最近發現「炑八韓烤」推出左一個性價比超高既午市定食,平時鐘意食韓燒既我緊係要試下啦。呢度既燒烤套餐定食吾單止有主菜,仲可以無限添加自選前菜、芝士粟米同爐邊蛋,呢d經典韓燒side dish可以食到飽,真係好吸引。鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯 $116呢個鹽蔥牛舌係我最期待既一款。牛舌好薄,配埋鹽蔥醬,味道鮮味即刻提升左好多。咬落去係脆中帶嫩,牛香濃郁,再加上鹽蔥醬既鹹香,令成個味道層次更加豐富。聽店員介紹左人氣食法,我照住黎試:將鹽蔥醬放係牛舌中央,對摺做成牛舌包,再單面炙燒約20秒,等表面微微焦脆,反轉另一面再燒20秒,一食果然好正!配埋迷你麻藥蛋飯,蛋黃流心,香口又滿足,牛舌控一定要試。韓式豬肉泡菜炒飯 $82呢個炒飯係一個隱藏驚喜。鋪左一層超濃郁既芝士碎,拌埋紫菜絲一齊食,真係好香口!炒飯有泡菜既酸辣味,而芝士就中和返少少,兩者配搭得岩岩好。半熟蛋係飯上面,撈埋食每一啖都好有層次感,最岩重口味既朋友。蜂蜜牛油炸雞 & 醬油魚糕串 $38食燒烤既時候點D小食黎加配係一個好好既選擇。我就試左兩款:蜂蜜牛油炸雞係甜甜地,帶有牛油既香味,外皮炸到脆卜卜,雞肉仲好juicy,食到停吾到口。而

鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯 $116

韓式豬肉泡菜炒飯 $82

蜂蜜牛油炸雞 & 醬油魚糕串 $38

食燒烤既時候點D小食黎加配係一個好好既選擇。我就試左兩款:蜂蜜牛油炸雞係甜甜地,帶有牛油既香味,外皮炸到脆卜卜,雞肉仲好juicy,食到停吾到口。而醬油魚糕串係濃濃既醬油香氣,加上魚糕煙韌既口感,簡單而好味。

柑橘鮮橙果茶 $25 & 玫瑰佛手柑梳打 $12

套餐包左基本飲品,但我忍吾住加錢試左佢既特飲。柑橘鮮橙果茶係一杯清新既果味茶,酸酸甜甜好開胃,食完重口味既燒烤飲,再似呢杯真係岩岩好。而玫瑰佛手柑梳打有陣淡淡既花香,帶d微微氣泡,清爽得黎又幾特別。

