2024-05-19 53 瀏覽
烏蠅館⭐️招牌香辣烤魚⭐️精選牛板腱⭐️鮮淮山片⭐️四川寬粉⭐️丸類雙併 (墨汁墨魚丸&貢丸)⭐️娃娃菜最近同屋企人好想食烤魚,揀咗去將軍澳嘅烏蠅館。 招牌香辣烤魚揀咗食鱸魚,因為鍾意嫩滑啲嘅魚肉,成個烤魚都超級惹味。提提大家餐廳有得揀少油少鹽,推薦想食得健康嘅人可以request。除咗烤魚之外,我哋都叫咗啲火鍋配料,想順便打邊爐。個人推介精選牛板腱同埋四川寬粉,兩種都係容易入味嘅食材,放落個烤魚度煮幾分鐘已經好好食。我見餐廳入面好多人都有點佢嘅四川冒菜,如果下次再嚟嘅話應該都會想試下。
⭐️招牌香辣烤魚
⭐️精選牛板腱
⭐️鮮淮山片
⭐️四川寬粉
⭐️丸類雙併 (墨汁墨魚丸&貢丸)
⭐️娃娃菜

最近同屋企人好想食烤魚,揀咗去將軍澳嘅烏蠅館。

烏蠅館 📍將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期G樓G10號舖⭐️精選A餐 淨餸菜4款 $47+$5麵2碗都揀咗四款冒菜✨鴨血、鵪鶉蛋、雞肉、魚皮餃 +麻辣湯底揀咗BB辣都超級辣🔥🌶️ 鍾意食辣嘅朋友仔可以試吓大辣個味道有啲似食緊麻辣燙✨蓮藕、芋絲、鴨胸肉、芝士丸 +滋補菌湯底個湯底好重菇味,幾香👍🏻⭐️地瓜球 $26唔係空心地瓜球,內脆外軟!⭐️紅糖糍粑 $26呢款竟然係流心糍粑!滿滿嘅紅糖夾心好正🤍#fookdie寶琳 #fookdie將軍澳 #fookdie麵 #fookdie辣 #寶琳美食 #將軍澳好去處#香港好去處 #香港夜繽紛 #台灣美食
📍將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期G樓G10號舖

⭐️精選A餐 淨餸菜4款 $47+$5麵
2碗都揀咗四款冒菜
✨鴨血、鵪鶉蛋、雞肉、魚皮餃 +麻辣湯底
揀咗BB辣都超級辣🔥🌶️
鍾意食辣嘅朋友仔可以試吓大辣
個味道有啲似食緊麻辣燙

✨蓮藕、芋絲、鴨胸肉、芝士丸 +滋補菌湯底
個湯底好重菇味,幾香👍🏻

⭐️地瓜球 $26
唔係空心地瓜球,內脆外軟!

⭐️紅糖糍粑 $26
呢款竟然係流心糍粑!滿滿嘅紅糖夾心好正🤍

2024-05-10 52 瀏覽
個爆漿紅糖糍粑真係好鬼正 我係當下午茶買嚟食 專登嗌外賣佢 冇嗌佢啲其他嘢食 係新鮮咋 攞上手勁熱辣 然之後一咬開 啲糖漿爆曬出 真係勁邪惡 同埋唔算好甜 外脆內軟 真係勁正記得一定要趁熱食 凍食完全係嘥咗舊嘢
完全係嘥咗舊嘢
外賣自取
上次食完尖沙咀分店就一直念念不忘😭今次黎將軍澳店再食過‼️一樣座無虛席…同樣食完烤魚就可以加湯Binlo🥢一次兩個願望🌟高質烤魚🌟高性價比🌟!!🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️🟢 —— 蒜香烤海鱸魚|少鹽 少油 $298原來食魚都可以啖啖肉!!🤯怕骨人士放心叫!! 海鱸魚細骨較少魚肉口感結實爽滑, 約650-750g重蒜香口味濃郁✅食材吸盡湯底精華~仲配埋雞脾菇 蘿蔔 洋蔥 等配料!!🤰🏻🟢 —— 嫩滑雞肉 $68雞肉份量超多💯食落肉質嫩滑掛滿蒜香湯汁好惹味!!🟢 ——牛丸 $48一碟十粒👍🏻咬落爽口牛味濃郁!! 會爆汁添!!🟢 —— 滷牛筋 $58牛筋滷得入味, 煙韌有口感想入口即溶嘅仲可以自己煮耐啲~🟢 —— 四川土豆粉 $28份量同樣唔少, 土豆粉嗦滿湯底精華超正!! 未煮之前一條條硬梆梆估唔到食落似銀針粉嘅煙韌版~🟢 —— 燒腩肉 $16/2串特式推介!! 腩肉烤至金黃色💥滿口油香好邪惡🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️p.s. 店鋪係商場外都不停有人入黎爆滿嗮🤓咁就知有幾正啦~✏️整體評分:#
上次食完尖沙咀分店就一直念念不忘😭

