2025-01-17
同幾位朋友好想聚聚食個火鍋,所以就喺OpenRice看到呢一間,我唔敢講食評及相片係真定假,但相信有部份不是真實反映;我哋全部都從未試過香港食潮州牛肉;呢間餐廳最好嘅就係每人一鍋,可以嘗試不同口味,所以我哋四個都嗌咗唔同鍋底;1. 養生烏雞鍋2. 台式麻辣鍋3. 椰子鮮雞湯4. 黑蒜羊肚菌湯最後除咗麻辣湯底及椰子鮮雞湯之外,其他兩款湯底是一樣味道的,味道亦都偏向淡味;員工服務可以接受;因為第一次光顧唔知每碟份量有幾多,所以先叫咗一碟試咗先,點知嚟到有啲嚇親,我哋好擔心食唔晒呀!老實講佢有大同細兩個size,價錢只差$100,咁梗係叫碟大啦,冇諗過牛肉薄如紙,牛肉味普通,完全唔識呢個價錢,我哋就打算叫一round就走,去第二度醫肚;其他食物品質都係好一般,唔係特別好,所以都無謂講;算啦,始終都冇事,只係早啲定遲啲既事!不過一定唔會有下次!
1. 養生烏雞鍋
2. 台式麻辣鍋