餐廳: 湊湊火鍋•茶憩 (元點)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
唔覺唔覺”湊湊火鍋”喺香港已經有12間分店,今日同媽咪去Yoho Mix分店食lunch,餐廳以中式為設計風格,裝潢古色古香,環境非常優雅地方闊落,好多靠窗卡位透光度高,坐得好舒服半自助式午市套餐有7款選擇免費登記做湊湊會員就可以享用自助吧有前菜、滷肉飯、生果、甜品,任食!!前菜有香辣魚皮同杏鮑菇,辣辣地好惹味~「經典紅顏花膠雞小火鍋」雞件好多,冇骨,肉質唔鞋,雞湯非常濃郁有黏黏感,重點係有好多花膠,好多骨膠原「寶島慢煮番茄牛肉小火鍋」牛肉係牛腩嚟嘅,勁足料,夠晒軟腍,讚蕃茄湯茄味夠濃,似飲緊羅宋湯,配烏冬掛湯食好食~每份小火鍋套餐跟麻辣鴨血、豆腐、半隻雞蛋、肉燥娃娃菜,好豐富超抵食甜品每人有一客紅豆奶凍,清甜動L動L生果有哈密瓜同西瓜,好新鮮!無限任拎,食到超飽!可以用半價order茶飲,叫咗「百香金橙」同「粒粒紅柚茉香茶」,專登揀酸甜口味解渴又解膩,飲唔晒拎走慢慢飲抵😂

地方闊落,好多靠窗卡位透光度高,坐得好舒服

半自助式午市套餐有7款選擇

免費登記做湊湊會員就可以享用自助吧

有前菜、滷肉飯、生果、甜品,任食!!

前菜有香辣魚皮同杏鮑菇,辣辣地好惹味~

「經典紅顏花膠雞小火鍋

「寶島慢煮番茄牛肉小火鍋

牛肉係牛腩嚟嘅,勁足料,夠晒軟腍,讚

蕃茄湯茄味夠濃,似飲緊羅宋湯,配烏冬掛湯
食好食~

甜品每人有一客紅豆奶凍,清甜動L動L

生果有哈密瓜同西瓜,好新鮮!無限任拎,食到超飽!

• 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋
2024-11-02 698 瀏覽
難得平日放假,帶埋屋企人中午去食好啲,去左yoho 間湊湊打邊爐,最近佢地中午做緊周年優惠,午餐有小火鍋套餐特價,午餐價錢感覺上貴,但佢所提供既食物都幾多,性價比不錯,仲無限時,可以慢慢嘆!日本A4和牛小火鍋 $138和牛既雪花紋理幾平均,肉既顏色都幾靚,比較薄身,一烚幾秒就熟,入口幾滑嫩。甄選海鮮小火鍋 $134餐廳會自動安排海鮮,吾洗自己揀,見入面有個大魚缸,海鮮都好新鮮,2隻蝦送到黎仲郁得好生猛。另外有魚、蜆同大因為生蠔。生蠔好大隻,煮完仲有手指公咁長。湯底有5款選擇,我地揀左椰子湯同蕃茄湯。椰子湯好清甜,椰子味好濃,個人覺得用黎烚海鮮不錯!烚完魚肉食到好香椰子味。蕃茄湯同樣好濃郁,有蕃茄粒系入面,我地主要用黎烚牛肉!每個套餐仲包蔬菜拼盤,貌相同種類都豐富同吸引!有蕃茄、粟米、菜、菇菌、雲耳、蝦滑同肉丸。另外仲有麵,有刀削麵同紫薯麵,我地各叫一款試下!刀削麵幾滑,紫薯麵就有口感啲!另外我地做埋會員,可以享用埋出面既自助bar,有前菜、魯肉飯、生果等等。醬油種類亦都好多選擇。呢度環境好舒服,卡位夠闊落,仲有cushion墊住條腰,坐幾粒鐘都吾會腰痛!記得呢個優惠只限平日,星期六日無

日本A4和牛小火鍋 $138

甄選海鮮小火鍋 $134

湯底有5款選擇,我地揀左椰子湯同蕃茄湯。

蕃茄湯同樣好濃郁,有蕃茄粒系入面,我地主要用黎烚牛肉!