今次黎將軍澳店再食過‼️一樣座無虛席…
同樣食完烤魚就可以加湯Binlo🥢
一次兩個願望🌟高質烤魚🌟高性價比🌟!!
🟢 —— 蒜香烤海鱸魚|少鹽 少油 $298
原來食魚都可以啖啖肉!!🤯
怕骨人士放心叫!! 海鱸魚細骨較少
魚肉口感結實爽滑, 約650-750g重
蒜香口味濃郁✅食材吸盡湯底精華~
仲配埋雞脾菇 蘿蔔 洋蔥 等配料!!🤰🏻

🟢 —— 嫩滑雞肉 $68
雞肉份量超多💯食落肉質嫩滑
掛滿蒜香湯汁好惹味!!

🟢 ——牛丸 $48
一碟十粒👍🏻咬落爽口牛味濃郁!! 會爆汁添!!

🟢 —— 滷牛筋 $58
牛筋滷得入味, 煙韌有口感
想入口即溶嘅仲可以自己煮耐啲~

🟢 —— 四川土豆粉 $28
份量同樣唔少, 土豆粉嗦滿湯底精華超正!!
未煮之前一條條硬梆梆
估唔到食落似銀針粉嘅煙韌版~

🟢 —— 燒腩肉 $16/2串
特式推介!! 腩肉烤至金黃色💥滿口油香好邪惡
p.s. 店鋪係商場外都不停有人入黎爆滿嗮
🤓咁就知有幾正啦~

✏️整體評分:#foodiefairy_5分
💸人均消費:$200
📍地點:烏蠅館 (新都城中心二期)
將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期G樓G10號舖
嫩滑雞肉
四川土豆粉
燒腩肉
2024-04-22 57 瀏覽
開左一段時間既烏蠅館,見到好多人都揀冒菜一碗碗湯粉但我今次就想試下烤魚,有三種魚選擇,珍珠斑、海鱸魚同埋清江魚。而我地揀咗清江魚同埋招牌香辣(中辣)。魚好大,4個人食都足夠魚肉唔會太老同無腥味,湯底香辣,啲辣味越煲越濃,好過癮烤魚本身已經包括芋絲、蘿蔔、雞髀菇仲有我點咗烤魚必備既寬粉,萵筍片、豆卜、鮮淮山,全部都好夾個烤魚湯底,好味好味。飲品方面,今次試咗黑糖珍珠鮮奶,唔會太甜 幾好下次再試埋冒菜先

開左一段時間既烏蠅館,見到好多人都揀冒菜一碗碗湯粉

但我今次就想試下烤魚,
有三種魚選擇,珍珠斑、海鱸魚同埋清江魚。
而我地揀咗清江魚同埋招牌香辣(中辣)。

魚好大,4個人食都足夠
魚肉唔會太老同無腥味,湯底香辣,啲辣味越煲越濃,好過癮

烤魚本身已經包括芋絲、蘿蔔、雞髀菇

飲品方面,今次試咗黑糖珍珠鮮奶,唔會太甜 幾好

下次再試埋冒菜先

烏蠅館 又嚟烏蠅館食三峽烤魚最鍾意佢哋烤魚種類同口味選擇多今次兩個人食🥢叫左珍珠斑🐟入口肉質幼滑、味道鮮甜~唔錯湯底簡左~招牌香辣烤魚使用超過30種材料,味道濃香我就揀咗小辣~先食烤魚~再加湯打邊爐珍珠斑烤魚本身有調味~加上炸香~口感一流湯底愈煮愈香~食完烤魚加入自選配料豆皮、四川寛粉、風琴豆腐、唐生菜🥬配料吸收哂湯底精華~好味啊除左烤魚仲有小食、串燒叫左麻辣豬耳~爽脆香辣同埋燒雞皮~$15 有兩串好抵食📍將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期G樓G10號舖

