餐廳: 湖南米粉
資訊:

2023-11-08 569 瀏覽
服務: 上菜慢、味道一般,上菜時連碗也不提供一個食物: 雞肉、魚肉也一般,青菜還可以價錢: 不合理環境: 裝修一般不想試伏,不推薦下次不會再來我隻比卡超 睇我食野都睇到 紅都面哂。
服務: 上菜慢、味道一般,上菜時連碗也不提供一個
食物: 雞肉、魚肉也一般,青菜還可以
價錢: 不合理
環境: 裝修一般

不想試伏,不推薦
下次不會再來

我隻比卡超 睇我食野都睇到 紅都面哂。

酸菜魚、乾鍋雞
2023-11-08
2023-07-28 525 瀏覽
諗住似大陸野 ok 掛 首先講個環境已經唔係算好好地方好大啲枱又唔乾淨打開櫃桶啲筷子刀叉亂晒籠。餐牌一張紙都冇所謂,全部都唔知係乜嘢黎問個侍應,仲要叫你自己掃QR code自己睇。點知侍應連廣東話都唔識講,全程用普通話同你講嘢。招牌牛肉米粉成$60得6塊牛肉仲要係諧霎霎粉又唔煙靭,有散修修,一啲口感都冇啲湯又要無味成浸油喺面,但係係冇味㗎。自己喺屋企用雞粉煲湯仲好過佢飲埋杯嘢,買單八十幾。頭也不回898呢一世都應該唔會再有下一次
諗住似大陸野 ok 掛

點知侍應連廣東話都唔識講,全程用普通話同你講嘢。

招牌牛肉米粉成$60得6塊牛肉仲要係諧霎霎

粉又唔煙靭,有散修修,一啲口感都冇

飲埋杯嘢,買單八十幾。
頭也不回898
呢一世都應該唔會再有下一次
2023-07-03 581 瀏覽
之前來過兩次點過飯和粉,味道都還行。但今天點了農家小炒肉飯等了半個鐘都沒上菜…….不知道是不是因為只有一個員工QR code點單,所以特別慢…..我覺得在香港開店尤其是午時很多上班族,這麼慢的速度不能接受催了兩次好不容易上菜了,但味道非常一般甚至是我吃過最不好吃的小炒肉:沒有炒出香味,辣椒跟蒜都沒有斷生,就是非常普通的辣椒炒肉!這樣一盤收我69蚊不能接受,飲料單獨加15蚊,點了奶茶寡淡如水也非常不好喝。點單的時候蓋碼飯還有湯,也沒有給我上,我也不想問了,只想快點吃完走人😂😂不知道這家店是易手了還是什麼,總之服務質量、食物質量都變差了很多,反正不會再來了

2023-03-17 740 瀏覽
一直想試呢間湖南口味的湯粉,叫咗碗酸辣雞腎粉加煎蛋($76),價錢同預期差不多,但碗麵對比起我食過嘅同款都係一般的水平,無太多驚喜,總算試過。主要係個湯底醬油味太重,無太多香料或者濃豬骨嘅味道,偏咸咗啲。另外配菜都係兩條菜,無咩特別。粉是扁身的,比河粉厚身點,口感都幾順滑。酸辣雞腎夠辣,但食唔到太多酸味,份量都算多,不過切到好薄,無咗食雞腎嗰種口感。
無太多驚喜,總算試過。
粉是扁身的,比河粉厚身點,口感都幾順滑。
酸辣雞腎扁粉加雞蛋
2023-01-31 672 瀏覽
依間舖啲河粉出咗名好好食我都有食過幾次又真係好OK嘅不過今次我試咗佢個農家小炒肉飯真係好正阿!!!個味道,超濃郁!好正宗嘅大陸小炒雖然好多油🤣🤣🤣但係味道搭救雖然佢份量,唔算好多男仔食可能唔夠飽喎但係佢有好多小食,之前都試過食佢嘅臭豆腐不過我覺得臭豆腐就爭啲因為佢唔夠臭🤣可能要迎合香港人口味掛而且入邊請嘅姐姐全部都係新移民啲口音仲勁過譚仔姐姐所以真係有去咗大陸嘅感覺🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
依間舖啲河粉出咗名好好食
我都有食過幾次
又真係好OK嘅

不過今次我試咗佢個農家小炒肉飯
真係好正阿!!!
個味道,超濃郁!好正宗嘅大陸小炒
雖然好多油🤣🤣🤣
但係味道搭救
雖然佢份量,唔算好多
男仔食可能唔夠飽喎
啲口音仲勁過譚仔姐姐
所以真係有去咗大陸嘅感覺
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

2022-09-29 697 瀏覽
本来想吃兰州牛肉面,发现换成了湖南米粉,也不错,所以周末来連續吃了三次,味道很好的,很正宗,量也很足。小炒肉粉、牛肉粉、炒粉都很不错,臭豆腐也很好吃。量也很足,在香港的内地特色餐厅里面肯定算得上性价比之选了。但是不知道是不是只有我一个人吃完之后拉肚子了好几天。一般吃很辣只会当天拉肚子而已,但这个真的四五天,而且吃的时候并没有觉得有多辣,我不确定是食品卫生问题还是可能有某些食材不适合我的肠胃,但是确实不敢再轻易吃了。
2022-09-24 537 瀏覽
味道可以.78蚊就係一大碗飯上面加菜.菜分量唔多.比起其他餐廳價錢偏貴.飲嘢另加錢.去過幾次都冇咩人去食.所以入去可以隨便坐.68蚊牛肉米粉其實同五香牛肉河係9成似.飲品都係唔包.

