2024-09-16 459 瀏覽
平日無啦啦約人打邊爐,去到上環,就喺E2出口附近嘅世瑛大廈。“湯煲私房火鍋”點解會叫做”私房”火鍋?首先佢比其他火鍋店有多啲特色菜,亦都坐得舒服,最重要佢好啱一班人嚟搞酒局,因為喺佢度消費滿$1000就可以免開瓶費。當然,最重要其實係嘢食,咁就試吓佢啲較有特色嘅火鍋同配料。即炸魚皮及響鈴雙拼 $108首先嚟咗呢個,因為嚴格嚟講佢唔係火鍋配料,佢係餐前小食,魚皮同響鈴都係即炸,入口鬆脆,充滿油香,亦有提供醬料點,但唔建議點湯底嚟食。滋陰花膠雞煲 $388同其他花膠雞鍋類似,所以亦都係一滾就先飲湯,食埋啲花膠同雞先再落配料。花膠頗厚切,雞就正常發揮。特別在個湯非常濃郁,飲完再食雞,先飽了一半😅。頂級本地手切騸牯牛 (例牌) $428騸牯牛即是一歲左右進行閹割嘅公牛。由於精力保留咗,牛味會變得非常濃郁。而佢亦都切得好厚,簡單嚟講係充滿牛味嘅厚肉,最啱就係點酸辣豉油嚟食,非常滋味。水晶奶皇包 味噌大根黑豚餃 雙拼 $108水晶包係今日嘅surprise,甜甜地漏啲奶黃出嚟,當湯圓食都得!黑豚餃大隻多料,點咩醬都得。竹笙帶子丸自家製蝦丸雙拼 $178竹笙帶子丸喺呢度嘅名菜,就係啲丸入邊有埋帶子竹

“湯煲私房火鍋

雙拼 $108

竹笙帶子丸
自家製蝦丸
雙拼 $178
竹笙帶子丸喺呢度嘅名菜,就係啲丸入邊有埋帶子竹笙同一啲芫荽。自家製蝦丸同樣大粒,食個非常爽口彈牙,最重要係夠晒大粒,一人食兩粒已經幾飽。

自家煲酸梅湯 (杯) $38
酸梅湯係佢哋自家製,味道充足,唔會好水,亦好解渴。

醬料 $30/位
特別要講佢個醬料,係因為佢有自家製蝦乾醬,呢個醬係攞嚟點咩都好食,遠遠攞到嚟已經聞到好強嘅蝦乾味。

呢度嘅火鍋好有私房菜特色,服務貼心,服務員一定喺左近serve你,就連每樣配料要涮幾多秒都寫咗喺Menu上面,基本上嚟得呢度食,一定會係享受。

2024-09-16
  • 自家製蝦丸
  • 味噌大根黑豚餃
  • 頂級本地手切牛
2024-09-07 559 瀏覽
一向好都好鍾意打邊爐,但係會俾個環境卻步😣好怕嘈吵好怕好迫好怕大煙🤣 係!我真係好煩🤣 呢度嘅打邊爐坐得好舒適,唔會好大煙,亦都唔會好嘈,可以同另一半傾吓偈(好難得搵間咁舒適嘅打邊爐地方!)真心推介!不是試食活動講吓食物方面:花膠雞煲 $388同其他連鎖店唔同,花膠雞煲,湯底濃郁,天然無添加,超級養顏,回頭之選!湯底足料高質🉐❣️已經好想再食!下次一定返嚟叫返呢個!食完唔會口渴👍🏻👍🏻👍🏻全份安格斯肥牛$368一開頭睇落個牛係真係有啲肥,但食落個牛係勁香,每一都好好食,牛油味好重☺️,每一啖都好滿足!因為個湯底已經好夠味,牛肉唔使點豉油都已經滿分!大推!魚皮響鈴雙拼$108平時少食魚皮響鈴嘅我都覺得幾唔錯!魚皮10分香脆響鈴炸完好特別!熱辣辣上碟😍鍾意食炸魚皮同炸響鈴嘅朋友,就更加可以點去做前菜同朋友傾吓偈!(*消費滿$1000可free corkage 免開瓶費)酸梅湯$76.2杯我就點咗酸梅湯,我自己飲咗兩杯🙃好清新解渴!必叫!奶皇包食完呢個好似打邊爐食埋甜品咁☺️呢個都係必叫💫另外我仲叫咗,鯇魚片,豬肉丸,牛肉餃(少少辣㗎📍湯煲私房火鍋 (上環)上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓401室坐