又嚟烏蠅館食三峽烤魚
最鍾意佢哋烤魚種類同口味選擇多

今次兩個人食🥢叫左珍珠斑🐟
入口肉質幼滑、味道鮮甜~唔錯

湯底簡左~招牌香辣烤魚

使用超過30種材料,味道濃香
我就揀咗小辣~先食烤魚~再加湯打邊爐
珍珠斑烤魚本身有調味~加上炸香~口感一流

湯底愈煮愈香~食完烤魚加入自選配料

豆皮、四川寛粉、風琴豆腐、唐生菜🥬

配料吸收哂湯底精華~好味啊

除左烤魚仲有小食、串燒
叫左麻辣豬耳~爽脆香辣

同埋燒雞皮~$15 有兩串好抵食

📍將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期G樓G10號舖
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ烏蠅館餐廳位於新都城MCL戲院旁入口位置有點隱蔽要行出商場先會見到餐廳餐廳主打川菜除左提供冒菜之外亦有烤魚及火鍋選擇最後選擇了烤魚餐廳一共提供三款不同魚種選擇包括珍珠斑、海鱸魚及清江魚經店員介紹選擇了清江魚口味方面亦有四款不同選擇(招牌香辣烤魚/特色泡椒烤魚/傳奇麻辣烤魚/蒜香烤魚)第一次試就選擇了招牌香辣烤魚(中辣)烤魚 (清江魚 / 招牌香辣烤魚 - 中辣) $348烤魚上檯時清江魚只有一條大骨並無出現多骨影響啖啖肉的快感魚肉入口啖啖肉肉質爽滑亦不易散湯底香辣魚肉入味辣味會越煮越濃越食越令人停唔到口烤魚本身的配料都非常豐富有芋絲、蘿蔔、雞髀菇等另外我加配左下列配料萵筍片 $28.00四川寬粉 $28.00風琴豆腐串 $36.00鮮淮山片 $38.00全部都同個烤魚好夾烤魚必備寬粉又吸味又煙韌又索湯汁非常不錯飲品方面店舖亦有非常多選擇檸檬百香果QQ$28黑糖珍珠鮮奶$28兩款都好飲,個人比較鐘意檸檬百香果QQ烏蠅館 (TSEUNG KWAN O)📍 Shop G10, G/F, MCP CENTRAL (Phase II), 8 Yan King R
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ

除左提供冒菜之外
亦有烤魚及火鍋選擇

最後選擇了烤魚
餐廳一共提供三款不同魚種選擇
包括珍珠斑、海鱸魚及清江魚
經店員介紹選擇了清江魚
口味方面亦有四款不同選擇
(招牌香辣烤魚/特色泡椒烤魚/傳奇麻辣烤魚/蒜香烤魚)
第一次試就選擇了招牌香辣烤魚(中辣)

