19年入面,我記憶中好似淨係食過兩次糖水ww為為食食諗咗幾日 終於食第三次喇 !!!🤩我朋友成日話芋圓好食 今日都終於試咗喇✨🥰煙煙韌韌 比想像中會硬身少少都唔錯嘅😶椰汁紫米露($33)啲紫米好好咬😝😝 攞過嚟就聞倒好香~嗌咗一碗熱嘅椰汁紫米露 好咬口(◕દ◕)白雪仙草芋圓價錢會較為貴D($42)果然太耐冇食過中式甜品 記得以前對仙草印象一般 但宜家覺得滑滑地 都Ok窩!可以揀要芋泥定係雪糕我呢排prefer食熱嘢多D 就冇喺呢度叫雪糕喇圓形波波嘅芋泥 好食😉✨七月頭已經再訪滿記了 ⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾
19年入面,
我記憶中好似淨係食過兩次糖水ww
為為食食諗咗幾日 終於食第三次喇 !!!🤩

我朋友成日話芋圓好食
今日都終於試咗喇✨🥰
煙煙韌韌 比想像中會硬身少少
都唔錯嘅😶

椰汁紫米露($33)
啲紫米好好咬😝😝
攞過嚟就聞倒好香~
嗌咗一碗熱嘅椰汁紫米露 好咬口(◕દ◕)

白雪仙草芋圓
價錢會較為貴D($42)

可以揀要芋泥定係雪糕
我呢排prefer食熱嘢多D 就冇喺呢度叫雪糕喇
圓形波波嘅芋泥 好食😉✨

七月頭已經再訪滿記了 ⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾
2021-06-25 131 瀏覽
前日夜晚同朋友喺朗豪坊食完飯就喺滿記甜品度食糖水,甜品舖嘅位置都幾多人流,可能係商場嘅正中間啦價錢真係比平時貴。我叫咗一個綠豆冰芋圖配芋泥,42蚊,價錢係咪聽落唔貴呢?但係個碗真係好細,類似大嘅豉油兜再大啲。朋友叫咗一個雜果西米露,48蚊,佢嗰碗都係好細,生果種類都OK嘅不過,有海底椰奇異果西瓜等等。糖水嘅味道正常不過就可能因為位置上價格就貴啦,店舖都可以容納到幾多人,啲枱就細細張,衛生都OK嘅。
前日夜晚同朋友喺朗豪坊食完飯就喺滿記甜品度食糖水甜品舖嘅位置都幾多人流,可能係商場嘅正中間啦價錢真係比平時貴。我叫咗一個綠豆冰芋圖配芋泥,42蚊,價錢係咪聽落唔貴呢?但係個碗真係好細,類似大嘅豉油兜再大啲。朋友叫咗一個雜果西米露,48蚊,佢嗰碗都係好細,生果種類都OK嘅不過,有海底椰奇異果西瓜等等。糖水嘅味道正常不過就可能因為位置上價格就貴啦,店舖都可以容納到幾多人,啲枱就細細張,衛生都OK嘅。
2021-05-07 189 瀏覽
今日食評有✍🏻滿記甜品@朗豪坊試食指數⭐️⭐️店舖衛生⭐️⭐️侍應態度⭐️⭐️⭐️((每項5⭐️為滿分)) · 下午茶時段點了1️⃣桑寄生蓮子蛋茶理想與現實🥱圖好靚實物賣想真係唔得不過平心而論味道正常的2️⃣楊枝甘露呢個反而水準夠正常芒果粒都足料兩樣嘢@$77前者唔抵後者ookk咁嘅價錢不如食松記希望滿記可以檢討下·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
滿記甜品@朗豪坊
試食指數⭐️⭐️
店舖衛生⭐️⭐️
侍應態度⭐️⭐️⭐️
((每項5⭐️為滿分))
下午茶時段點了

