餐廳: 湊湊火鍋‧茶憩 (MOKO新世紀廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-10-11 4584 瀏覽
湊湊火鍋是人氣台式火鍋店,怖置充滿東方特式,吊燈散發柔和橙光。環境寛敞,木製傢俬,卡位以竹子格柵分隔,私隱度高,舒適地享受雅致的台式火鍋。台式麻辣鍋 + 昆布鰹魚湯 (138)麻辣鍋的湯底,加入鮮紅的紅椒,入口麻辣,還有鴨血及蜂巢豆腐,鴨血震騰騰,入口嫩滑,入口帶嚼勁。豆腐吸嗦湯底後,惹味過癮! 鰹魚湯香甜,伴隨著昆布的鮮美,讓人欲罷不能。華麗海鮮拼盤 (238)拼盤雜合各種海鮮,新鮮時令,大蝦、鮑魚、扇貝及白鱔,圓厚的鮑魚,入口煙韌,品嚐到鮑魚的鮮香,細膩滋味。扇貝肉厚,滑嫰而富彈性,連同鮮甜鰹魚湯呷入口,香氣吸引,蝦肉彈牙,讓每一口都充滿海鮮的鮮甜。美國特選牛肩胛 (158)牛肩胛肉質鮮嫩,入口油脂豐腴,傳來陣陣誘人肉香。咀嚼間釋出香濃牛肉汁,令人回味。新鮮白鱔片 (78)白鱔片充滿彈性,滾至微微卷縮,入口惹味鱔香,搭配蒜蓉醬油醬,更能突顯箇中鮮味,令人滿足。皇帝菜 (38)皇帝菜色澤嫰綠,口感脆嫩,帶有自然的甘甜。毛肚 (88)毛肚的口感爽脆,吸收麻辣鍋底更添風味,味道醇厚,讓人一口接一口。手工蝦滑 (68)蝦滑鮮味細緻,吃到原粒蝦肉,啖啖綿彈誘人,鮮甜濃郁,回味無窮。抹茶開心椰

台式麻辣鍋 + 昆布鰹魚湯 (138)

華麗海鮮拼盤 (238)

美國特選牛肩胛 (158)

新鮮白鱔片 (78)

皇帝菜 (38)
皇帝菜色澤嫰綠,口感脆嫩,帶有自然的甘甜。

毛肚 (88)

手工蝦滑 (68)

抹茶開心椰 (34)
濃郁的抹茶為茶底,融合了清新椰香及開心果,口感順滑醇厚,甜而不膩,品味到堅果香和抹茶的清新,層次感十足!

百事蜜桃綠茶可樂 (35)
可樂注入了蜜桃的果香,口感清爽,帶有淡淡的茶香,十分解膩。
2024-12-12 1627 瀏覽
超級抵食,超級推介,湊湊火鍋午市套餐👍🏻👍🏻但無意中比我見到原來最近推出咗午市套餐, 100多少少就食到,而且我覺得都幾多嘢食,半自助,出邊生果同埋滷肉飯可以自己攞,會食得飽,而且我覺得啲肉都質素OK,唔係普通劣質牛肉,唔單止只有肉,佢仲會有好多配料,仲有蝦滑,套餐包括一個刀削麵或者紫薯麵,我覺得紫薯麵係好食啲,刀削麵唔太識控制淥幾耐,而且午餐跟嗌飲品大約$15一杯就飲珍珠奶茶🤩🤩🤩我哋叫咁多嘢人均150
今日同朋友出來飯聚,喺新世紀湊湊火鍋,胡椒豬肚湯底,加花膠湯底,可以飲完兩個湯,再食火鍋,湯底非常唔錯,各種食物質素都好好。而最值得讚賞嘅就係侍應嘅服務態度,尤其某一個侍應,係而家香港飲食業難得一遇嘅,無論我哋三位女士幾咁刁鑽,幾咁麻煩,佢都好有耐性、細心咁樣回應我哋嘅問題!值得一讚!
企鵝丸
牛小排
2024-12-03
企鵝丸
牛小排
2024-11-27 1159 瀏覽
旺角moko湊湊鍋- 三人同行,二人餐盛宴!之前食過湊湊鍋,覺得味道唔錯,但價錢有啲貴,兩個人食普通嘢過千蚊😅。今次同朋友再試,發現套餐選擇多咗好多,真係幾好!我哋叫咗個二人餐($698),選咗鴛鴦鍋,湯底有:* **紅顏花膠雞鍋:** 呢個湯底好濃郁,店員推介先飲,飲咗好多骨膠原,真係好滋補!🥰* **珍鮮菌菇鍋:** 菇味好出,湯底清甜,非常適合愛食菇嘅朋友!🍄至於肉類,我哋揀咗:* **美國特選級牛小排:** 肉質鮮嫩,入口即化,真係好好味!🥩* **牛肩胛:** 嚼勁十足,味道濃郁,唔錯!👌丸類方面,我哋選咗:* **企鵝丸(墨魚漿製):** 口感彈牙,墨魚味濃,幾有特色!🐧(最後一張相佢哋好可愛㗎,不過我竟然outfocus咗都唔知掛住食)海鮮方面,選咗:* **基圍蝦:** 超新鮮,上菜時腳仲郁緊,食到好滿足!🦐蔬菜就揀咗:* **萵筍:** 清脆爽口,幫手平衡肉類嘅油膩感!🥬最後,甜品我哋選咗:* **紅糖糍粑:** 外脆內軟,甜度啱啱好,完美收尾!🍡另外,我哋仲叫咗個**時蔬湊湊($98)**,入面有粟米、波菜、芋頭、菇等,份量都好多,真係唔錯!😋自助區有啲小食同肉燥飯
旺角moko湊湊鍋- 三人同行,二人餐盛宴!

