招聘中
$17,000-$23,000
月薪
2023-10-02 255 瀏覽
荃灣廣場開咗好多新餐廳 呢間餐廳路過好多次 今次就去試吓佢哋嘅丼飯 餐牌選擇有好多 有好多丼飯 拉麵 小食 飲品 我地叫左一個豚肉丼 另一個係照燒雞肉丼 兩個丼飯既賣相都好靚 係用托盤上 豚肉丼有好多塊肉 每一塊都係好大塊好薄身 食落好淋身 本身已經有落汁 所以好夠味 飯既份量都幾多 照燒雞肉丼就比較普通 但味道都好味 雞肉都好多 切到一條條方便食 雞皮煎到好香好脆 雞肉好嫩好滑 仲有新鮮沙律菜 飯應該落左啲燒汁甜甜地幾好味飲品叫咗杯香檸蝶豆花梳打 賣相係好靚 但好似飲梗糖水咁 好甜整體嚟講 食物好味 價錢合理 餐牌多選擇 值得一試

整體嚟講 食物好味 價錢合理 餐牌多選擇 值得一試
豚肉丼
照燒雞肉丼
香檸蝶豆花梳打
豚肉丼
照燒雞肉丼
2023-08-26 361 瀏覽
炙・宴都有幾多間間分店,主打日式丼飯、拉麵,最近同蠟筆小新做緊聯承,呢度價錢都偏貴,但係個人覺得質素真係值咁上下,特別係佢地既和牛😋   1⃣️蠟筆小新特選和牛飯($179)(溫泉蛋+$6) 和牛好重牛味,而且油脂感豐富,有八片🤤仲有啲菇、蔥,配上佢地既醬汁,加埋隻溫泉蛋撈飯食一流!  2⃣️宮崎和牛・ABURI-EN豚肉雙拼飯($169)(溫泉蛋+$6) 呢款除左有和牛之外,仲有佢地另一樣招牌燒豚,豚肉大大片有三片,面頭掃上左醬汁再燒😍  3⃣️炸雞芝士黑咖哩飯($98) 黑咖哩係第一次見,不過食落其實同普通咖喱差唔多。炸雞有三件,都幾大球,炸得好脆!  4⃣️火炙沖繩香豚豬骨湯拉麵($98) 湯底味道好濃,仲有啲炸蒜片,豚肉切成一片片帶炙燒風味,拉麵仲有啲木耳👍  5⃣️炸沖繩魷魚($58) 魷魚彈牙,不過份量偏少。 6⃣️厚炸沖繩島豆腐($42) 豆腐皮炸得好脆好脆!伴碟有啲海鹽,點少少食都幾唔錯~
 1⃣️蠟筆小新特選和牛飯($179)(溫泉蛋+$6)

宮崎和牛・ABURI-EN豚肉雙拼飯
3⃣️炸雞芝士黑咖哩飯($98)
炸雞芝士黑咖哩飯
4⃣️火炙沖繩香豚豬骨湯拉麵($98)
火炙沖繩香豚豬骨湯拉麵
5⃣️炸沖繩魷魚($58)
炸沖繩魷魚
魷魚彈牙,不過份量偏少。
 6⃣️厚炸沖繩島豆腐($42)
厚炸沖繩島豆腐
豆腐皮炸得好脆好脆!伴碟有啲海鹽,點少少食都幾唔錯~
宮崎和牛・ABURI-EN豚肉雙拼飯
炸雞芝士黑咖哩飯
火炙沖繩香豚豬骨湯拉麵
炸沖繩魷魚
厚炸沖繩島豆腐
2023-08-23 249 瀏覽
見到有期間限定小新主題就試吓不埋不埋豚腩丼98元,樣靚味道好晚市升級組合+50元小食炸🐓及飲品一杯不埋不埋豚腩丼肉多唔柴,飯裏有醬汁面又有雞蛋令到整體唔會乾及冇味炸雞夠熱夠脆夠juicy 加埋沙律醬超好食🤤整個晚餐價錢貴但質素份量十足,直得一試
見到有期間限定小新主題就試吓
不埋不埋豚腩丼98元,樣靚味道好
晚市升級組合+50元

