2025-05-18
喜歡打邊爐的朋友又約我打邊爐,但我最近已經打過幾次,所以就同朋友提議不如食半自助,可以滿足佢邊爐夢,又可以令我有新鮮感。 跟返餐廳順序吃,ROUND 1 餐前小食(可以任食,不過我地想留肚,只點了兩款)唐揚脆炸雞:炸得香口,熱辣辣,又多汁,配埋沙律醬很滋味。鮑汁雞腳:鮑汁味香,雞腳夠林又入味。 訂座可奉送響螺魚翅燉湯:湯底清甜,真係見到大大塊螺肉,好鮮味。 ROUND 2 前菜三點刺身盛合:三文魚夠肥美,北寄貝很新鮮,蝦大大隻又鮮甜。 ROUND 3 頭盤任食寵寵雞煲:朋友話唔食辣,我開頭都驚唔夠味,原來都好惹味,因為有醬汁,洋蔥,芫荽,芹菜等等,雞肉鮮嫩,雞脾嘅位置相對都多喎,而且雞肉斬得幾好,冇碎骨,容易食。 ROUND 4 火鍋濃湯豬骨:湯底清甜,仲有粟米同蘿蔔。 為食海鮮拼盤(開始打邊爐啦)鮮蝦爽口彈牙,蝦頭的膏很鮮甜。大蜆冇沙,口感彈牙。脆肉皖口感爽彈。白鱔片有鮮味。鮮帶子很大隻,夠新鮮。 火鍋配料特級牛頸脊:肉質鮮嫩,油花分佈均勻。和牛板腱肉:油香味比較多,很香口。千歲米豚:口感柔軟,帶豬的甜味。紫菜響鈴:很少任食火鍋店有紫菜的,響鈴帶有紫菜香氣,更加美味。 這間餐廳的老闆
唐揚脆炸雞:炸得香口,熱辣辣,又多汁,配埋沙律醬很滋味。
鮑汁雞腳:鮑汁味香,雞腳夠林又入味。
ROUND 2 前菜
三點刺身盛合:三文魚夠肥美,北寄貝很新鮮,蝦大大隻又鮮甜。
ROUND 3 頭盤
ROUND 4 火鍋
濃湯豬骨:湯底清甜,仲有粟米同蘿蔔。
為食海鮮拼盤(開始打邊爐啦)
火鍋配料
這間餐廳的老闆應該很喜歡毛孩,因為四處都是宣揚愛護毛孩的信息,值得支持。而且這裡的半自助火鍋性價比高,食材新鮮。