2019-01-13 576 瀏覽
夜晚肚又唔太餓唔想食到好濟,但又唔想食甜品,就決定黎到Fullhouse一嚐佢幾吸引眼球嘅牛角包🥐.軟殼蟹牛角包三文治🥐 $70以前KY係FullHouse都係食過佢嘅早餐🥣麵包都只係試過佢都幾好食嘅菠蘿包🥠今次呢個三文治🥪都算唔錯😗雖然牛角包攞出黎嘅時候唔係好熱,但係勝在有落去嘅時候依舊卜卜脆~軟殼蟹🦀份量唔係話好多,反而其他蔬菜🥒同沙律汁嘅份量就都幾足,混埋沙律汁嘅軟殼蟹真係無得輸😝不過我個包三文治都真係幾難切,每次想切一部份嘅時候都會跌咗啲饀出來,所以食落真係幾麻煩😂整體評分:6.0/10.滿屋廚房 (鑽石山)鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場1樓174號舖.
軟殼蟹牛角包三文治🥐 $70
整體評分:6.0/10
滿屋廚房 (鑽石山)
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場1樓174號舖
2018-12-16 306 瀏覽
昨天和太太、BB滿心歡喜去試吓呢一間親子餐廳。見到門外一片童話色彩,原本仲好高期望,點知全部都係失望。入到去發現原來除咗門口對住買精品的counter外,裏面冷冷清清,連侍應都唔多一個,已經開始心知不妙。作為親子餐廳,裏面位置非常狹窄,根本冇地方比小朋友走動,或者擺BB車。我哋叫咗兩份牛角包餐,餐牌見到好靚,以為好大份,但係來到時嘅時候托盤只係比手掌大少少,根本唔夠食。沙律菜仲係變咗味。兩份餐,一份要等15分鐘,第二份差唔多35分鐘先來。真係當我地食完嘅時候,已經差唔多開始肚餓,一定唔會再嚟。

2018-12-15
2018-12-16 251 瀏覽
今日去咗試依間所謂親子餐廳,一試難忘,冇第二次,叫佐一份egg benedict牛角包同鹹牛肉片牛角包🥐,一個小到唔少嘅牛角包夾料就價值$60-$70,唔特別好食,冇嘢飲跟,大家想嘆一份食兩啖(比到盡三啖)就冇佐,啱啱卡住喉嚨嘅一餐一定要幫襯佢!講環境,裝修一啲都冇親子味,唔會吸引到小朋友。餐廳有自助‘針’水枱係good嘅,但痴住啲飲管附近有幾塊好似茶記嘅污joe枺枱布真係扣晒分。講服務,經理兇神惡煞,啲wait好懶慢,等餐等佐半個鐘,搵wait幫手追,佢答係廚房嘅問題,得一個人做,噢!今時今日,假日出街食嘢我真係要體諒廚房得一個人做嘢,所以等個只係夾片鹹牛肉落個牛角包度要等30分鐘,客人得幾個都攪到咁!講味道,都ok la,葉制現成野冇得難食得去邊,但個沙津嘅菜都竟然唔新鮮,食得出似放佐喺雪櫃隔佐夜乾水,而咖啡就不過不失,但求其嘅拉花都好睇得出。依間餐廳我hubby想試,點知失望到咁,堅唔會再食,認真啲攪飲食得唔得!!