我哋叫咗個二人餐($698),選咗鴛鴦鍋,湯底有:

至於肉類,我哋揀咗:

* **牛肩胛:** 嚼勁十足,味道濃郁,唔錯!👌

丸類方面,我哋選咗:

海鮮方面,選咗:

蔬菜就揀咗:

* **萵筍:** 清脆爽口,幫手平衡肉類嘅油膩感!🥬

最後,甜品我哋選咗:

* **紅糖糍粑:** 外脆內軟,甜度啱啱好,完美收尾!🍡

自助區有啲小食同肉燥飯,但選擇唔算多。不過,每款湯底都有推介搭配嘅珍珠奶茶,我哋都叫咗,奶茶順滑,珍珠彈牙🥤

整體嚟講,三個人食二人餐都夠飽,食完成整唔會口乾!每人平均$316(連加一),性價比比上次好咗好多,今次真係好滿意!👍

🚩旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓406號舖
2024-11-23 1221 瀏覽
星期六路過湊湊睇menu,服務員話宜家小火鍋搞特價,和牛小火鍋138一個。咁咪兩個人入去吃。結果埋單果陣收188 一個小火鍋,我問:點解唔係138?服務員就話:星期六日要收正價。我以為自己睇漏d term,被服務員誤導左,咪照樣俾錢。好彩後面的顧客提醒話根本menu 都沒寫星期六日收正價。服務員一見我地吵,好爽快地退款俾我,按138咁收錢。之後我又發現加一收多左,服務員話加一按正價計算,不是按實際吃的價錢計算的。係香港吃飯,咁dishonest 的收費方法真係前所未聞,大開眼界。btw,大紅袍奶茶幾好飲,只不過唔會再入去打邊爐
btw,大紅袍奶茶幾好飲,只不過唔會再入去打邊爐
2024-11-23
  • 大紅袍珍珠奶茶
2024-11-12 2071 瀏覽
首先,這家我哋其實已食過N次,環境舒適同埋都覺得好好食👍🏻食完可以順便行吓消化下。之前都係午餐,有85折,今次係周五去食晚餐,正價,但計埋落嚟好似都差唔多!食材照舊係嗌一路食開個幾樣,一大一細,都食唔落太多,純粹係陪小朋友架咋。。但佢就覺得好好食同埋好鐘意黎呢一間食嘢話是否會有下次,係因為消費左657(两位,其實都唔平)。埋單時,我抄緊銀包,小朋友睇到收銀枱有宣傳單,問我是否要攞?我略略望左一眼:過咗期啦都…收錢小姐姐話都有其他可以用架,你可以拎返去慢慢睇吓!現金付款後,一路行一路睇,原來消費滿500蚊可以即時減100蚊喎咁我哋消費左657點解又未有出聲嘅???So,商家,如果你冇誠意,就撤左個啲嘢啦,廢時好似我呢啲客,後尾先有睇到細細個幾個字,幾咁肉赤???100蚊喎,有得減梗係好喇!點解係付款時,收銀話我可以攞之時未有一齊話畀我哋知吖

