餐廳: 渝薌烤魚
資訊:

2024-07-22 229 瀏覽
朋友喺九龍城附近, call我出嚟食飯。我心諗我好耐冇食泰國菜,好啦出去食嘢啦。出到去朋友問我食烤魚好唔好,我話九龍城唔係淨係食泰國菜㗎咋咩,佢話你咁嘅想法太out啦,九龍城其實有好多好嘢食,佢諗住今日帶我去地道川菜烤魚。去到餐廳門口發現小店裝修古色古香幾唔錯喎,幾有風味裝修。坐低咗侍應哥哥就問我食咩魚,跟住我就諗最好就冇骨啦,啖啖肉先啱我心水㗎嘛。之後就要揀份量,要原條大邊定細邊呢?其實都幾細心喎,兩個人都食唔到一條㗎啦,揀個大邊嘅黎食啦。之後梗係要揀口味啦,食親烤魚通常我只會揀酸辣烤魚,點知睇餐牌見到剩係得酸就冇辣,剩係得辣就唔酸,搞到我糾結咗好耐,究竟揀乜嘢好。呢個時候侍應哥哥超級Nice,行過嚟同我講加少少辣囉,你揀酸菜咁咪得囉。原來仲有隱藏Menu咁就梗係由佢發辦啦。等烤魚到之前就梗係食啲小食先啦,見到佢有串燒同埋啲款式都好多咁就揀咗食串燒,而且呢度係烤魚嚟㗎嘛,一定有魚皮嘅,所以我就揀咗麻辣魚皮開下胃。串燒好多選擇,我就叫咗六串$108每樣嗌一串同朋友分享啱啱好。麻辣魚皮,真係好好食,又嫩又滑,而且麻香加上少少酸少少辣真係好開胃。一下就食晒啦。烤魚嚟啦,我加咗娃娃菜放喺底烤
朋友喺九龍城附近, call我出嚟食飯。
我心諗我好耐冇食泰國菜,好啦出去食嘢啦。

去到餐廳門口發現小店裝修古色古香幾唔錯喎,幾有風味裝修。
之後就要揀份量,要原條大邊定細邊呢?
其實都幾細心喎,兩個人都食唔到一條㗎啦,揀個大邊嘅黎食啦。

原來仲有隱藏Menu咁就梗係由佢發辦啦。

烤魚嚟啦,我加咗娃娃菜放喺底烤魚酸菜好入味,
而且魚肉新鮮白滑彈牙,而我最鍾意就係食配菜㗎啦,芫荽芹菜加落啲湯到香氣十足。
鋅盤比較淺,咁樣就受熱平均,而且好快就滾起。

一路食侍應就會不停咁樣加啲湯,完成晒條魚之後我仲加多咗個公仔麵落去一路吸湯一路食真係好正㗎。為咗唔好浪費啲咁好味嘅湯我仲叫咗牛柏葉添。

呢餐真係好滿足呀。

2024-07-19
  • 麻辣魚皮
  • 酸菜味烤魚
九龍城真係超多美食食極都食唔完😆 而且啲舖頭多數有特色又唔貴🔥‼️ 朋友竟然未食過烤魚就帶佢開下眼界👀 呢間仲有串燒同埋小炒好豐富💕❣️脆香雞中翼 $46❣️辣子雞軟骨 $75等緊可以嘅時候食返啲下酒小菜🍻 呢兩款配酒真係超爽😈 雞翼大大隻竟然可以炸得一啲都唔油好乾爽😱 好脆 少少調味已經好好食👍🏻辣子雞軟骨我嗌完店員讚我識嗌👀 雞軟骨仲連住啲肉同脂肪 炸皮兜埋啲辣味真係極正🥰❣️香麻辣味烤魚 原條 $368烤魚可以揀鉗魚或鯇魚 店員介紹鉗魚骨細嫩滑🐟 第一次食但好啱心水🥰魚肉真係幾滑又冇咩骨 冇泥味腥味👍🏻 而且魚皮好有膠質‼️ 一條四個人食都夠 仲可以加啲配料share🍿❣️金菇 $28❣️水晶粉 $28❣️娃娃菜 $28❣️萵筍 $42係精心挑選出嚟嘅配菜 有好多選擇😆 金菇係必食see you tomorrow 非常之吸湯又爽口👄 萵筍可以爽脆 又可以煮到入晒味淋哂💓娃娃菜都幾甜份量多🥬🌿 水晶粉吸滿辣湯又有飽足感🌶️❣️美國肩胛靚牛肉 $86絕對係火鍋店質素 解凍做得好🔥 肩胛嘅部位冇咁肥有肉味🐄❣️新鮮白鱔串$52 見到好多人都推薦佢嘅白鱔 話呢個先係必食😂雖然睇落貴 但係佢一串嘅份量好足 而且白