真心推介!不是試食活動

講吓食物方面:

花膠雞煲 $388

全份安格斯肥牛$368

魚皮響鈴雙拼$108

(*消費滿$1000可free corkage 免開瓶費)

酸梅湯$76.2杯
我就點咗酸梅湯,我自己飲咗兩杯🙃好清新解渴!必叫!

奶皇包
食完呢個好似打邊爐食埋甜品咁☺️
呢個都係必叫💫

另外我仲叫咗,鯇魚片,豬肉丸,牛肉餃(少少辣㗎

📍湯煲私房火鍋 (上環)
上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓401室

坐得舒服又好食嘅打邊爐唔係好多㗎咋!仲唔快啲Save低佢📌
  • 安格斯肥牛
  • 花膠雞湯
2024-08-21 409 瀏覽
Hot Pot🙋🏼‍♀️😋好耐無打邊爐平時去開連鎖店,今日特別試試私房火鍋店,食物質素很不錯👍食材新鮮,選擇多,湯底用料足,食物唔需要沾上醬油已味道十足!平時成班朋友慶祝,就岩曬,地點方便,唔會嘈,如果消費滿$1000仲可免開瓶費🍾🍷呢到我鍾意佢哋自家煲既酸梅湯,生津止渴,酸酸甜甜好開胃~湯底足料,我哋揀左滋陰花膠雞煲,啖啖花膠,雞肉夠鮮,湯好濃好夠味頂級本地手切騸牯牛🐂牛味濃,切得薄入口唔會韌,10秒就食得,加上偏瘦只帶少量脂肪,岩曬我唔鍾意食肥牛既人即炸魚皮同響鈴即食夠脆,加上秘制酸辣醬,滋味十足手工丸同餃類都係自家製,牛肉丸及竹笙帶子丸大大粒好彈牙,川色麻辣牛肉餃,麻辣十足夠惹味鮮騸古黑牛柏葉,幾特別,平時外面較難食到,入口好爽,有牛香,外面食既都係好淡,完全唔覺自己食緊牛柏葉;而脆肉鯇魚片同鱔片好鮮味夠新鮮打邊爐湯底同食材新鮮真係好緊要,如果湯底唔得真係食而無味🍲湯煲湯底真係令人回味,新鮮食材加入鮮味湯底,正!🤤
Hot Pot🙋🏼‍♀️😋
好耐無打邊爐