焦糖脆餅雪糕杯 $38

食完主菜當然要有甜品作結啦!加左$38點左個焦糖脆餅雪糕杯,份量都算幾足。脆卜卜既焦糖餅乾,配上雲尼拿籽雪糕,兩樣一齊食有層次又吾會膩,係完美既甜品收尾。

午餐
1K
𖤐ˊ˗門口設有魷魚遊戲的打卡位,室內面積大,有卡位區、梳發區和酒吧出菜區,以工業風格為主,配搭紅磚牆身和木枱,整體寬敞而舒適,燈光明亮。。゚・𖥸──────-ˋˏ 𝓜𝓮𝓷𝓾 ˎˊ-──────𖥸 。゚・꙳𐂂 牛胸腹肉配韓式飯饗宴 $598✎ ̼前菜(任添)胡麻汁沙律、薯仔球、泡菜、海帶、芽菜、蘿蔔片和生菜款款都好正宗味道!✎ ̼秘製醬油豬五花、梨汁雞腿肉、大八爪魚和蔥蒜牛五花這一碟簡直是食肉獸的至愛,有齊雞牛豬三種肉類,八爪魚大條而燒得軟嫩,五花肉肥瘦相間,多肉汁,雞腿肉入味焦香,牛五花則較有嚼口。✎ ̼牛胸腹肉配蛋黃醬油脂肪比例較重,油脂感也高,燒肉時要留意火勢,避免過熟,剪開塊塊來包生菜🥬一流!✎ ̼辣章魚五花飯惹味韓式拌飯,有豬肉、章魚🐙等配菜,飽肚又帶辣勁!✎ ̼韓式麻藥蛋飯這個就較普通。✎ ̼皇牌士多啤梨乳酸梳打 $38這款梳打水有點甜。✎ ̼朝日有氣果酒(藍橙) $78很適合女士,濃度低,好像有汽梳打水,很順滑易入口。
𖤐ˊ˗門口設有魷魚遊戲的打卡位,
室內面積大,
有卡位區、
梳發區和酒吧出菜區,
以工業風格為主,
配搭紅磚牆身和木枱,
整體寬敞而舒適,燈光明亮。
꙳𐂂 牛胸腹肉配韓式飯饗宴 $598
✎ ̼前菜(任添)
胡麻汁沙律、薯仔球、泡菜、海帶、芽菜、蘿蔔片和生菜
款款都好正宗味道!
✎ ̼秘製醬油豬五花、梨汁雞腿肉、
大八爪魚和蔥蒜牛五花
這一碟簡直是食肉獸的至愛,
有齊雞牛豬三種肉類,
八爪魚大條而燒得軟嫩
大八爪魚
五花肉肥瘦相間,多肉汁,
雞腿肉入味焦香,牛五花則較有嚼口。
✎ ̼牛胸腹肉配蛋黃醬油
牛胸腹肉配蛋黃醬油
脂肪比例較重,油脂感也高,
燒肉時要留意火勢,避免過熟,
剪開塊塊來包生菜🥬一流!
✎ ̼辣章魚五花飯
惹味韓式拌飯,
有豬肉、章魚🐙等配菜,
飽肚又帶辣勁!
✎ ̼韓式麻藥蛋飯
這個就較普通。
✎ ̼皇牌士多啤梨乳酸梳打 $38
這款梳打水有點甜。
✎ ̼朝日有氣果酒(藍橙) $78
很適合女士,濃度低,好像有汽梳打水,很順滑易入口。
2024-11-11
2024-11-13 778 瀏覽
餐廳位於荃新天地二期, 近日推出了全日適用的精選套餐及特式飲品, 會員還有尊享優惠✨一來到餐廳就來了數碟前菜, 有泡菜、涼拌豆芽、薯仔蓉、醃蘿蔔、涼拌海帶、爐邊泡菜蛋、芝士粟米及沙律菜, 非常豐富我們點了牛胸腹肉配韓式飯饗宴 套餐已包牛胸腹肉/蔥蒜牛五花/秘製醬油豬五花/梨汁雞腿肉及大八爪魚牛胸腹肉🥩肉質軟嫩鮮美, 油脂分佈均勻, 食起來滿口油香, 牛味濃郁亦有咬口蔥蒜牛五花🐮經醃漬過後味道濃郁, 配上蔥蒜香氣四溢, 燒烤帶微微焦香, 甜鹹香多層次, 口感偏軟嫩秘製醬油豬五花🐷濃濃的醬香, 肉質爽口而不油膩, 半肥瘦肉層次分明, 香脆又充滿肉汁, 非常香口梨汁雞腿肉🐔雞肉飽滿多汁且油脂適中, 肉質富彈性又有嚼勁, 雞皮烤至很香脆大八爪魚🐙原隻大八爪魚未燒之前賣相已經很吸引, 新鮮肥美帶鮮甜, 十分爽口彈牙套餐還配上辣章魚五花肉飯味道甜甜辣辣, 彈牙辣章魚配上帶油香五花肉, 每一口都送飯一流, 胃口大開麻藥蛋紫菜飯滿滿紫菜配上鹹甜中帶點微辣的麻藥蛋, 有點溏心蛋口感, 充滿醬油香, 蛋味濃郁飲品朝日有氣果酒(藍橙) 顏色夢幻, 入口冰涼, 果香清甜味道, 酒精不算太濃, 非常適合女任飲用