呢度環境好舒服,卡位夠闊落,仲有cushion墊住條腰,坐幾粒鐘都吾會腰痛!記得呢個優惠只限平日,星期六日無優惠!

餐牌:

2024-11-02 473 瀏覽
藉著這個時間推出了特價套餐欵,只要$49就吃得到這個午市套餐!還有自助吧欵,是任吃的不用怕吃不飽🤣。這次去了元朗YOHO MIX店,在西鐵站無縫連接。簡約舒適的裝修環境舒適,冷氣充足不會有大陣火鍋味🙈。-5周年午市套餐 HKD$49這個是半自助小火鍋套餐,隨餐附送蔬菜拼盤、刀削麵和甜品,一人一鍋可選喜歡的湯底。點了美國特級牛板腱和伊比利亞梅花豬,肉肉色澤紅潤肥瘦均勻,放進鍋裡約10秒就可吃了🤭。現點配切的肉飲賣相吸引,肉質爽嫰帶點油脂香味。-湯底選擇了香濃蕃茄和清涼椰子鍋,鍋底用料豐富,所以味道挺香的。蕃茄酸酸甜甜的味挺開胃,椰子鍋味道清甜,可以中和了吃火鍋的‘燥熱’。個人喜歡把刀削麵配椰子鍋,多了一份香甜的味道,再加個肉燥就是肉燥拌麵🤩。-吃台式火鍋當然要點飲品啦,邊吃邊喝挺享受的😎。點了大紅袍珍珠奶茶和水蜜桃綠茶QQ,飲品價格不貴。大紅袍珍珠奶茶味道香濃,跟奶比例剛好的,珍珠口感煙韌軟糯。水蜜桃綠茶QQ味道酸酸甜甜的,茶味清香中和了食物油膩感。-

5周年午市套餐 HKD$49

2024-10-15
午餐
2024-10-26 475 瀏覽
用膳環境、服務質素、食物質素非常不錯,能夠保持一貫水準,飲品的質素也不錯。最值得讚賞是用餐環境和醬料吧都能夠保持乾淨衛生。如果訂座唔滿,可以給食客坐耐啲會更加好。

最值得讚賞是用餐環境和醬料吧都能夠保持乾淨衛生。

如果訂座唔滿,可以給食客坐耐啲會更加好。

2024-10-20 1165 瀏覽
最近湊湊5週年盛典午市套餐有震撼半價優惠,食精緻嘅一人火鍋仲平過茶餐廳開飯😲今次試左呢set 美國特選級牛板腱小火鍋,湯底4選1,我揀左酸甜濃郁嘅蕃茄湯,仲有獨特香料嘅氣味。配料同蔬菜🥬都有唔同款式,有菇菌、兩款菜葉、豆腐、粟米、木耳、蕃茄、兩款豆腐同兩款肉丸,無諗過一人火鍋都食到咁多款配菜,仲要質素咁高!肉丸鮮甜彈牙,蔬菜爽脆,食得好滿足😋戲肉嘅牛板腱有9塊咁多,肉味濃郁,鬆軟肉質好美味🤤 麵底可選刀削麵/紫薯麵,一邊食都不禁驚嘆幾十蚊食得咁豐盛,真係太癲😍