2018-12-15
30 分鐘 (堂食)
2018-12-03 244 瀏覽
一日之計在於晨,食個all day breakfast先開始繁忙既一日就最好不過☺️今日同屋企人黎到呢間滿屋廚房試下佢既早餐,呢間鋪頭好得意,佢外面係賣特色商品,而入面先係食野既地方。就咁望到佢賣既產品都唔算貴,而且幾別緻。我都有少少心郁郁想買佢既木模型😛講翻野食,我叫左個all day breakfast, 價錢中等,$50幾蚊,相對於其他鋪頭既all day breakfast 便好多呀☺️而佢既薯餅炸得好香口,沙津菜都好新鮮。食物質素唔錯,對得住呢個價錢~推薦大家得閒黎試下喔~P.s 榴槤咖啡幾好飲鍾意既朋友可以試埋
P.s 榴槤咖啡幾好飲
鍾意既朋友可以試埋
2018-11-19 242 瀏覽
平日來到這個商場,試試平日沒有吃過的餐廳, 見到有小龍蝦沙律牛角包便試一試。這個小龍蝦沙律牛角包配上少量菜沙律,加一杯普通飲品, 我們點了一杯普通奶茶,員工說明是英式奶茶,味道比較淡,不需加糖已經帶甜味。另一杯牛奶咖啡香滑濃郁, 比奶茶好。牛角包味道雖然不錯,但這個包份量比較少, 即時加上配料吃完亦不會有飽肚感覺, 下午茶比較適合。當天咖啡曲奇做特價,半價15元便買了兩包, 清淡咖啡味,入口鬆化, 當天便已吃完。難得員工服務態度十分好!
難得員工服務態度十分好!
小龍蝦牛角包
2018-11-16
小龍蝦牛角包
2018-11-17 129 瀏覽
難得約齊腳出嚟同 #香蕉公主 賀壽,梗係要加個好好味嘅蛋糕🎂點綴吓🥳 #小秘書 早幾日路過 Fullhouse Kitchen 見到櫥窗個 #黑松露朱古力蛋糕 好吸引,仲要係超級街坊價,一於訂比大家試試🍽真係估佢唔到🥴個個都話 #FullHouseKitchen 個蛋糕好正,可惜我唔知今日有咁多人出嚟,唯有 🍪🍪🍪🍪🍪🐟🐟 式齊齊分享🥰不得不提嘅原來 #FullHouseKitchen 個老闆好窩心,訂蛋糕之餘,仲可以加$10刻一個木牌比壽星女留念,不過就要早三日預訂。壽星女收到會好開心㗎❤️

2018-11-17
外賣自取
$88 (其他)
慶祝紀念
生日
2018-11-16 70 瀏覽
係荷里活附近住,放工唔想返屋企煮就唯有去商場度食。foodcourt ok ge,但有時好多人,靜靜地坐下食下野真係唔多得,所以,我又來左fullhouse度食啦!。今次食左個叫”墨魚仔粉紅忌廉蝴蝶粉”,一上枱,其實係偏橙色,哈哈,食落好creamy,好夾個粉,而且係甜甜地,好正,食哂!。野飲係紅莓咖啡(無影到相sor),聽落怪怪地,但係收銀姐姐推介就試下啦,點知,真心ok wo,飲落酸酸味味,唔似咖啡喎,越飲越正,又係有驚喜!。PS: 我見到有人拍片,似d飲食節目,咁架勢堂?!

PS: 我見到有人拍片,似d飲食節目,咁架勢堂?!
2018-11-07 91 瀏覽
夜晚放工約左朋友去荷里活廣場,經過見到先知原來開咗間Full House,我哋都未試過,望下餐牌啲食物都好吸引~朋友叫咗一杯水果茶,我就叫咗杯西柚茶,勁扺又大杯,仲要好飲我嘅至愛Benedict !! 都幾好食,以呢個價錢完全合格另外仲叫咗個牛角包,夠鬆脆👍🏼最後見到餐牌有甜品😋唔錯

朋友叫咗一杯水果茶,我就叫咗杯西柚茶,勁扺又大杯,仲要好飲

另外仲叫咗個牛角包,夠鬆脆👍🏼

最後見到餐牌有甜品😋唔錯

2018-05-30
1K
上星期日到荷里活看戲後,就來到滿屋廚房吃個輕食下午茶,其實之前也在這裡外賣過雞蛋仔,不過就從未試過堂食。一入門口是卡通精品的零售位置,一直行入去就是用餐區。這裡雞蛋仔款式特別多,而且雞蛋仔還刻有人樣,相當可愛趣緻。餐廳面積不大,座位編排得有點密。自助式下單後就可入座,將號碼牌放在當眼處等待店員送餐。設有自助區,冷水熱水都可自斟自飲。餐牌以輕食為主,價錢相宜,不收加一服務費。心軟波士 $12心軟波士是最近剛剛推出的新品,其實就是原味吉士菠蘿牛角包。size就如掌心般大小,即叫即焗極之熱辣辣,金黃外層酥脆香甜,而且菠蘿皮依附力強,大口吃都不易碎散。氣孔細密的牛角包填滿濃郁細滑的流心吉士餡,入口特別暖笠笠。夏威夷雞蛋仔 $49難得這裡竟然有pizza x 雞蛋仔如此新穎的配搭,對我這個雞蛋仔控來說,當然是必試!平時雞蛋仔就吃得多,但今次還是頭一趟試這款變奏成pizza的雞蛋仔,雞蛋仔質感依然外脆內軟,不過不像平時的雞蛋仔那樣甜,以免搶走pizza的味道。雞蛋仔餅底香脆中帶點彈性,舖滿厚厚的芝士,可以造出拉絲效果,芝味無窮。野菌黑松露醬蝴蝶粉 $65忌廉醬汁調較得香滑濃稠,加入黑松露,菌香滿溢