我們點了

辣章魚五花肉飯

麻藥蛋紫菜飯

飲品
朝日有氣果酒(藍橙)
顏色夢幻, 入口冰涼, 果香清甜味道, 酒精不算太濃, 非常適合女任飲用, 打卡一流👍🏻

柚子檸檬梳打🍋
清新芳香的柚子味, 甜度適中、味道清爽

環境寬敞舒適, 設有卡座, 服務員每枱客人都招呼周到, 抽氣系統做得很好, 用饍完沒有沾上燒肉味, 很適合一大班朋友聚會, 值得再回顧💕

• 大八爪魚
  • 牛胸腹肉
早排收工同大佬行左陣街,差唔多都晚上8:30,揀左炑八食番餐韓燒過下口癮!⚠️溫馨提示:星期一至五晚上8:30後入座,可享黑夜優惠半價,只限單點燒肉、單點熟食、單點飲品⚠️  前菜都幾豐盛,生菜🥬、泡菜、薯仔沙律、豆芽、海帶菜等,除沙律外,其他都可以免費追加。  ⦁炑八厚切五花腩外裙肉厚切五花腩肉鮮嫩,脂肪分布均勻,烤到外面金黃,內裡鎖實肉汁,搭配辣醬🌶️或醬油,更加出色。  ⦁大八爪魚八爪魚🐙經過特制醬汁醃製,口感彈性十足,適當烤製令外層微焦,內裡軟嫩。  ⦁韓式紅蝦紅蝦🦐海水味濃,肉質鮮甜爽脆,咸香十足,而且肉汁頗多。  ⦁海鮮煎蔥餅煎餅配上新鮮的海鮮和香蔥,口感酥脆,配上油醋,酸酸甜甜,十分開胃。  ⦁韓國水冷麵冷麵清爽可口,尤其適合在炎熱的天氣享用,麵條滑順,配上冷湯和各種配料,口味清新,能平衡烤肉的油膩感。  ⦁朝日有氣果酒(清爽鮮檸)⦁荔枝梳打果酒🍸清爽宜人,帶有淡淡的檸檬香氣,適合搭配烤肉,能有效解膩。而梳打🍹清甜可口,荔枝的香氣撲鼻,且帶有氣泡的口感,為整餐增添了一絲清新感。

⦁炑八厚切五花腩外裙肉

⦁大八爪魚

⦁韓式紅蝦
紅蝦🦐海水味濃,肉質鮮甜爽脆,咸香十足,而且肉汁頗多。

⦁海鮮煎蔥餅

⦁韓國水冷麵

⦁朝日有氣果酒(清爽鮮檸)
⦁荔枝梳打

2024-09-12
2024-12-26 0 瀏覽
Citywalk 2有個充氣彈床嘉年華,成個商場都好熱鬧,我哋過嚟趁墟食咗好耐冇食嘅炑八,原來午市定食好抵食, $65起就有交易,送埋韓式前菜、爐邊蛋同芝士鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯 $78牛舌嫩滑又彈牙,鹽蔥醬本身已經提鮮惹味,再加埋紫菜麻藥蛋飯甜甜辣辣好開胃炑八牛肋骨煲配紫菜飯 $98怕燒肉熱氣亦可以揀韓式煲,牛肋骨大大件但炆到好腍,仲有滿滿骨膠原嘅牛筋,個湯微辣好好送飯小食/甜品加配 $38@蜂蜜牛油炸雞外脆內軟好多汁,底下仲有薯條醬油魚糕串用醬油煮本身鹹鹹甜甜,面頭加咗好似麻藥蛋嗰款辣醬,味道更有層次食完重口味韓國嘢一定要叫返個甜品,焦糖脆餅雪糕杯用Lotus餅,配上雲呢拿雪糕同雜莓係完美飲品加配 $12@果味梳打又係冇得輸,叫咗薑橙同玫瑰佛手柑都有真生果,甜甜哋好解辣

鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯 $78

炑八牛肋骨煲配紫菜飯 $98

小食/甜品加配 $38@
蜂蜜牛油炸雞外脆內軟好多汁,底下仲有薯條

飲品加配 $12@
2024-12-26 0 瀏覽
想看場戲之前,揀間餐廳吃午餐。選左炑八,有飯餐,又有烤肉,皆因爐邊芝士粟米&泡菜蛋是無限refill的,相當吸引, 味道好。(午市)(餐) 鹽蔥牛舌 配 迷你韓式麻藥蛋飯鹽蔥牛舌共八片,份量足。牛舌上鋪面的蔥、甜甜地、有鹽和黑椒,喜出望外的好味。這溏心蛋,不是一般醬油蛋,是混合調味料、辣椒、蔥花、蒜蓉。 滲透著 鹹甜辣鮮多重味道。之所以冠上「麻藥」二字,皆因其好味叫人越食越上癮。(餐)燒烤前菜三款韓式泡菜,有大白菜、洋蔥青瓜海帶、大豆芽,地道韓式的味道,吃完還可以找服務員免費加。大白菜和海帶我都加左一次。(餐)玫瑰佛手柑梳打-帶來沖擊的驚喜特飲,沒想到玫瑰與佛手柑的味道可以咁夾,以前都沒有喝過,好好味。(午市加配) 蜂蜜牛油炸雞(4件) 炸雞好食,無骨啖啖肉,外層脆衣裹上蜂蜜,甜甜地,同時有具備牛油香味。炸雞下面是粗薯條,用了美國焗薯造,新鮮熱辣香脆可口,可蘸蜂蜜牛油吃。上桌時也細心配上茄汁。(餐)炑八牛肋骨煲配紫菜飯-牛肋骨超大件,有筋有肉,軟淋好吃。韓式燉肉鍋內 有悶煮的白蘿蔔與紅蘿蔔,入味無渣,肉汁撈紫菜飯食,相當美味。(餐)士多啤梨果茶太太很喜歡這杯特飲,味道好飲得黎,沒有人工

(午市)
(餐) 鹽蔥牛舌 配 迷你韓式麻藥蛋飯

(餐)玫瑰佛手柑梳打-

(午市加配) 蜂蜜牛油炸雞(4件)

(餐)炑八牛肋骨煲配紫菜飯-

(餐)士多啤梨果茶
太太很喜歡這杯特飲,味道好飲得黎,沒有人工合成味道,酸酸甜甜很解膩。

(午市加配)牛肉紫菜包飯
幾乎是每次吃韓國菜,我地都會點嘅飯卷。
五彩顏色,新鮮爽脆,現叫現做。
食材豐富青瓜甘筍雞蛋燒牛肉醃蘿蔔。 還加了韓式魚糕片,口感紮實,紫菜沒有淋。

(午市加配) 焦糖脆餅雪糕杯。
薄荷葉+朱古力醬 與雲呢拿雪糕,
配上新鮮嘅水果( 藍莓和士多啤梨)及某品牌的焦糖脆餅。焦糖脆餅可以沾著雲呢拿雪糕一同吃

餐廳一直 播著韓文版聖誕歌,好有氣氛。
還是第一次,於午飯時段前來炑八韓烤食午餐,原來這裡也有不少午市定食選擇,除了韓燒,還有其他選擇,絕對可令你的午餐變得更豐富!更滋味!   近日天氣轉涼,開個爐吃韓燒,正好可以帶來多一點暖意。加上豐富的配菜,令人有滿滿的幸福感。我們點選了一客鹽蔥牛舌,搭配迷你韓式麻藥蛋飯,數片牛舌上散滿蔥花,上爐輕燒,牛舌即時變得香脆可口,還有濃濃的香蔥滋味,相當惹味!炑八牛肋骨煲配紫菜飯,分量蠻多,有三件大大的牛肋骨,加上冬菇、紅蘿蔔及白蘿蔔等,十分足料。牛肋骨不但大大件,還拌隨著不少肉,肉質軟嫩入味,湯底味帶點點甜,拌入飯中同吃,更為滋味!套餐還可加配輕食,我當然第一時間點選蜂蜜牛油炸雞 (4件),酥脆的炸雞,肉質細嫩,表層混合了牛油味與蜂蜜,入口甜美惹味,令人無法抗拒!醬油魚糕串 (2串),韓式的街頭小食,長形魚糕串,配上秘製醬油, 除了充滿魚香鮮味,更食出韓國料理的國民情懷。午市套餐還可加配飲品,我們點選了兩杯梳打,荔枝梳打及柚子梳打,外表色澤吸睛,入口不屬太甜,加上果肉,更添口感。本來已很飽足,但看見隔鄰的食客享用甜品,我們的甜品胃又自動啟動了,焦糖脆餅雪糕杯,相當有誠意,香脆焦糖脆餅與幼滑的
本來已很飽足,但看見隔鄰的食客享用甜品,我們的甜品胃又自動啟動了,焦糖脆餅雪糕杯,相當有誠意,香脆焦糖脆餅與幼滑的雪糕,完美搭配,加上藍莓及士多啤梨,底層還有濃濃的朱古力醬,令每一口都充滿甜蜜的幸福感!
2024-12-22 0 瀏覽
呢間炑八非常之有人氣,午市都幾乎全場爆滿。✨️一來就送上四款韓式小菜,好味道又可以幫你補充纖維。泡菜是淺醃,味道剛好又不酸。鍋邊的粟米芝士同嫩蛋亦都係每次都好期待的小食。午市定食的選擇好多,而且價錢合理。✨️朋友點了石頭牛肉飯。熱辣辣嘅石鍋,煮出好多飯焦,配埋嫩滑嘅牛肉同爽脆的蔬菜,係冬天食真係好滿足。✨️我點了鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯。牛舌薄切,燒到脆邊,加埋大蔥的香甜味,味道非常合拍。麻藥蛋飯的流心蛋黃好濃郁,配埋紫菜飯一齊食,完全是白飯殺手。✨️另外醬油魚糕串係一道簡單但好味嘅小食。魚糕彈牙帶鮮,食咗一串又想再食。✨️韓式酸甜炸雞外皮好脆,入面好juicy,酸甜嘅醬汁令到人食指大動,係好經典的味道。💗總括嚟講,炑八韓式餐廳嘅食物質素同味道都唔錯,幾值得推介。
呢間炑八非常之有人氣,午市都幾乎全場爆