我哋599•Eat幫到你
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-05-06
5 分鐘 (堂食)
2021-04-21 160 瀏覽
今日熱成咁,梗係要嘆返個糖水啦😂話說自從10:00pm冇堂食,都真係好耐冇喺街度食糖水先收隊🥲平時收工,出去食完個飯都9:00pm幾,仲食乜糖水😅我又一向麻麻地外賣😆所以今日見早,就去食碗開心糖水啦🤤廢事諗嘅關係,去咗滿記😬楊枝甘露涼粉,唔係好甜,剛好,加埋涼粉好爽🤣清涼感覺😆芒果白雪黑糯米,近排好鍾意食黑糯米😆唔要熱點,就叫咗呢個😍😋都幾好食,椰汁底,D芒果唔酸,夾埋口感唔錯😊-楊枝甘露涼粉 $48-芒果白雪黑糯米 $46

所以今日見早,就去食碗開心糖水啦🤤廢事諗嘅關係,去咗滿記😬
楊枝甘露涼粉,唔係好甜,剛好,加埋涼粉好爽🤣清涼感覺😆

-楊枝甘露涼粉 $48
-芒果白雪黑糯米 $46

2021-04-10 148 瀏覽
💠椰汁紫米露小丸子 🍡🥣$41𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙂𝙡𝙪𝙩𝙞𝙣𝙤𝙪𝙨 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝙬/𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙈𝙞𝙡𝙠+𝙎𝙢𝙖𝙡𝙡 𝙂𝙡𝙪𝙩𝙞𝙣𝙤𝙪𝙨 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝘽𝙖𝙡𝙡𝙨以為是彩色小丸子,誰知是只是普通小丸子😕味道不錯 👍🏻不過糖水略甜💠桂花黑糖桃膠芋圓 🥣$39𝙊𝙨𝙢𝙖𝙣𝙩𝙝𝙪𝙨 𝘽𝙧𝙬𝙤𝙣 𝙎𝙪𝙜𝙖𝙧 𝙂𝙪𝙢 𝙏𝙖𝙧𝙤 𝘽𝙖𝙡𝙡𝙨芋圓不多,只有幾粒,不過味道不錯 👌🏻養身糖水😛💠黑糖糖不甩 🍡$32𝙂𝙡𝙪𝙩𝙞𝙣𝙤𝙪𝙨 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝘽𝙖𝙡𝙡𝙨 𝘾𝙤𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙬/𝘾𝙧𝙪𝙨𝙝𝙚𝙙 𝙋𝙚𝙖𝙣𝙪𝙩 & 𝙎𝙚𝙨𝙖𝙢𝙚最喜歡這款😋丸子好煙韌😙花生碎和芝麻很多,可以沾滿來食👍🏻👍🏻
💠椰汁紫米露小丸子 🍡🥣$41

💠桂花黑糖桃膠芋圓 🥣$39
芋圓不多,只有幾粒,不過味道不錯 👌🏻養身糖水😛

💠黑糖糖不甩 🍡$32
2021-03-19 233 瀏覽
🚩榴槤班戟💰價錢:$34久違既滿記榴槤班戟記憶中滿記既榴槤班戟幾好食隔咗3年冇食Keep到質素佢既包裝話俾我聽絕對唔係門店製作工廠批量製作係好正常可以維持到一貫正常既水準每間分店既質素都保持一樣忌廉同榴槤比例大概1:1榴槤肉帶絲 香味濃郁👍🏻班戟皮厚薄適中一件75克 size唔算大件如果食飽飯後當甜點一件剛剛好一盒可以同人share一人一件但下午茶或其它時分突發榴槤癮發作一盒兩件啱啱好止癮又不過膩😋

🚩榴槤班戟
突發榴槤癮發作
一盒兩件啱啱好止癮又不過膩😋
外賣自取
2020-12-02 266 瀏覽
早排旺角朗豪坊推出左個優惠可以買滿記甜品嘅優惠券🤩所以就嚟咗試吓佢嘅甜品美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨白雪仙草芋圓 $42中規中矩但係份量都算多👍🏻toppings 就揀咗雲呢拿雪糕 本身成兜嘢食都好多配料 唯獨是芋圓嘅份量偏少 食落去一口可以有非常之多嘅口感😆 以呢個價錢來講食到其實已經算唔錯 加埋朗豪坊推出嘅優惠券其實都尚算抵食💰 不過大家嘅期望就唔好太高啦因為始終都係普通中式甜品舖🙈 過吓口癮係可以嘅 但係咪勁好食呢就真係未至於