話是否會有下次,係因為消費左657(两位,其實都唔平
咁我哋消費左657點解又未有出聲嘅???
2024-11-01
湊湊火鍋5週年午市推出優惠套餐😍午市套餐精緻小火鍋有6款比我揀1.美國特選級雪花肥牛小火鍋2.清遠走地雞小火鍋3.美國特選級牛板腱小火鍋4.伊比利亞梅花豬小火鍋5.甄選鮮活海鲜小火鍋6.日本A4和牛小火鍋我今次食既係1.美國特選級雪花肥牛小火鍋3.美國特選級牛板腱小火鍋湯底就揀左清涼椰子湯同昆布鰹魚湯兩款既牛都係非常新鮮而且好有牛味岩哂鍾意食牛既我😂而且佢無論係蔬菜籃同烏冬既份量都好多架🫶🏻仲有佢個蝦滑好新鮮同彈牙你都快的去試啦😉當然唔少得飲番杯珍珠奶茶啦同埋免費加會員可享用自助吧Tim有時令前菜時令水果滷肉飯等等😍仲有服務態度一流其中有個男員工要讚賞下👍🏻
湊湊火鍋5週年午市推出優惠套餐😍

同埋免費加會員可享用自助吧Tim
有時令前菜時令水果滷肉飯等等😍

仲有服務態度一流
其中有個男員工要讚賞下👍🏻

湊湊火鍋🍲一向喺我同屋企人最愛,除了環境寬敞,身材新鮮,首先醬料都係用高質!依家只要$49就可以食到佢哋嘅小火鍋!我哋知道有呢個震撼超開心!準備去足五日🤣🤣🤣‼️午市套餐精緻小火鍋6款震撼半價或以下‼️1️⃣美國特選級雪花肥牛小火鍋(推廣價HK$49;原價HK$108)2️⃣清遠走地雞小火鍋(推廣價HK$54;原價HK$108)3️⃣美國特選級牛板腱小火鍋(推廣價HK$59;原價HK$118)4️⃣伊比利亞梅花豬小火鍋(推廣價HK$59;原價HK$118)5️⃣甄選鮮活海鲜小火鍋(震撼推廣價HK$79;原價HK$158)6️⃣日本A4和牛小火鍋(震撼推廣價HK$94;原價HK$188)以上套餐每份包含140克優質肉類🐷🐮🐔,仲有30克90%蝦肉含量手工🦐蝦滑同240克甄選時令蔬菜拼盤🥗,同埋烏冬!每位顧客更可免費享用自助吧,包括時令前菜、水果、甜品同滷肉飯等!唔好以為優惠價就會品質下降!就算半價都可以食到超高質肉類,包括有伊比利亞梅花豬、日本 A4 和牛、美國特選級雪花肥牛、美國特選級牛板腱、甄選鮮活海鲜拼盤、清遠走地雞等!我哋食嘅美國特選級牛板腱唔止肉質鮮味,脂肪分布平均而且牛味超濃!老公嘅清遠走地雞每一啖都充

‼️午市套餐精緻小火鍋6款震撼半價或以下‼️

我哋食嘅美國特選級牛板腱唔止肉質鮮味,脂肪分布平均而且牛味超濃!老公嘅清遠走地雞每一啖都充滿彈性!好高質!最正係打完邊爐仲有新鮮生果同甜品食!大家記得把握呢個機會去試試!

