟講,呢間餐廳適合多人嘅聚會,姐姐服務態度亦都非常好
呢間位於旺角鬧市嘅私房菜,位於2樓,適合一班朋友包房慶祝

喺全個晚上的亮點

總括嚟講,呢間餐廳適合多人嘅聚會,姐姐服務態度亦都非常好
2022-11-29 2197 瀏覽
昨晚朋友話試新野,估吾到有驚喜,先來燒鵝除左熱辣辣重有煙薰香味,因為佢用荔枝木燒,所以燒鵝係必食,椒鹽豆腐炸粉好薄而脆卜卜,黃金苦瓜脆粉薄薄而咸香味好好味,清蒸東星班蒸到剛剛,帶子西蘭花D帶子好有鮮味,但送的綠豆糖水就可加多少少臭草就完美😋
2022-07-30 2027 瀏覽
上星期同朋友去試,這間私房菜不錯.地點方便.私隱度充足 ,員工服務也可以叫了個雞湯翅,湯味濃郁,魚翅厚實,真材實料,好耐未試過咁嘅味道,很好荔枝柴燒鵝,也食到淡淡的香味.整體來講屬於滿意,值得一試👍🏻👍🏻
上星期同朋友去試,這間私房菜不錯.
地點方便.私隱度充足 ,員工服務也可以

荔枝柴燒鵝,也食到淡淡的香味.
整體來講屬於滿意,值得一試👍🏻👍🏻
2022-07-22