2020-02-29 632 瀏覽
與友人到寶勒巷找午餐吃,剛好看到無極牛扒竟然有午市推出,馬上試試。午餐選擇不多,加上我不吃牛,選擇範圍縮窄了。點了最喜歡的明太子另加$5配咖啡。先送上新鮮沙律,沙律醬汁需要食客自行添加,有胡麻醬及黑醋汁,兩款都可試,不錯。再來就是午市套餐,明太子配海鮮忌廉汁,不錯,主要是醬汁調得好,海鮮是一般的雜錦海鮮。分量剛好適合女士,男士份量可能少了一點。午市食客不多,錯得舒服,食物不錯,另午餐有招牌燒牛套餐,喜歡吃牛或想嘆寧靜的午餐,絕對推薦。

明太子海鮮意粉
2020-01-16
2020-01-07 502 瀏覽
雖然熱石牛扒已於香港出現了一段時間,但熱潮有增無減,今天便與牛魔王朋友來這間樓上舖嚐一嚐。餐廳用上美國Premium級的安格斯牛扒提供4款牛扒,分別為牛肩胛、牛柳、西冷和無骨牛小排,有不同份量選擇,最平只需$88便可享用石燒牛排!牛肩胛和無骨牛小排較為少見,所以點了無骨牛小排300g。店內環境僻靜舒適,還掛著一枝枝散發柔和光線的烏絲燈膽,令氣氛輕鬆又帶點情調。設有醬料自助吧及提供一次性圍裙給客人。選擇非常多,有十多款醬汁可按個人喜好自由配搭。無骨牛小排300g ($218)上菜時,會油花四濺,我又忘了穿圍裙,店員便立即幫忙遞上,才避免弄髒衣服,十分貼心。牛扒會先燒到大約一成熟,再放於高溫的火山石上,自行再把牛扒煎至理想的熟度,滿足自己口味。牛小排厚身,但已預先一開為二,好讓我更易控制火候,非常貼心。肉質結實,富肉汁,有嚼勁。環境與同類型的餐廳比較,這裡較為寬闊而且有服務提供,但不設加一服務費!

餐廳用上美國Premium級的安格斯牛扒

設有醬料自助吧及提供一次性圍裙給客人。

選擇非常多,有十多款醬汁可按個人喜好自由配搭。

無骨牛小排300g ($218)

肉質結實,富肉汁,有嚼勁。

2019-12-11 310 瀏覽
近排變左做食肉獸,無肉不歡,一個星期食左2次牛排,不過食完又好滿足今日去左尖沙咀睇戲,順便食個靚牛排,有4款牛部位可供選擇,西冷、無骨牛小排、牛柳、牛肩胛SIZE有200g、300g、400g三種重量辣根,蒜蓉,辣味增,胡麻醬,芥末籽醬,Wasabi,燒肉汁等等有好多種醬汁俾你自已選擇配搭可以加$轉套餐,包沙律、飲品、湯同白飯,沙律同白飯都可以任加,而且仲要係冇加一服務費牛柳香氣撲鼻,肉味香濃,肉質鮮嫩鮮紅,新鮮一D都唔會韌,質感相當軟腍因為新鮮,所以用海鹽同胡椒食係最好食牛小排油脂多啲,食落好juicy,油花相對比較均勻,十分易嚼2款牛都好好食,今日又好满意!!
今日去左尖沙咀睇戲,順便食個靚牛排,

有4款牛部位可供選擇,西冷、無骨牛小排、牛柳、牛肩胛
SIZE有200g、300g、400g三種重量

而且仲要係冇加一服務費

因為新鮮,所以用海鹽同胡椒食係最好食

2款牛都好好食,今日又好满意!!
2019-09-02 608 瀏覽
近排開左好多石頭燒,有平有貴,心思思想試左好耐,難得今次老公提議去食, 終於可以一嘗心願,老公放工過黎尖沙咀接我,好開心,happy day 最近公司係寶勒巷有間~ 環境唔錯雖然得4款,但都考慮左好耐~~ 自助醬料,可因個人口味配搭~我用左6款醬料^^ 跟餐有個前菜沙律,沙律醬都可以自己選擇~~~我自己鐘情於牛小排,內質比較結實,有小量油脂~~~—肉味比較濃,肉汁美味,因為石燒保持熱力~~ 食到尾都保持到半熟狀態~~~~~~
最近公司係寶勒巷有間~