❣️脆香雞中翼 $46

❣️美國肩胛靚牛肉 $86
絕對係火鍋店質素 解凍做得好🔥 肩胛嘅部位冇咁肥有肉味🐄

❣️新鮮白鱔串$52
見到好多人都推薦佢嘅白鱔 話呢個先係必食😂
雖然睇落貴 但係佢一串嘅份量好足 而且白鱔好厚肉 皮燒到超脆💕 係我食過最高質嘅白鱔‼️好過所有串燒專門店好驚喜‼️

❣️豬頸肉 羊肉 牛肉串 粟米 $108@6
呢個好抵食仲可以mix and match 😂 係嗰啲好地道嘅孜然粉味😆 串燒好夠火候燒到有啲焦香好正🥺 爽口彈牙嘅豬頸肉嗰個爭住食🐷 我私心推薦羊肉同孜然粉係最夾🐏 粟米收乾晒啲水份好甜🌽

❣️青島 $28
  • 新鮮白鱔串
  • 美國肩胛牛肉
  • 香麻辣味烤魚
  • 辣子雞軟骨
2024-05-24 321 瀏覽
一家人諗去邊度開餐呢,✨突然想起之前經過九龍城 ,有一間渝薌烤魚 ,好多人食呀 。今次我哋去試下呢間老字號川菜點先, 裏面真係好多選擇呀 ,午市有魚湯粉麵,串燒及烤魚💛。 串燒推介好吸引呀 ,💞新鮮白鱔串真係啖啖肉好肥美, 看得出店家用心去燒 。💞還有燒貢丸,這個燒汁做得非常好 ,而且好細心把他切成一半 ,可以一口去吃。 我仲點咗💞燒茄子 好多蒜蓉喺面呀 茄子燒到好淋 味道不會太鹹,好味道。💕 這裏是吃烤魚的 ,💞當然要叫 一份烤魚啦, 有辣度選擇, 如果不吃辣的 ,也可以走辣,魚可以選擇大或小份 ,這個魚很鮮味 ,雖然我點了小份,但份量亦很多呢。 配菜有豆卜酸菜等,以及點選的配菜。 我也好想試這裏的鮮魚湯麵 , 今次就沒有選配菜了。 💞炸雞翼魚湯米線 及💞炸豬扒魚湯米線 ,湯底做得非常出色 ,好鮮味,這沒有加味精吧, 真的好適合小朋友去食吃,魚湯米線加當然要加蠔仔同皮蛋啦,蠔仔肉大大粒。💞飲品方面有支裝鴻福堂飲品及有樽裝可樂,真係夠曬氣喇