由10月18日起至10月22日,僅限5天!!🎉
2024-10-18 2507 瀏覽
上個禮拜先食完今個禮拜又要嚟食啦湊湊火鍋•茶憩5週年盛典午市套餐!嚟咗個重大升級!!震撼半價優惠最強小火鍋$49就食到仲有多款精緻海鮮炸物喺中午時段都低至半價($25起)超抵半價優惠只做5天由10月18日起至10月22日優惠$49午市套餐(4款):美國特選級雪花肥牛小火鍋伊比利亞梅花豬小火鍋美國特選級牛板腱小火鍋清遠走地雞小火鍋我就揀咗牛板腱同埋走地雞鍾意牛板腱嗰種質感牛香味重,但係又唔會太肥膩配埋蕃茄湯就係一個好健康嘅午餐之後再揀咗走地雞因為平時都比較少機會打邊爐嘅時候食到配埋清湯椰子鍋成個感覺好清新佢嘅湯底總共有五款仲會配埋紫薯麵或者刀削麵一定夠飽幫襯午餐仲可以半價加茶飲超級抵平時大紅袍係比較貴價嘅茶葉依度竟然可以飲到!佢可以配珍珠奶茶或者燕麥奶茶我就率先試齊晒兩款口味!果然係好香有回甘口感*每間分店每日限售100套。此優惠於以下分店不適用:K11 Musea。*此優惠於星期六、日於以下分店不適用:K11 Art Mall, Nan Fung Place及Airside店
上個禮拜先食完今個禮拜又要嚟食啦
湊湊火鍋•茶憩5週年盛典午市套餐!
嚟咗個重大升級!!
震撼半價優惠
最強小火鍋$49就食到

仲有多款精緻海鮮炸物
喺中午時段
都低至半價($25起)

超抵半價優惠只做5天

美國特選級牛板腱小火鍋
清遠走地雞小火鍋

我就揀咗牛板腱同埋走地雞
鍾意牛板腱嗰種質感
牛香味重,但係又唔會太肥膩
配埋蕃茄湯就係一個好健康嘅午餐

佢嘅湯底總共有五款仲會配埋紫薯麵或者刀削麵一定夠飽

幫襯午餐仲可以半價加茶飲
超級抵
平時大紅袍係比較貴價嘅茶葉
依度竟然可以飲到!
佢可以配珍珠奶茶或者燕麥奶茶
我就率先試齊晒兩款口味!
果然係好香
有回甘口感

2024-10-15 2063 瀏覽
話說我有個朋友好鍾意去湊湊打邊爐,成日同我講勁高質叫我一定去試,適逢而家到10月31號佢哋有慶祝國慶七五折優惠,而且又出咗新湯底同小食,加埋湯底升級都唔加價,一於去試吓 😍鴛鴦鍋:昆布文蛤鰹魚鍋 + 台式麻辣鍋首先試咗昆布文蛤鰹魚鍋,簡直是鮮味到一個點 😋 而且跟湯底仲會送多一份文蛤 😍 成個湯非常之甜,直接就咁飲超正,呢邊嘅湯底我哋就主要攞嚟淥海鮮,昆布湯令到海鮮熟咗之後再多一份甜味,打完邊爐之後成個湯底吸收晒海鮮嘅精華,跟住我哋再飲咗一碗,真係好少打邊爐打到係咁飲湯 🤤 另一邊就叫咗台式麻辣鍋,起初都驚佢會太辣,但係佢呢個辣度同麻度都調校得剛剛好,唔會一食就成個口都麻晒,食得出係香料熬出嚟嘅麻香同辣香,重點必食嘅就係佢入邊嘅鴨血同埋豆腐,我本身係完全唔食鴨血嘅,但係佢呢度嘅鴨血竟然令我encore咗三次 😂 因為佢整得好入味之餘,係完全冇腥味,勁香,記得食晒可以叫職員幫你再加啲落去,睇住佢大大煲鴨血豆腐煮得咁靚,完全係食慾大增 🤤華麗海鮮拼盤(小)+ 新鮮白鱔片海鮮拼盤有蝦(生猛到仲識郁 👍🏻)、鮑魚、文蛤、鱔片同埋帶子,全部都勁新鮮,最鍾意個鮑魚,口感鮮甜彈牙,一食就知道啲海鮮係

鴛鴦鍋:昆布文蛤鰹魚鍋 + 台式麻辣鍋

華麗海鮮拼盤(小)+ 新鮮白鱔片
海鮮拼盤有蝦(生猛到仲識郁 👍🏻)、鮑魚、文蛤、鱔片同埋帶子,全部都勁新鮮,最鍾意個鮑魚,口感鮮甜彈牙,一食就知道啲海鮮係靚嘅 👍🏻

手工蝦滑
蝦滑大大嚿,入邊睇得好清楚有好多一粒粒嘅蝦,職員仲好好心機幫我哋放入去個鍋度度,淥熟咗之後食爽口彈牙,仲食到好甜嘅蝦味 😋

美國特選級牛肩胛
特登叫咗牛肩胛配麻辣湯 😍 新鮮有肥瘦適中嘅牛肩胛全部都大大塊,輕輕拖兩拖口感已經非常之好 👍🏻

毛肚、皇帝菜
朋友好鍾意食毛肚,叫我都一定要試吓,估唔到個口感又幾似牛柏葉,而且係好爽口彈牙,到最後反而係我食得最多 🙈 叫多個皇帝菜用嚟淥昆布湯嗰邊,啲菜吸收咗湯嘅精華,好清甜 😍

