餐廳: 渝痴漁醉
資訊:

2024-11-03 313 瀏覽
餐廳位於金百利廣場, 集美食商場之一, 除了雞煲、烤魚放題之外, 現在還有潮州風味地道菜式供應✨我們點了前菜潮州椒醬肉每枱都送上店家新的潮州前菜小食, 內有五花肉、甜菜脯及豆乾, 全部切粒, 口感豐富、十分惹味鹽焗手撕雞🐔陣陣香氣, 將雞肉撕成條狀, 鹽焗味道更加入味, 雞肉柔嫩多汁啖啖肉, 咸香十足, 佐飯一流😍滷水鵝肉片🪿 是經典潮州必食菜式, 很喜歡切得厚薄均勻, 鵝肉片多汁嫩滑, 底部加上了豆腐片, 配上特製鵝醋將其鮮味提升, 必點推介👍🏻沙茶牛肉炒芥蘭🥬 份量很多, 牛肉嫩滑又入味, 沙茶醬味道濃郁, 每口牛肉都充滿沙茶味, 芥蘭夠爽脆潮式糖醋伊麵 招牌潮州菜之一, 兩面麵煎至金黄色, 外面帶點香口, 蘸上白糖及醋後, 酸酸甜甜另有一番風味甜品潮州綠豆爽老闆送上的一道甜品, 亮晶晶帶煙煙韌韌、清甜軟糯, 作飯後甜品一流飲品紫醉金迷 顏色有層次, 馥郁的果香味, 清甜解渴奶茶涼粉冰 港式風味奶茶口感順滑, 帶少少回甘, 搭配涼粉更加透心涼新鮮足料, 非常有地道風味, 環境整潔企理, 設有卡座, 服務員非常讚, ᴄᴘ值高, 十分抵食, 值得再回顧💕

我們點了

甜品
潮州綠豆爽

飲品
紫醉金迷
顏色有層次, 馥郁的果香味, 清甜解渴

奶茶涼粉冰
港式風味奶茶口感順滑, 帶少少回甘, 搭配涼粉更加透心涼

• 鹽焗手撕雞
  • 滷水鵝肉片
6天前 0 瀏覽
餐廳面積需不算大,但服務員態度友善,火鍋湯底味道佳,椰子雞煲清甜可口。食物和飲料可自取,還有不同麵食供應。點樣離開餐廳不慎遺留手提電話,因為已過關門時間,店長還幫我們小心保管,待我們第二天取回,非常貼心。
$100 位仲要有皇牌烤魚任飲任食?正位於銅鑼灣依間麻辣烤魚做緊優惠,平均$100 一人,仲有有無限打邊爐配料任食,根本大Din !上菜速度好快 😆魚係烤完再原條上👍🏻魚皮煎到金黃 🫦魚肉唔算好滑 但秘製麻辣味非常香口😻 唔食得辣嘅人可以撥開d辣椒以免越煲越辣🔥另外亦叫咗一個胡椒豬肚雞煲,質素就冇咩驚喜,不過就算係非常抵食👍🏻
$100 位仲要有皇牌烤魚任飲任食?

2024-08-13 2055 瀏覽
位於銅鑼灣嘅渝痴漁醉有多款放題選擇包括烤魚、雞煲、羊蠍子同麻辣火鍋可以自助區選擇唔算多但都有齊蔬菜、丸類、肉類、麵等等另外仲有兩款熱食小食提供,飲品有紙包同汽水等店員不時出嚟Refill,唔洗擔心唔夠食✾ 藥膳雞煲放題 $118/位藥膳雞煲有兩款選擇,分別當歸北芪同沙蔘玉竹肥妹揀咗當歸北芪,散發陣陣當歸香入口帶點紅棗清甜,好滋補養生雞肉嫩滑唔乾柴,雞皮QQ彈彈食完之後就開始打邊爐,可以去自助區夾想要食物同拎飲品最喜歡加入金菇同娃娃吸滿湯汁朋友喺食肉獸不停夾牛肉同豬肉,捧住大肚腩走✾ 大碗花菜 $68用五花肉逼出油脂再炒香花菜入口爽脆帶有淡淡肉香✾ 香酥軟骨 $38✾ 黃金花枝丸 $55兩款炸物即叫即炸,熱辣辣炸至金黃香脆,軟骨一口一粒很有咬口花枝丸外脆內彈牙,沾埋泰式甜醬更惹味
位於銅鑼灣嘅渝痴漁醉有多款放題選擇
包括烤魚、雞煲、羊蠍子同麻辣火鍋
可以自助區選擇唔算多但都有齊蔬菜、丸類、肉類、麵等等
另外仲有兩款熱食小食提供,飲品有紙包同汽水等
店員不時出嚟Refill,唔洗擔心唔夠食