平時去開連鎖店,今日特別試試私房火鍋店,食物質素很不錯👍

平時成班朋友慶祝,就岩曬,地點方便,唔會嘈,
如果消費滿$1000仲可免開瓶費🍾🍷

呢到我鍾意佢哋自家煲既酸梅湯,生津止渴,酸酸甜甜好開胃~

即炸魚皮同響鈴即食夠脆,加上秘制酸辣醬,滋味十足

2024-08-14 324 瀏覽
在香港火鍋界中,有一家餐廳以其高質食材和獨特創意脫穎而出😎這裡不僅提供免開瓶費和優質食材湯底,消費滿$1000即可享受這項優惠,更以其別具一格的火鍋體驗,成為了火鍋愛好者的首選之地🥳獨特的裝飾風格和細心周到的員工,為每一位顧客創造了一個舒適而愉悅的用餐環境😝珍饈十三味點心火鍋這款火鍋的最大特色在於,顧客可以從34款精選食材中挑選13款,專為2位客人設計。這對於那些想要品嚐多種口味,但又不希望份量過多的食客來說,是一個非常理想的選擇😊【魚皮響鈴雙拼】熱騰騰的雙拼魚皮響鈴是火鍋中的必點菜品。現場炸制的魚皮響鈴脆口可口,可以直接食用,或是蘸湯享用🤤【花膠雞煲】花膠雞煲以其濃郁的湯底和豐富的食材為主,湯底鮮美濃厚,花膠和雞塊滋補養顏😄【全份安格斯肥牛】安格斯肥牛的肉質鮮嫩,油脂分佈均勻,帶來滿滿的奶香❤️【鯇魚片+豬潤】豬潤新鮮厚實,鯇魚片鮮嫩可口,根據職員建議的烹煮時間,可以達到最佳的口感✌️【奶黃包+牛肉餃】奶黃包的驚喜之處在於其流心的口感,牛肉餃則以其大粒的肉質和滿足感贏得了食客的喜愛。【豬丸+蝦丸】兩款肉丸大如乒乓波,爽口彈牙😂😂好味指數:8/10 性價比指數:9/10
在香港火鍋界中,有一家餐廳以其高質食材和獨特創意脫穎而出😎

珍饈十三味點心火鍋

【魚皮響鈴雙拼】

【花膠雞煲

【全份安格斯肥牛】

安格斯肥牛的肉質鮮嫩,油脂分佈均勻,帶來滿滿的奶香❤️

【鯇魚片+豬潤】

【奶黃包+牛肉餃】

【豬丸+蝦丸】

兩款肉丸大如乒乓波,爽口彈牙😂😂

好味指數:8/10

性價比指數:9/10

2024-08-13
  • 蘇格蘭安格斯肥牛
3天前 0 瀏覽
今晚朋友帶我黎到呢間上環私房打邊爐,佢哋嘅火鍋配料幾特別,多數都係自家製唔會叫貨,心機之作果然配得上叫私房火鍋。**川芎白芷魚頭湯底** 呢道川芎白芷魚頭湯底真係非常出色!湯底清澈,香氣四溢,魚頭的鮮味與川芎和白芷的香氣完美結合,飲落去既清新又暖胃,十分適合用來做火鍋,令人一試成主顧。**新鮮黃牛** 新鮮黃牛肉質鮮嫩,口感滑順!煮過湯底後,肉質仍然嫩滑有牛味,味道極鮮美,無論是搭配醬油還是其他調味料,都能突出牛肉的原味。**五香肉丁餃子** 這道五香肉丁餃子肉餡豐富,味道濃郁。餃子皮薄而有嚼勁,內餡的香料味道恰到好處,煮熟之後更添鮮嫩,配搭湯底食用更加美味。**炸脆響鈴** 炸脆響鈴外脆內鬆,口感非常有趣,吃起來香脆可口,店員話要點甜酸醬食,並唔係用作火鍋,呢個都幾特別。**水晶奶皇包** 水晶奶皇包外皮光滑,內餡香濃滑順,奶皇的甜味適中,作為火鍋完結嘅甜品都係第一次見。

