尖沙咀平價又美味的韓國料理🇰🇷那麼漢城美食一定是你的不二之選!這家餐廳自2001年開業,已經有超過20年的歷史(○´・д・)ノ 真的可以説是尖沙咀韓國街那邊最經濟實惠的韓國餐廳了😊店內還有學生優惠🤓學生們千萬別忘記說哈哈,平價的菜單再加折扣💸💕·🌟炸醬麵 🍜$89經典韓國料理必點!濃郁的炸醬醬汁搭配彈牙的麵條🥰鹹香適中,味道非常地道,吃起來特別滿足!·🌟蒜香辣雞翼(4件)🍗 $58炸得金黃酥脆的雞翅,每一口都裹滿濃郁的蒜香辣醬,惹味而且肉嫩多汁!·🌟拉麵炒年糕 🍜$95人氣街頭小吃!年糕有嚼勁,拉麵吸滿甜辣醬汁的精華,甜中帶辣的味道剛剛好,還搭配魚餅😆 特別適合冬天的韓式美食!·🌟牛肉紫菜包飯 🍙$84 用料非常豐富,牛肉嫩滑入味😁🫶🏻米飯粒粒分明,清爽不油膩,分量剛好!·人均:$150+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑·📍漢城美食🚇 尖沙咀B出口步行8分鐘

🌟炸醬麵 🍜$89

🌟蒜香辣雞翼(4件)🍗 $58

🌟拉麵炒年糕 🍜$95

🌟牛肉紫菜包飯 🍙$84

人均:$150+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
  • 炸醬麵
  • 炸雞
  • 拉麵炒年糕
2024-08-12 1120 瀏覽
今次同朋友👭黎左尖沙咀韓國街搵食,不嬲都鍾情韓國野,所以對呢條街完全唔陌生,入到餐廳啲位幾闊落,空間感好足,同朋友坐得幾舒服。同餐廳姐姐傾完先知,原來舖頭2001年開店,都算尖沙咀韓餐既老店😝,而且係韓國人開舖,食到正宗韓國料理🤓🤓蜜糖牛油雞翼Honey Butter($58)皮酥脆、肉多汁😋😋,蜜糖與牛油的完美融合,個粉無論係雞翼定年糕上面都超好食🤤大推🙌🏻炸醬麵Jjajangmyun($89)麵條Q彈,醬料濃郁,係好正宗既韓式炸醬麵,如果鍾意食炸醬麵嘅朋友千祈唔可以錯過啊😎😎牛肉紫菜飯卷Bulgogi Kimbab($84)紫菜飯卷不嬲都係我去韓國餐廳必叫嘅菜式,飯卷包住香嫩多汁既牛肉同埋唔同嘅配料,口感層次豐富,真係好有媽媽嘅味道❤️漢城炒年糕Han Sung Tteokbokki($85)勁彈韌既年糕配上韓式辣醬,開胃到不得了🤤仲有魚糕同蛋做配菜,真係唔可以錯過呀😋🏠環境:7/10🌟味道:7/10💰性價比:7/10🙇🏻‍♂️服務:8/10 📍漢城美食 尖沙咀金巴利道74-76號地舖#hkfood#hkfoodie#852food#foodahoilc007#漢城美食#HanSung

蜜糖牛油雞翼Honey Butter($58)

炸醬麵Jjajangmyun($89)

牛肉紫菜飯卷Bulgogi Kimbab($84)

漢城炒年糕Han Sung Tteokbokki($85)

🏠環境:7/10
🌟味道:7/10
💰性價比:7/10
🙇🏻‍♂️服務:8/10

尖沙咀金巴利道74-76號地舖

#hkfood#hkfoodie#852food#foodahoilc007#漢城美食#HanSungKoreanCuisine#尖沙咀美食#尖沙咀#韓國菜#蜜糖牛油雞翼#炸醬麵#牛肉紫菜飯卷#漢城炒年糕#yummy #香港韓國餐廳#尖沙咀好去處#
香港韓餐#韓式料理#相機食先
  • 芝士炒年糕
  • 蜜糖牛油雞翼
6天前 0 瀏覽
-漢城美食🍽️-韓式豬手半隻豬手都勁大碟兩個人一定食𠱸唔哂🤣豬手肉質好林一d都唔柴😋豬皮超彈牙包生菜加韓式辣醬勁好味👍-辣牛肉京葱湯冬天飲韓國湯鍋絕配!辣牛肉唔會好辣送飯岩哂😌加埋京葱調味更味😋-米酒除左燒酒其實米酒配韓國野食都好夾又冇燒酒味咁濃👍-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 尖沙咀金巴利道74-76號地舖
漢城美食🍽️