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨白雪仙草芋圓 $42
白雪仙草芋圓
  • 白雪仙草芋圓
2020-11-13 173 瀏覽
呢個係好養生養生紫米西米露 我要簡熱的 連埋椰子 有椰香味幾好食 佢仲有其他款 燉蛋同湯圓都幾好味我平時都會食 好平價同一班朋友 宵夜就不錯 多位 又吾會趕住要走上菜快 50 蚊就有找
呢個係好養生
同一班朋友 宵夜就不錯
多位 又吾會趕住要走
上菜快 50 蚊就有找
2020-10-29 160 瀏覽
喺旺角食完晚飯,想係附近食埋甜品,久違冇食滿記,於是就再去試吓😆桃膠紅袖茶($35)Red Grapefruit & Peach Resin Jasmine Tea- 茉莉茶底清香,仲有檸檬作配搭,檸香味好清新,飲落好舒服,超級解渴- 桃膠份量十足,每啖都有滿滿的配料,好滿足海底椰冰($36)Iced Toddy Palm- 海底椰好滋潤,甜度啱啱好,唔會太甜- 啲冰都幾碎,係夏天之選,涼透心,好正下次行經朗豪坊都會再食多次👍🏻

桃膠紅袖茶($35)
- 桃膠份量十足,每啖都有滿滿的配料,好滿足

海底椰冰($36)
Iced Toddy Palm
- 海底椰好滋潤,甜度啱啱好,唔會太甜
- 啲冰都幾碎,係夏天之選,涼透心,好正

下次行經朗豪坊都會再食多次👍🏻
2020-10-23
5 分鐘 (堂食)
2020-06-24 319 瀏覽
今晚實在太太太開心,好耐冇同朋友仔聚會,係旺角食完飯,去朗豪坊行街,行到腳抽筋,累到一個點,急急腳要揾個地方坐下......行到滿記見又有位拿拿聲即入咗去!🍧好耐冇食過佢嘅糖水呀!杏汁桃膠芋圓$42,平平地又可以潤下喉,桃膠又可以滋潤吓,正!味道方面一D都吾甜好足料,芋圓好有口感煙煙韌韌甘,好好味😋桃膠都幾多架,吾會將價就貨,良心甜品店,抵贊👍白雪仙草芋圓$52好大碗,有芋圓、仙草、紅豆等另外可以選雪糕或芋泥,我哋選左芋泥,芋泥味道好香,食到捧住個肚👏雖然係連鎖式糖水舖,但冇令我失望,足料又大碗!
桃膠都幾多架,吾會將價就貨,良心甜品店,抵贊👍
雖然係連鎖式糖水舖,但冇令我失望,足料又大碗!
2020-06-24
白雪仙草芋圓🍦🖤🍡夏日消暑推介!呢款啱哂覺得單食雪糕太單調嘅朋友仔。成個甜品用雲呢拿冰(白雪)做底,有足足5款食材:雪糕(可以自己揀味)、涼粉、芋圓、紅豆同薏米。雪糕同涼粉當然消暑,滑嘟嘟又彈牙嘅芋圓配埋充滿顆粒感嘅紅豆薏米一齊食,真係口感豐富,令人百感交集😂。杏汁桃膠芋圓🍼🍑🍡 (凍又得熱又得)怕食生冷嘢嘅朋友就不妨熱食呢款補身甜品。杏汁潤肺又有助消化,大餐之後飲返碗係個唔錯嘅選擇。桃膠清熱止渴、紓解壓力、養顔嫩膚,可以話係女仔過夏天嘅恩物。不過成日甜品始終唔貴,所以唔好太期待桃膠嘅份量同質素。反而芋圓原來意外地同杏汁幾夾,顔色靚得嚟又彈牙,望到心情都變好呢!
白雪仙草芋圓🍦🖤🍡

杏汁桃膠芋圓🍼🍑🍡 (凍又得熱又得)