**川芎白芷魚頭湯底**

**新鮮黃牛**

**五香肉丁餃子**

**炸脆響鈴**

**水晶奶皇包**

2024-10-22
同朋友一齊嚟咗呢間樓上火鍋店打邊爐🤣先嚟一個 $108「即炸魚皮響鈴雙拼」:真係即炸,魚皮同響鈴都熱熱哋,魚皮脆卜卜好輕身,響鈴都係脆卜卜好鬆化,真係幾好食,仲有一小碟甜酸醬可以沾🤣$328「天麻川芎白芷魚頭煲」:店員姐姐話煲滾嘅時候飲碗湯先然後先開始打邊爐,湯底有非常濃郁嘅藥材同埋鮮魚味,好飲😋;仲有大個魚頭、紅棗、桂圓、天麻 等 可以食🤣$428「頂級本地手切騸牯牛(例牌)」:大大一碟,都幾厚切,每一片牛肉亦都幾大塊,餐牌寫住灼10秒就食得,好好牛味😋$178「自家製牛肉丸+自家製帶子丸」:牛肉丸大大粒,食得出真材實料,可能係食過最好嘅牛肉丸之一😋;帶子丸都係大大粒,都好味😋$108「味噌大根黑豚餃+水晶奶皇包」:大根+黑豚+味噌 要嚟做水餃呢個組合幾特別,亦都幾好食😋;水晶奶皇包包皮有少少煙韌成個包好甜😋$76「酸梅湯2杯」:凍冰冰,夠晒甜,飲得好開心🤣呢度食滿 $1000 仲免開瓶費🤩
同朋友一齊嚟咗呢間樓上火鍋店打邊爐🤣
$76「酸梅湯2杯」:凍冰冰,夠晒甜,飲得好開心🤣
呢度食滿 $1000 仲免開瓶費🤩
👑高質上環私房火鍋•火鍋界首選今晚嚟左呢間上環嘅私房火鍋食飯,話明係私房火鍋,梗係同一般火鍋店唔同啦,同任食火鍋更加無得比,試完包你番唔到轉頭🤩湯底:花膠雞煲👍必食推介花膠湯底非常足料,花膠同雞食極都仲有🤩未落火鍋料之前,梗係飲番幾碗補下先啦~魚皮響鈴雙拼 $108💕必食推介呢款菜式係新鮮炸起,即食已經非常鬆脆,食到停唔到口手切騸牯牛 $428🥩10秒即食,肉質非常滑嫩,牛味濃郁手打牛丸帶子丸雙拼 $178大大粒手打丸,非常足料😋招牌黑豚餃奶皇包雙拼 $108呢2款又係極度推介,皮薄足料,就算滾耐都唔會散開~奶皇包都做得非常精緻,平時係酒樓食點心就食得多,打邊爐都有奶皇包梗係要試下啦🤭而家消費滿$1000仲可免開瓶費,啱晒同朋友聚餐慶祝#湯煲私房火鍋#上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓401室
👑高質上環私房火鍋火鍋界首選

湯底:花膠雞煲👍必食推介

魚皮響鈴雙拼 $108
💕必食推介
呢款菜式係新鮮炸起,即食已經非常鬆脆,食到停唔到口

手切騸牯牛 $428
🥩10秒即食,肉質非常滑嫩,牛味濃郁

手打牛丸帶子丸雙拼 $178
大大粒手打丸,非常足料😋

招牌黑豚餃奶皇包雙拼 $108

而家消費滿$1000仲可免開瓶費,啱晒同朋友聚餐慶祝

#湯煲私房火鍋
#上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓401室
2024-10-24 2 瀏覽
成日去連鎖店打邊爐想試吓主打高質食材湯底嘅火鍋店呢間私房火鍋岩哂打邊爐就係要食質素好先夠原汁原味消費滿$1000仲可free corkage 免開瓶費🍾兩個人可以考慮「珍饈十三味點心火鍋」從34款美點食材挑選13款岩哂為食😈但又細食嘅你揀咗花膠雞煲做湯底材料有雞、花膠、紅棗、杞子、龍眼等等第一時間緊係飲啖湯先非常濃郁❕夠哂真材實料飲咗幾碗湯先開始打邊爐先嚟騸牯牛🥩每天供應少量脂肪分佈較平均但牛味更濃郁超喜歡牛丸🐂每日新鮮製作~濃濃肉味加肉汁魚皮同響鈴係即食~夠哂香脆而唔油膩估唔到水晶奶皇包煮完口感QQ 流心奶黃餡好滿足(o^^o)

