這間第一次去, 發覺十分驚喜, 所以連去2次, 這裡一次過 post 晒2 日的相和 comment.門面是很普通, 本身沒有吸引我, 我是自己在 openrice 這裡看地圖看食物相找到這間小店的. 是意粉類, pizza, 漢堡也有, 所以來試試, 一來看見, 店內裝飾很有心思, 明明開了段日子, 但感覺仍是很新淨.好多玩具, 仲好新淨, 唔係污污糟糟既.坐低店長/ 老闆, 就俾左杯水我, 仲加冰, 堅係不求其, 有 heart, 我仲要求改要暖水, 他也樂意地幫我換, 實在很好服務. 第一次來, 一個人食, 也點了 2 款, 特價的煙三文魚 pizza 和牛肉漢堡, 這個pizza 我觀察應該是預製餅底, 但焗得唔錯, 餅邊很脆, 又不多油, 加火箭菜是幾好, 食上來感覺較豐富, 但三文魚就少左D. 扣少少分. 但只係$56, 是可以接受. 個牛肉漢堡是幾驚喜, 本身以為淨係得個包, 但原來跟住薯角和沙津, 個包唔細, 又預切了一刀, 食上來方便很多材料是令人滿意.還有, 餐牌上會有寫原價和特價 8折, 但其實全都都按特價賣, 我當晚是門口再有特價牌, $56 煙三文魚 pizz

好多玩具, 仲好新淨, 唔係污污糟糟既.

牛漢堡和煙三文魚 pizza
還有, 餐牌上會有寫原價和特價 8折, 但其實全都都按特價賣, 我當晚是門口再有特價牌, $56 煙三文魚 pizza (10吋)
13/8/2022 再去, 今次坐第二度, 看店環境較多

其實仲有好多大型玩具盤, 但因為在其它大枱, 所以無影到.
今次叫意粉和 all day breakfast

鵝肝黑松露意粉
下方是西冷 all day breakfast, 上是吞拿魚all day.

西冷仲幫你預切埋, 食得很方便, 2碟的炒蛋都加了黑松露, 都幾香, 才約 $80, 都係OK.
上面個 吞拿魚碎是冷的,  這點我就估唔到, 我就唔鍾意, 但整體都是合格以上.
題外話/補充資料: 我仲見到有枱是6個都是小學生, 在玩玩具, 在笑, 稍稍吵, 但店長/ 老闆都不介意, 也有小朋友問點玩, 店長/ 老闆 又會用心講解, 實在是超現實的有 heart, 有家長和小孩結賬離開時, 還送她小禮物, 實在很有愛. 無得頂.
2022-08-12
牛漢堡和煙三文魚 pizza
2022-08-16 656 瀏覽
開心到了一間充滿玩味的餐廳,佈置可愛,每張桌子上也有小玩具,讓大人細細路也可以開心一天。 服務員態度親切,我問不同食物配對,飲品安排,她都細心講解,令人感到開懷,小店的親民態度,就是我所愛。 今日主打開心食物:包括有素食恐龍早餐,芝士薯角,仲有美味朱古力咖啡。 先點評吓【素食恐龍早餐】講真,如果細食或唔太餓,此早餐已足夠……當中的黑松露炒旦,好味,旦軟滑,松露味香,如果牛油重手一點就更正。😉😏,螺絲粉沙律襯上千島醬,簡單惹味。至於牛油果好味到不得了,仲有半個,熟度剛好,果香味濃加上特色醬油,超吸引,更發現內裡有炒香的菇,加強厚實口感,配上竹炭麵包。Ichiban...跟住要講為食的我,想加香口食物,就忍不住加了芝士薯角,以為芝士是包滿薯角,但原來是點醬用,失色了……但薯角炸得超外脆口,內鬆軟,愛香口的朋友一定啱。 至於朱古力咖啡剛甜味適中,仲有咖啡香,,拉花也有心意。 整體表現好,可以hea.遊時來小店去感受大小孩子的歡笑。

今日主打開心食物:包括有素食恐龍早餐,芝士薯角
,仲有美味朱古力咖啡。

至於朱古力咖啡剛甜味適中,仲有咖啡香,,拉花也有心意。

整體表現好,可以hea.遊時來小店去感受大小孩子的歡笑。
當日食飽飽後,途經屯門美樂花園外圍的餐廳,有新發現一新食店 — 為食恐龍 Yummy Dino,看落都幾吸引,但可惜不太有緣,因當時我的肚子已佔滿其他食店的美食了,故我立即把有關菜單拍下,回下看看,看看下次可否跟他延續這點緣份吧!可試試看呢!也許,這家食店已經開了一段時間,但疫情期間,小妹真的很少經這裡呢!所以才大鄉里地為大家分享一下我的「新發現」,分享一下有關餐牌,讓大家看看,希望有關資訊對各位有幫助吧!謝謝!先跟大家分享一下面門吧! 😊接著就是他們的餐牌呢!