👦🏻👧🏻行Yohomix見到湊湊火鍋做緊迎國慶限定新品75折,優惠期至10月31日,有新鍋底、新海鮮炸物小食,仲有湯底升級不加價。所以我哋嗌咗個鴛鴦鍋,一次過試晒兩款口味😋!🍲鴛鴦鍋(昆布鰹魚鍋拼貴州木姜子酸湯鍋) $237昆布鰹魚鍋加入新鮮嘅蜆肉,令湯底加添一份鮮甜味,打邊爐前不妨飲兩啖先😋!貴州木姜子酸湯睇落成個紅卜卜,但係唔辣嘅,酸酸地幾開胃。💦華麗海鮮拼盤(小) $238拼盤有鮑魚、扇貝、蜆肉、蝦同白鱔片,全部都新鮮高質!蜆肉粒粒都脹卜卜,充滿鮮甜嘅水份!蝦肉爽口彈牙,蝦頭仲有膏添。白鱔片滑嫩彈牙,冇腥味,食嗰時要小心啲骨。🐄美國特選級牛板腱 $138牛板腱份量多而且質素唔錯,性價比高!肉質鮮嫩柔軟,帶有豐富嘅肉香同油花。🦪香酥蚵仔 $68香酥蚵仔外酥內嫩,炸粉漿係薄薄一層,口感幾正,味道係偏淡身少少,如果好似我哋咁鍾意食濃味啲,可以喺出面拎啲鹽配番就更好食啦。🦐手工蝦滑 $68手工蝦滑口感滑嫩,晶瑩通透,見到好多新鮮嘅蝦肉喺裏面,每一啖都係爽彈鮮甜。🪿鵝腸 $78每條鵝腸有闊條麵咁粗身,滾完之後口感爽脆緊實,配出面自助區嘅XO醬食,即刻變咗惹味小食😆。🥬皇帝菜 $38皇帝菜新

🍲鴛鴦鍋(昆布鰹魚鍋拼貴州木姜子酸湯鍋) $237

💦華麗海鮮拼盤(小) $238

🐄美國特選級牛板腱 $138

🦪香酥蚵仔 $68

🦐手工蝦滑 $68

🪿鵝腸 $78

🥬皇帝菜 $38
皇帝菜新鮮翠綠,份量多,煮完仍然保持爽脆鮮甜。

🍹抹茶開心椰 $34
同時飲到清新嘅抹茶同濃郁嘅開心果味,口感醇厚,仲有生椰乳令成個感覺更加豐富!底部仲有好似奶凍嘅香米布蕾,有得飲又有得食。

🍹百事蜜桃綠茶生可樂 $35
百事生可樂同茉莉花茶完美融合,再加入香甜水蜜桃、天然紅西柚果粒、愛玉果凍同酸香檸檬,飲落非常清新爽快!

🫙出面自助醬料加小食區 $19/位
有滷肉飯、炸芋球、涼拌魚皮同水果任食,仲有多款醬料自由配搭,有XO醬、香茹醬、沙茶醬等等。

🍹菠蘿沙冰 免費
嚟到店員會每人送上一小杯菠蘿沙冰,菠蘿香甜清爽又解渴!

🍮甜品 免費
食到差唔多完,店員會送上飯後甜品「紅豆豆腐布丁」,豆腐布丁質感滑溜,唔會好甜,加埋紅豆食,味道好夾。
2024-10-07
原來湊湊進駐元朗元點啦!趁住國慶節假期同屋企人嚟湊熱鬧,最近佢哋仲推出咗國慶節75折優惠,而且經典湯底大升級都唔需要額外加錢!好抵啊!佢哋嘅新品,貴州木姜子酸湯拼昆布文蛤鰹魚鍋,採用野生木薑子,新鮮番茄🍅放入精選牛骨高壓熬製,風味獨特真係好少機會試到呢類湯底酸酸辣辣,風味獨特昆布文蛤鰹魚鍋,用咗無污染海帶,熬製高湯,咁我嘅湯底一打開鍋蓋已經令我流口水,店員再有介紹湯滾咗之後放鰹魚片同埋新鮮大蜆,再提升原汁原味屋企人最愛食海鮮,叫咗個金鑽海鮮拼盤,特級帶子飽滿大隻,鮮蝦鮑魚爽脆彈牙,新鮮鱔片都唔可以錯過!打邊爐,當然唔可以錯過牛肉,美國特選級牛板腱口感嫩滑無渣,放落去木姜子酸湯絕對冇得彈;貓爪蝦滑絕對適合鍾意可愛嘅你,紛紛嫩嫩可以食到粒粒蝦肉每次都湊湊都一定會叫佢哋嘅台式飲品,米茶」X新品百事生可愛拼蜜桃綠茶,好有驚喜;另一款抹茶生椰椰,抹茶味濃郁,仲有椰汁奶凍豐富口感食飽飽之後,店員仲會俾埋菠蘿沙冰為呢一餐豐盛之旅畫上完美!