💞飲品方面有支裝鴻福堂飲品及有樽裝可樂,真係夠曬氣喇
  • 串燒茄子
  • 串燒白鱔
2024-10-22 92 瀏覽
每次去親九龍城都食泰國🇹🇭嘢,但嚟緊又飛✈️泰國,所以想食吓其他菜式,見到呢間烤魚嘅裝修好有風味,仲要五點前有優惠👀,試吓佢先一入舖頭已經聞到烤魚🐟嘅味道,好香👃🏻呀,因為香噴噴👶🏻都要食,所以揀咗香蒜味嘅烤魚,成盤都係蒜頭🧄,勁正店員幫我地剪開條魚,又話俾我知邊啲位冇咁多骨,怕小朋友👧🏻哽親,好有愛心💗啊慢慢食吓食吓,魚湯用嚟配腐皮、紅薯粉,吸返晒啲魚湯汁,好鮮甜,又有益除咗烤魚,呢度仲有唔同嘅串燒🍢選擇,叫咗原條茄子🍆,面頭鋪滿晒蒜頭,好食到停唔到口,而燒貢丸、燒墨丸嘅燒汁做得非常好 ,好細心切成一半 ,可以一啖食晒魚湯肥牛🐮烏冬,湯底同樣做得非常出色 ,好鮮味,無味精 ,真係好啱小朋友去

2024-10-20 90 瀏覽
去九龍城食得多泰國菜,但其實仲有大把選擇,宋王臺站出來行行吓見到間老字號烤魚店,假日午市套餐$4x起🤩🧄蒜香味烤魚 小半條 $199今次試咗烤魚,真係好驚喜!可以揀鉗魚或鯇魚,魚肉嫩滑,冇泥味同腥味,食得好開心!個湯越煲越濃味,而且超級多蒜頭~兩個人share啱啱,仲可以加啲配料,真係好抵!🐮美國肩胛靚牛肉 $86呢個肩胛牛肉真係火鍋店水準,解凍得好好,肉質鮮嫩又唔肥,肉味十足,呢個價錢有成十幾塊,好滿足(烏冬 $18 份)🍢新鮮白鱔串 $47白鱔串真係網上推介必食!雖然睇落有啲貴,但一串份量十足,肉質厚實,皮燒得超脆,食過最好質嘅白鱔!完全超越所有串燒專門店,真係好驚喜!🐑川燒羊鞍 $47🍄‍🟫秀珍菇 $22🦪芥香蠔仔 $65蠔仔粒粒都脹卜卜😙 平時都比較少凍食蠔仔,作為開胃小食都不錯,加上本身蠔仔鮮味,無得頂配花生🥜青瓜🥒全日不設加一服務費,午市五點前埋單仲有九折優惠💫

🧄蒜香味烤魚 小半條 $199

🐮美國肩胛靚牛肉 $86

(烏冬 $18 份)

🍢新鮮白鱔串 $47

🐑川燒羊鞍 $47
🍄‍🟫秀珍菇 $22

🦪芥香蠔仔 $65

全日不設加一服務費,午市五點前埋單仲有九折優惠💫
2024-10-07 124 瀏覽
今日同個 閨蜜經開九龍城見到有間烤魚$199 免+1幾抵食~

我哋叫咗一份細烤魚, 蒜香蠔, 蒜香骨, 六串串燒, 同四件雞翼

最值得一讚嘅一定係店員嘅細心服務, 我哋都有選擇困難症揀唔到食咩配菜, 店員好好咁幫我哋每樣半份紅薯粉同水晶薯粉都好入味 吸收晒麻辣湯汁嘅精華 店員仲不停幫我哋加湯,超級細心炸雞翼都好值得一讚唔厚粉 啲肉汁都保留喺雞翼入邊咬落去仲有爆汁嘅感覺烤魚細細份都好大條 我哋兩個人都食唔晒叫左咁多野食都係$500 性價比好高 4人份量~~下次會叫多啲人一齊過嚟幫襯同試吓佢哋嘅招牌燒鰻魚渝薌烤魚地址:九龍城衙前塱道12號地舖#烤魚 #九龍城美食 #抵食 #蒜香骨 #蠔 #香港好去處