小食炸🐓及飲品一杯

炸雞夠熱夠脆夠juicy 加埋沙律醬超好食🤤
整個晚餐價錢貴但質素份量十足,直得一試
於 7 月 1 日起,全線分店一連三個月聯乘《蠟筆小新》進行「炙燒!不理不理·怒食丼飯大作戰」! 😝有蠟筆小新主題丼飯、小食、特飲。現凡堂食惠顧蠟筆小新系列特飲🍸更可獲贈主題杯墊1塊(全套共3款) 🈹另外任何惠顧都即可以優惠價換購和風手挽袋、留言板磁貼、摺疊晴雨傘、手機帶等蠟筆小新精品,仲唔快啲帶哂佢地番屋企🤣❥蠟筆小新特選和牛飯 ✨特選宮崎和牛飯✨選用連續三屆奪下日本和牛奧運會冠軍「宮崎牛」之稀有部位🐮其特點是紅肉及脂肪的霜降比例均勻經炙燒輕烤,肉質緊緻滑順,油花誘人🤤入口即溶,令人回味無窮!❥不理不理豚腩飯 ✨月見豬腩肉丼伴生蛋黃✨嚴選優質豚腩肉,肉質鮮嫩,肥而不膩🐷配上秘製九州獨家調製醬汁,經炙燒後,帶出馥郁香氣,令豚腩肉增添風味🍳加上呈橙色的日本蛋黃,色澤光亮,蛋香非常濃郁。❥武士豚肉腸 ✨沖繩豬肉腸✨採用沖繩豬肉🐷外皮香脆,内裏多汁,大人細路都鍾意嘅小食,啱哂嗌嚟一齊share🙌🏻❥小新仲夏物語✨原味乳酸梳打✨藍色的原味乳酸梳打,味道清新🩵帶點微酸的口感,飲落清爽解膩❥小新草莓物語✨士多啤梨乳酸梳打✨顔色鮮艷奪目,襯哂可愛又貨靚嘅小葵😍加入新鮮草莓果肉🍓酸酸甜甜,飲落醒胃

❥蠟筆小新特選和牛飯
✨沖繩豬肉腸✨
武士豚肉腸
❥小新仲夏物語
✨原味乳酸梳打✨
藍色的原味乳酸梳打,味道清新🩵帶點微酸的口感,飲落清爽解膩

❥小新草莓物語
小新仲夏物語  & 小新草莓物語
  • 特選宮崎和牛飯
  • 月見豬腩肉丼伴生蛋黃
2023-07-20 363 瀏覽
之前係荃灣廣場行街既時候已經見到炙係度裝修緊一路等緊佢幾時開! 咁岩行過見到佢開左又諗唔到食咩好 就決定食個快飯揀左佢之前係利東街分店已經試過佢地招牌既豚肉丼所以我地今次就嗌左其他試試我地叫左個火炙宮崎和牛拉麵($138) 同埋 炙燒北海道帶子海鮮丼($148),  貪佢又有三文魚又有帶子!拉麵係和牛拉麵, 牛肉真係有入口即溶既感覺加上火炙既關係, 牛肉既油份出哂黎, 超級香口不過就略嫌唔夠大碗, 食完唔夠飽至於個海鮮丼就反而無咩特別有興趣既話都可以叫黎試下
之前係荃灣廣場行街既時候已經見到炙係度裝修緊

