在翔天廊午飯時段吃過一碗天皇級價錢的雲吞麵後,一碗份量的雲吞麵對我來說只屬杯水車薪,又怎能滿足我這個大男人呢!結果來到兩、三點鐘的下午茶時段又覺肚子開始餓起來,今次我極力向太太推介Burger king,而她也像我一樣覺得很久沒有嚐試過Burger king的漢堡飽了,連什麽味道也忘記得一乾二淨,都好應該入去尋找番一點回憶。可能太耐沒光顧的關係,一入去就好似魚與熊掌一樣,唔知點取捨,款款都想試,結果就選了華堡和双層芝士孖堡的套餐,內有兩個飽外,還有炸薯條和洋葱圈及大汽水兩杯,再加$12要埋蘋果批和雪糕新地,太太看見了當埸咋舌地說:「肥仔先生,剛才吃過雲吞麵只不過是兩個多小時的事,我和女兒現在只能陪你吃少許漢堡飽,你怎麼弄得好像食buffet似的,要像殺人鯨的胃口也吃不下這麽多東西呀!」我難為情地回答:「咁耐無吃過,當然樣樣都想試啦!一時興奮買多了,大不了打包拿回家再吃吧!」結果這頓buffet中,我十分回味那個份量十足的双層芝士孖堡,兩塊又厚又夠大的漢堡扒,夾雜一些洋葱和生菜,配起來簡直係一絕!至於個華堡就配有大大塊的蕃茄片,又係絕品,遺失多年的味覺終於返來了,眼闊肚窄的我終於要把大量
結果這頓buffet中,我十分回味那個份量十足的双層芝士孖堡,兩塊又厚又夠大的漢堡扒,夾雜一些洋葱和生菜,配起來簡直係一絕!至於個華堡就配有大大塊的蕃茄片,又係絕品,遺失多年的味覺終於返來了,眼闊肚窄的我終於要把大量的炸薯條和洋葱圈及蘋果批取走回家當晚餐再吃。
玩足兩日大嶼山,最後一站去機場T2客運大樓..好大..可惜無乜野行.2個hrs 乜都行晒..lunch時間..廿幾歲仔都未食過Burger King..朋友話好食..但都只聞樓梯響..未食過又點知係咪呢..同女朋友一人叫一個set.天椒華堡同小華堡餐..以為好似M記咁唔夠食..好la.加大個餐都係$2.再加多個蘋果批..比錢$83.8 (快餐黎講貴??如果好食無所謂!)點知0的野食已經比我有驚喜..個包咁大個ge?起碼大過M記Big Mac 1.5 倍先..個可樂咁大杯ge? 32orz..唔加大的已經=M記大可樂..到食落先知跟本同M記無得比..勁好食..牛肉味同0的肉汁香到呢..勁有口感..仲有.生菜ah.蕃茄勁新鮮..爽爽聲.0的薯條粗過M記個0的..都好食過M記0個0的...不過..太多關係..我地食得慢..凍晒..無咁好食la..蘋果批都可以la.個殼厚左0的..味道可以接受..可惜地點太遠la..分店得機場同埋山頂...都唔知幾時有機會試晒..

蘋果批都可以la.個殼厚左0的..味道可以接受..

2007-07-08 13 瀏覽
我同阿米都係要左芝士磨菇漢堡餐!!全部即整,等左1~2分鐘就有得食!!一打開個包好香磨菇味!!!正~~再望d芝士係融晒架!!一口咬落去仲拉得出絲!!有2塊漢堡,都ok有肉味!!薯條好熱勁脆!!唔知點解可以做到咁脆架呢??薯條0既size係粗過麥當當少少咁啦!!一份餐真係好飽!!簡直係肥佬0既份量!!所以建議大家2個人食一份餐加大另外叫多個飽就好夠啦!!
我同阿米都係要左芝士磨菇漢堡餐!!
全部即整,等左1~2分鐘就有得食!!

一打開個包好香磨菇味!!!正~~
再望d芝士係融晒架!!一口咬落去仲拉得出絲!!
有2塊漢堡,都ok有肉味!!

薯條好熱勁脆!!
唔知點解可以做到咁脆架呢??
薯條0既size係粗過麥當當少少咁啦!!