2020-02-15 359 瀏覽
情人節和我的靈魂伴侶食甜品慶祝!行過朗豪坊,諗起滿記甜品,不過一直都無機會食......突然想食台灣芋圓,咩都同芋圓有關......我地點了「雪山榴蓮配綠茶雪糕」「白雪仙草芋圓」雪山榴蓮配綠茶雪糕 ($53)榴蓮果味濃而香,和淡淡的綠茶成了一個很大的對比,也豐富了成道菜的口感。白雪仙草芋圓($42)白雪仙草芋圓有一種幸福滋味,芋頭泥味道新純,而芋圓有QQ的質感,仙草則軟軟的,配鮮奶有一種平衡的效果。兩個人share 食就可以試曬兩種口味,又sweet sweet 食物賣相咁正,打卡都一流!
情人節和我的靈魂伴侶食甜品慶祝!

行過朗豪坊,諗起滿記甜品,不過一直都無機會食......
突然想食台灣芋圓,咩都同芋圓有關......

我地點了「雪山榴蓮配綠茶雪糕」「白雪仙草芋圓」

雪山榴蓮配綠茶雪糕 ($53)

白雪仙草芋圓($42)

食物賣相咁正,打卡都一流!
2020-02-02 216 瀏覽
近日天氣乾燥,有時食完飯或者下晝都想食返一碗糖水,可以滋潤一下!特別有時在家中會開暖爐皮膚一定好乾燥,見到門口有「窩心燉品」系列,正正配合各位美女養顏嘅願望。 不過今次選擇咗滿記熱賣產品之一榴槤班戟,呢個班戟比平時出邊皮厚肉少,完全相反,就算一打開個盒都已經有濃烈嘅榴槤香氣,外皮薄包住滿滿嘅榴槤肉另外雜果西米露,可以揀椰汁或者芒汁底。水果都新鮮,還有爽甜嘅海底椰,當中重有紅肉火龍果,奇異果,西瓜和芒果。一次過可以品嘗不同水果滋味環境衛生,坐位都舒適,不過價錢相對貴,綜合來講休閑還是可以考慮嘅選擇
榴連班戟

雜果西米露(芒汁底)
榴連班戟
2019-12-23 220 瀏覽
好耐冇行過朗豪坊的我,行到一半需要找地方坐一坐休息一番再食食甜品,滿記在晚上10點還是人山人海的雪山楊枝金露配綠茶雪糕 $49甜甜的芒果有少少的柚子粒沒有平時的西柚酸味,西米夠淋粒粒勻勻,但配上綠茶雪糕有些小怪怪的,職員沒主動提問雪糕口味,以為會配搭圖中的芒果雪糕海底椰白雪黑糯米配雲尼拿汁 $40有2大球的黑糯米非常足料,上面鋪了滿多的海底椰熱濃香芝麻糊 $27 熱芝麻糊配腰果花生露 $31味道 賣相 衞生 服務 抵食 推介

雪山楊枝金露配綠茶雪糕 $49

賣相

衞生

推介
2019-11-17 192 瀏覽
滿記甜品,係香港一間連鎖甜品食肆,香港人無人不知無人不曉。還記很久以前第一次去滿記甜品食了一碗涷楊枝甘露後就一直念念不忘,感覺全香港最好食楊枝甘露就在滿記甜品。滿記甜品好多元化實有一樣野你會喜歡的。除了較著名的楊枝甘露外、榴槤班戟、芒果班戟、西米露、湯圓我都愛食。價錢有好大眾化,所有的分店交通方便。今天我同朋友去到尖沙咀朗豪坊分店,裡面的空間不大,座位滿多擠擠的。人流不多無需排隊即可入座。店員非常之細心同我地推介今日嘅優惠甜品”雪梨亞答籽燉桃膠”,今天優惠價優惠價20咋$20咋,即點啦仲等咩吖天氣開始乾燥,滋潤的桃膠配雪梨,雙重的滋潤,桃膠又可幫助排便和美顏,亞答籽口感Q中帶韌,微酸帶甜,挺好渴給我潤潤的溫暖感。
滿記甜品,係香港一間連鎖甜品食肆,香港人無人不知無人不曉。

價錢有好大眾化,所有的分店交通方便。

雪梨亞答籽燉桃膠”
雪梨亞答籽燉桃膠”