烤魚 (清江魚 / 招牌香辣烤魚 - 中辣) $348
湯底香辣魚肉入味
辣味會越煮越濃
越食越令人停唔到口

烤魚本身的配料都非常豐富
有芋絲、蘿蔔、雞髀菇等

另外我加配左下列配料

非常不錯

飲品方面店舖亦有非常多選擇
檸檬百香果QQ$28
黑糖珍珠鮮奶$28
兩款都好飲,個人比較鐘意檸檬百香果QQ

烏蠅館 (TSEUNG KWAN O)
📍 Shop G10, G/F, MCP CENTRAL (Phase II), 8 Yan King Road, Po Lam, Tseung Kwan O
2024-04-12 28 瀏覽
今日行行下新都城商場外圍見到有間烤魚餐廳。門面勁大紅燈招牌好特別。依間餐廳主打食烤魚主菜💯泡椒清江魚(少辣)到店必點用長方形嘅Gas爐裝住一條清江魚🐟,魚非常大條,而且分開兩邊容易索汁。若不太吃辣的話可以叫最少的少辣;泡椒的香氣一直漂出嚟。魚皮炸過非常香脆,魚肉勁嫩滑可以一梳梳咁𢳂嚟大啖食;一條直骨完全唔怕啃骨。配料亦好足料,有三款:蘿蔔丶雞脾菇及芋絲,魚肉索晒湯頭,加上底部有少少油好好食😋。若食完烤魚未夠飽,之後加湯打邊爐好正。海帶苗好好食,d葉好嫩滑,自身帶鹹味。再叫左個蝦滑,墨魚滑雙併,勁彈牙。小食🟣尖椒皮蛋經典涼盤小食--凍食非常開胃,靚皮蛋配紅油好正。配埋餃子🥟食都好正😊。❣️飲品:黑糖雪燕鮮奶—加入雪燕非常滋補,黑糖甜味剛好不會太甜,鮮奶可以解辣。檸檬鰈豆花特飲🤤酸酸甜甜好開胃,蝶豆花茶顏色好靚。必點甜品:玫瑰味雪燕,滿足甜品絲
今日行行下新都城商場外圍見到有間烤魚餐廳。
門面勁大紅燈招牌好特別。依間餐廳主打食烤魚

主菜
💯泡椒清江魚(少辣)到店必點

小食
🟣尖椒皮蛋

❣️飲品:
檸檬鰈豆花特飲🤤
酸酸甜甜好開胃,蝶豆花茶顏色好靚。
必點甜品:玫瑰味雪燕,滿足甜品
  • 泡椒東江魚
2024-04-10 19 瀏覽
去開將軍澳果邊做野,做完野之後就約咗朋友去食飯,突然間有啲想食烤魚,近近地就去咗烏蠅館食啦~蒜香清江魚烤魚好大條都幾新鮮,魚肉好細滑,唔食辣所以點左蒜香味,都幾惹味呢!滷牛筋覺得有點韌,但個汁都幾好味😋蒜泥白肉呢個係最愛的小食,肉質好滑好,辣椒蒜蓉好香口,整啲都幾正宗架👍🏻桂花寒天綠茶食完辣辣地嘅嘢,最好就係杯茶,就點左桂花綠茶比較清新可口更消膩感😋白桃綠茶甜甜地的白桃配綠茶十分清香可口呢

蒜香清江魚

滷牛筋
覺得有點韌,但個汁都幾好味😋

蒜泥白肉

桂花寒天綠茶

白桃綠茶
甜甜地的白桃配綠茶十分清香可口呢
2024-03-28
2024-04-09 26 瀏覽
係呢間落過幾次外賣 有幾次係有一兩樣餸錯 咁就以為係我嗌個樣餸無 佢比其他餸代替返啦. 點知呢次 成兜打開 6個餸得1個餸係岩 其他全部都唔係我落單既餸 真心嬲到 最後打電話返去 佢話整返兜新既比我 再睇呢到啲comment先知 原來平時都係錯餸 > 無.
2024-04-08 19 瀏覽
🍲烏蠅館 (將軍澳) 📍今次又嚟到烏蠅館,之前喺到食lunch嘅時候見到人食烤魚🐠,好似好吸引咁😍,今次決定再回訪一事究竟。🍴蒜泥白肉 $32見到咁平我哋就叫咗蒜泥白肉做前菜🙈,份量完全唔少,仲有兩款蒜🧄,食完成個人夠晒蒜味😙。🍴招牌香辣烤海鱸魚(小辣、少油、少鹽) $298 估唔到烤魚可以揀少鹽少油,即刻冇晒罪惡感😈。本身驚會唔夠濃味,但完全唔會,食落會越嚟越入味😋。魚肉份量好多🐟,好易就拆到啲肉出嚟食🥩,而且口感結實爽滑。🍴嫩滑雞柳 $68雞柳就算放喺度煮好耐🐥,食落都唔會柴,啲肉仲係好嫩滑👍🏻。🍴健康芋絲 $30呢樣唔使講啦,打邊爐必備✅,本身低卡路里得嚟📉,仲好索汁💦。🍴風琴豆腐串 $36份量超多,起碼有四五串🍢,又係索汁一流😎。🍴桂花味冰粉 $20邊食烤魚,邊食冰粉❄️,可以即刻解辣🌶️,冰粉真係有啲冰喺上邊🧊,真係涼到入心🥶。🍴玫瑰蜂蜜(熱) $18啱晒養生一族👵🏻,你真係有啲玫瑰嘅花瓣喺度🌹,而且唔會太甜。🍴黑糖珍珠鮮奶(凍) $28下次會想試桃膠或者冰粉多啲🍑,珍珠有啲太硬🧋,同埋佢係牛奶唔係鮮奶🥛。🍴雪碧 + 檸冰底 $12 + $4好耐冇見過樽裝嘅汽水🍾,
🍲烏蠅館 (將軍澳) 📍