✾ 藥膳雞煲放題 $118/位
藥膳雞煲有兩款選擇,分別當歸北芪同沙蔘玉竹
肥妹揀咗當歸北芪,散發陣陣當歸香
入口帶點紅棗清甜,好滋補養生
雞肉嫩滑唔乾柴,雞皮QQ彈彈
食完之後就開始打邊爐,可以去自助區夾想要食物同拎飲品
最喜歡加入金菇同娃娃吸滿湯汁
朋友喺食肉獸不停夾牛肉同豬肉,捧住大肚腩走

✾ 大碗花菜 $68
用五花肉逼出油脂再炒香花菜
入口爽脆帶有淡淡肉香

✾ 香酥軟骨 $38
✾ 黃金花枝丸 $55
兩款炸物即叫即炸,熱辣辣
炸至金黃香脆,軟骨一口一粒很有咬口
花枝丸外脆內彈牙,沾埋泰式甜醬更惹味
2024-07-27 1633 瀏覽
佢呢間嘢六點前收$108一位,冇加一冇其他收費就可以食足90分鐘。可以揀麻辣雞煲、胡椒豬肚雞煲、椰子雞煲、黔江一品煲、山珍八味菌煲、重慶麻辣鍋、秘製羊蝎子煲,仲可以加錢要條烤魚添。啤酒汽水茶嗰啲就任拎嘅,佢哋有一支桃汁幾好味,可以試吓拎嚟飲飲。今次我哋食胡椒豬肚雞煲,豬肚同埋雞嘅份量都好多,胡椒湯就夠晒入味,覺得啲雞唔夠食,出邊仲有好多新鮮雞件可以拎。又有肥牛、豬腩片、菜、丸任拎,一定夠飽。我哋就每人加多$40可以任叫蝦串、魷魚串、滑牛、龍脷魚。其中魷魚串幾出色嘅,如果配落麻辣煲度就一流啦,不過今次就朋友唔食辣。真係食足90分鐘,均真超值。
午餐
2024-06-04 1036 瀏覽
金湯魚片午餐「金湯」原來係類似酸菜魚湯底嘅味道,不過就冇酸菜,個湯橙橙地賣相幾靚,但係個味道就同一般味道嘅酸菜魚冇咩分別,微微酸微微辣。魚片係好滑,冇骨,但係完全冇味!臘味飯臘味飯圖文不符!明明餐牌上嘅臘味飯係平時臘味糯米飯嗰種樣,先點呢個餐。點知嚟到係平時煲飯加幾條臘腸同潤腸喺上面嘅樣 😨😨😨值得讚嘅係佢有自助熱豆漿,正常甜度。環境: ★★☆☆☆ 食物: ★★☆☆☆ 推介度: ★★☆☆☆