炸雞翼都好值得一讚
唔厚粉 啲肉汁都保留喺雞翼入邊
咬落去仲有爆汁嘅感覺

烤魚細細份都好大條 我哋兩個人都食唔晒
叫左咁多野食都係$500 性價比好高 4人份量~~
下次會叫多啲人一齊過嚟幫襯同試吓佢哋嘅招牌燒鰻魚

渝薌烤魚

地址:九龍城衙前塱道12號地舖

#烤魚 #九龍城美食 #抵食 #蒜香骨 #蠔 #香港好去處
2024-09-20
2024-09-29 78 瀏覽
今日同朋友食蕃茄雜菌烤魚可以簡辣同唔辣 。我地今日就食左唔辣既 因為朋友唔係好食得辣條魚好滑 好大條 都正 好吸引而且雜菌好足夠 吸曬啲湯好夠味如果唔係好食得辣嘅人 我覺得呢個都幾啱食另外嗌咗手帕刺瓜仲有啲醋加埋就好開胃串燒就試左豬頸肉 雞軟骨 同 瓜加埋啲粉調味幾好食 尤其是豬頸肉肉質好彈牙 呢個幾推介飲品方面嗌咗1x 汽水1x烏龍茶1x藍妹全張單$540 我覺得都幾抵食 而且好夠飽,份量足夠全晚都好爆場 大家要去食可能要打電話去留咗位先
今日同朋友食蕃茄雜菌烤魚
可以簡辣同唔辣 。我地今日就食左唔辣既
因為朋友唔係好食得辣

1x 汽水
1x烏龍茶
1x藍妹

全張單$540

我覺得都幾抵食 而且好夠飽,份量足夠
全晚都好爆場 大家要去食可能要打電話去留咗位先
2024-09-29
  • 蕃茄雜菌烤魚
2024-09-07 73 瀏覽
早排朋友介紹咗我去一間九龍城嘅川菜烤魚專門店話係好好好味🤩 所以就約咗個朋友仔去朝聖一下~店位都幾近地鐵站行過去兩至3分鐘左右~兩個女仔叫咗一個烤魚,烤魚嘅配菜可以自由配搭~超過幾十款配菜~💖辣度同埋麻度嘅程度都可以同老闆講返😏👍🏻我哋要咗小麻+BB辣 原條鉗魚~🐟配咗豆腐,蓮藕,萵筍兩個女仔食已經好飽~平時好鍾意食烤魚,但好怕太多骨~老闆介紹我哋食鉗魚,佢話鉗魚冇咁多幼骨 唔同品種嘅烤魚份量都有得揀份量!原條,大半條,細半條💖我覺得呢個好貼心,可以根據返個人嘅食量去揀😍👍🏻場內仲有串燒,白鱔串燒係店舖熱賣嘅,超香,脆皮❤️‍🔥❤️‍🔥佢哋仲有午市同晚市嘅價錢,5點前烤魚仲有午市優惠~想試食嘅朋友仔記得早少少打電話去留位,因為我見入夜之後都幾full下~見佢個餐牌都仲有辣蟹,魚湯米線,川菜小食下次要再去試多次🤩
早排朋友介紹咗我去一間九龍城嘅川菜烤魚專門店
話係好好好味🤩 所以就約咗個朋友仔去朝聖一下~
店位都幾近地鐵站行過去兩至3分鐘左右~

兩個女仔叫咗一個烤魚,

烤魚嘅配菜可以自由配搭~超過幾十款配菜~💖
辣度同埋麻度嘅程度都可以同老闆講返😏👍🏻
我哋要咗小麻+BB辣 原條鉗魚~🐟
配咗豆腐,蓮藕,萵筍
兩個女仔食已經好飽~

平時好鍾意食烤魚,但好怕太多骨~
老闆介紹我哋食鉗魚,佢話鉗魚冇咁多幼骨
唔同品種嘅烤魚份量都有得揀份量!
原條,大半條,細半條💖
我覺得呢個好貼心,可以根據返個人嘅食量去揀😍👍🏻