韓式豬手

辣牛肉京葱湯

米酒
除左燒酒其實米酒配韓國野食都好夾又冇燒酒味咁濃👍

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
📍地址: 尖沙咀金巴利道74-76號地舖
屹立喺尖沙咀多年嚟,由真正韓國人主理,烹調正宗韓國料理。🇰🇷餐廳座位寬敞,適合多人或者家庭聚餐。🍽️一坐低,店員就會將三款菜上枱,包括泡菜、芽菜及雜錦煎餅。🥬每款味道都好有家的感覺,真係好親切!❤️🍚 韓式石頭鍋飯(雞肉) $119呢個石頭鍋飯,真係好正!✨飯底部係滿滿嘅飯焦,煮得香脆,搭配鮮嫩雞肉,味道超級好。😍每一口都有韓式辣醬的香氣,加埋滿滿嘅配料,芽菜、蘿蔔絲等等,令整碗飯都好有層次感。👍價錢$119,絕對值得!🍽️🐥 蜜糖蒜蓉炸雞 $109🌟外皮超酥脆,裡面肉質嫩滑,蜜糖和蒜蓉的味道完美融合,口感一流。🤤配上啤酒,簡直無敵!🍻$109的價位,滿滿嘅肉,性價比非常高,絕對要試!👌總括來講,呢間餐廳真係唔可以錯過!快啲約埋朋友一齊嚟試吓啦!🥳✨

🍚 韓式石頭鍋飯(雞肉) $119

🐥 蜜糖蒜蓉炸雞 $109

• 炸雞
🤎 有時唔知食咩既時候,都會行下呢條韓國街~ 今次就去左”漢城美食”,原來餐廳2001年就開店,已經開左24年!🤎 入到去坐位超寬敞,又高樓底,坐得好舒服👍🏼👍🏼 朋友家庭聚餐都適合!🤎 一坐低就有三碟前菜,香辣腸仔,泡菜,煎餅🫓 最鍾意食就係個泡菜👍🏼🤎 蜜糖蒜蓉雞翼 $58超~推薦呢個蜜糖蒜蓉雞翼!! 🍯 炸得超脆,加上蜜糖味,好惹味! 😋 仲有炸年糕伴碟添~🤎 牛肉紫菜飯卷 $84紫菜飯卷有五款,除咗牛肉仲可以揀香辣豬肉, 芝士, 吞拿魚~ 飯卷入邊嘅餸都好豐富,除咗牛肉仲有菠菜, 醃蘿蔔,蛋, 紅蘿蔔等包得好結實,唔會散開一口一個,又有少少麻油味,不錯😁🤎 拉麵炒年糕 $95呢個真心有啲辣😂 要食到辣嘅先好嗌😝年糕非常Q彈,拉麵又非常掛汁,食完好飽肚👍🏼🤎 炸醬麵 $89反而炸醬麵就係唔辣嘅~配上香煎蛋,同青瓜🥒,整體份量都幾大。冬天食過熱辣辣嘅麵都幾夾。🤎 睇個Menu仲有好多菜式選擇,醬油蟹, 燉湯嗰啲都有,下次想試吓😝

🤎 蜜糖蒜蓉雞翼 $58

🤎 牛肉紫菜飯卷 $84
包得好結實,唔會散開

一口一個,又有少少麻油味,不錯😁
🤎 拉麵炒年糕 $95
呢個真心有啲辣😂 要食到辣嘅先好嗌😝
年糕非常Q彈,拉麵又非常掛汁,食完好飽肚👍🏼

🤎 炸醬麵 $89

2025-01-17 0 瀏覽
呢間韓國餐廳位於尖沙咀韓國街,係由韓國人主理🇰🇷 所以食物都好正宗😌 餐廳都好大,座位好闊落😎 餐單嘅選擇亦好多🤩 係凍冰冰嘅季節,決定試下佢哋嘅燉湯同米酒😙🔸 牛尾湯 ($128)個湯熱辣辣,出嚟嘅時候係滾緊🥰 飲落去好暖笠笠✨ 裡面有唔少粉絲同牛尾😙 個湯好清澈,牛味都幾重😆 好欣賞啲牛尾,就算好大舊都好腍🤤 而且有白飯跟,送飯一流👍🏻🔸 韓式豬手 (半份) ($168)雖然係半份,但份量超多😳❤️ 我好鍾意佢啲豬手冇咩肥膏,真係啖啖肉😍 所以食落去完全唔油膩🥰 啲辣醬同豬手好夾,夾住生菜一齊食好滋味💚🔸 生米酒🍶 ($105)趁同朋友食飯開支米酒飲下,都幾有氣氛😎 米酒好香,帶有少少甜味💕 一大支酒都只係$105,性價比都唔差✨整體而言,餐廳嘅料理好正宗又好味,鍾意韓國菜嘅朋友不妨可以試下💛