滿。

✨️一來就送上四款韓式小菜,好味道又可以

待的小食。

午市定食的選擇好多,而且價錢合理。
✨️朋友點了石頭牛肉飯。

熱辣辣嘅石鍋,煮出好多飯

焦,配埋嫩滑嘅牛肉同爽脆的蔬菜,係冬天食真係好滿足。

✨️我點了鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯。牛

舌薄切,燒到脆邊,加埋大蔥的香甜味,味道

非常合拍。麻藥蛋飯的流心蛋黃好濃郁,配埋

紫菜飯一齊食,完全是白飯殺手。

✨️另外醬油魚糕串係一道簡單但好味嘅小食

。魚糕彈牙帶鮮,食咗一串又想再食。

✨️韓式酸甜炸雞外皮好脆,入面好juicy,酸

甜嘅醬汁令到人食指大動,係好經典的味道。

💗總括嚟講,炑八韓式餐廳嘅食物質素同味
道都唔錯,幾值得推介。

2024-12-21 0 瀏覽
炑八韓烤 (荃新天地2) (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖午市定食 - 薯仔牛骨湯配紫菜飯:這道定食真係絕配,薯仔牛骨湯濃郁香滑,牛骨味道濃郁,再配上紫菜飯,每一口都係極致嘅享受,暖笠笠嘅感覺令人心情愉快。午昼燒肉時光 - 鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯:鹽蔥牛舌嫩滑多汁,每一片都充滿香氣,再加上迷你韓式麻藥蛋飯,米飯香滑,爽滑無窮。午市輕食 - 蜂蜜牛油炸雞(4件):香脆嘅蜂蜜牛油炸雞,外皮酥脆,內里嫩滑,每一口都係甜美嘅蜂蜜同濃郁嘅牛油香氣,簡直係無法抗拒嘅美味。再加上魚糕串,每一口都係彈牙嘅口感,令人食過返尋味。焦糖脆餅雪糕杯:濃郁嘅雪糕配上香脆嘅焦糖脆餅,每一口都係甜蜜嘅享受,雪糕嘅冰涼同焦糖嘅甜美完美結合。薑橙梳打 - Ginger & Orange Soda:清新嘅薑橙梳打,酸甜平衡,薑味同橙味交織,每一口都係清爽嘅感覺,絕對係一個完美嘅消暑飲品。玫瑰佛手柑梳打 - Rose & Bergamot Soda:香氣濃郁,玫瑰嘅香甜同佛手柑嘅清新完美結合,每一口都係優雅同清新的味道,簡直係味覺嘅享受。
炑八韓烤 (荃新天地2) (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖

2024-12-21 0 瀏覽
今日放假去左荃灣行街,見到呢間炑八韓烤好多人食,決定入去試下佢地既lunchLunch set既款式種類都好多鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯 $78牛舌薄切好爽口,配埋鹽蔥燒得仲香,配埋流心蛋真係好正韓式豬肉泡菜炒飯 $82炒飯大大份,仲有勁多芝士,自己可以撈到拉絲加配甜辣炸雞 $38原味炸雞 $35炸雞配薯條新鮮炸起熱辣辣,夠哂香脆焦糖脆餅雪糕杯 $38雪糕好正,食完燒肉做甜品一流手打鮮橙茶柚子檸檬梳打飲品各有特色,都十分唔錯

