2024-12-17
搵咗間滾得棧天后店下午仲有點心食是酒店級師傅製作,不單點心外觀夠心思,仲用新鮮食材而成有創意點心絕對味道是性價比高下午仲可以選擇食點心又得打邊爐又得地方大大座位舒適自製手工點心有傳統點心蝦餃、燒賣、鮮蝦炸雲吞、傳統馬拉糕、傳統灌湯餃青芥脆蝦小漢堡、鮮上肉響鈴腸、愛心白汁芝士蘑菇雞批、脆炸墨蝦荔枝球冬筍活剝鮮蝦餃皇、黑松露蒸燒賣、迷你清酒雲吞雞青芥脆蝦小漢堡真心必點都是手工用心機製作醬汁用上少少Wasabi,但個味道絕對大小朋友都岩食店內必食之一一口小漢堡灌湯餃 $52真係去到邊都要食餃皮包住香濃嘅湯汁飲到清甜上湯仲有蝦肉嘅餡料大推介呢款讚不絕口點心鮮上肉響鈴腸,腸粉入面加了肉同蝦係響鈴除了夠特別亦都花功夫去製造咬落去響鈴仲超級好脆,必食之選炸蝦餅 $108最喜歡食蝦就不能錯過即叫即炸嘅蝦餅外皮酥脆每塊咬到爽口彈牙嘅新鮮蝦肉佢嗁食材都係貴價又新鮮有濃郁嘅蝦味配上泰式辣醬 真係非常滋味墨膠鮮蝦荔枝球 $36我都是第一次見外觀非常靚嘅點心有點兒唔捨得食外面脆口,蝦肉爽滑同墨魚嘅鮮香,啖啖肉黑松露蒸燒賣 $26嘩洗唔洗咁大粒呀咬落去就知好食,肉夠新鮮百花蟹籽魚肚冬筍活剝鮮蝦餃皇 $26大大粒餃
是酒店級師傅製作,不單點心外觀夠心思,仲用新鮮食材而成
有創意點心絕對味道是性價比高 下午仲可以選擇食點心又得打邊爐又得 地方大大座位舒適 自製手工點心
有傳統點心蝦餃、燒賣、鮮蝦炸雲吞、傳統馬拉糕、傳統灌湯餃
冬筍活剝鮮蝦餃皇、黑松露蒸燒賣、迷你清酒雲吞雞 青芥脆蝦小漢堡
真心必點都是手工用心機製作
醬汁用上少少Wasabi,但個味道絕對大小朋友都岩食 店內必食之一
一口小漢堡 灌湯餃 $52
真係去到邊都要食
餃皮包住香濃嘅湯汁
飲到清甜上湯仲有蝦肉嘅餡料 大推介呢款讚不絕口點心
鮮上肉響鈴腸,腸粉入面加了肉同蝦係響鈴
除了夠特別亦都花功夫去製造 咬落去響鈴仲超級好脆,必食之選 炸蝦餅 $108
最喜歡食蝦就不能錯過
即叫即炸嘅蝦餅
外皮酥脆每塊咬到爽口彈牙嘅新鮮蝦肉
佢嗁食材都係貴價又新鮮 有濃郁嘅蝦味
配上泰式辣醬 真係非常滋味 墨膠鮮蝦荔枝球 $36
我都是第一次見外觀非常靚嘅點心
有點兒唔捨得食
外面脆口,蝦肉爽滑同墨魚嘅鮮香,啖啖肉 黑松露蒸燒賣 $26
嘩洗唔洗咁大粒呀
咬落去就知好食,肉夠新鮮
百花蟹籽魚肚 冬筍活剝鮮蝦餃皇 $26
大大粒餃皮晶瑩、入面有好彈牙蝦肉
帶點爽脆可口
醬皇蒸凰爪
糠炒醬牛柏葉
店內所有員工服務得非常好,一定要讚
食物同質素都很高,旺區中價錢算不錯
下次再食埋其他款式
滾得棧
天后店分店
地址:天后電氣道80-86號成功樓地下C舖連閣樓
(特設午市點心及火鍋)