酸酸辣辣,風味獨特

食飽飽之後,店員仲會俾埋菠蘿沙冰為呢一餐豐盛之旅畫上完美!
2024-10-07 891 瀏覽
家人一起火鍋晚餐,叫了套餐。服務員態度很好,牛肉海鮮等食物也很新鮮及精緻👍🏼👍🏼👍🏼 環境氣氛也非常好,之後有有機會會再回來吃,價錢也10分抵食~ 👍🏼👍🏼👍🏼
2024-10-07
疫情前係深圳第一次食《湊湊火鍋》就被這個^大紅袍奶茶^吸引住了後來香港陸續開了幾間,最近都要去到K11才有,現在元朗終於也開分店了午市下午茶都可以去嘆杯大紅袍奶茶🥤順便打個火鍋暖一暖個胃,幾個湯底都試過曬了,最愛都係老四川麻辣鍋和胡椒豬肚雞湯底濃郁夠味食完又不會太口渴,仲有一如既往的鴨血豆腐任加,加上係台式半自助餐廳,啱曬不同喜好不同口味的朋友一齊聚餐,服務人員態度很好,唯一就係冷氣太凍商場中央控制也沒辦法
2024-10-06 781 瀏覽
YOHO MIX新開咗好多餐廳🍴今次去咗食新開既超人氣台灣特色火鍋: 湊湊火鍋‧茶憩🥘破天荒融合深具台灣特色火鍋&手搖茶佢個抹茶開心椰超好飲😚呢度有好多特色湯底選擇我今次揀咗新推出既昆布鰹魚鍋&木姜子酸湯鍋味道都濃郁特別鰹魚湯比較清甜適合煮海鮮🦐能帶出鮮甜味酸湯味道啱啱好🧄放肉類就最吸味叫咗頂級美國牛板腱肥瘦均勻肉質軟滑另外都叫咗華麗海鮮拼盤入面有基圍蝦、南非鮑魚、扇貝、沙白、白膳片全部都好新鮮!!仲有好可愛既貓爪蝦滑唔係得個樣😍味道爽口真材實料性價比超高既一間火鍋店~推介推介!迎國慶限定新品75折💵湯底升級不加價有新鍋底、新海鮮炸物小食優惠期至10月31日喔#台式火鍋 #湊湊火鍋 #coucouhotpothk #hotpot #火鍋 #打邊爐 #花膠雞

YOHO MIX新開咗好多餐廳🍴
酸湯味道啱啱好🧄放肉類就最吸味
叫咗頂級美國牛板腱
肥瘦均勻肉質軟滑
另外都叫咗華麗海鮮拼盤
入面有基圍蝦、南非鮑魚、扇貝、沙白、白膳片
全部都好新鮮!!
仲有好可愛既貓爪蝦滑
唔係得個樣😍味道爽口真材實料
性價比超高既一間火鍋店~
推介推介!
迎國慶限定新品75折💵湯底升級不加價
有新鍋底、新海鮮炸物小食
優惠期至10月31日喔