🍴蒜泥白肉 $32

🍴招牌香辣烤海鱸魚(小辣、少油、少鹽) $298

🍴嫩滑雞柳 $68
雞柳就算放喺度煮好耐🐥,食落都唔會柴,啲肉仲係好嫩滑👍🏻。

🍴健康芋絲 $30

🍴風琴豆腐串 $36
份量超多,起碼有四五串🍢,又係索汁一流😎。

🍴桂花味冰粉 $20

🍴玫瑰蜂蜜(熱) $18

🍴黑糖珍珠鮮奶(凍) $28

🍴雪碧 + 檸冰底 $12 + $4
好耐冇見過樽裝嘅汽水🍾,就梗係即刻嗌返支啦❗️佢
仲有得加4蚊,變冰檸碧🍋。

📍 烏蠅館 @the_fly_place
將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期G樓G10號舖

#烏蠅館 #蒜泥白肉 #香辣 #海鱸魚 #健康 #少鹽少油 #少鹽 #少油 #烤魚 #川菜 #冰粉 #招牌 #將軍澳 #麻辣 #美食 #香港 #香港美食 #香港烤魚 #烤魚香港 #美食 #香港 #香港美食 #食啦將軍澳 #食啦川菜 #食啦烤魚
2024-04-05 42 瀏覽
今日去開寶琳,唔知食咩好,上網睇見有人介紹哩間野,鍾意食嘢既我,當然都要去試吓啦~四川酥魷好硬阿~脆脆午餐肉 (加$10 小食)炸得好香,不過肉質比較淋~寶琳川式麻辣雜醬士豆粉真係好好食,但叫少辣都好辣~川式蓮藕豬肉餃又係好辣阿~蒜泥白肉無咩味道~流心白茶奶皇球拼薯格奶皇球真係有流心架,好好食~紅糖糍粑好好食~冒菜A餐 (6個餸) +土豆粉腩肉魚腐萵筍豬大腸准山肥牛土豆粉酸辣底唔好見佢清清地,都幾辣吓架~冒菜A餐 (6個餸) +土豆粉魚皮餃魚腐萵筍四川臘腸 (迷你臘腸,第一次見)准山土豆片土豆粉清湯底 味道正常!!

~四川酥魷
好硬阿
~脆脆午餐肉 (加$10 小食)
炸得好香,不過肉質比較淋
~寶琳川式麻辣雜醬士豆粉
真係好好食,但叫少辣都好辣
~川式蓮藕豬肉餃
又係好辣阿
~蒜泥白肉
無咩味道
~流心白茶奶皇球拼薯格
奶皇球真係有流心架,好好食
~紅糖糍粑
准山
肥牛
土豆粉
酸辣底
唔好見佢清清地,都幾辣吓架
~冒菜A餐 (6個餸) +土豆粉
魚皮餃
魚腐
萵筍
四川臘腸 (迷你臘腸,第一次見)
准山
土豆片
土豆粉
清湯底
味道正常!!
2024-04-05 22 瀏覽
喺將軍澳,食四川烤魚嘅地方真係少有,今次就到寶琳站嘅烏蠅館叫咗 海鱸魚🐟特色泡椒湯底一滾起就試下個湯底先,酸辣味到位,而且帶點麻,令人流晒口水🤤爐魚多肉而且滑,兩個人食一定足夠,配料都好多,有芋絲、雲耳、菇類等。除咗享受烤魚嘅美味,同時亦都點咗唔少火鍋配料,包括打邊爐必食既牛肉、蝦肉雲吞仲有寬粉,吸哂麻酸辣湯嘅寬粉爽口彈牙,口感一流😋餐廳好貼心,因為烤魚用嘅湯底未必咁容易煮熟雲吞,所以餐廳準備咗七成熟嘅雲吞,我哋雲吞落咗一陣就可以食啦,雲吞有驚喜,蝦肉好新鮮,豬肉好香口,甚至食到燒左口魚嘅美味。
喺將軍澳,食四川烤魚嘅地方真係少有,今次就到寶琳站嘅烏蠅館