抹茶開心椰
抹茶味好香濃,有少少椰果咬,估唔到傳統都唔算太甜,而且口感都有少少Creamy 👍🏻

百事蜜桃綠茶生可樂
朋友就叫咗呢杯新出嘅嘢飲,蜜桃甜甜地又有少少茶香,令到成杯可樂感覺好fresh 🫶🏻

自助區除咗有好多種醬可以 Mix and Match之外,亦都有香辣魚皮同杏鮑菇,仲有炸番薯頭同埋滷肉飯(呢個勁有驚喜,好濃厚 😍),而且仲有生果可以拎添!然後食到中後期就勁貼心咁派咗杯沙冰俾我哋解膩,食飽飽仲有個勁濃厚嘅紅豆豆乳布甸 🤤 難怪朋友經常嚟呢度打邊爐啦 😍
2024-10-08 1511 瀏覽
最近我去咗食台式鴛鴦火鍋,我揀咗麻辣鍋同昆布鰹魚鍋,麻辣味道剛好,唔會太辣,仲可以享受到香辣嘅滋味;而昆布鰹魚鍋清新,海味十足,兩種湯底搭埋一齊,真係好有層次感。至於食材方面,新鮮嘅海鮮拼盤真係吸引,貓爪蝦滑口感滑嫩,彈性十足,外形夠cute,美國特選牛肩胛肉鮮美可口,燙完之後仲特別嫩;新鮮白鱔片入口即化,又夠大塊黑毛肚則彈牙,又新鮮仲有皇帝菜好香好有清脆感,整體口味好平衡。總括而言,湊湊食嘅台式鴛鴦火鍋真係值得一試!新鮮食材配上麻辣適中嘅湯底,每一口都好新鮮。特別適合同朋友或者家人一齊聚餐!**而家國慶限定新品 75折(優惠期至10月31日)。仲有新鍋底及新海鮮炸物小食**湯底升級不加價**鴨血、豆腐任添

燙完之後仲特別嫩;新鮮白鱔片入口即化,又夠大塊
黑毛肚則彈牙,又新鮮
仲有皇帝菜好香好有清脆感,整體口味好平衡。

**湯底升級不加價
**鴨血、豆腐任添

2024-10-07 1282 瀏覽
趁住國慶假期,去咗湊湊火鍋打邊爐,餐廳環境古色古香,好有feel🏮職員服務態度又好,仲有自助吧任食,有魚皮、炸芋圓同菇,醬料、生果同埋滷肉飯都任食,真係好抵食!👍🏿🫖🍵沖杯茉莉雪梨茶,清香解膩,完美開局!🤪🍲 鴛鴦鍋底-臺式麻辣鍋,麻辣香濃,鴨血同豆腐都入味,正!-昆布鰹魚鍋,湯底鮮甜,仲有蜆添!🦐 華麗海鮮拼盤華麗海鮮拼盤真係名副其實,擺盤精緻,海鮮種類豐富,每款都新鮮肥美,流哂口水👍🏿🥰蜆: 飽滿肥美,肉質鮮甜,蜆肉浸喺昆布鰹魚鍋底,更加鮮味!鮑魚: 肉質爽口彈牙,鮑魚味濃郁,點醬惹味!蝦: 蝦肉鮮甜彈牙,蝦殼剝落容易,食落好方便!😛鱔片: 鱔片爽滑鮮美,魚刺少,食落啖啖肉!扇貝: 扇貝肉質鮮嫩,仲要大大隻!🫢🐈 貓爪蝦滑貓爪造型嘅蝦滑好可愛,蝦滑彈牙鮮甜,小朋友一定會鍾意!🤩🐟 新鮮白鱔片白鱔片爽滑鮮美,點醬食勁好食😋!🥩 美國特選級牛肩胛牛肩胛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,淥幾秒就可以食,入口即化,正!😍🐂毛肚毛肚爽脆彈牙,麻辣鍋嘅湯底令佢更加惹味🥳🥬 皇帝菜皇帝菜爽口清甜,可以解辣,平衡一下味蕾🤭🍹 百事蛋桃綠茶生可樂呢款新飲品好特別,蛋桃綠茶同生可樂嘅結合,酸酸甜甜,好解渴!🍮
🫖🍵沖杯茉莉雪梨茶,清香解膩,完美開局!🤪

🍲 鴛鴦鍋底
-臺式麻辣鍋,麻辣香濃,鴨血同豆腐都入味,正!
-昆布鰹魚鍋,湯底鮮甜,仲有蜆添!