環境唔錯
雖然得4款,但都考慮左好耐~~
自助醬料,可因個人口味配搭~

我用左6款醬料^^

跟餐有個前菜沙律,沙律醬都可以自己選擇~~~
我自己鐘情於牛小排,內質比較結實,有小量油脂~~~—
今晚另一半帶我去吃最近開始高人氣的熱石燒,熱燙燙的石頭,放上只輕輕煮過的牛排,石頭的溫度可想而知會很高,所以必須要小心。這裡點餐是先選肉及重量,可加單點湯,飯,沙律或飲品,或全選以上(套餐:任吃沙律,飯及湯) 。西冷 300g $168先帶上圍裙,預防汁液濺染衣裳;輕煮過的西冷,放石頭上再熱至合自己吃的熟度,我把肉一開二,一半放在石頭上,一半放在碟上,這不會把肉熱得過熟,因我們喜歡慢吃五或七成熟最理想,用鹽與黑椒調味(在醬料區取需用的) ,西冷扒有輕牛味,腍軟剛好,少筋帶點油脂,吃完這半後便吃沙律(先在椰菜絲放調味,讓蔬菜變軟身才吃更好味),吃飯,飲麵豉湯,然後再熱肉吃,但沒添飯了,再添了數轉沙律與湯。牛小排扒300g $188吃法與上面相同,把牛小排一開二,牛肉腍軟有味,沒有筋,我們加了頗香的薑蓉,黃芥辣籽醬吃,好味。看見旁邊台的食客,他不小心把牛柳掉了一,兩粒在地,侍應姐姐服務很好,為他免費添了50g的肉。

西冷 300g $168

牛小排扒300g $188

2019-08-13
2019-07-17 803 瀏覽
又到了和好友一月一聚的開心時刻,是夜她挑了優質上盛的牛扒餐廳給食肉獸的我倆。無肋骨牛小排188/300g女生來一份是剛剛好呀,作為主食來說。我把肉切成條狀,再四邊煎至半熟,就能痛快享用了🤩牛肉帶肉汁,紋理漂亮,肉香逼人,牛味四溢,濃郁細緻。醬料是自助形式的,選擇多,可以同一時間嚐不同汁料去配撘吃呀,真不錯。石燒牛排🥩玩味十足,正所謂自己牛排自己煎,生熟程度可以由客人充分掌握,熱騰騰的享用,滋味無窮。加了30個大洋有沙律飲品飯跟湯仼吃,特別美味的是椰菜沙律絲,好爽脆,拌上胡蔴醬汁很開胃消膩喔!其實各叫一份已好飽了,再添不了第二回啦⋯⋯食後感:這𥚃的裝潢比較簡約,通風佳,吃前後都沒有一身油煙味。另外,不設加一感覺特別優惠🤗

