2022-08-13 310 瀏覽
喺朗豪坊食完lunch,想食啲甜嘅,經過見到「滿記」見到有榴槤甜品,所以就入黎試下,好耐冇食榴槤啦,大大啖榴槤肉❤️好好味呀 😚😋糯米都好好味❤️真係好多年冇嚟過滿記,印象中已經係西貢嗰間,原來而家連芋圓都有,梗係要叫碗咩都有嘅試下啦🥰 竽圓OK啦~普普通通🙂竽泥係好食既👍🏻滿記做到咁多款唔同嘅甜品,又有小食,啱晒心多嘅我,下次再試其他❤️❤️#榴連忘返#白雪仙草竽圓配竽泥#滿記甜品 #1208

糯米都好好味❤️

#榴連忘返
#白雪仙草竽圓配竽泥
#滿記甜品
#1208
  • 榴連忘返
2022-06-22 329 瀏覽
試過滿記好多次,其實佢嘅甜品糖水都幾好食嘅,今次經人哋介紹食荔茸西米布甸,呢個真係仲好食,軟綿綿咁,又夠熱。荔茸微甜,同布甸好夾。西米又係好軟糯,面頭仲微焦連賣相都好靚。
2022-05-16 341 瀏覽
滿記有唔少分店,係朗豪坊行久了就入去食個糖水,稍作休息。-不過店內坐位同坐同坐位之間較迫,坐得一啲都唔舒服-分別叫咗3樣野: 雪山紅豆涼粉+桑寄生紅棗蓮子蛋茶+ Oreo鮮奶麻糬-1️⃣雪山紅豆涼粉 $43普通雲呢拿味雪糕+紅豆涼粉,好普通無特別2️⃣桑寄生紅棗蓮子蛋茶 $35成們碗野,除了甜味,就無其他味了3️⃣Oreo鮮奶麻糬 $34都係完全無特別,無乜鮮奶味,就連Oreo味都冇乜,只係得個甜字整體黎講性價比低,價錢偏貴,只是得個甜字無乜味道
滿記有唔少分店,係朗豪坊行久了就入去食個糖水,稍作休息。
不過店內坐位同坐同坐位之間較迫,坐得一啲都唔舒服

1️⃣雪山紅豆涼粉 $43
普通雲呢拿味雪糕+紅豆涼粉,好普通無特別
2️⃣桑寄生紅棗蓮子蛋茶 $35
成們碗野,除了甜味,就無其他味了
3️⃣Oreo鮮奶麻糬 $34

整體黎講性價比低,價錢偏貴,只是得個甜字無乜味道

外賣自取
2022-01-18 326 瀏覽
滿記甜品💚Oreo芭菲 $39鮮奶麻薯 $34白雪仙草芋圓配綠茶雪糕 $42白雪黑珍珠配綠茶雪糕 $52-Oreo芭菲佢係分開幾層首先係雲呢拿雪糕 再加啲椰果之後係Oreo碎🍪再之後就係啲燕麥同埋jam jam地嘅牛奶🥛或者可能係乳酪唔方便嘅位係要逐層食🥺佢個底燕麥加埋嗰啲乳酪係幾好味嘅🤤.鮮奶麻薯 比我想中好味😋嗰舊麻薯冇我想象中咁煙銀同埋痴笠笠佢比較軟綿綿 同埋都易斷佢嘅質感介乎喺🍮同麻薯之間加上芝麻 花生🥜好香 好好味🤤.白雪仙草芋圓配綠茶雪糕 白雪應該係牛奶冰🍧除咗有嗰名嗰啲嘅配料之外仲有薏米同紅豆薏米豐富左佢嘅口感芋圓唔會太煙煙銀銀不過都好似冇乜特別地瓜味咁🥺綜合所有配料都冇咩唔OK嘅💁🏻‍♀️.白雪黑珍珠配綠茶雪糕佢有唔同嘅水果係入邊有香蕉🍌 芒果🥭 龍眼肉仲有椰果唔知點解呢度嘅雪糕比涼粉嗰個更加快融🤣味道上啲配料都幾夾嘅 .整體上嘢食偏細份🤭不過個綠茶雪糕都OK唔會話太甜👻-27/8 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️我覺得佢嗰啲碗碟碟好搞笑😆有啲似for小朋友玩嗰啲-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵嘅程度:🌕🌕🌑🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑
滿記甜品💚

服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑
會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑
2021-08-27
2022-01-11 168 瀏覽
今日去左滿記食個甜品 我叫左個雪糕涼粉袋 真無好好味😋😋😋👍👍👍 香濃既綠茶雪糕 加埋 香滑既雲尼拿雪糕 真心好食 涼粉 冰涼爽口😋😋😉 店員服務態度好 有禮貌 推薦甜品控可否黎滿記食
2022-01-10 187 瀏覽
突然好想食榴連pancake ,岀開MK, 朗豪坊有滿記,咁就買返屋企做宵夜,原來而家已經加到43蚊,一盒兩件。一打開盒榴連味好香😃,好懷念嘅味道,不過cream 好似無之前咁滑
2022-01-06
外賣自取
宵夜
2021-12-03 148 瀏覽
滿記真係好似好多年前已經喺度,以前間唔中都會去食一次,宜家已經好耐冇食過la,今次經過,突然間想食番次,就去左食,呢度主要都係食中式糖水,間唔中過下口癮都唔錯😌1️⃣杏仁茶配腰果花生露($33) 個賣相唔多掂🙈但係食落係ok 既。杏仁茶幾香,而且唔會太甜,另外腰果花生露都唔錯,幾滑,同埋唔會好稀。  2⃣️綠豆沙涼粉芋圓($43)呢個入面都幾多料,綠豆沙偏水,唔夠綿同埋唔夠綠豆蓉,不過仲有涼粉同芋圓,幾豐富。