金湯魚片午餐

金湯魚片午餐

臘味飯

臘味飯

值得讚嘅係佢有自助熱豆漿,正常甜度。

環境: ★★☆☆☆

食物: ★★☆☆☆

推介度: ★★☆☆☆

2012 瀏覽
2024-01-25 1333 瀏覽
早上訂枱,夜晚去到攞位,女侍應同我講,無位喎去㩒機攞飛喇。乜料丫,訂抬但係無位,叫客去㩒機?乜嘢事先?咁不如唔好做訂枱喇。因為有個小朋友要坐bb櫈 ,聽電話個姐姐話比轉角位方便d, 去到個員工話無喎,啱啱個客坐咗喎。乜事先,未食已經將佢列入唔會再選擇嘅餐廳。
早上訂枱,夜晚去到攞位,女侍應同我講,無位喎去㩒機攞飛喇。
乜料丫,訂抬但係無位,叫客去㩒機?
乜嘢事先?
咁不如唔好做訂枱喇。
乜事先,未食已經將佢列入唔會再選擇嘅餐廳。
2023-11-14 1820 瀏覽
今天晚上,我和朋友去逛帶我到銅鑼灣,她帶我到金百利廣場吃酸菜烤魚 。那裡環境較擠迫,但價錢十分便宜,120多元就可以任食兩小時。雖然食物種類不太多,但供應充足,那裏的熱豆漿很好喝。
2023-09-20 1740 瀏覽
剪完頭髮,平來想去食個面點之見到啲到下午茶時段都仲有燉湯套餐仲要只需要$39 !!!真係好抵呀,唔試下都唔得燉湯套餐:一款湯品(有5個選擇:佛跳牆+$10 / 竹笙燉湯 / 羊肚菌燉湯 / 花膠豬肚燉湯 / 陳皮海參燉湯)🔅 花膠豬肚燉湯有花膠有雞腳有豬肚仲有龍眼肉,味道清甜,有雞湯味,不過唔夠熱,如果熱啲更好飲一款主菜(有9個選擇:紅燒肉、沙茶醬鴨、梅菜扣肉、紅燒獅子頭、鹽焗手撕雞、秘製葱油雞、功夫黑叉燒、新鮮醬牛腩筋、豉汁蒸黃花魚+$10)🔅紅燒肉 配生菜、白飯一堆辣辣地既醬菜配上肥腩紅燒肉,醬菜咸咸地又辣辣地,肥腩肉爽口滑淋,真係超好送飯外加$10 可配小食 (有4款:炸雞肉魷魚圈、炸墨魚餅、炸花枝丸、炸三鮮水餃)🔅炸雞肉魷魚圈都叫酥脆,食得出雞肉魷魚味,配上泰式甜辣醬,唔錯
剪完頭髮,平來想去食個面
點之見到啲到下午茶時段都仲有燉湯套餐
仲要只需要$39 !!!
真係好抵呀,唔試下都唔得

燉湯套餐:
🔅 花膠豬肚燉湯

🔅紅燒肉 配生菜、白飯

🔅炸雞肉魷魚圈
都叫酥脆,食得出雞肉魷魚味,配上泰式甜辣醬,唔錯
花膠豬肚燉湯
紅燒肉
花膠豬肚燉湯
紅燒肉
2023-07-29 1579 瀏覽
Drool ChickenTender and succulent chicken pieces were drenched in a mouthwatering,fiery Sichuan chili oil sauce. The dish was topped with a generous sprinkle of sesame seeds, adding a delightful nutty crunch. Sansho FungusThe fungus, also known as "Hua Jiao," is a popular ingredient in Sichuan cuisine, renowned for its numbing and citrusy flavor. Grilled FishThe dish was served alongside fresh vegetables and a tangy dipping sauce, making it a harmonious combination of flavors that left me cravin
Drool Chicken

