2017-04-30
睇雜誌見到原來旺角鬧市中開咗一間懷舊特色小食店,響睇戲之前我同朋友又來一探究竟!很遠距離已經見到招牌好光猛!好似啲懷舊戲院咁!好易搵!一邊只有幾個高座,相信都係俾人速食或者外賣為主。不過牆身的確有好多懷舊唱片,收銀處旁邊仲有一個懷舊影音機。全程播放住一啲懷舊金曲。呢度全部都係小食,只有炸物同埋滷水選擇。如果點雞脾的話仲有套餐。價錢算好抵!我哋試咗幾款炸物,有玉子翠玉瓜墨魚腸同埋豬腩肉,仲有fish & chips。其實全部炸物感覺都唔太油膩,個人應為炸墨魚腸最出色,墨魚汁味超香,玉子外脆內軟。炸魚較乾身,薯條夠脆口!枱上面仲有各款調味料可以用來點炸物來食。炸物雖然唔錯, 但我同朋友覺得呢度嘅滷水更加出色!我哋後悔只係叫咗兩款!滷水大腸同埋鴨腎。超級入味而且煮得好淋。滷水味又香又甜!雞髀份量超級大!好厚肉!外皮炸得好香脆!不過如果雞髀淹得入味啲會更好。雞髀套餐嘅荔枝梳打亦都好好味,不太甜,好夠氣!呢間以懷舊主題嘅小食店感覺好特別,食物選擇雖然唔係好多,但味道不錯,尤其係滷水小食!真係睇戲前嘅一個好去處!
很遠距離已經見到招牌好光猛!好似啲懷舊戲院咁!好易搵!
呢度全部都係小食,只有炸物同埋滷水選擇。
如果點雞脾的話仲有套餐。價錢算好抵!
枱上面仲有各款調味料可以用來點炸物來食。
雞髀套餐嘅荔枝梳打亦都好好味,不太甜,好夠氣!