2011-05-24
在呢度其他人已經有好多相POST了,不多POST係咁的~話說今次係第三次去食,之前果兩次我同我男朋友都係6點8至9去排,所以都係等了30分鐘左右都有位~昨日佢說好想去食,咁咪去LA,果時係7點3,不過我地前面都唔係好多人等,等約十幾張桌~ (我仲記得我的NO 係242)我們當然去下其他地方行,行了20分鐘就回來,發現原來已經叫236(其實241係無人,咁即係仲有4張就到我地)咁就好開心LA,諗住應該好快點知突然間,有好多236之前的NO 的人回來,有D 係19X 有D係22X 有D 係21X,我地都O哂咀我地本身諗住有兩三張係咁姐,點知係不停有人回來,明明已經係下一張到我地,不過都不停俾D NO 勁前的人插返入去,整到我地無得入(當然點解會咁快到我地,係因為236-240有一兩張叫NO 時的人不在)其實好似酒樓咁,你MISS了5個NO 重新排過,對大家都公平。我地在等,都唔知要等幾耐如果係咁,我一早6點來拎定籌LA~就在呢個明明下一張就到我地的情況下,我地又等了差不多半小時,我們在其間問了要等幾耐,佢說「我一早說等九個字至一個鐘,叫你地周圍行下的LA,無叫你地企在呢度等的~」男朋友說唔
在呢度其他人已經有好多相POST了,不多POST
咁就好開心LA,諗住應該好快
如果係咁,我一早6點來拎定籌LA~
男朋友說唔信等唔到,最後,成8點2先入。
入到去,食食下嘢,無茶都唔會幫我地斟水,之後我男朋友去拎壺茶斟水,斟了幾次
又見到明明係3個人食飯,得張2人桌,叫兩個人一起坐沙化,另一個人住椅。咁果兩個係大人,仲要可能係同事,一男一女迫埋一起(佢的組合係兩男一女),兩個男人根本坐不到沙化,因為旁邊仲有其他人。茶餐廳都唔會咁LA
我再望下,原來全場不單止一個CASE係咁,迫埋一起坐
我有俾加一,你都只係提供咁的服務俾我,地下仲要有好多垃圾。
我去鼎泰豐食,人地的服務就算拎了米之蓮的讚好都無變,都係好細心同好快。
呢間~我可以說,我屋企樓下間茶餐廳仲好過佢~