🔸 牛尾湯 ($128)
牛尾湯

🔸 韓式豬手 (半份) ($168)
韓國豬手

🔸 生米酒🍶 ($105)

牛尾湯
韓國豬手
2025-01-15 0 瀏覽
近期睇追得多Netflix 韓劇,都想食下韓國菜,約埋飯腳收工就去最多韓國野既尖沙咀 。去到唔駛點等位都即入得 。醬油蟹加紫菜飯團🍙叫左個韓國必食既醬油蟹🤤醬油鮮甜唔喊,蟹肉浸到軟淋入晒味,食落好creamy 。蟹殼加埋紫菜飯一齊食,食到啖啖蟹膏同醬油,超正 👍🏻基本上紫菜飯撈醬油蟹個汁,已經好滿足😌年糕餃子湯年糕餃子湯熱辣辣,仲配埋碗白飯好岩冬天食 。可以好似韓國人咁一啖飯又一啖湯😂餃子似菜肉餃,非常大粒飽滿,而年糕薄切,煮得軟淋但仍然有煙韌口感 。湯底係用左紫菜湯,加左蛋花同胡椒,少許辛辣味但唔搶口 。湯類值得一試👍🏻仲叫左個米酒試下,因為真係未飲過😆飲落好似氣水咁,好有汽,味道帶點米香及微酸,有少少似酒釀丸子果種味道 ,睇返標籤原來都有6% ,原來同啤酒都差唔多🤭📍 漢城美食 尖沙咀金巴利道74-76號地舖#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香

醬油蟹加紫菜飯團🍙

年糕餃子湯

📍 漢城美食
尖沙咀金巴利道74-76號地舖

#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港 #香港好去處 #假日好去處 #尖沙咀美食 #韓國菜 #漢城 #尖沙咀 #漢城美食
心血來潮好想食韓國野 黎到尖沙咀韓國街 經過見到呢間由2021年一直營業 屹立不倒嘅韓國餐廳🤤 餐廳由韓國人主理 煮出款款正宗美味的韓國料理 韓餐必點!韓式豬手🐷一大盤豬手切好哂 夾埋生菜食 滿滿骨膠原味道 豬手好煙靭 附碟仲有兩個醬汁 一個係蝦膏醬 另一個係辣醬 加少少辣醬更惹味~另外仲叫左年糕人蔘雞湯 會配飯湯底味道好地道好正宗 但埋真係有人蔘係入面一齊煮架🤣 啖啖甘香 年糕都好煙韌韓餐必備配菜 有泡菜 韭菜 同煎餅🫓要入鄉隨俗跟韓國人一樣叫返支生米酒飲 好容易入口 配埋豬手啖啖肉非常滋味餐廳環境整潔 座位寬敞 適合大型家庭聚會 款式更經濟實惠😎

韓餐必點!韓式豬手🐷

另外仲叫左年糕人蔘雞湯 會配飯

韓餐必備配菜 有泡菜 韭菜 同煎餅🫓

餐廳環境整潔 座位寬敞 適合大型家庭聚會 款式更經濟實惠😎
2025-01-13 143 瀏覽
【尖沙咀•漢城美食】@ππππππππππππππππππππππππππππππ醬油蟹+ 紫菜飯團年糕人萎雞湯국순당 생막걸리KOOKSOONDANGFRESH MAKGEOLLI生米酒AVB 6%/ 750ML醬油蟹 + 紫菜飯團醬油蟹的鮮味令人難以抗拒,蟹肉在醬油的浸潤下,味道更加濃郁。每一口都能感受到海鮮的甘甜,搭配紫菜飯團,為這道菜增添了另一層口感。紫菜的香氣與飯團的黏糯,使這份小食既有鹹香又有清新的味道,完美平衡。 年糕人参雞湯年糕人参雞湯的湯底清澈而濃郁,雞肉的鮮甜在湯中釋放,與年糕的Q彈形成絕妙的搭配。湯中的香料與蔬菜為整體增添了豐富的層次感。每一口都讓人感到溫暖,宛如家的味道KOOKSOONDANG FRESH MAKGEOLLI)生米酒的酒精濃度為6%,口感柔和,微微的甜味與酸味交融,讓人一飲而醉。其清新的口感與醬油蟹的鹹鮮形成對比,使整體餐點更加豐富。750ML的包裝也非常適合分享,無論是聚會還是家庭聚餐,都是極佳的選擇。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 300✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #漢城
【尖沙咀•漢城美食】@