Sansho Fungus
Grilled Fish
The dish was served alongside fresh vegetables and a tangy dipping sauce, making it a harmonious combination of flavors that left me craving for more.
2023-07-24
午餐
2023-05-23 2867 瀏覽
📍#銅鑼灣 #渝痴漁醉厲害了,今次搵到間$100有找火鍋放題,完全對得住價錢🫡下午3點去食都爆場,就知道幾掂啦😌睇間舖名就知係食魚嘅,落咗單超快就上到菜⚡️出去自助區拎菜就開始滾,可以起筷了,完全冇浪費過一秒😀⏱100分鐘烤魚放題其實除咗烤魚之外,仲有雞煲放題,都係一樣價,有機會可以再試😁🐟皇牌烤魚一上到嚟勁大盤,懷疑食咗一個月份量嘅魚🤣魚本身煎過,有啲乾乾地,兩邊都金黃色✨浸落湯到食又唔會太乾,魚肉偏實😬煮幾耐都唔會散,魚尾位置比較嫩滑😎🍲老壇酸菜湯底湯底本身唔辣,淨飲都重口味😛酸味都重,因為真係幾多酸菜🥬個人認為出去醬料區拎啲辣椒芫荽倒落去,咁先惹味🌶🥚咸蛋油炸鬼每人都有一條小油炸鬼,單食就一般,凍咗有啲難入口😣但當響鈴咁食,浸一下加熱,就做到外軟內脆,咸蛋黃餡仲流心🤭🐑自助區有咩推薦唔係落單點菜,所有放題食物係哂自助區拎🙋🏻‍♀️菜、丸、肉片、麵個啲都有,要咩都有咁☺️不過基本上大部分都係佳X級數嘅雪貨,係要咁重口味先遮到X寶貨啲雪味🤡所以就咁食條魚,再加放題任食雪藏貨,咁嘅價錢啱哂鍾意多口味嘅朋友😙👑丸類大部分丸類都幾好食,好似芝士魚餅,真係爆芝士🧀白魚蛋夠彈牙,仲要低卡過黃魚蛋😉🥤
📍#銅鑼灣 #渝痴漁醉

⏱100分鐘烤魚放題

🐟皇牌烤魚

🍲老壇酸菜湯底

🥚咸蛋油炸鬼

🐑自助區有咩推薦

👑丸類

🥤飲品
有罐裝汽水、紙包飲品,都算不過不失✌🏻

🍬甜品
只有自助區嘅糯米糍,唔係雪個啲,係內地磅裝個啲散貨,都叫有甜品🙂

人均價錢 - $98 (加一都冇🥹

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀
想知多啲吃喝玩樂資訊就快啲follow我!!!
2023-01-26 2630 瀏覽
雖然價錢好平但冇樣野好食 可以話係劣食☹️環境坐得好逼拎野食既地方好細夠鐘仲即刻趕人走 遲1分鐘都吾得但明明仲有位服務態度又吾好冇下次食完之後個胃仲搞搞下咁🙁仲有其他食客都話差👎🏻
雖然價錢好平
冇下次
食完之後個胃仲搞搞下咁🙁
仲有其他食客都話差👎🏻

2023-01-23 2115 瀏覽
早前氣溫下降,突然好想食雞煲打邊爐🥴 於是相約朋友來到銅鑼灣食90分鐘雞煲放題❣️晚市非常熱鬧,好彩朋友一早取位,否則有排等了🫶🏻 地方不是很大,但座位安排還算闊落,不會很擠逼。🔻雞煲今次我們就點香辣啤酒雞✨✨ 開蓋前聞到少許啤酒香味,之後揮發後就沒有了😂 少了麻的感覺,以辣為主,既香又惹味。 雞件啖啖肉、夠入味,食得意猶未盡🤤 食完仲可以加入配料打邊爐❣️🔻火鍋配料一開始先取點熟食墊墊胃,有鹽酥雞及炸魚卷。火鍋配料則有鮮蝦串、魷魚串、肥牛、豚肉、多款丸及腸,還有大量蔬菜、菇類選擇。而個人大愛寬粉及紅薯粉!吸湯夠香辣👅🔻飲品有各款啤酒、汽水、飲品任飲 😆🔻涼拌魷魚 $38我們額外追加了一份涼拌魷魚,份量足料!味道香辣惹味,忍不住一口接一口💓 $38抵食呀!見到同場很多人食烤魚及酸菜魚,賣相很不錯🤤 整體以$128/位食雞煲或烤魚,又打邊爐,絕對是物超所值👍🏻