🦐 華麗海鮮拼盤
蜆: 飽滿肥美,肉質鮮甜,蜆肉浸喺昆布鰹魚鍋底,更加鮮味!
鮑魚: 肉質爽口彈牙,鮑魚味濃郁,點醬惹味!
蝦: 蝦肉鮮甜彈牙,蝦殼剝落容易,食落好方便!😛
鱔片: 鱔片爽滑鮮美,魚刺少,食落啖啖肉!
扇貝: 扇貝肉質鮮嫩,仲要大大隻!🫢

🐈 貓爪蝦滑
貓爪造型嘅蝦滑好可愛,蝦滑彈牙鮮甜,小朋友一定會鍾意!🤩

🐟 新鮮白鱔片
白鱔片爽滑鮮美,點醬食勁好食😋!

🥩 美國特選級牛肩胛

🐂毛肚
毛肚爽脆彈牙,麻辣鍋嘅湯底令佢更加惹味🥳

🥬 皇帝菜
皇帝菜爽口清甜,可以解辣,平衡一下味蕾🤭

🍹 百事蛋桃綠茶生可樂

🍮 紅豆豆腐布丁
最後食返個紅豆豆腐布丁,豆腐滑溜,紅豆香甜,為呢餐完美嘅火鍋畫上句號!

🎁 食完火鍋仲有波蘿沙冰shot送,酸酸甜甜,好消暑!

💕餐廳環境舒適,服務周到,菜式新鮮美味,仲有自助吧任食,真係好抵食!🥳

🥳迎國慶限定新品75折,優惠期至10月31日,仲有新鍋底、新海鮮炸物小食,湯底免費升級,真係抵到爛🤣!下次一定會再嚟! 👍
2024-10-02
2024-10-03 1396 瀏覽
如果想打邊爐,湊湊一定係首選☺️宜家湊湊特別為身高120cm以下嘅小朋友👶免費提供頂級寶寶童樂餐😆太好啦!堂食單點火鍋就有⭐️寶寶童樂餐寶寶童樂餐,小朋友都可以岩食啦😆材料好豐富,烏冬用上深海昆布柴魚熬製嘅高湯,仲有奶油水耕蔬菜🥬、日本A4和牛、西班牙伊比利亞豬🐷、基圍蝦🦐、帶子同鱸魚片,全部已經煮好晒可以食~啲嘢食仲好啱小朋友⭐️鴛鴦鍋(昆布湯 拼 台式招牌)昆布湯拼台式招牌。昆布湯帶點清甜,非常適合放菜類同埋魚片。而台式招牌鍋唔係太辣,但係非常香,非常適合肉類同埋毛肚,裡面加入鴨血同豆腐可以無限添加!⭐️華麗海鮮拼盤海鮮拼盤非常精緻,有海蝦、鮑魚、扇貝、花甲同鱔片,樣樣都新鮮,特別欣賞扇貝大大隻⭐️貓爪蝦滑蝦滑係貓爪外型好可愛🐱蝦滑蝦膠係比較結實嗰隻好爽彈,仲咬到蝦肉🦐⭐️新鮮白鱔片魚肉非常鮮美,好有魚油香,肉質嫩放落昆布湯仲更加帶出魚嘅鮮味⭐️美國牛肩胛肉牛肩胛肉質有咬口,肉味都好香濃⭐️毛肚份量都幾多,口感爽口,放落台式招牌好惹味⭐️皇帝菜打邊爐一定唔少得蔬菜,非常新鮮⭐️雙柚愛玉茉莉冰沙、雙柚愛玉茉香茶 沙冰好fresh解辣解膩真係一流!雙柚愛玉茉香茶,香甜嘅柚子味仲有茉莉茶香,配埋愛玉增加口感

⭐️寶寶童樂餐

⭐️鴛鴦鍋(昆布湯 拼 台式招牌)