成日去連鎖店打邊爐
兩個人可以考慮「珍饈十三味點心火鍋
從34款美點食材挑選13款
岩哂為食😈但又細食嘅你

揀咗花膠雞煲做湯底
材料有雞、花膠、紅棗、杞子、龍眼等等
第一時間緊係飲啖湯先
非常濃郁❕夠哂真材實料
飲咗幾碗湯先開始打邊爐
先嚟騸牯牛🥩每天供應少量
脂肪分佈較平均但牛味更濃郁
超喜歡牛丸🐂每日新鮮製作~濃濃肉味加肉汁
魚皮同響鈴係即食~夠哂香脆而唔油膩
估唔到水晶奶皇包煮完口感QQ
流心奶黃餡好滿足(o^^o)

2024-10-16 61 瀏覽
今天我們選了鴛鴦湯底,一邊是四川青花椒,另一邊是東北酸菜。青花椒湯底麻辣鮮香,辣味層次豐富,讓人一口接一口;而酸菜湯底酸爽開胃,酸味恰到好處,讓人胃口大開。 我們還點了炸響鈴和魚皮,這兩道小吃酥脆可口,炸響鈴外皮金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,魚皮則是脆中帶韌,口感豐富。黑豚餃子皮薄餡多,肉質鮮嫩,咬下去汁水四溢,口感極佳。頂級牛肉片更是火鍋的必點之選,肉質鮮美,入口即化,油脂分佈均勻,口感細膩。自家製蝦丸彈牙爽口,每一口都能品嚐到蝦的鮮甜,口感Q彈,讓人回味無窮。

2024-10-14 55 瀏覽
🍱餐廳:湯煲私房火鍋 🏫地址:上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓401室朋友話呢間私房火鍋好到不得了,今日喺上環附近就去試一試,其實都好方便,港鐵上環站E1 出口,步行約2分鐘就到,大廈入口係永和街,呢度真係值得推介,打邊爐最重要嘅兩個元素,即湯底及新鮮食材,佢都做到高質素,果然一試難忘😄~湯底我哋揀咗花膠雞煲湯底,湯底非常濃郁,調味適中,花膠大大件夠淋,雞肉嫩滑,滋補養顏,啲配料例如金華火腿鹹鹹香香的、龍眼肉仲好甜添🥰~魚皮響鈴份量好多呀,兩款都炸得香脆鬆化,熱辣辣的上枱,魚皮一上枱我就即刻食咗幾件,點甜酸醬好夾🤣,其他的係湯度灼幾秒又試吓囉,屬滋味嘅小食👍~頂級本地手切騸牯牛師傅毫不吝嗇,最鍾意佢厚切嘅口感,油脂分布平均,牛味非常濃郁,肉質軟嫩,新鮮美味😃~自家製豬肉丸及竹笙帶子丸真材實料大大粒,兩款都爽口彈牙,其實我都係第一次試竹笙帶子丸,感覺很清新,真係食到粒粒足料嘅帶子,兩款丸又加上我最鍾意食嘅芫荽(有適量加咗喺裏面),好好味😍~ 水晶奶皇包、味噌大根黑豚餃前者金黃色,皮就煙煙靱靱有口感,餡料有流心的奶黃,正😬;後者足料,多到呢……一般火鍋係唔會有這樣的高質素❤️,配搭少少佢哋自家
🍱餐廳:湯煲私房火鍋
🏫地址:上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓401室

~湯底

~魚皮響鈴

~頂級本地手切騸牯牛

~自家製豬肉丸及竹笙帶子丸

~ 水晶奶皇包、味噌大根黑豚餃
前者金黃色,皮就煙煙靱靱有口感,餡料有流心的奶黃,正😬;後者足料,多到呢……一般火鍋係唔會有這樣的高質素❤️,配搭少少佢哋自家製嘅醬料來食(蝦皇醬),好滋味😋

~酸梅湯
酸甜度剛剛好,生津止渴,打邊爐飲呢個簡直係絕配❤️

總括來說,呢間私房火鍋湯底和食材都非常高質,可算是香港火鍋界食材天花版,同一般的火鍋連鎖店絕對不同,我會歸類為高質火鍋的首選,試過後好難返轉頭食一般火鍋呢🤣順帶一提,消費滿$1000可以免開瓶費,下次有機會帶支靚酒去同朋友再嘆世界🥰