生米酒
AVB 6%/ 750ML

醬油蟹 + 紫菜飯團

年糕人参雞湯

KOOKSOONDANG FRESH MAKGEOLLI)

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 300
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #漢城美食 #web3尖沙咀

漢城美食 (尖沙咀)
2025-01-11 142 瀏覽
最近都係呢條街度搵食,呢條街有咁多韓國餐廳,今晚揀咗呢間2001年開到而家,成20幾年應該係成條街開得最耐嗰間。入到嚟見到佢個環境都幾大,環境都幾整潔地方有幾闊落,啱晒啲人一大班人或者家庭聚會。我哋叫咗個醬油蟹飯撈飯,佢個飯加咗紫菜同埋味素,望落就已經覺得好吸引。我係第一次食醬油蟹,見到個賣相咁靚已經急不及待想試啦。最重要係蟹膏滿滿,爆晒汁咁,啲肉又夠晒鮮甜,撈飯真係一流。另外叫左個辣牛肉大醬湯,呢個湯真係好好味,一個唔覺意食晒碗飯。而佢啲料都好多,特別在佢加左啲韓國冬粉,吸晒味,煙煙韌韌,勁好食。最後叫左支韓式米酒,輕鬆摸下酒杯底,完結滿足嘅一餐。

我係第一次食醬油蟹,見到個賣相咁靚已經急不及待想試啦。

最重要係蟹膏滿滿,爆晒汁咁,啲肉又夠晒鮮甜,撈飯真係一流。

最後叫左支韓式米酒,輕鬆摸下酒杯底,完結滿足嘅一餐。
2025-01-10
2025-01-10 160 瀏覽
尖沙咀區內開最久的店,店外壁畫充滿特色,餐廳座位寬敞而且整潔,菜式種類繁多,設有學生優惠餐,亦為同區最經濟實惠拉麵炒年糕($95)總是掛念的韓國菜,像是街邊檔吃到的,味道非常正宗,辣得惹味,年糕魚糕蔬菜配料份量很夠牛肉紫菜飯卷($84)大大卷,然後牛肉很多,蔬菜和醃蘿蔔的調味很夠,還可以沾着炒年糕醬一起吃炸醬麵($89)經典炸醬麵,份量大碗,配合烏冬一樣好吃芝士雞翼($58)炸至金黃色,再灑上芝士粉,雞翼脆皮多汁,食到成口芝士粉,順帶一提年糕也有炸的,口感皮脆內軟,幾特別

拉麵炒年糕($95)

牛肉紫菜飯卷($84)

炸醬麵($89)
經典炸醬麵,份量大碗,配合烏冬一樣好吃

芝士雞翼($58)

2025-01-09 133 瀏覽
這家位於尖沙咀區的餐廳自2001年開業以來,一直以其經濟實惠且豐富多樣的菜式而著稱。不僅適合家庭聚餐,還特別設有學生優惠價,讓更多人能品嚐到美味的韓國料理。店舖非常寬敞,不會好擁擠。蜜糖蒜蓉雞翼蜜糖蒜蓉雞翼非常美味,炸至外酥內嫩,蒜蓉與蜂蜜的絕妙搭配讓每一口都充滿驚喜。這道料理絕對是這家餐廳必是之一。炸醬麵炸醬麵也是其中一道必點的菜式,麵條Q彈香滑,搭配濃郁的炸醬,讓人回味無窮。經常看韓劇見到啲人成日都喺度食,終於試到正宗的,原來真係好惹味。牛肉紫菜包飯這道料理將新鮮的牛肉、香氣四溢的蔬菜和蓬鬆的米飯完美結合,每一口都讓人驚艷。家庭聚餐的絕佳選擇。辣炒年糕加公仔麵如果喜歡辛辣的料理,這道韓國辣炒年糕絕對能滿足味蕾。辣味和嫩滑的年糕搭配著彈牙的公仔麵,每一口都是一場味蕾的盛宴。這款料理結合了韓國傳統烹飪技巧和風味,帶來一場美味的享受。