先跟大家分享一下面門吧! 😊

接著就是他們的餐牌呢!

2022-06-26
2022-08-03 172 瀏覽
優質小店食物用心製作,服務態度👍🏼👍🏼食物進度可能慢少少但因為家庭式經營可以接受必食推介:酥炸生蠔(分量多炸得剛剛好) 芝士牛肉漢堡(用心製作)而且價錢絕對物超所值
優質小店食物用心製作

必食推介:酥炸生蠔(分量多炸得剛剛好)
芝士牛肉漢堡(用心製作)
而且價錢絕對物超所值
2022-07-12 260 瀏覽
今晚放工同老公唔知食咩好,係美樂落車,見到間舖頭叫為食恐龍,望落去環境好有情調,唸住去試下,真係一試難忘又好食。叫左個二人餐,杯嘢飲好特別,雖然叫乳酪飲品,但飲落去好fresh,感覺好特別。我揀左薄荷(綠色),唔太濃剛剛好。意粉夠味(鍾意硬身唔林有口感);pizza材料好足,個餅底又夠脆,自家制咁,好妹味;甜品杯雪糕仲有啫喱係恐龍🦕型狀,好正又好味,一定會再去食。支持小店,用心經營不做作,唔會好似啲大財團咁每樣嘢都有樣無味,依間小店我覺得絕對對得起個價錢。

西餐
2022-07-12
西餐
恐龍出沒注意!! 吼!! 恐龍風近期真係大熱,我哋去咗屯門一間小店。 小店主題以恐龍為主,小店內有恐龍森林嘅感覺!!我哋當日大概7時前到達,不過當日外賣訂單較多。所以入座前,店員已預先同我哋講咗落單後等候時間會比較長。不過,唔緊要啦。座位上有免費玩具提供,都可以消磨時間。至於餐牌上,都有好多選擇。也有二人餐、四人餐選擇。不過,我哋最後選擇散叫。而家仲有85折優惠,所以都好抵食!! 一家四口食,叫咗3碟食物加3杯飲品,加埋加一服務費,埋單都係三百凌蚊~唔好睇佢係小店,佢價錢都抵食,而且味道質素仲好好!!我哋點咗3杯飲品 - 原味朱古力及薄荷朱古力 (折後$16/杯)茄汁肉丸長通粉 (折後$58) 霸王龍小食拼盤 (折後$98) - 雞翼、芝士條、魷魚圈、煙薰豬肉蜜糖腸、雞肉直布羅陀腸、鹽酥雞粒、薯角、洋蔥圈。個芝士條超正,仲可以拉絲架!!肉醬香腸比薩 (折後$72) 唔辣,所以小朋友都食得!「為食恐龍」係一間小店,餐廳座位唔算好多~**溫韾提示**餐廳不設BB櫈,有兒童餐盤餐具。由於係餐廳比較細,餐廳內亦不設洗手間。要去洗手間的話,就比較麻煩。要離開餐廳,轉左過馬路再行一小段路先到達到公
恐龍出沒注意!! 吼!!
恐龍風近期真係大熱,我哋去咗屯門一間小店。

小店主題以恐龍為主,小店內有恐龍森林嘅感覺!!

我哋當日大概7時前到達,不過當日外賣訂單較多。
所以入座前,店員已預先同我哋講咗落單後等候時間會比較長。

不過,唔緊要啦。
座位上有免費玩具提供,都可以消磨時間。

至於餐牌上,都有好多選擇。

也有二人餐、四人餐選擇。

不過,我哋最後選擇散叫。

而家仲有85折優惠,所以都好抵食!!

唔好睇佢係小店,佢價錢都抵食,而且味道質素仲好好!!

茄汁肉丸長通粉 (折後$58)

個芝士條超正,仲可以拉絲架!!