2K
2024-10-14 93 瀏覽
❣️被譽為香港火鍋界食材天花版嘅湯煲私房火鍋🍲有別於一般火鍋連鎖店,呢間私房火鍋絕對係火鍋界首選,質素超好,提供珍饈十三味點心火鍋,首創美點食材,以點心食材打邊爐,推介 #珍饈十三味點心火鍋,可以從餐單揀選13款食物,啱曬想食得多款又細食嘅朋友😍🙌🏻 消費滿$1000仲可以free corkage 免開瓶費及高質食材湯底🍲😋⋄⋄====—====—====—====—✦ 老火湯煲 ✦🌸🐥滋陰花膠雞煲($388)雞件|花膠|金華火腿|龍眼肉|薑片|杞子|紅棗以雞件、花膠、金華火腿、龍眼肉、薑片、杞子和紅棗等珍貴食材製作而成,材料非常豐富,湯底非常濃郁,啖啖精華,雞肉鮮嫩,花膠滑嫩,滋補滿滿😋記得飲完湯先打邊爐!⋄✦ 精湛牛肉 ✦🥩頂級本地手切鷓鴣牛($428/例牌)牛肉以新鮮的手切工藝製成,肉質鮮嫩多汁,搭配花膠湯底煮10秒即可,肉質鮮美,鷓鴣牛的獨特風味超讚😜 ⋄✦ 手打丸子✦🐖自家製豬肉丸拼🍢竹笙帶子丸($178)手打丸以新鮮的豬肉製成,大大粒之餘肉質緊實,口感滑順👍🏻竹笙帶子丸同樣口感彈牙,搭配竹笙及帶子口感豐富,海鮮鮮味突出,每一口都充滿驚喜😝⋄✦ 手工餃及包類 ✦🥟味噌大根黑豚餃

====—====—====—====—
✦ 老火湯煲 ✦
🌸🐥滋陰花膠雞煲($388)
雞件|花膠|金華火腿|龍眼肉|薑片|杞子|紅棗

✦ 精湛牛肉 ✦
🥩頂級本地手切鷓鴣牛($428/例牌)

✦ 手打丸子✦
🐖自家製豬肉丸拼🍢竹笙帶子丸($178)

✦ 手工餃及包類 ✦
🥟味噌大根黑豚餃拼💛水晶奶皇包($108)

餃子外皮薄透,內餡豐富,味道獨特🤓奶皇包軟滑流心,內餡甜而不膩,一試愛上🥰

✦ 炸物類 ✦
🐟即炸魚皮及🫔響鈴雙拼($108)

即炸的魚皮口感鬆脆,即炸響鈴熱辣辣,配搭酸甜醬最為匹配😎

✦ 飲品 ✦
☘️自家煲生津止渴酸梅湯($30/位)

酸梅湯清新可口,配搭火鍋有效解膩,清涼爽快😜

✦ 其他 ✦
🍯醬料($30/位)

各種醬料自由搭配,當中以自家製的原粒蝦米辣椒醬最為出色,提升火鍋整體風味,每一口都充滿層次感😍
====—====—====—====—
  • 頂級本地手切牛
  • 味增大根黑豚餃
  • 花膠雞煲
2024-10-10 73 瀏覽
🏙️上環都有樓上火鍋🥘?係呀你冇聽錯,都幾有特色架~環境好homey🏠,真正私房菜!食材同湯底都好高質!👍佢哋更有珍饈十三味點心火鍋:可以從34款美點食材,挑選1️⃣3️⃣款,專提供比2️⃣位客人,想吃款多,但份量不需多的客人,勁貼心有前瞻性!👏滋陰花膠雞湯🍲淨係湯底都好足料呀!🤩湯底入面好多雞塊🐔,就咁飲都已經好好味!😋頂級本地手切騸牯牛🐮🥩牛肉味濃郁鮮甜,十分fresh! 一大碟牛肉兩個人食都食過返尋味!🤤墨魚滑🦑墨魚滑好彈牙,好夠墨魚味,唔會淡而無味~😍鳳城水餃鳳城水餃,即係蝦肉🦐同豬肉🐷包係水餃入邊,之前都未食過,幾特別!🤗即炸魚皮🐟/即炸響鈴即炸真係特別脆,浸落個湯底度幾秒會又脆又有雞湯味,食到停唔到口!🤯消費滿$1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣可free corkage🍾 免開瓶費&高質食材湯底,係香港火鍋界食材天花版,有別於連鎖店,火鍋界首選。質素好得試過後難回轉頭!🥰