Lunch set既款式種類都好多
鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯 $78
牛舌薄切好爽口,配埋鹽蔥燒得仲香,配埋流心蛋真係好正

韓式豬肉泡菜炒飯 $82
炒飯大大份,仲有勁多芝士,自己可以撈到拉絲

加配
甜辣炸雞 $38
原味炸雞 $35
炸雞配薯條新鮮炸起熱辣辣,夠哂香脆
焦糖脆餅雪糕杯 $38
雪糕好正,食完燒肉做甜品一流

手打鮮橙茶
柚子檸檬梳打
飲品各有特色,都十分唔錯
2024-12-17 0 瀏覽
平時多數都係黎食晚餐燒肉多今日lunch同事話去呢度食先發現原來午餐有很多選擇 仲好平好抵😍我哋叫咗兩個餐share燒肉方面我哋叫咗鹽燒牛舌加麻藥蛋飯牛舌上面有好多蔥 店員教我哋燒一面燒30秒就可以食牛舌肉質好鮮嫩 仲有個麻藥蛋 流心好吸引 味道一流👍🏻👍🏻👍🏻兩樣嘢撈埋啲紫菜飯都係$78超級抵另外叫咗芝士泡菜五花肉韓式拌飯份量超級多 兩個人食都夠 上面鋪滿芝士 粟米同泡菜 撈埋隻蛋 好惹味😋午餐可以加配小食我地要左蜂蜜牛油炸雞同埋魚糕串蜂蜜牛油炸雞好嫩 食落唔會好嚡加埋啲甜甜地嘅蜂蜜 好開胃炸雞下面仲有薯條😆😆加配價嚟講非常之合理 魚糕串同出邊唔一樣 有啲辣辣地嘅感覺食吓炸雞再食吓啲辣嘢感覺都唔錯嘢飲叫咗柚子檸檬梳打同埋薑橙梳打個人比較鍾意薑橙梳打 清新啲同埋薑味好重最後當然唔少得食佢嘅爐邊蛋同埋芝士 超好味 仲可以任fill😍甜品仲有雪糕食 居然有兩塊lotus餅雪糕中間仲有朱古力醬 好滿足👍🏻
平時多數都係黎食晚餐燒肉多

嘢飲叫咗柚子檸檬梳打同埋薑橙梳打
個人比較鍾意薑橙梳打 清新啲同埋薑味好重

甜品仲有雪糕食 居然有兩塊lotus餅

雪糕中間仲有朱古力醬 好滿足👍🏻
荃灣店環境都好大,坐位闊落,食得舒服炑八最正就係有得無限添加爐邊蛋及芝士🧀❤️前菜都高質,唔會hea😏午餐都好正,好多款式揀午昼燒肉時光:鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯鹽蔥既鮮味完全索左入牛舌到,牛舌口感爽彈,非常好食🤤午市定食:鰻魚蛋包飯鰻魚大大條勁厚身,口感好肥美,蛋包都好嫩滑再加午市輕食蜂蜜牛油炸雞&薯條🍟炸雞勁Juicy,外面嘅蜂蜜牛油都夠晒香甜,薯條係粗薯,外脆內軟,出邊嘅鹽都落得啱啱好手打鮮橙茶玫瑰佛手柑梳打
荃灣店環境都好大,坐位闊落,食得舒服
炑八最正就係有得無限添加爐邊蛋及芝士🧀❤️
前菜都高質,唔會hea😏

午餐都好正,好多款式揀
午昼燒肉時光:
鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯
鹽蔥既鮮味完全索左入牛舌到,牛舌口感爽彈,非常好食🤤