無肋骨牛小排188/300g

2019-07-17 1706 瀏覽
牛魔王又出動啦,朋友知道我鍾意食牛,又見到有間新牛店開幕,當然要去試一試啦。無極位於港鐵尖沙咀/尖東站 N2 出口, 步行約3分鐘便可到達(寶勒巷10號8/F)。未入門口已看到2隻小牛櫈在門口歡迎了,加上野牛地氈,更顯氣勢。看上一點便看到牛隻的介紹圖,清楚顯示你所食的部位屬於牛的什麼位置。還看到小牛模型的結構,很可愛的模樣。可能是樓上舖的關係,所以空間比較寬敞,位與位有一定的距離,坐得舒適、沒有那麼局促。而且另一邊還有高枱位,全以落地玻璃設計,可飽覽窗外的景色。無極牛扒提供4款牛扒,包括牛肩胛、安格斯牛柳、西冷和無骨牛小排。更可選擇自己所需要的份量 200g、300g和400g。晚餐時間更可加$30升級,可作無限添加白飯、沙律、湯及汽水1罐(更可加$28轉生啤或$5轉烏龍茶)。下單後,當然要去拎醬汁啦。店內更提供醬汁自助吧讓客人按個人喜好自由配搭,當中有最少10款醬汁可選擇:包括辣味噌、蒜蓉、芥末籽醬、法芥末、辣根、Wasabi、胡麻醬、和風沙律汁、燒肉汁、沙律醬、日式酸汁、茄汁、棕醬、辣椒仔、喼汁、粗鹽、黑椒等...↓真係緊有款岩你。旁邊還有好貼心的圍裙,可自行選擇穿戴,一會便不怕比

還看到小牛模型的結構,很可愛的模樣。

而且另一邊還有高枱位,全以落地玻璃設計,可飽覽窗外的景色。

更可選擇自己所需要的份量 200g、300g和400g。

下單後,當然要去拎醬汁啦。

旁邊還有好貼心的圍裙,可自行選擇穿戴,一會便不怕比油彈到了。

有別於一般的牛石燒店,他們會把你點的餐送到你面前(重點唔洗比加$1服務費)。
牛扒煎至一成熟,便放在已預熱至300°C的火山石板上,讓客人自行煎至心目中熟的程度。
牛肩胛

牛肩胛肉質軟腍不韌,牛味濃郁、肉汁多,富口感。

煎到自己愛吃的程度(五成熟),可以慢慢享受一番。
2019-07-16
2019-07-15 430 瀏覽
自從係電視睇到有介紹熱石牛扒,小弟身為一個牛控,立刻約左朋友食飯試下呢到用嘅牛肉係美國安格斯牛和Premium牛只賣4款牛部位,西冷、無骨牛小排、牛柳、牛肩胛,同時分gram數份量落order,有200g、300g、400g第一次試,叫個中size,即300g西冷,一客有2塊,剛燒好嘅熱石真係要小心,唔小心辣左下西冷只係稍為煎左一煎,切開入面全是生的!所以熱石咁熱係有原因!就係你想煎到幾熟都可以,我中意5乘熟,有口感得黎,唔會太韌,牛味亦濃郁!有多種醬汁比你任意dip!咁就試都自己中意嘅醬,仲有白飯任叫添加!
呢到用嘅牛肉係美國安格斯牛和Premium牛

西冷只係稍為煎左一煎,切開入面全是生的

2019-07-14 425 瀏覽
Tonight I went to have these popular sizzling steak. This restaurant is located in tst which is very convenient. Me and my friend chose boneless short rib and top blade, these two parts are very rare to see in restaurant. Since we added the combo which included salad, drink and rice. The salad was tasty with two sauces to choose from vinegar and sesame sauce. There were so much sauces to choose from, we basically took every one of them try and my favourite was the spicy miso and garlic with stea

There were so much sauces to choose from, we basically took every one of them try and my favourite was the spicy miso and garlic with steak sauce.

The boneless short rib was meaty and juicy. It was so yummy on its own with salt and pepper. The texture was soft and tender.