2022-09-17 471 瀏覽
💥祖國味濃🥹🥹📍湖南米粉|銅鑼灣📍人均消費 $ 6 X#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL中餐 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️睇個名就知係主打湖南米粉啦🤣店內裝潢比較近似大陸😝即管試吓啦💟紅燒肥腸粉唔好誤會啊,係肥大腸+米粉咁解🙂少少辣豬大腸份量好多,米粉食落口感比較特別有啲似蒟蒻製粉,好有咬口,湯底冇咩特別食完會有少少口渴🫠🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥祖國味濃🥹🥹

回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2022-07-04 855 瀏覽
今日同大家分享一間湖南粉面店:湖南米粉!最近係某平台好Hit嘅湖南米粉!晏就特登去銅鑼灣試一試我地今次嗌左剁椒肉炒肉粉、紅燒牛肉粉、臭豆腐❀ 剁椒肉炒肉粉見個名以為係炒粉,點知上菜後係湯粉黎!不過唔緊要啦主要試佢個剁椒炒肉!因為湖南剁椒炒肉好出名!但我覺得個肉太鹹啦,雖然好香!淡少少就好啦~粉其實就係比較硬身嗰河粉,都幾好食!❀ 紅燒牛肉粉呢一款比較適合香港嗰口味,牛肉係牛腩嗰口感,因為呢款個湯無咁鹹,而佢都有剁椒提供,所以可以根據個人口味加,就唔會太鹹!❀臭豆腐長沙臭豆腐同香港最大分別就係顏色上面,長沙臭豆腐係黑色嘅,係豆腐中間加上辣菜脯同湯汁!外脆內嫩 好食!
今日同大家分享一間湖南粉面店:湖南米粉!
最近係某平台好Hit嘅湖南米粉!晏就特登去銅鑼灣試一試

我地今次嗌左剁椒肉炒肉粉、紅燒牛肉粉、臭豆腐

❀ 剁椒肉炒肉粉

❀ 紅燒牛肉粉

❀臭豆腐
2022-07-01 578 瀏覽
今天七一假期,唔知食咩好,上網揾新嘢食,結果找到呢間新開湖南米粉店不得不説正,好正宗做湖南口味,同在湖南食到一個味,超開心,猪肉粉罩子是紅燒肉的味,甜甜的軟軟的,的粉同湖南一樣是手工河粉,好軟,封關三年了,太掛住湖南味道,過來香港幾十年終于可以解饞。臭豆腐$8/塊,勁平,又完全正宗湖南味,好多湖南餐廳要$100以上一碟牛肉粉,的牛肉也很新鮮,冇雪櫃味,朋友叫做鷄雜味,好有彈性,味道好濃郁,食得出食材新鮮,才賣5-60一碗,好平.平時食得太多好伏的餐廳,出太多差評,今天終于食返次物超所值的食物,太好味,千萬保持水准!!!

牛肉粉,的牛肉也很新鮮,冇雪櫃味
最怀念在湖南每天早上和朋友一起嗦粉的日子😭😭😭😭来香港之后可馋死我了!!😫😫@湖南味館 新开的湖南米粉店,不能预约都是walk in,太晚去容易没粉……刚开业生意特别好👍🏻-📌酸辣鸡杂粉💰68我太喜欢酸辣鸡杂了!!超好吃😋是心心念念的手工扁粉,不过价格有点小贵哦📌红烧肥肠粉💰68朋友点的也很不错👍🏻📌长沙臭豆腐💰8/块很辣很对味!!!外层很酥脆,吸饱了底下的汤汁更好吃📌脆爽辣椒萝卜💰16太是那个味了,谁不爱爽脆的辣椒萝卜啊!📌无骨鸡爪💰36这个鸡爪很好吃!!不过底下油有点多📌糖油粑粑💰8/个老板是益阳老乡,嘻嘻😁送了我们两个糖油粑粑,红糖味很重,口感有点硬,不太像糖油粑粑,有待加强
📌酸辣鸡杂粉💰68
酸辣鸡杂粉

📌红烧肥肠粉💰68
朋友点的也很不错👍🏻
红烧肥肠粉

📌长沙臭豆腐💰8/块
很辣很对味!!!外层很酥脆,吸饱了底下的汤汁更好吃
📌脆爽辣椒萝卜💰16
太是那个味了,谁不爱爽脆的辣椒萝卜啊!
📌无骨鸡爪💰36
这个鸡爪很好吃!!不过底下油有点多