🔻雞煲

🔻火鍋配料

🔻飲品
有各款啤酒、汽水、飲品任飲 😆

🔻涼拌魷魚 $38

2023-01-18
  • 雞煲放題
2023-01-20 1338 瀏覽
世界級大癲!呢個價錢竟然可以食到放題雞煲或者烤魚!🤯 仲要係地鐵站隔離 真係好方便~ 不過店舖位置唔大 放題拎餸菜都有少少逼 但最重要係平靚正🔥【胡椒豬肚雞煲】$128當掙扎緊豬肚雞煲定花甲雞煲時 就發現+$30 卜卜花甲一份😆 豬肚同花甲都可以食!等上菜個陣即刻出去拎醬汁同小食~ 鹽酥雞同炸魚卷!炸起完全唔油膩 而魚卷食落有少少辣椒咁 停唔到口🤫放題區 豬牛雞魚蝦任拎 仲有大量蔬菜同丸類!無限refill 又有新雞煲食😆 花甲雖偏細隻 但量好多 食極都仲有咁🤣 豬肚大小切得岩岩好!雖然係食雞煲 但好推薦巴沙魚‼️ 好滑二個人埋單 300蚊內 性價比真係勁高! 絕對係窮人因物!

【胡椒豬肚雞煲】$128
二個人埋單 300蚊內 性價比真係勁高! 絕對係窮人因物!
🏬金百利真係為食之人既天堂✨🤩 每層都有幾間食肆,呢個地點真係正✨🥘🥘🥘火鍋放題性價比高🤭真係好吸引人今次去左呢間位於8樓既"渝痴漁醉"雞煲🐔, 烤魚🐠,都有得食,仲要係放題形式飲品任你飲🍻, 佢主打川菜 (四川),火鍋,事不宜遲,去相卜卜花甲系列嘅 - 胡椒花甲雞煲🐔 $139當有人想食海鮮, 又有人想食雞。why not both?🤩店鋪推出既新系列就可以滿足。超抵食💯個人覺得雞件好出色❤️‍🔥特別係雞皮👍🏻吾點任何調味就禁食,都食到D湯煲到入哂味, 花甲份量足😚吾會有殼冇肉🐚用黎做個湯底打邊爐仲可以飲埋湯🥘一煲三用✨❣️新鮮滑牛肉🐮🫕立志食哂全世界所有牛牛既我🔅特別另外加錢,Order左一份滑牛🥩份量比我想像多, 肉質嫩滑,超正,打邊爐滾兩滾岩岩好🥢配得上滑牛之名,誠意推薦呢款牛肉。🫵🏻❣️火鍋放題,性價比超高❣️肉丸類/腸仔類🍡🍖款式都好多選擇, 配料真係好豐富,另外我打邊爐都會食大量🍄菇類同蔬菜, 菜類選擇款式好齊又多款🍃當晚有油麥菜🥦蕃薯葉🌱唐生菜🥬芽菜,娃娃菜🥕豆卜串,南瓜,洋蔥🧅等等....。我覺得佢個豆卜串👍🏻好食喔✨😚💯海鮮串串鮮蝦串、蟹柳,魷魚,當中蝦串🍤🍢係JAMI推介

卜卜花甲系列嘅 - 胡椒花甲雞煲🐔 $139

店鋪推出既新系列就可以滿足。超抵食💯

個人覺得雞件好出色❤️‍🔥特別係雞皮👍🏻

新鮮滑牛肉🐮🫕

❣️火鍋放題,性價比超高❣️

肉丸類/腸仔類🍡🍖

海鮮串串鮮蝦串、蟹柳,魷魚,當中蝦串🍤🍢係JAMI推介💁🏻‍♀️ 🦐🦑🦀🍢

🥠炸物類

鹽酥雞😚炸魚卷 - 2款小食都好食🙈🍢熱辣辣,食完吾會油淋淋就係我最鍾意既感覺💯

最後2人埋單都係$276,勁抵食囉,三百蚊有找,食到摸住個肚走~~~~
2023-01-04
5 分鐘 (堂食)
  • 火鍋配料
  • 雞煲放題