⭐️華麗海鮮拼盤

⭐️貓爪蝦滑

⭐️新鮮白鱔片

⭐️美國牛肩胛肉
牛肩胛肉質有咬口,肉味都好香濃

⭐️毛肚
份量都幾多,口感爽口,放落台式招牌好惹味

⭐️皇帝菜
打邊爐一定唔少得蔬菜,非常新鮮

⭐️雙柚愛玉茉莉冰沙、雙柚愛玉茉香茶

自助吧有水果🍉、小食提供,仲送上甜品同小杯沙冰,超飽飽滿足😆
2024-09-26 1353 瀏覽
一直都好想試呢間火鍋等到佢終於開咗咁多間分店又有一間分店近屋企就同咗Mama去試果然冇失望店舖一入到去已經覺得裝修好有氣派服務亦都好好可適合朋友屋企人聚會雖然係食火鍋但係舖頭完全冇嗰種濃煙密佈嘅感覺坐咗幾個鐘,好舒服-鴛鴦鍋(昆布湯 拼 台式招牌)無論係昆布湯,定係麻辣湯都各有風味鍾意佢嘅麻辣湯唔會好誇張地辣而昆布湯就可以將食材嘅鮮味吊出嚟-華麗海鮮拼盤有齊鮑魚 帶子 蝦 鱔片 蜆滿足晒所有願望個人覺得鮑魚好高質鮮味彈牙-貓爪蝦滑真係唔好睇小呢個蝦滑好彈牙有咬口,仲有一啲蝦肉顆粒完全係食到停唔到口-新鮮白鱔片師傅刀功好好切得夠薄咬落去好彈牙仲要完全冇骨完全冇腥味-美國牛肩胛肉牛肉味好香油花分布平均厚薄適中-毛肚只要滾幾秒鐘就有個種好似牛柏葉嘅口感-皇帝菜打邊爐一定要食小小菜揀咗呢款個莖爽口但係啲葉就好多汁一菜兩味-雙柚愛玉茉莉(冰沙)依家天氣好熱,配上柚子啲冰好綿密,夠晒Refreshing-雙柚愛玉茉香茶唔鍾意食冰嘅可以揀香茶款茶味調子好高貴香濃但唔會蓋過柚子嘅香味仲有啖啖啫喱
一直都好想試呢間火鍋
可適合朋友屋企人聚會
雖然係食火鍋
但係舖頭完全冇嗰種濃煙密佈嘅感覺
坐咗幾個鐘,好舒服

-鴛鴦鍋(昆布湯 拼 台式招牌)
無論係昆布湯,定係麻辣湯
都各有風味

個人覺得鮑魚好高質
鮮味彈牙

-貓爪蝦滑
真係唔好睇小呢個蝦滑
好彈牙有咬口,仲有一啲蝦肉顆粒
完全係食到停唔到口

打邊爐一定要食小小菜
揀咗呢款個莖爽口
但係啲葉就好多汁
一菜兩味

-雙柚愛玉茉莉(冰沙)
依家天氣好熱,配上柚子
啲冰好綿密,夠晒Refreshing

-雙柚愛玉茉香茶
唔鍾意食冰嘅可以揀香茶款
茶味調子好高貴香濃
但唔會蓋過柚子嘅香味
仲有啖啖啫喱
2024-09-21 1085 瀏覽
自己本身公司呢經常都會嚟呢一頭開會,開完會就會上一大班人呢係做返Team Building,咁所以都想搵一啲私隱度高啲嘅房間,諗起呢間火鍋食嘅時候都有啲房間,於是就book呢一間啦呢一間嘅房呢佢可以坐12至到14個人,開頭都比較擔心,因為呢其實都去到13個人,咁真係比想像中還好嘅,係有少少迫嘅,而佢呢就係要叫一個$588嘅大鍋,分咗三個格啦,本身都驚佢會唔會太細嘅,但係呢原來都真係幾大喎,所以呢都幾出色,咁我哋就叫咗蕃茄啦,花膠雞啦同埋麻辣鍋,三個湯底都好出色而喺食物方面呢都幾出色嘅,比較鍾意佢啲牛啦,個質感啊同埋嗰個味道呢都好唔錯,另外都叫咗佢啲海鮮,個味道呢都幾鮮味嘅,唔似擺咗好耐嘅海鮮,所以都值得推介