4天前
尖沙咀見客,佢話好想試吓香港地道烤魚,上網搵食即刻見到川菜館開飯熱店,烏蠅館,個店名真係夠晒趣緻,咁就一於試吓! 餐廳店員熱情招待,一坐低就介紹正宗烤魚,推薦招牌美食,平日晚上都會滿座,大受食客歡迎。清江魚。招牌香辣店長推薦我們點烤魚,尤其是清江魚最肥美嫩滑,至於口味我們選擇了招牌香辣,挑戰一下中辣。我覺得越食越惹味,味道香濃。清江魚以香辣特色,新鮮的清江魚,為主料,使用超過30種材料,特殊醃製和烤製,味道鮮香。清江魚本身肉質鮮嫩,表面金黃的焦脆外皮,魚肉的鮮香味充分激發,多種香料和調味料,辣椒粉、花椒、蒜頭帶來濃郁的香氣,中辣讓味蕾感受到層次感。滷腩肉清新蔬菜和配料吸收了烤魚湯汁的精華,可以配肥美的滷腩肉,增添了鮮肉的口感,讓整體味道更加豐富。蒜泥白肉(小食)平時唔多食蒜泥白肉,但嚟到呢度一定要試,濃郁蒜泥味,充滿濃厚嘅蒜香,份量亦唔少,每一啖都食到秘製涼拌麻辣醬,新鮮爽口,真係好有麻味,擺入口有驚喜。四川酥魷孜然味的四川酥魷拼薯格,酥脆魷魚幾有咬口,彈牙口感,配薯格,一次過滿足幾種慾望。川式芹菜牛肉紅油水餃(4隻)真係唔好睇小呢個紅油水餃,超級麻辣,川式芹菜牛肉都好食,牛香四溢
餐廳店員熱情招待,一坐低就介紹正宗烤魚,推薦招牌美食,平日晚上都會滿座,大受食客歡迎。 清江魚。招牌香辣
店長推薦我們點烤魚,尤其是清江魚最肥美嫩滑,至於口味我們選擇了招牌香辣,挑戰一下中辣。我覺得越食越惹味,味道香濃。 清江魚以香辣特色,新鮮的清江魚,為主料,使用超過30種材料,特殊醃製和烤製,味道鮮香。 清江魚本身肉質鮮嫩,表面金黃的焦脆外皮,魚肉的鮮香味充分激發,多種香料和調味料,辣椒粉、花椒、蒜頭帶來濃郁的香氣,中辣讓味蕾感受到層次感。 滷腩肉
清新蔬菜和配料吸收了烤魚湯汁的精華,可以配肥美的滷腩肉,增添了鮮肉的口感,讓整體味道更加豐富。 蒜泥白肉(小食)
平時唔多食蒜泥白肉,但嚟到呢度一定要試,濃郁蒜泥味,充滿濃厚嘅蒜香,份量亦唔少,每一啖都食到秘製涼拌麻辣醬,新鮮爽口,真係好有麻味,擺入口有驚喜。 四川酥魷
孜然味的四川酥魷拼薯格,酥脆魷魚幾有咬口,彈牙口感,配薯格,一次過滿足幾種慾望。 川式芹菜牛肉紅油水餃(4隻)
真係唔好睇小呢個紅油水餃,超級麻辣,川式芹菜牛肉都好食,牛香四溢,川式超鐘意,平時好少食辣的客人都大讚人自家調醬料昇華了味道,呢個又係有驚喜 。 四川 火鍋麵
Q彈感好香口,覺得唔使點醬已經足夠好食,呢個四川火鍋麵仲正過出前一丁。 茉莉蜂蜜
食咗咁多辣嘢,飲返一杯冰凍的茉莉蜂蜜,滋潤一下。 紅豆芋圓仙草(新品)
做緊推廣的新品,價錢抵食,紅豆鮮甜、芋圓軟硬適中,仙草回甘得黎每一啖都有滿滿清涼味。