2024-10-02
2024-10-02 780 瀏覽
服務員主動加湯,主動收吉盤。上菜快,又會主動豆腐、鴨血。冷氣足夠,座位寬敞,間距適中。我地4個人食,叫左2人餐,加錢轉海鮮拼盤。另外又叫了炸虎皮蝦卷,加了菜,加了響玲,足夠4個人食。
2024-10-02
10 分鐘 (堂食)
2024-09-28 850 瀏覽
叫咗青花椒牛油果湯二人海鮮餐非常好食價錢合理環境優美有卡位坐服務非常之好,冷氣呢又啱啱好啦,跟住裝修呢又好新啊,跟住成間店又非常之乾淨啦呢間店呢人手又非常之充足喎,個個都有着制服啊好整潔啊衛生啲餐具呢非常之新啦
依幾日係咁落雨,開始有少少涼涼地🌬️即刻同朋友仔衝去打番個邊爐🍲餐廳行古色古香風既裝飾佈置,近窗邊卡位有大玻璃,令環境感覺上更闊落🤗野食方面,除左有台式火鍋,仲有埋台式手搖🧋打住邊爐飲都幾爽😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪鴛鴦鍋 (昆布湯 拼 台式招牌麻辣湯)▫️昆布湯💚 : 昆布 • 菌茸份量都唔少,煮滾之後可落埋蜆▫️台式招牌麻辣湯🌶️ : 配料好多鴨血 • 豆腐 • 紅棗 • 菇 • 草果 • 花椒....▪華麗海鮮拼盤 (小)(5款海鮮🌊) 海蝦 • 鮑魚 • 扇貝 • 蜆 • 白鱔海蝦🦐上枱時仲郁緊,好新鮮。蜆肉飽滿🤍.▪貓爪蝦滑貓控/寵物迷🐾一定鍾意既造型。食落少少彈牙🐱.▪皇帝菜熱量低 • 含豐富蛋白質 • 鉀含量高,有助降血壓💚.▪新鮮白鱔片爽口,冇腥味🤍.▪美國牛肩胛肉睇個色澤都知唔錯,肥瘦適中,食落牛味濃🥩.▪毛肚私心推介配麻辣湯😝掛到湯汁,口感脆爽🤓.▪野飲▫️雙柚愛玉茉莉 (冰沙)▫️雙柚愛玉茉香茶 同樣清新💦香茶可揀甜度,飲到好多愛玉。不過想爽d,又冇牙齒敏感就揀冰沙啦🤣.▪自助區 (任食任拎)醬料🧂(XO醬 • 菇菌醬
依幾日係咁落雨,開始有少少涼涼地🌬️
即刻同朋友仔衝去打番個邊爐🍲
餐廳行古色古香風既裝飾佈置,
近窗邊卡位有大玻璃,令環境感覺上更闊落🤗
▪鴛鴦鍋 (昆布湯 拼 台式招牌麻辣湯)

▪華麗海鮮拼盤 (小)
(5款海鮮🌊) 海蝦 • 鮑魚 • 扇貝 • 蜆 • 白鱔
海蝦🦐上枱時仲郁緊,好新鮮。蜆肉飽滿🤍

▪貓爪蝦滑
貓控/寵物迷🐾一定鍾意既造型。食落少少彈牙🐱
▪皇帝菜
熱量低 • 含豐富蛋白質 • 鉀含量高,有助降血壓💚

▪新鮮白鱔片
爽口,冇腥味🤍

▪美國牛肩胛肉
睇個色澤都知唔錯,肥瘦適中,食落牛味濃🥩

▪毛肚
私心推介配麻辣湯😝掛到湯汁,口感脆爽🤓

▪野飲
▫️雙柚愛玉茉莉 (冰沙)
▫️雙柚愛玉茉香茶

▪自助區 (任食任拎)
醬料🧂(XO醬 • 菇菌醬 • 香醋 • 麻醬 • 沙茶醬 • 蠔油...) • 生果(西瓜🍉 • 芭樂 • 哈密瓜) • 小食/前菜🧆(香辣魚皮 • 香辣杏鮑菇 • 肉躁飯)

另外,仲送左每人1少杯🍍菠蘿蜜桃冰沙🧊
🔺需加𝟏𝟎% 服務費
🔺有一次性即棄圍裙,唔洗怕彈到衫
2024-09-24 766 瀏覽
當日三人食,食左二人餐及外加2碟肉。湯底當日叫左椰子雞及麻辣鍋椰子雞清甜 有2-3片雞肉麻辣鍋唔錯,我食唔到辣既都食到鴨血好入味。又有得加豬肉同牛肉新鮮,一分錢一分貨。丸類都正正常常。 味道算係可以的。作為中價位打邊爐,呢個價錢同食物質素都算係咁。但店員服務態度都算差,都係香港飲食業通病。食完幫我即日儲分啦,點知儲唔到。第二日去問用不負責任既態度處理。 令人唔想再去呢間分店食。其他分店服務絕對比元朗好好多。
當日三人食,食左二人餐及外加2碟肉。
湯底當日叫左椰子雞及麻辣鍋
椰子雞清甜 有2-3片雞肉
麻辣鍋唔錯,我食唔到辣既都食到