1️⃣杏仁茶配腰果花生露($33)

2⃣️綠豆沙涼粉芋圓($43)
2021-12-02 141 瀏覽
🤩 旺角|滿記甜品 #丁丁香港探店地址:亞皆老街8號朗豪坊4樓409號十年前内地万达铺天盖地的满记甜品当时超爱芒果白雪黑糯米甜甜我妈的最爱是杨枝甘露来香港打卡一下正宗的满记甜品现在上了很多应季新品-「榴莲班戟」对十年前内地满记的班戟印象是皮太厚现在的完全不会!太甜太上头了「白雪仙草芋圆配芋泥球」「雪山榴蓮配綠茶雪糕」「雪糕白雪黑糯米」我选的里面有红豆芋泥芋圆和仙草爱吃料而且不爱雪糕所以选了这个但是芋泥味道一般啦
🤩 旺角|滿記甜品 #丁丁香港探店

来香港打卡一下正宗的满记甜品
现在上了很多应季新品
「榴莲班戟」
对十年前内地满记的班戟印象是皮太厚
现在的完全不会!
太甜太上头了
「白雪仙草芋圆配芋泥球」
「雪山榴蓮配綠茶雪糕」
「雪糕白雪黑糯米」
我选的里面有红豆芋泥芋圆和仙草
爱吃料而且不爱雪糕所以选了这个
但是芋泥味道一般啦
  • 榴槤班戟
2021-11-28 97 瀏覽
白雪黑糯米配雲呢嗱雪糕 $48呢款係K最鐘意食嘅肥仔甜品😂杰身紫米露球+ 椰汁 + 雪糕球肥仔指數9/10😂👍🏻略嫌椰汁比較稀!另外店員嘅態度有待改善.....
白雪黑糯米配雲呢嗱雪糕 $48
呢款係K最鐘意食嘅肥仔甜品😂
杰身紫米露球+ 椰汁 + 雪糕球
肥仔指數9/10😂👍🏻
略嫌椰汁比較稀!
另外店員嘅態度有待改善.....
2021-09-24 482 瀏覽
十世冇食滿記甜品,食完晚餐之後唔多滿足,黎左朗豪坊呢間分店食糖水。甜品有凍有熱,除左傳統中式糖水,都仲有其他野揀,選擇唔少。今次兩個人揀左四個糖水分享。芝麻糊紅豆沙湯丸 $45芝麻糊紅豆沙湯丸可揀凍或者熱,我哋揀左凍。老實講熱一定好食啲,不過凍嘅都唔差,味道夠濃質感都滑又唔太浠。但係個人覺得芝麻糊溝紅豆沙唔係幾好。湯丸3粒,有黑芝麻或手工花生湯丸揀。雖然細細粒,不過芝麻湯丸個心暖笠笠,係流心嘅。餐牌張相明明有蓮子,但係實物係冇嘅。 真係俾餐牌嘅賣相扼左,實物差太遠。杏仁蛋白 $46杏仁蛋白只可以揀熱,真係超熱,熱到入心。杏仁茶都唔假,味道唔差。蛋白都有足一隻,好滑。榴槤白雪凉粉 $57食完中式糖水把嘴好熱,想叫個凍甜品,叫左榴槤白雪凉粉。白雪原來係碎冰,整得夠碎,配雲呢拿汁底好味道,唔過甜。榴槤蓉好滑又香,食落有啲似雪糕。凉粉都好爽口又冇怪味。整體感覺清新但係又有榴槤香,呢個配搭唔錯。食品質素係合格嘅,不過冇驚奇。叫左我哋坐角落二人位,座位超窄,坐得勁唔舒服,服務態度麻麻不過上野快。收咁嘅價錢,我下次未必會再黎,大把野好食過佢。喊面主要係比座位同價錢。
十世冇食滿記甜品,食完晚餐之後唔多滿足,黎左朗豪坊呢間分店食糖水甜品有凍有熱,除左傳統中式糖水,都仲有其他野揀,選擇唔少。

今次兩個人揀左四個糖水分享。

芝麻糊紅豆沙湯丸 $45

芝麻糊紅豆沙湯丸

芝麻糊紅豆沙湯丸

杏仁蛋白 $46
杏仁蛋白

榴槤白雪凉粉

榴槤白雪凉粉 $57

2021-09-24
$97 (宵夜)
榴槤白雪凉粉
2021-09-16 195 瀏覽
吃完晚餐後,到了朗豪坊的滿記食糖水。滿記甜品的款式相當多,我點了個杏仁蛋白。淡淡的杏仁香氣,加上不少的蛋白,甜味適中。Honey點的甜品也不錯,爽彈涼粉,加上香甜的芒果。
吃完晚餐後,到了朗豪坊的滿記食糖水