一份餐真係好飽!!簡直係肥佬0既份量!!
所以建議大家2個人食一份餐加大另外叫多個飽就好夠啦!!
(非會員)
2007-07-07 24 瀏覽
去新開ge翔天廊行下,午飯時間去果度ge FOOD COURT,見其他餐廳都幾貴又唔知好唔好食.然後又比我發現到有BURGER KING喎.記得上次係山頂食過,質素都唔錯,於是決定再幫襯~埋去見到counter度寫住有新出ge"雜菜堡",成個餐都係$40,屬最平果隻,見佢一反漢堡多肉少菜ge傳統,就叫左黎試下個飽ge size真係夠晒份量.佢入面有塊漢堡扖之類ge野,初時以為係加左雜菜粒ge肉餅,點知食落去原來係類似雜菜加薯茸整成ge薯餅之類,無肉的,真係夠晒健康.另外當然有佢傳統ge大大片蕃茄加生菜同沙律醬la. 個味道食落都ok的,不過塊雜菜餅就乾左d,連一向注重健康ge我都不得不承認佢ge多汁厚肉ge牛肉漢堡扖"華堡"的確係比佢好食~但BURGER KING呢個新產品總算夠健康~加上佢套餐轉洋蔥圈同飲野轉熱咖啡奶茶都唔駛加錢,都係一個good servise ge表現,整體都算唔錯^ ^

2007-06-19 9 瀏覽
today reli have the chance to take a bit on BURGER KING!This experience is unforgettable,u know what? I found it is even better than trile o's! yo~I tried the chicken burger on account of avoiding beef.come wif a meal,drink and fried chips.the bun is juz so nice,soft and hot. Great texture! every bite I taste, I juz couldn't let it go!the meat is not reli tender, but juicy, wif adequate amount of salad dressing.fresh vegetables,great~the soft drink is of suitable size for me becoz i am a drink l

the soft drink is of suitable size for me becoz i am a drink lover,heehee..

the price if of medium when compared wif mc and Triple O's~$40 for a set

among the three, BURGER KING is the best i thought and the others are far beyond comparison,yo! juz try!

i'll be back!
2007-05-15 3 瀏覽
第一次- 夜晚7點鐘之前未食過, 在附近返工成個foodcourt都無乜人第一次食揀左雙層Whopper餐\再加大杯汽水大到..@@\"一隻手拎唔起..又重又大個d肉好多汁...蕃茄又好鮮...可能即刻整既關係薯條之前聽人講話好味...果然無錯...超滿意!第二次- 下午1點鐘再一次食..今次唔太餓只選了一層Whopper餐\ + APPLE PIE + 洋蔥圈可能人多關係...個包同個pie都唔係即整...兩樣都唔係好熱...薯條及洋蔥圈我下次都係選薯條...要吃好的都是避免人多時間去比較好...^^(中午1230PM - 2PM 是最多人的時候吧..;;)
第一次- 夜晚7點鐘

之前未食過, 在附近返工
成個foodcourt都無乜人

第一次食揀左雙層Whopper餐\再加大
杯汽水大到..@@\"

一隻手拎唔起..又重又大個
d肉好多汁...蕃茄又好鮮...可能即刻整既關係
薯條之前聽人講話好味...果然無錯...

超滿意!

第二次- 下午1點鐘

薯條及洋蔥圈我下次都係選薯條...

要吃好的都是避免人多時間去比較好...^^
(中午1230PM - 2PM 是最多人的時候吧..;;)
2007-05-11 15 瀏覽
食完薄餅同水餃都係麻麻飽, 再加漢堡.Whooper: 7分, 要了個1號餐, 比麥記貴, 又比三個O便宜, 牛肉算係幾靚, 有點肉味, 起碼好過其他連鎖店, 是否炭燒就不知道了. 成個漢堡加上番茄同生菜都叫做幾好的. 但係薯條真係好一般, 麻麻脆.間唔中一次係可以的.係我心中的漢堡, 最愛仍然係最懷念的Carl's Jr.食飽拉闊.
食完薄餅同水餃都係麻麻飽, 再加漢堡.

間唔中一次係可以的.

係我心中的漢堡, 最愛仍然係最懷念的Carl's Jr.

食飽拉闊.