佢哋更有珍饈十三味點心火鍋

滋陰花膠雞湯🍲
淨係湯底都好足料呀!🤩湯底入面好多
雞塊🐔,就咁飲都已經好好味!😋

頂級本地手切騸牯牛🐮

墨魚滑🦑
墨魚滑好彈牙,好夠墨魚味,唔會淡而無味~😍

鳳城水餃

即炸魚皮🐟/即炸響鈴

天氣開始轉涼一定係要打邊爐😂於是一早就book左我最鍾意既超高質火鍋私房菜.👅滋陰花膠雞煲 $388呢個絕對係我食過最好味既花膠雞煲除咗因為佢非常足料有勁多嫩滑既雞件 同厚肉既花膠可以補一補骨膠原同蛋白質仲因為鮮甜既湯底可以令所有食材都變得更好食.👅即炸魚皮及響鈴雙拼 $108呢個可以話係最佳餐前小食即炸既魚皮香脆可口響鈴上可以清晰咁睇到筷子既兩個洞入口鬆脆即化配埋酸酸甜甜既醬汁 勁開胃🤤.👅頂級本地手切騸牯牛 $428例牌既份量足夠兩個人食激素較少 脂肪分布可以同雪花媲美食落好有牛味👍🏻👍🏻👍🏻.👅自家製豬肉丸及竹笙帶子丸雙拼 $178👅味噌大根黑豚餃及水晶奶皇包雙拼 $108.湯煲其中一個最好既地方就係大部分配料都可以雙拼細食又想樣樣都試下既朋友仔就最岩喇!!!消費滿$1000仲免開瓶費兩個人撐枱腳都可以叫晒鍾意既食物🤭.📍餐廳: 湯煲私房火鍋📍地址: 上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓401室

天氣開始轉涼

👅自家製豬肉丸及竹笙帶子丸雙拼 $178
👅味噌大根黑豚餃及水晶奶皇包雙拼 $108
湯煲其中一個最好既地方就係
大部分配料都可以雙拼
細食又想樣樣都試下既朋友仔就最岩喇!!!
消費滿$1000仲免開瓶費
兩個人撐枱腳都可以叫晒鍾意既食物🤭
📍餐廳: 湯煲私房火鍋
📍地址: 上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓401室
2024-09-30
2024-10-09 63 瀏覽
天氣又凉咗最啱打邊爐,哩晚约咗好姊妹去咗位於上環永樂街樓上火鍋店🫕店舖裝潢簡單乾淨企理一坐低店員已經放上大盤醬料,除了平時經常有嘅醬料,最特別係佢地自家製海鮮辣蝦醬,生抽都係自家製點餐紙很多選擇,最特別是珍饈十三味點心火鍋🧆可以從34款美點食材,挑選13款,專提供比2位客人,想吃多些款色,但份量又不需吃太多的客人!另外很貼心是,枱面有張紙寫上不同食物所需嘅時間,咁樣又唔會煮過火啦👍湯底我地揀咗🐔滋陰花膠雞煲未打邊爐前一定要飲番碗湯啦🐓想讚讚湯底非常足料,味道勁香濃,雞肉又嫩滑,哩個湯底勁多花膠😋🐟魚皮響鈴雙拼 哩個必食的,新鮮即叫即炸,魚皮熱辣辣很香脆,響鈴可以浸湯 或 點甜酸醬吃🤤打邊爐點少得叫牛肉🐂頂級本地手切騸牯牛(例牌)厚切牛肉,充滿牛味濃郁,配埋頭先介紹餐廳自家製海鮮辣蝦醬,味道更加香濃😋佢地手打丸都很出色🤣足料又大粒🐖豬肉丸及帶子丸 帶子丸入面真喺又帶子粒及竹笙豬肉丸大粒到食一粒已經飽飽地🤭🥟味噌大根黑豚餃脹卜卜很足料,喜歡吃濃味朋友一定喜歡哩個黑豚餃另外我地都點咗🍪水晶奶黃包 甜甜地奶黄流哂出來,當甜品都唔錯😋飲品都係餐廳自家製 🥃自家煲的酸梅湯 味道調較剛剛好,又醒胃又