Honey點的甜品也不錯,爽彈涼粉,加上香甜的芒果。

2021-08-18 166 瀏覽
話說今日係七夕,朋友就突然話不如去食湯圓,而附近最近嘅糖水舖就係呢間,所以就入咗黎喇 😄🥄薑汁花生湯圓雖然望落去賣相唔算吸引,但薑汁湯圓就係咁嘅樣㗎啦 😂 味道方面,薑汁夠薑唔會太甜,而花生湯圓食落小小咸咸地,煙煙韌韌咁,味道、口感都不錯。🥄芝麻糊花生湯圓芝麻糊上枱超熱,要等咗一段時間先食到 😅芝麻糊都香芝麻味,但就略嫌甜咗啲,而湯圓就同上,但夾埋芝麻糊一齊食又有特別嘅味道,甜甜咸咸咁,都幾好味。

🥄薑汁花生湯圓

🥄芝麻糊花生湯圓
芝麻糊上枱超熱,要等咗一段時間先食到 😅
2021-08-05 231 瀏覽
今日帶阿女出旺角想話帶佢去食碗糖水先回家不過而家實在少出旺角突然間都唔知邊到有得食又唔想行太遠醒起朗豪坊有滿記就上咗去晚上8點半呢啲飯後時間,星期二都坐滿晒人喇不過都好彩有位唔使等好耐無食滿記,唔知道原來而家咁貴😂幫阿女叫咗碗雪山芒果西米露小丸子(唔係我另外加 toppings, 係menu本身都有呢個糖水)我無留意價錢,原來要成$59係芒果西米露加芒果雪糕球加小丸子唔大碗的,都真係幾貴正常味道,不過芒果粒就無乜芒果味我自己叫咗碗白雪仙草芋圓,呢個我有睇價錢,$42我覺得合理佢都多料,有雪糕球,紅豆,薏米,仙草,芋圓,幾好味鍾意佢加咗薏米,幾特別又多個口感如果可以多啲薏米就更好芋圓都ok,煙韌唔硬,嗒落都有芋頭/蕃薯味好味過松記啲芋圓不過講唔上有驚喜呢個價錢嚟講算合格都係細細碗,大家都好快食完埋單$101
今日帶阿女出旺角
想話帶佢去食碗糖水先回家
不過而家實在少出旺角
突然間都唔知邊到有得食
又唔想行太遠
醒起朗豪坊有滿記就上咗去
晚上8點半
呢啲飯後時間,星期二都坐滿晒人喇
不過都好彩有位唔使等
好耐無食滿記,唔知道原來而家咁貴😂
幫阿女叫咗碗雪山芒果西米露小丸子
我無留意價錢,原來要成$59
係芒果西米露加芒果雪糕球加小丸子
唔大碗的,都真係幾貴
正常味道,不過芒果粒就無乜芒果味
我自己叫咗碗白雪仙草芋圓,
呢個我有睇價錢,$42我覺得合理
佢都多料,有雪糕球,紅豆,薏米,仙草,芋圓,幾好味
鍾意佢加咗薏米,幾特別又多個口感
如果可以多啲薏米就更好
芋圓都ok,煙韌唔硬,嗒落都有芋頭/蕃薯味
好味過松記啲芋圓
不過講唔上有驚喜
呢個價錢嚟講算合格
都係細細碗,大家都好快食完
埋單$101
雪山芒果西米露小丸子
白雪仙草芋圓
2021-08-02
$50 (其他)
白雪仙草芋圓
2021-07-17 179 瀏覽
糖水快閃,因為家人都唔係榴槤愛心者關係,鐘意食榴槤既我,每次踏入榴槤季節,都好似做賊咁,不停係網上,見朋友放毒,我終於忍唔住啦,去左滿記食我飛佛,榴槤忘返,榴槤肉啖啖入口,配上椰奶,仲有紫米,碎冰,加強口感。精神呀
2021-07-12 158 瀏覽
今天吃完晚餐後,我們到朗豪坊逛街,然後去吃滿記糖水。人比較多,只餘一張四人桌,但我們要填表,服務員見有客想進來,立刻叫我先坐下,由另外2人代填表,以免填表後沒有座位,真的很感謝這位服務員。我們點了雪山芒果西米露(配芒果雪糕),又叫了小丸子、芒果班戟和杏仁茶配腰果花生露,全部都好吃,不太甜,適中。我們尤其喜歡吃芒果班戟,有很多芒果,好吸引。吃完晚餐再食甜品,真的好飽,但美味食物不怕多,我們全部吃完,沒有浪費。
今天吃完晚餐後,我們到朗豪坊逛街,然後去吃滿記糖水

我們尤其喜歡吃芒果班戟,有很多芒果,好吸引。

2021-07-11
  • 芒果班戟