佢哋仲有午市同晚市嘅價錢,5點前烤魚仲有午市優惠~

想試食嘅朋友仔記得早少少打電話去留位,
因為我見入夜之後都幾full下~

見佢個餐牌都仲有辣蟹,魚湯米線,川菜小食
下次要再去試多次🤩
2024-08-16
5 分鐘 (堂食)
  • 香麻辣烤魚
  • 燒白鱔
2024-08-16 80 瀏覽
平時喺九龍城食飯, 成日食飽經過呢間川菜都好想試, 琴晚終於有機會同老公黎撐枱腳一齊食飯皮蛋海哲有驚喜, 開頭諗住呢味應該都係辣, 點知唔辣, 食落仲有輕微酒味烤魚小辣, 如果辣同麻多d就更好喇, 我地兩個人都係叫左條細半條都已經好夠, 份量足, 店員提過魚係鯇魚, 開頭仲諗住d肉會鞋d粗d, 試落又比想像中滑白鱔串外脆內軟, 肉質新鮮值得一提係, 呢度食野係冇時間限制 (我地傍晚6點零到達, 唔需要等位)

白鱔串外脆內軟, 肉質新鮮

皮蛋海哲
酸菜烤魚
串燒白鱔
  • 白鱔串
2024-08-15 92 瀏覽
邊個話去九龍城一定要食泰菜!今次呢間老字號川菜聽地膽朋友講佢地已經翻兜食左幾次!一試果然冇講大話😍老闆見我地有小朋友主動推薦我地食鉗魚,因為冇幼骨但其實食起上嚟連大骨都冇咩🤣大大啖食真係好爽!因為我地一家都鍾意食辣今次淺嚐一下小辣🔥 #泡椒味烤魚結果係...冇咩料到埋單果陣老闆話如果唔夠辣其實可以後加!另外,惠顧烤魚就會送一個$28配菜我地揀左 #娃娃菜 #水魷 #金針菇配菜係連烤魚一齊煮如果你都鍾意食辣就記得揀d吸汁嘅餸啦因為晚餐時間大家都餓,所以叫左白飯唔係嘅話必揀薯粉!!食物全部都好新鮮魚質嫩滑有彈性煲煲下個湯底收左水,有d辣辣地好惹味最後我地連d汁都撈埋飯食呀🤤🤤食到咁唔上下,姐姐仲走嚟幫我地剪骨老字號就係咁有人情味同細心❤️其實佢呢度仲有好多其他菜色好似串燒同小炒下次一定要再幫襯呀😋
邊個話去九龍城一定要食泰菜!
今次呢間老字號川菜
聽地膽朋友講佢地已經翻兜食左幾次!
一試果然冇講大話😍

老闆見我地有小朋友
主動推薦我地食鉗魚,因為冇幼骨

但其實食起上嚟連大骨都冇咩🤣
大大啖食真係好爽!

因為我地一家都鍾意食辣
今次淺嚐一下小辣🔥 #泡椒味烤魚

結果係...冇咩料到
埋單果陣老闆話如果唔夠辣其實可以後加!

另外,惠顧烤魚就會送一個$28配菜
我地揀左 #娃娃菜 #水魷 #金針菇
配菜係連烤魚一齊煮

如果你都鍾意食辣就記得揀d吸汁嘅餸啦
因為晚餐時間大家都餓,所以叫左白飯
唔係嘅話必揀薯粉!!

食物全部都好新鮮
魚質嫩滑有彈性
煲煲下個湯底收左水,有d辣辣地好惹味
最後我地連d汁都撈埋飯食呀🤤🤤
食到咁唔上下,姐姐仲走嚟幫我地剪骨
老字號就係咁有人情味同細心❤️

其實佢呢度仲有好多其他菜色
好似串燒同小炒
下次一定要再幫襯呀😋
2024-08-01 66 瀏覽
九龍城隱世烤魚~一試難忘!魚湯米線更是十分出色☺️泡椒味烤魚我們選了鉗魚,搭配上泡椒的微辣和酸爽,味道相當誘人。烤魚皮脆肉嫩,內裡鮮嫩多汁,再加上泡椒的香辣調味,真是讓人難以忘懷。另外,牛丸口感彈牙,每一口都充滿了肉汁的香味。鮮魚腩魚湯米線湯底用鮮魚熬製,湯汁濃郁而清甜,完全沒有魚腥味。米線煮得恰到好處,軟硬適中,搭配著魚湯的鮮美讓人每一口都倍感滿足。湯中還有幾片煮得軟嫩的魚腩,這種口感與米線的滑嫩非常合拍,更加提升了整體的美味度。銀菊露、王老吉銀菊露清爽甘甜,入口帶有淡淡的菊花香氣,對於夏季來說,是一款非常解渴的飲品。王老吉則一如既往地具備了清熱解毒的功效,口感微甜,喝起來非常舒適。

