2007-04-13 19 瀏覽
真係醜甩耳仔浸焼酒..上篇食評咁多錯字,粉腸都打左粉湯..睇死人!話說回頭,喺陳春記度食嘅時候叫左碟鵝肉食,略嫌油左小小,作為午餐有d漏,因為無飲啤酒,當係送酒菜都ok..至於其他食物下次有機才試試..

至於其他食物下次有機才試試..

2006-12-01 22 瀏覽
我覺得係熟食市場度有潮州野食幾食鮮幾特別,唔會係一般既茶餐廳! 食到好悶.... 一d新鮮感都冇! 都係兩個字講哂...過時囉!~~~整體來說,這間潮州店都幾好,價錢到合理! 街坊生意,仲要遠近都送外賣,很好

2006-09-21 12 瀏覽
此熟食中心同初期唔同左好多,選擇少(全部潮州野)不在話下,都唔緊要勒,最慘係上到去如果唔食粿,點都走唔甩呢間野手指罅,雖然唔同招牌,都係呢個家族出品,味道?兩個字講晒---肥、鹹!價錢?咁又唔會殺死你!不過又係兩個字講晒---唔值!好奇怪,周時都有d非會員上黎讚到天上有地下無,唔使講又係一個字---媒!
2006-09-20 14 瀏覽
d餸菜真係好味,尤其牛肉炒芥蘭炒得好好味! 佢地果度既service 又好啦! 所以我都會再尼試過既!
2006-09-18 2 瀏覽
我本身就好鐘意食打冷野,所以好多間打冷鋪我都試過下,上左尼依個熟食市場到,最吸我去食都係依間喇,又真係ok喎,好有潮州味道,炒菜好夠鑊氣啦,鵝片好好食! 最正係黃金伊麵呀...真係好食! 價錢又平啦~
2006-09-18 5 瀏覽
朋友帶我試下依間潮州野,咁叫左幾個小菜都ok,再叫多碗翅湯啦,味道真係正!! 所以我都叫左兩碗,用尼送飯仲正呀,可以媲味d酒樓咁滯呀~
2006-09-08 7 瀏覽
開頭以為d熟食市場都係唔太衛生架,上到去都覺得原來係好乾淨架~ 而且依間潮州野都真係幾好食! 蠔仔粥好正!!
2006-08-29 1 瀏覽
其實平時都有落開去食晏,有晚返到屋企冇煮飯咁就打落去叫外賣啦! 因為佢地平時七點幾晚市好忙架,咁我打去叫外賣時佢地d伙記都好有禮貌咁同我落單! 我就叫左一碗蠔仔粥同一碟紅腸鵝片仲有一碗翅湯!!d野食又有水準,員工態度又一流!! 真係食得過!!

d野食又有水準,員工態度又一流!! 真係食得過!!
2006-08-27 13 瀏覽
我最鐘意食果度既黃金伊麵呀!!另外就係芥蘭炒牛肉炒河好夠鑊氣!! 同埋鵝片都勁好食!估唔到係依d熟食市場都有咁高質素既野食架!
2006-08-23 3 瀏覽
口淡淡,鼻興興,喉乾頸涸,好想食潮州o野,所以走上來。叫左蠔仔粥同鵝肉,蠔仔粥d蠔仔好鮮甜肥美,d配料好又好味。此外,鵝肉香軟,食完成個鐘個口依然有陣回甘,掂!
口淡淡,鼻興興,喉乾頸涸,好想食潮州o野,所以走上來。

叫左蠔仔粥同鵝肉,蠔仔粥d蠔仔好鮮甜肥美,d配料好又好味。

此外,鵝肉香軟,食完成個鐘個口依然有陣回甘,掂!
2006-08-18 6 瀏覽
我本身好鐘意食打冷野既,咁我對依家既評語都唔錯! 好多款式! 有翅湯好好味! 蠔餅入面好多蠔係度架,好正!!黃金伊麵個賣相整得好好,都幾好味!
2006-08-17 1 瀏覽
食晏唔知去邊道好,跟住有同事就帶左我尼依度囉! 上度去最吸引都係依間架喇!! 叫左個沙嗲牛肉炒油麵,好好味呀,仲有個蠔仔粥d料好夠...味道都好好!! 地方比我想像中都乾淨囉! 都會再尼幫襯下既~
2006-08-13 6 瀏覽
行開上環買海味,見肚餓餓地就上左去依度食囉! 依度既黃金伊麵同埋蠔餅都好好食!
2006-04-10 4 瀏覽
專登來此熟食中心食潮州野...但上到來先知我地想搵既食店當晚無開(唔知無開定已經搬左落舖呢)...只好去此店食啦.2個人叫左一碟大眼雞(細)及蠔餅. 碟大眼雞都算叫新鮮啦, 不過價錢有少許貴. 蠔餅就偏油.
蠔餅就偏油.
2006-04-10 9 瀏覽
某星期二晚上七時許,其實不是來這店吃飯.原本想試在同場的另一食肆,可惜她六時便關店.真的進退兩難,再加上被潮州巷的員工來個"熱情招待",便束手就擒地坐下來.感到十分無助...我和姊姊點了方魚肉碎粥,欖菜炒芥蘭粒(但我千叮萬囑一定要改芥蘭度,否則不會付錢),還有煎蠔烙.粥偏鹹,炒芥蘭亦鹹,煎蠔烙是無味的(這不是因為先吃了前兩者而覺得無味).還有的是蠔烙給他們變成了一塊煎得濕漉漉的蠔蛋.我們吃剩很多東西便離開.實在嚥難下,氣更難下....這麼馬虎了事的出品,難怪每逢有客人進場便要出總動員來個前後包抄了.