一路等緊佢幾時開! 咁岩行過見到佢開左

又諗唔到食咩好 就決定食個快飯揀左佢

之前係利東街分店已經試過佢地招牌既豚肉丼

所以我地今次就嗌左其他試試

拉麵係和牛拉麵, 牛肉真係有入口即溶既感覺

加上火炙既關係, 牛肉既油份出哂黎, 超級香口

不過就略嫌唔夠大碗, 食完唔夠飽

至於個海鮮丼就反而無咩特別
有興趣既話都可以叫黎試下
火炙宮崎和牛拉麵
炙燒北海道帶子海鮮丼
火炙宮崎和牛拉麵
炙燒北海道帶子海鮮丼
🔥🐷【 𝘼𝘽𝙐𝙍𝙄-𝙀𝙉 炙・宴 】🐷🔥⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄講起日本炙燒丼飯,「ABURI-EN炙•宴」性價比真係極高🥰 唔單止選用北海道十勝地區嘅豚肉丼加以改良,仲選用日本首屈一指嘅黑毛和牛——「宮崎牛」為食材👏🏻最近佢地推出全新Summer Menu☀️ 有「輕燒宮崎和牛月見丼」及新口味乳酸梳打,勁吸引😍🥩輕燒宮崎和牛月見丼🍳宮崎牛鮮嫩柔軟,牛肉同牛脂比例完美😋加埋日本生雞蛋,食起來更加滑口🥚連米都採用日本種植嘅稻米,粒粒飽滿,口感極佳🌾 配合埋自家研發嘅秘製醬汁,絕對係色、香、味俱全💯🐖ABURI-EN豚肉 • 鰻魚雙併飯🐟($148)豚肉係呢度嘅招牌菜,採用豬嘅肉眼部分,肉質柔軟、油份恰當🐷仲用上加入香蕉、蘋果等新鮮水果烹調嘅秘傳燒汁,令醬汁散發天然甜味,甜而不膩👍🏻🦑炸沖繩魷魚($58)魷魚外層炸得酥脆,內裏肉質彈牙,擠點檸檬汁風味更佳💛🥗火炙三文魚沙律🍅 *微辣 ($98)三文魚份量超多,仲要厚切😳 醬汁清新中帶微辣,開胃之選✨🍹荔枝乳酸梳打 ($38)🍏青蘋果乳酸梳打 ($38)新推出嘅夏日特飲用上鮮果口味,仲有大大粒荔枝果肉,消暑解渴,炎炎夏日必點⛱除咗供應
🔥🐷【 𝘼𝘽𝙐𝙍𝙄-𝙀𝙉 炙・宴 】🐷🔥

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

🥩輕燒宮崎和牛月見丼🍳
🐖ABURI-EN豚肉 • 鰻魚雙併飯🐟($148)
🦑炸沖繩魷魚($58)
魷魚外層炸得酥脆,內裏肉質彈牙,擠點檸檬汁風味更佳💛
🥗火炙三文魚沙律🍅 *微辣 ($98)
三文魚份量超多,仲要厚切😳 醬汁清新中帶微辣,開胃之選✨
🍹荔枝乳酸梳打 ($38)
🍏青蘋果乳酸梳打 ($38)
除咗供應丼飯、小食,「ABURI-EN炙•宴」仲有拉麵、一人鍋等選擇,下次嚟再戰過😚
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🥩輕燒宮崎和牛月見丼🍳
🐖ABURI-EN豚肉 • 鰻魚雙併飯🐟($148)
🦑炸沖繩魷魚($58)
🥗火炙三文魚沙律🍅 *微辣 ($98)
🍹荔枝乳酸梳打 ($38)
🍏青蘋果乳酸梳打 ($38)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:荃灣 荃灣廣場4樓 446-448號舖
其他分店:
📍MOKO | 荷里活廣場 | 時代廣場 | 利東街 | 新城市廣場 | The Lohas | YOHO | V City

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami荃灣 #aburienhk #炙宴 #和牛 #宮崎和牛 #日本豚肉 #丼飯 #火炙宮崎和牛 #tataki #宮崎牛 #荃灣美食 @aburien_hk
2023-06-06