點餐紙很多選擇,最特別是
珍饈十三味點心火鍋🧆

湯底我地揀咗
🐔滋陰花膠雞煲

🐟魚皮響鈴雙拼

打邊爐點少得叫牛肉
🐂頂級本地手切騸牯牛(例牌)

佢地手打丸都很出色🤣足料又大粒
🐖豬肉丸及帶子丸
帶子丸入面真喺又帶子粒及竹笙
豬肉丸大粒到食一粒已經飽飽地🤭

🥟味噌大根黑豚餃
脹卜卜很足料,喜歡吃濃味朋友一定喜歡哩個黑豚餃

另外我地都點咗
🍪水晶奶黃包
甜甜地奶黄流哂出來,當甜品都唔錯😋

飲品都係餐廳自家製
🥃自家煲的酸梅湯
味道調較剛剛好,又醒胃又解渴

原來餐廳依加消費滿$1000會免開瓶費㗎,咁下次可以叫埋酒鬼朋友帶埋上來飲🍻🍾
總括高質新鮮食材湯底,坐得好舒服,又不會限時,店員有禮👍
2024-10-07
  • 頂級本地手切騸牯牛
  • 即炸響鈴
香港火鍋界食材天花版✨️真係同連鎖店啲cheap cheap 腸仔魚蛋😂食材好唔同 質素好得試過後難回轉頭👍🏻醬料自由配搭 超鍾意 個自家制海鮮蝦醬 粒粒大蝦米🦐♨️魚皮響鈴雙拼 $108新鮮熱辣辣即炸🤤未食過啲咁脆咁酥化 既響鈴魚皮😍沾上甜酸辣雞醬即食 或者浸下湯 都好好食😚♨️滋陰花膠雞煲 $388滿滿骨膠原☺️養顏美容又養生滋補🧏🏻‍♀️湯底夠晒濃郁 真材實料💯♨️自家煲生津止喝愈飲愈愛酸梅湯 $38 杯湯如其名 清涼解暑 配合火鍋 夾到絕😋♨️頂級本地手切騸牯牛 $428 例牌騸牯牛 同成口油的和牛相比 少點脂肪完美平衡而入口不膩👍🏻質感嫩滑 牛味濃郁♨️味增大根黑豚餃+水晶奶皇包 $88 雙拼+$20淡淡白蘿蔔既清甜同肥瘦比例拿捏得剛好既豬肉爆Juicy 💦粒粒金黃晶瑩 煙韌QQ既外皮包住濃滑奶黃餡 一咬流心爆漿😆♨️自家製豬肉丸+竹生帶子丸 $158 雙拼+$20豬肉丸彈牙多汁有口感❤️竹生帶子鮮甜 食到粒粒足料帶子😋店員提醒 原來滿$1000可free corkage 免開瓶費🍾😆約埋班friends 帶支酒上泥 唔洗收開瓶費 好開心也👏🏻「湯煲私房火鍋」@tong_pot📍上環永樂街1-3

醬料自由配搭

超鍾意 個自家制海鮮蝦醬 粒粒大蝦米🦐