2019-04-11
之前做團購用$68買$100 coupon,見咁抵就買幾張叫埋屋企人一齊黎食~呢間餐廳係區內都算少人,我地7點去到都係得幾檯客,可以靜靜地傾計用餐又唔駛俾人催交檯食到趕頭趕命~我地叫左酸辣鳳爪、咖哩雞配酥餅、蒜蓉包、火車頭、炒貴刁同煎蛋芋頭粒海鮮炒飯4個人share。1)酸辣鳳爪媽咪既指定菜式~份量中等唔算多,鳳爪質地爽口,呢日天氣熱,食d涼拌野幾清新開胃。但媽咪comment表示酸辣汁稍微酸左d2)咖哩雞配酥餅、蒜蓉包咖哩雞可配飯或酥餅,因為我地已叫左個炒飯所以就叫左酥餅。一客兩塊,上檯時微暖,蘸上咖哩汁又係可口飽肚既小食。不過主角咖哩雞俾既份量略嫌姑寒左d,只係得4,5舊細雞肉,味道唔錯,雞唔鞋口但如果加大番份量就更好!因為得兩塊酥餅而又淨番好多咖哩汁所以就叫多3個蒜蓉包黎配~估唔到蒜蓉包先係今餐之最~焗得剛好脆口,蒜蓉味好香而且夠哂熱,無論就咁食定配咖哩汁食都好好食!3)煎蛋芋頭粒海鮮炒飯煎蛋做到蛋白層焦脆,蛋黃流心既效果。海鮮就只有少少炸魚同蟹柳,芋頭粒亦炒得過火沒有了粉粉的口感!而且成個飯好油,下次都係叫原個菠蘿炒飯好似吸引d!4)炒貴刁炒貴刁入面既配料有蛋、蝦仲有少少肉片,
1)酸辣鳳爪
2)咖哩雞配酥餅、蒜蓉包
3)煎蛋芋頭粒海鮮炒飯
4)炒貴刁
炒貴刁入面既配料有蛋、蝦仲有少少肉片,上面加左d花生碎,食落都好香,整體炒得香口但可惜d蝦完全淡而無味,只勝在爽口。
5)火車頭
最後既火車頭挽回一d分數,湯底濃郁,配料有生牛肉牛腩同牛丸。牛肉牛腩都好林唔會煮得過熟而好un。金邊粉底索哂d湯汁連埋生牛肉一齊食味道唔錯。
用左300蚊coupon要再補多70幾蚊,如果有團購價錢既話係幾抵食既!但原價既話就有d貴了。