午市定食:
鰻魚蛋包飯
鰻魚大大條勁厚身,口感好肥美,蛋包都好嫩滑

再加午市輕食蜂蜜牛油炸雞&薯條🍟

手打鮮橙茶
玫瑰佛手柑梳打
2024-12-15 105 瀏覽
近日天氣轉涼, 在荃灣吃了一頓豐富嘅韓式燒烤, 餐廳地方好闊落, 座位舒適。牛胸腹肉配韓式飯饗宴擺盤夠大堆頭, 包括牛肉、豬肉和雞肉, 還有巨型八爪魚。蔥蒜牛五花牛味濃郁, 煙韌有嚼勁。牛胸腹肉肥瘦相間, 油香嫩滑。秘製醬油豬五花肉質幼滑, 油脂豐富。梨汁雞腿肉肉質嫩滑, 甜味焦香。八爪魚以醬汁醃浸, 肉質煙韌, 軟滑彈牙。還包括任意添加嘅前菜, 幼滑嘅薯仔球、甜甜蘿蔔片、泡菜、海帶和大豆芽等。此外, 還可無限添加爐邊嘅滑蛋及芝士粟米。韓式麻藥蛋飯麻藥蛋是溏心蛋, 濕潤滑溜, 白飯加上海苔香氣, 口感豐富。辣章魚五花肉飯五花肉好肥美, 辣章魚夠惹味。配以大大杯冰凍嘅柚子檸檬梳打和朝日紅桑莓有氣果酒, 份外怡神。

牛胸腹肉配韓式飯饗宴

擺盤夠大堆頭, 包括牛肉、豬肉和雞肉, 還有巨型八爪魚。
蔥蒜牛五花
牛味濃郁, 煙韌有嚼勁。
牛胸腹肉
肥瘦相間, 油香嫩滑。
秘製醬油豬五花
肉質幼滑, 油脂豐富。
梨汁雞腿肉
肉質嫩滑, 甜味焦香。

八爪魚
以醬汁醃浸, 肉質煙韌, 軟滑彈牙。

此外, 還可無限添加爐邊嘅滑蛋及芝士粟米。

韓式麻藥蛋飯
辣章魚五花肉飯
五花肉好肥美, 辣章魚夠惹味。

2024-12-12 99 瀏覽
每年12月都係我嘅燒肉節☀️將一年嚟想睇嘅電影盡情咁睇,食嘢開party~ 交換禮物🎁 慰勞一下自己辛苦咗一年,今個月放心去玩!今次嘅牛胸腹肉set有6片肉,快速燒完就用蛋黃混醬汁食,啲蛋黃同牛肉汁混合一齊,配韓式麻藥蛋飯一流,先打咗個底,再慢慢燒秘製醬油豬五花,厚切比較講技術,今次薄切包小菜好正,仲有蔥蒜牛五花、梨汁雞腿肉同大八爪魚🐙 我至愛雞腳肉,慢火燒到嫩滑,甜甜地配酸蘿蔔片👍🏻加辣章魚五花肉飯好多肉喺面,飲杯藍橙水果酒啤一啤🍻 甜甜易入口 yeah

每年12月都係我嘅燒肉節☀️

2024-11-28
  • 前菜
  • 梨汁雞腿肉
2024-12-10 73 瀏覽
炑八新出咗一個套餐! $598適合二至三人😋牛胸腹肉外層焦香酥脆,內裡鮮嫩多汁,肉質細緻柔軟,搭配特製醬料,滋味迷人😍是蔥蒜牛五花,肉片厚實飽滿,肥瘦適中,香氣四溢,與韓式泡菜完美搭配🥰秘製醬油豬五花則是另一大亮點,肉質鬆軟多汁,醬料香醇濃郁,在口中化開,令人回味無窮😳梨汁雞腿肉入口即化,雞肉鮮嫩多汁,淡淡的梨香讓口感更添清爽可口😚大八爪魚以獨特的調味法烹調,酥脆的外皮下,肉質彈牙柔軟,搭配韓式泡菜,增添了酸甜開胃的風味🤩值得一提的是韓式麻藥蛋飯,鹹香濃郁的醬汁包裹著綿軟的米飯,配上半熟雞蛋,再加上幾塊下飯的泡菜,簡單卻美味絕倫😎辣章魚五花肉飯,食得辣既先至好食😝,搭配辛香濃郁的醬汁,連同飽滿的白飯,別有一番風味🤓藍橙有氣果酒、皇牌士多啤梨乳酸梳打高質!推薦大家嗌🤪
炑八新出咗一個套餐! $598適合二至三人😋

藍橙有氣果酒、皇牌士多啤梨乳酸梳打
高質!推薦大家嗌🤪