肉醬香腸比薩 (折後$72) 唔辣,所以小朋友都食得!
「為食恐龍」係一間小店,餐廳座位唔算好多~

**溫韾提示**

餐廳不設BB櫈,有兒童餐盤餐具。

由於係餐廳比較細,餐廳內亦不設洗手間。
要去洗手間的話,就比較麻煩。
要離開餐廳,轉左過馬路再行一小段路先到達到公廁。
公廁衛生程度,亦不理想,亦沒有換片台。
所以,大家自行考慮哦~
2022-07-09
2022-07-09 178 瀏覽
共試過兩次外賣,為免誤會左間野,比兩次機會佢先寫哩個食評,第一次嗌西冷意粉,仲有個海鮮意粉,話等20分鐘,因為店舖位置格離左右都無野行,預左時間行過去,係門口等差唔多45分鐘先拎到外賣,味道係好食既,第二次嗌,話要等35-45分鐘,因為之前食過好食我唔介意等多次,結果今次等既45分鐘 係無遲,唔會早有啱啱好45分鐘話45分鐘 我諗如果堂食出餐都係慢
外賣自取
2022-05-24 295 瀏覽
為食恐龍🦕yummy dino 有驚喜的小店❤️小店的裝修以恐龍🦖為主菜式都圍繞住恐龍🦕嘅名最特別係⋯小朋友餐廳都用上恐龍🦕碟兩個小朋友好開心❤️因為周圍都係恐龍🦖🦕小店好有心,連熱朱古力都拉花🥰食物全部熱辣辣上枱🤩(雖然等得耐左啲🥺)但全部食物都好好味 由其個pizza🤩肉食恐龍早餐$95 (折後$81)肉食既All Day Breakfast 🍳 呢個價錢對得起食物質素同份量普遍ADB都係沙律菜、蛋、腸、煙三文魚、薯餅 都賣緊$80up呢份仲有螺絲粉同埋西冷牛扒🤓絕對唔係大x樂個啲早餐cheap牛扒😒真係好抵食👍🏼👍🏼牛扒唔點汁都已經好味😋肉醬香腸比薩 $83(折後$72)Pizza係薄批 批邊好香脆😋每件一定有片腸,仲有好耐無見既黑欖🥸芝士量都唔少🤪唔會孤寒🤓好食過Pizza Hxx😎而家「Yummy Dino🦕 」仲做緊優惠🥳食品85折、飲品5折🥳又係一間值得收藏的餐廳🍴
為食恐龍🦕yummy dino

有驚喜的小店❤️
小店的裝修以恐龍🦖為主

菜式都圍繞住恐龍🦕嘅名
最特別係⋯小朋友餐廳都用上恐龍🦕碟

兩個小朋友好開心❤️
因為周圍都係恐龍🦖🦕

小店好有心,連熱朱古力都拉花🥰

Mint    Chocolate

食物全部熱辣辣上枱🤩(雖然等得耐左啲🥺)
但全部食物都好好味 由其個pizza🤩

肉食恐龍早餐$95 (折後$81)
肉食既All Day Breakfast 🍳
呢個價錢對得起食物質素同份量
呢份仲有螺絲粉同埋西冷牛扒🤓
絕對唔係大x樂個啲早餐cheap牛扒😒
真係好抵食👍🏼👍🏼牛扒唔點汁都已經好味😋

肉醬香腸比薩 $83(折後$72)
Pizza係薄批 批邊好香脆😋
每件一定有片腸,仲有好耐無見既黑欖🥸
芝士量都唔少🤪唔會孤寒🤓
好食過Pizza Hxx😎

肉食恐龍早餐

而家「Yummy Dino🦕 」仲做緊優惠🥳
食品85折、飲品5折🥳
又係一間值得收藏的餐廳🍴
肉食恐龍早餐
2022-05-18 214 瀏覽
假日踩單車經過,買外賣去附近開餐,本來諗住求其搵間餐廳外賣,點知食落好有驚喜,好好味道!首先店員哥哥好用心介紹食物飲品,而且好貼心,見我地踩住單車唔方便,野飲除了用紙盆分隔外,還多附個膠袋,貼心食物方便,黑松露炒蛋,蛋同黑松露份量都好多,唔會好似外面咁得少少黑松露!多士好驚喜,咸咸地脆脆地,好好味另仲有德國腸配意粉沙律,同樣好好味!飲品改配水果梳打,味道選擇其多,今次揀了百香果味下次必試其他口味,睇得出小店好用心經營,必定會支持!
下次必試其他口味,睇得出小店好用心經營,必定會支持!
2022-05-01 170 瀏覽
Went there for tea and ordered a all day breakfast and pasta . Food portion is generous and didn’t expect there will be latte art ! Will come back again for pasta . I only wish they will provide non plastic cutlery at restaurant.
2022-04-13 191 瀏覽
今天去屯門做嘢,在美樂花園見到間餐廳名字很特別叫Yummi Dino, 中文名叫為食恐龍!名字咁得意就入去試下。內裏環境算舒適,不覺擠迫,點了一個全日冠龍早餐~孜然豬扒配沙律,黑松露炒蛋,薯角配多士,賣相味道都有驚喜!食完意猶未盡,經老闆介紹,點了一個燒汁凡立貝磨菇串...凡立貝,番茄,磨菇串起,非常好看亦好好味, 之後再點了一杯特飲,埋單先72元。估唔到一間不太起眼小店,食物賣相精緻,味道又好,價錢又實惠。下次一定會跟家人朋友再來

• 全日早餐
  • 燒汁凡立貝磨菇串