蜜糖蒜蓉雞翼

炸醬麵

牛肉紫菜包飯

辣炒年糕加公仔麵

2025-01-07 134 瀏覽
呢間韓國餐廳都開左好多年,以前讀書時都間唔時黎食,見佢換左裝修靚左,入去食下回味下。一坐底都招呼左我地三款泡菜,有辣白菜泡菜、魚糕片同我估係蔥餅既小菜,魚糕片同蔥餅都比較淡口,啱哂唔食得辣既朋友。香辣豬肉飯卷好鍾意食韓式飯卷,一啖有哂唔同味道同配料,香辣豬肉唔係好辣,配埋奄羅白酸酸地幾開胃🤤飯卷都包得好實淨,唔會一夾就散芝士年糕年糕醬比平時見既冇咁紅,但食落都偏香辣既,年糕煮得火喉幾好,煙煙韌韌,撈埋片芝士一齊食幾creamy。佢配菜都多,所以食落唔算滯炸醬麵炸醬麵味道相當黎講都淡味啲,不過隻雞蛋煎得幾靚,撈埋青瓜絲一齊食都幾爽口既,如果配埋奄羅白一齊食就正蒜香蜜糖炸雞翼炸雞翼都幾好,肉質唔乾,配埋表面既蒜香蜜糖汁都幾好食。

香辣豬肉飯卷

芝士年糕

炸醬麵

蒜香蜜糖炸雞
炸雞翼都幾好,肉質唔乾,配埋表面既蒜香蜜糖汁都幾好食。
2025-01-04 150 瀏覽
很久以前已經開始光顧的正宗韓國菜,喜歡其座位寬敞舒適,食物種類多前菜3小碟泡菜,魚糕和煎餅,全部都美味而且可以任添醬油蟹+紫菜飯團 $190韓國菜必吃的醬油蟹,亦稱白飯小偷,蟹肉鮮甜非常下飯,紫菜飯團本身有調味,看得出店家認真製作牛尾湯配白飯 $128天氣冷最適合吃湯飯,牛尾炆得軟冧,湯頭香濃,還配韓國粉絲,非常滿足生米酒 $105看韓劇常會看到韓國人吃飯時配此米酒,味道清甜不烈,很易入口已經多次回訪,味道正宗價錢公道

前菜3小碟
泡菜,魚糕和煎餅,全部都美味而且可以任添

醬油蟹+紫菜飯團 $190

牛尾湯配白飯 $128

生米酒 $105
看韓劇常會看到韓國人吃飯時配此米酒,味道清甜不烈,很易入口

已經多次回訪,味道正宗價錢公道
  • 生米酒
  • 醬油蟹
那條街上有很多韓國餐廳~我們是被外牆吸引的!很值得打卡🤩誤打誤撞就吃到了這家老牌韓式餐廳的正宗料理🤤進店後😙感覺氛圍非常好,座位也很寬敞舒適 不會很擠🧚🏻‍♀️✨有種很乾淨很溫馨的感覺!感覺也很適合一家老小聚在一起聚餐欸👍🏻菜式方面款式也不少😙 和在韓國一樣!會附送三碟餐前小菜🥗分別是泡菜、芽菜和海鮮煎餅✨1️⃣【牛肉韓式石頭飯】 $119我想可以用老少皆宜來形容它💗飯不會過硬~拌在一齊吃下去好滿足!食材融合得很好 沒有搶風頭的菜😝底下還有一些飯焦!還搭配了一碗海帶湯~值得一試哦✨2️⃣【甜辣炸雞-半隻】 $99炸雞份量控制得剛剛好夠兩個女生吃!啖啖都是肉呀~吃完也不會覺得膩👍🏻醬汁很惹味😉不存在不夠醬汁搭配的情況哦🙂‍↕️3️⃣【Cass Fresh韓國啤酒】 $29韓國出品的啤酒🍻酒精濃度是4.5%🍺入口挺清爽的👍🏻搭配炸雞一齊食一級棒啊❤️📍漢城美食尖沙咀金巴利道74-76號地舖#香港韓國餐廳 #韓式料理 #漢城美食 #香港美食#香港必食 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #遊客推薦 #香港打卡 #香港韓餐 #hongkong

1️⃣【牛肉韓式石頭飯】 $119

2️⃣【甜辣炸雞-半隻】 $99