一入門口是卡通精品的零售位置,一直行入去就是用餐區。

這裡雞蛋仔款式特別多,而且雞蛋仔還刻有人樣,相當可愛趣緻。

餐廳面積不大,座位編排得有點密。

自助式下單後就可入座,將號碼牌放在當眼處等待店員送餐。
設有自助區,冷水熱水都可自斟自飲。

餐牌以輕食為主,價錢相宜,不收加一服務費。

心軟波士 $12
心軟波士是最近剛剛推出的新品,其實就是原味吉士菠蘿牛角包。

心軟波士

氣孔細密的牛角包填滿濃郁細滑的流心吉士餡,入口特別暖笠笠。

夏威夷雞蛋仔 $49

野菌黑松露醬蝴蝶粉 $65
忌廉醬汁調較得香滑濃稠,加入黑松露,菌香滿溢,香氣馥郁。
野菌黑松露醬蝴蝶粉

蝴蝶粉形狀盛載更多濃郁奶滑的忌廉醬汁,煮出Al dente輕微韌度的口感,更有彈牙咬口。

水果四季香 $29
光看七彩外表已覺得賞心悅目,水果份量豐富,不過就略嫌甜度稍為高了點。
水果四季香

芝味草莓 $36
士多啤梨充滿天然酸甜的果香,混合綿密順滑的芝士奶蓋,甜中帶鹹的微妙配搭,喝完也不會覺得膩。
芝味草莓
2018-10-28
2018-10-22 143 瀏覽
前排朋友放假,話好耐冇試過一齊食早餐。咁就搵左間特色餐廳一齊食啦。呢間餐廳好得意,佢門口係會有唔同野賣,見到佢有賣木模型。😍不過由於太肚餓,所以冇認真睇,哈哈。我就叫左個全日早餐,又唔算好貴。平時出去食all day breakfast 都要80幾90幾一個。呢度$50幾$60就有一大盤啦😄真係覺得幾抵食呀。見圖先好飽呀食到,因為塊薯餅都唔細,又要牛角包。推薦大家試下呀,加埋個coffee就真係perfect! 拉花拉得好靚,飲完心情都好😄😄
見圖先
全日早餐

好飽呀食到,因為塊薯餅都唔細,又要牛角包。
2018-10-17
$50 (早餐)
2018-09-27 128 瀏覽
荷里活商場d舖頭通常到朝早11點先開, 所以想入去食個早餐都幾難, 但我經過見到呢間Fullhouse有開門, 門口好得意, 有好多公仔, 就吸引左我入去試下啦~~餐牌上都有好幾個餐, 個個餐望落都吸引, 跟住我就揀左個乜都有ge all day breakfast來食啦~~一上到枱, 嘩左一聲, 好豐富啊!! 入面每樣食物都好正, 牛角包好味, 炒蛋滑漏, 煙肉香脆, 特色腸肉質好, 薯餅熱辣辣, 多謝廚師咁有心機煮比我食啊!! 最後呷埋杯cappuccino, 簡直大大滿足!! 第日一定會再來啊!!