九龍城隱世烤魚~一試難忘!魚湯米線更是十分出色☺️

泡椒味烤魚

鮮魚腩魚湯米線

銀菊露、王老吉
2024-07-24 65 瀏覽
通常去九龍城大家都會諗起泰國菜,但係聽朋友介紹呢度有間正宗烤魚都好出色,所以今日就嚟試吓店舖很樸實,就是每一枱都放住熱騰騰的烤魚,聞到烤魚嘅味道都好想快啲食,今次點咗無幼骨既鉗魚,就是想食落啖啖肉嘅感覺🤤烤魚又唔同煮法,因為朋友唔食辣,所以揀咗香蔥味嘅烤魚,成盤都係蔥好香呀🤤🤤除咗烤魚,呢度仲有唔同嘅串燒選擇,試咗覺得最正嘅係新鮮白鱔串🤩烤得皮脆肉嫩,謝美嘅白鱔真係好正呀,記得嚟到要試吓店員好貼心咁整緊嘅時候又會幫我剪開條魚,慢慢食吓食吓,不知不覺食到烤魚都滾咗魚湯出嚟,原來先係戲肉,係時候點返啲菜同埋烏冬,吸返晒啲魚湯汁,先係食烤魚最正嘅部份平時去九龍城淨係識食泰國菜嘅,可以試吓其他口味呀

平時去九龍城淨係識食泰國菜嘅,可以試吓其他口味呀
2024-06-25 67 瀏覽
.成日去九龍城打波🎾所以九龍城嘅美食我都食得7️⃣7️⃣8️⃣8️⃣今日要推介一間專食烤魚的係我等1️⃣次食烤魚啊😝🤗🤭要好好記錄一下😊.烤魚可以選擇鉗魚或鯇魚🐠🐟店員話鉗魚啲骨🦴細啲嫩滑啲而且唔喺度度地方有所以選了麻辣味鉗魚試試🔥 $340始終係第一次食 一上枱好震撼原來都幾大條😮表面鋪滿好多辣椒🌶️香氣撲鼻♨️,令人垂涎欲滴🤤我一直以為烤魚會好乾好硬原來 完❗️全❗️唔❗️係❗️魚皮烤到脆脆的而咬落去魚肉又十分嫩滑😋而且真係冇乜幼骨原來烤魚係咁好食㗎😝😝🫶🏼必加萵筍,金菇同水晶🔮薯粉三樣都索哂啲麻辣魚汁好惹味🤤🤤尤其是🔮薯粉煙煙韌韌好正👍🏿.食完烤魚可以加湯打邊爐🍲點少得美國肩胛靚牛肉🥩 $86一大盤 性價比都幾高雪花分布平均牛肉入口即溶絕對係必點配料🫶🏼.仲有串燒食呀🍡🍢烤白鱔串係大大大推薦 $52/串外皮燒得好香脆白鱔咬落去嫩滑肥美仲有適當嘅魚油好香口忍唔住要再encore👍🏿.除此之外仲有多款熟食小炒可選擇梗有一款啱你😁店舖已經開業十幾年好多九龍城街坊都推薦😊🥰😍店員服務態度都好好最後我想講食辣嘢🌶️配啤酒🍺,感覺真係一流🫶🏼😂🫶🏼😂..📍九龍城衙前塱道12號地舖.
[渝薌烤魚🐠]
所以選了麻辣味鉗魚試試🔥 $340
始終係第一次食 一上枱好震撼
原來都幾大條😮
表面鋪滿好多辣椒🌶️
香氣撲鼻♨️,令人垂涎欲滴🤤
我一直以為烤魚會好乾好硬
原來 完❗️全❗️唔❗️係❗️
魚皮烤到脆脆的
而咬落去魚肉又十分嫩滑😋
而且真係冇乜幼骨
原來烤魚係咁好食㗎😝😝🫶🏼
必加萵筍,金菇同水晶🔮薯粉
三樣都索哂啲麻辣魚汁
店舖已經開業十幾年
好多九龍城街坊都推薦😊🥰😍
店員服務態度都好好
最後我想講
食辣嘢🌶️配啤酒🍺,感覺真係一流🫶🏼😂🫶🏼😂
📍九龍城衙前塱道12號地舖
2024-06-19
  • 香麻辣烤魚
2024-06-17 51 瀏覽
【九龍城•渝薌烤魚】@ππππππππππππππππππππππππππππππ九龍城烤魚店米線超驚喜鮮魚腩魚鮫魚湯米線新鮮白鱔串 及 新鮮 豬頸肉串酸菜味烤魚麻辣蠔仔他們的魚腩魚鮫魚湯米線絕對是必試之物。湯頭濃郁,魚肉鮮嫩,米線入口彈牙,十分美味。另外,白鱔串也值得推薦,烤得恰到好處,外酥內嫩。豬頸肉串則是香氣四溢,肉質鮮美,足以滿足肉食愛好者的胃口。酸菜味烤魚也是這裡的招牌菜之一,魚肉鮮嫩,搭配上酸菜的酸甜清爽,絕對讓人回味無窮。麻辣蠔仔由新鮮的生蠔在熱騰騰的麻辣湯汁中快速烹煮而成,口感鮮嫩多汁,風味濃厚。酷辣的麻辣湯底和鮮甜的生蠔完美結合。每顆生蠔都鮮艷而潤澤,配上鮮豔的麻辣湯汁,散發出誘人的色澤和香氣。當生蠔被烹煮後,其肉質保持了彈牙的口感,與湯汁完美融合,創造出一種令人難以忘懷的味覺體驗。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 500✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#九龍城美食 #渝薌烤魚 #web3九龍城渝薌烤魚九龍城衙前塱道12號地舖
【九龍城•渝薌烤魚】@
九龍城烤魚店米線超驚喜