鴨血好入味。又有得加

豬肉同牛肉新鮮,一分錢一分貨。
丸類都正正常常。 味道算係可以的。
作為中價位打邊爐,呢個價錢同食物質素都算係咁。

但店員服務態度都算差,都係香港飲食業通病。

其他分店服務絕對比元朗好好多。
最近一個星期真係忙到飛起,終於搵到一晚可以好好放鬆一下,打算去一間靚靚又近我既火鍋店犒賞自己。朋友介紹咗「湊湊火鍋」比我,佢話呢度既湯底好特別,仲有D特選既食材,聽落幾吸引,咁就帶埋老公過黎試一試。.首先黎講下佢地既「鴛鴦鍋」,我揀左酸菜白肉湯底同台式麻辣湯底。酸菜白肉湯底真係好清甜,粟米同紅棗煲出黎既甜味滲入湯裏面,飲落去吾會太濃郁,岩岩好。薄切既豬五花浸係湯底煮,吾會太肥膩。至於麻辣湯底,果陣香辣味係好紮實,吾會辣得你食唔落,反而食完之後會有一陣陣暖辣。特別提一提,佢地既鴨血同豆腐可以無限添加,鴨血滑滑嫩嫩,豆腐吸哂麻辣湯底精華,味道超級正!.然後講講佢地既「花好月圓海鮮拼盤」,海鮮真係好新鮮,基圍蝦夠彈牙,仲有D鮮甜味。扇貝肉質嫩滑,但又保持一D嚼勁。至於白鱔片,片薄但吾會散開,入口爽滑。鮑魚緊係彈性十足,食落去有D煙韌,真係非常有咬口。最後嘅既海蜆,肉質細嫩,配搭湯底真係一絕。.至於「企鵝賞月」,一聽個名就知真係萌爆!由墨魚漿做既企鵝造型超可愛,煮熟之後口感彈牙,吾會過實,輕輕咬落去仲有D海鮮既鮮味,越食越香,真係又Q又好食.而「新鮮白鱔片」冰鎮上枱時已經睇得出佢新鮮得黎好乾淨

而「新鮮白鱔片」冰鎮上枱時已經睇得出佢新鮮得黎好乾淨,夠薄,落鍋之後滑溜溜,入口柔嫩,完全無腥味,而且吸哂湯底既精華,真係好滋味

而我最期待嘅既就係佢地既「美國特選級牛肩胛肉」。牛肉入口即溶,脂肪分佈均勻,肉質非常柔嫩多汁,黎自美國農場,係玉米飼養既肉牛,所以冇一般牛肉既草腥味,仲有一陣淡淡既牛油香味。呢款牛肩胛肉真係食完會回味無窮,值得一試!

再黎就係「爽口牛黃喉」,煮過之後仲Keep到佢既爽脆口感,每一口咬落去都係脆卜卜既感覺,夠有嚼勁,口感層次豐富

最後一樣係「油墨菜」,煮熟之後葉質仲keep到佢應有既嫩滑,菜味清甜,配搭湯底一齊食,清清地又健康

當然吾少得佢哋嘅台式飲品啦,點左「雙柚愛玉茉莉冰沙」同「雙柚愛玉茉香茶」。呢兩款都係由愛玉搭配茉莉花茶,清新得黎仲帶有少少酸甜既味道,特別係冰沙,食落去冰冰涼涼,超級消暑解渴。至於茉香茶就岩岩好解一解餐後既膩感,唔會太甜,有帶陣陣茶香,感覺非常清爽