叫咗 海鱸魚🐟特色泡椒湯底
爐魚多肉而且滑,兩個人食一定足夠,
配料都好多,有芋絲、雲耳、菇類等。

仲有寬粉,吸哂麻酸辣湯嘅寬粉爽口彈牙,口感一流😋

2024-03-21 54 瀏覽
叫外賣三次比漏餸,今日仲過分,用openrice叫外賣,比冧巴,咁即刻打去,對單,個職員口口聲聲比個冧巴我係T11,等左三個字去拎,又話比左人,無講過係我張單,講野同電話講既勁矛盾,完全溝通唔到,打黎問清楚,對埋單,又話有,仲有冧巴比我,黎到又話無講過,即係點呀?我可以自己作冧巴既?請返正常人返工好嘛,我叫左10次外賣以上,總有幾次出錯,接單真係咁難咩?有障礙?
2024-03-21 44 瀏覽
有一日見到社交平台story有朋友食烤魚 心血來潮就好想食烤魚!咁啱去開寶琳 所以今次黎到烏蠅試試佢😆🐟烤魚有三款魚可以選擇 包括珍珠斑、海鱸魚同埋清江魚 唔同魚唔同gram數 可以睇返自己想食幾大條魚🥘口味亦有四款 有辣有唔辣 任君選擇 (招牌香辣烤魚/特色泡椒烤魚/傳奇麻辣烤魚/蒜香烤魚)/650-750g 海鱸魚 $298我同朋友揀左招牌香辣烤魚 魚輕輕咁煎過加埋湯底都惹味幾香口😆海鱸魚唔會好多骨 食得好暢快 唔洗顧忌食到魚骨同埋肉質都比較結實爽滑 唔會一夾就爛哂 但又好嫩滑🥰香辣烤魚口味都唔錯 呢個口味係用左超過30種材料整 所以超過濃味惹味!!🌶️🔥我自己唔係好食得辣 但係有時都想食下辣 而且因為辣味會越煮越濃 所以少辣就岩岩好!四川寬粉 $28雖然本身就有芋絲係烤魚入面 但係食烤魚唔係唔加寬粉呀?又吸味又煙韌 而且一碟都幾多下 絕對唔洗怕唔夠飽 簡直係必選😍😍雙併滑 $98墨魚滑+鮮蝦滑 兩樣入面都唔係淨係得墨魚膠同蝦膠 有撈埋啲墨魚同埋蝦肉 多左啲口感同感覺增加豐富爆醬紅糖糍杷 $26呢個好出色係必食!!!🤍✨佢係糍杷入面藏住紅糖醬果種 一咬開就爆哂啲醬 啖啖都係糍杷同埋

650-750g 海鱸魚 $298

四川寬粉 $28

雙併滑 $98

爆醬紅糖糍杷 $26
呢個好出色係必食!!!🤍✨
佢係糍杷入面藏住紅糖醬果種 一咬開就爆哂啲醬 啖啖都係糍杷同埋紅糖醬 而且冇油溢味 因為諗起之前食過第二間餐廳嘅紅糖糍杷係好大油溢味 直接令我胃口直線下降😵‍💫所以覺得呢個好出色 好大對比🥳🥳

黑糖珍珠鮮奶 $28
百香果寒天綠茶 $28