鮮魚腩魚鮫魚湯米線

新鮮白鱔串 及 新鮮 豬頸肉串

酸菜味烤魚

麻辣蠔仔

另外,白鱔串也值得推薦,烤得恰到好處,外酥內嫩。
豬頸肉串則是香氣四溢,肉質鮮美,足以滿足肉食愛好者的胃口。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#九龍城美食 #渝薌烤魚 #web3九龍城
渝薌烤魚
九龍城衙前塱道12號地舖
2024-06-04 63 瀏覽
喺九龍城搵到呢間好抵食嘅烤魚店「渝薌烤魚」🧐除咗開業14年🎉仲免加一服務費☺️.細半條酸菜味烤魚🐟魚肉十分嫩滑😋唔多骨,啖啖肉😌有大量酸菜、蔥段同芫荽🥬越煮越入味😗.美國肩胛靚牛肉🐄肥瘦均勻😍肉質鮮嫩🤤肉味重😉.麻辣蠔仔🦪蠔仔粒粒都脹卜卜😱咬落Juicy😙麻辣加上本身蠔仔鮮味🌶️配埋花生食,無得頂🥜.牛肉串🐂牛肉比較有咬口😗肉味香濃👍🏻.豬頸肉串🐖一咬已經Feel到滿滿油脂香同肉汁😬.雞軟骨串🐓軟骨爽脆😆加上孜然粉,好惹味😛.墨魚丸串🦑.貢丸串🍢.勝瓜串🥒勝瓜燒完特別清甜多汁💯
美國肩胛靚牛肉🐄肥瘦均勻😍肉質鮮嫩🤤肉味重😉
牛肉串🐂牛肉比較有咬口😗肉味香濃👍🏻
豬頸肉串🐖一咬已經Feel到滿滿油脂香同肉汁😬
雞軟骨串🐓軟骨爽脆😆加上孜然粉,好惹味😛
墨魚丸串🦑
貢丸串🍢