2018-09-21 80 瀏覽
我幾乎每日都會飲咖啡,台式飲品,今日行過見到依間店有新推出的黑糖芋圓奶茶便一試$36,叫了一杯走冰半糖外買,點知杯野得四分三杯,仲唔凍唔熱😨,其他品牌的店走冰之後仍然是凍的,還有佢果d所謂嘅芋圓好似一pat嘢咁,有d一粒粒類似珍珠嘅物體甜到痴線🤢我飲過坊間不同店舖的珍珠奶茶,黑糖奶茶等等,都未試過飲到一半就掉咗💀真係難飲到🤮🤮🤮
2018-08-26 99 瀏覽
Bought eggette before watching movie. . $20 chocolate favour it added chocolate chips The mold has cartoon and looks so cute. Need to wait 5 mins after order. Soft inside and crispy outside. Use paper box instead of paper bag . The package is cute too

2018-08-25 140 瀏覽
夜晚搵地方食飯,就openrice下見呢間好似咩都有,緊係試下點知...過往食評ge海南雞,喇沙全無(只怪我無睇晒d食評),只有pizza,意粉,甜品,飲品除左飲品無影,就得以下menu選擇品多我個日叫左呢d芝味芒芒:餐廳有好大個位教點飲,心諗:係主打黎,應該好飲啦 點知...係無味,上面個層得dd 鹹味,下層就dd芒果味(唔甜個隻)墨魚仔粉紅忌廉蝴蝶粉突然少女心爆發,想要粉紅色...碟野黎,說好的粉紅色呢零粉紅...味道非常淡,除左dd黑椒粒+芝士,就無味全日早餐: 煙肉 =過鹹 , 炒蘑菇= 勁濃味 (但神奇地上面蝴蝶粉d菇=無味 ),其他= 無味雞蛋仔+棉花糖朱古力醬: 感覺係即整上台, 雞蛋仔內脆外軟,內裡唔算厚實棉花糖朱古力醬上黎好夠熱拿雞蛋仔搽上去夠邪惡,棉花糖都溶得幾快,朱古力少甜,加埋食到停唔到總結:下次淨食雞蛋仔*食晒成個dinner 都無咩人,所以如果真係想響荷里活搵地方傾計為首要,而食物質素為次要,相信都係一個幾好ge選擇。
夜晚搵地方食飯,就openrice下
見呢間好似咩都有,緊係試下

除左飲品無影,就得以下menu
menu  3
menu  4

選擇品多

我個日叫左呢d
芝味芒芒

芝味芒芒:餐廳有好大個位教點飲,心諗:係主打黎,應該好飲啦

墨魚仔配粉紅忌廉汁蝴蝶粉

墨魚仔粉紅忌廉蝴蝶粉
突然少女心爆發,想要粉紅色...碟野黎,說好的粉紅色呢
零粉紅...味道非常淡,除左dd黑椒粒+芝士,就無味

雞蛋仔+朱古力棉花糖醬

棉花糖朱古力醬上黎好夠熱

總結:下次淨食雞蛋仔

2018-08-22
雞蛋仔+朱古力棉花糖醬
2018-08-19 122 瀏覽
最近見有youtuber拍片食髒髒雞蛋仔,對依間野幾有興趣,即時睇過餐牌,食物都吸引喎! 於是就約埋4個人一齊去試下。當日星期日,大約2點前,仲係午餐時間。入面唔係好大,半個舖位都用來賣精品。嗰日冇職員招呼,同另一食客搭枱。食物款式唔多,比我之前睇嘅有出入,沒有湯粉麵,又沒有飯類🤔🤔menu只得幾款意粉,唔係掛😱😱我地叫左「水牛芝士雞蛋仔」,有拉絲的效果,淡淡芝士味另外叫了凍檸茶,熱檸茶,比一般大杯「野菌黑松露蝴蝶粉」,意粉有嚼頭,不會太淋身。係好食嘅,但好細份量,肚餓的話實唔夠飽。「煙三文魚班迪蛋迷你牛角包」,本人不是牛角包愛好者,所以我只是切開流心蛋和煙三文魚吃。由於,個牛角包真的超迷你,只有一隻手指長,真係可以一啖擺落口。(相片影出來,似手掌咁大)流心蛋一切開就湧出來,但整體味道沒有特別。總括而言,我覺得這間餐廳食物份量頗少,價錢偏貴,cp值低了一點,應該唔會有下次。

我地叫左「水牛芝士雞蛋仔」,有拉絲的效果,淡淡芝士味

水牛芝士雞蛋仔

另外叫了凍檸茶,熱檸茶,比一般大杯

)流心蛋一切開就湧出來,但整體味道沒有特別。

2018-08-19
午餐