The top blade was so yummy. Again, the texture was so tender and easy to chew. It was so beefy and juicy, I like to eat this with the garlic and steak sauce, it really lift up the flavour.
2019-07-10
中意日本飲食文化既朋友福了!尖沙咀開左間以熱石做主打既牛排工房,中意日文化既我, 聽到呢個好消息就即刻去朝聖喇~以漢字「無極」命名,充滿日本特色,自從係日本食過熱石牛,就一直對佢念念不忘,終於可以係香港一嚐所願。地方坐到二三十人左右,坐位唔多,但勝在每個坐位都有一定空間感,唔會好迫,方便出入。有四款牛肉選擇,可以加$轉套餐,包沙律、飲品、湯同白飯,沙律同白飯都可以任加。醬料區,超過數大款醬料任調,因應個人喜好自由調配,如果諗唔到加咩,都可以參考餐廳展示既建議食用方法。沙律可以配沙律酸汁或者胡麻醬,個人比較中意胡麻醬。我最期待的畫面出現了!熱石牛柳登場,因為上菜果陣係半熟狀態,所以軟硬度就由自己自由控制~熱石牛柳,口感偏軟熟,而且冇任何脂肪位,對於我呢個唔食脂肪既人黎講岩晒XD肉嫩多汁,牛味香口濃郁,超正!建議燒至67成熟,如果全熟口感就有啲似叉燒,醬汁方面,建議配燒汁+日式醋汁一齊食,味道會更有層次~套餐既飲品有罐裝飲品同烏龍茶揀~
中意日本飲食文化既朋友福了!
尖沙咀開左間以熱石做主打既牛排工房,
中意日文化既我, 聽到呢個好消息就即刻去朝聖喇~
醬料區,超過數大款醬料任調,因應個人喜好自由調配,
如果諗唔到加咩,都可以參考餐廳展示既建議食用方法。
沙律可以配沙律酸汁或者胡麻醬,個人比較中意胡麻醬。
牛柳300G
醬汁方面,建議配燒汁+日式醋汁一齊食,味道會更有層次~
套餐既飲品有罐裝飲品同烏龍茶揀~
牛柳300G
$88 石燒牛肩胛😍四牛大比拼.日式石燒牛肉嘅舖頭愈開愈多,今日黎到呢間位於尖沙咀寶勒行嘅石燒牛肉店,$88就已經食到200g 牛!加$30仲有白飯,沙津無限任食+汽水!(最重要係冇加一服務費).去過好多間日式石燒牛肉店,呢道最唔同嘅係環境比較舒服,店面積頗大,枱同枱之間有一定距離,令食客可以舒舒服服咁食,嘆下啤酒,唔會覺得要急住走。.一行四人,就一於試下四種牛有咩分別!其實200g份量都幾多,一個正常食量嘅人會覺得飽.🐂$88 牛肩胛 200g 牛肩胛 超!級!好!食!牛肩胛嘅肉質好嫩滑,食落好juicy,每啖都爆汁的😍 由於牛嘅肩胛係最經常運動既部位,所以油花相對比較均勻,肉味濃郁!$128 無骨牛小排 200g牛小排係最肥美嘅,鍾意油脂多啲嘅可以試呢個,咬落去會爆汁,係石板上面燒住熱辣辣嘅感覺好滋味呢。呢個無骨牛小排會係我嘅第二推介!.🐂 $118 西冷 200g最強肉味!西冷是指後腰脊肉,因為近臀部所以肉味最濃,油脂唔算多但分佈平均,所以肉質咬落都嫩滑👍🏻.🐂$128牛柳 200g牛柳係超厚切的,牛柳係西冷下面的牛腰肉,亦是最軟嫩和最瘦的部分,肉質軟腍。如果對比起牛肩胛,牛柳嘅
$88 石燒牛肩胛😍四牛大比拼
🐂$88 牛肩胛 200g

$128 無骨牛小排 200g
無骨牛小排

🐂 $118 西冷 200g

🐂$128牛柳 200g
牛柳係超厚切的,牛柳係西冷下面的牛腰肉,亦是最軟嫩和最瘦的部分,肉質軟腍。如果對比起牛肩胛,牛柳嘅油脂更少。
厚切嘅好處係可以慢慢食,唔怕塊牛放係石板上太快完全熟哂~😝😍
牛柳

四種牛都好好食,又好抵食!而呢度最正嘅係有好多款醬汁自助形式選擇!最愛酸汁+燒汁+鹽 —> 最吊出牛肉嘅鮮味!😚👌🏻 而西餐愛好者可以揀芥末/蒜呢啲重口味醬汁調味料😏

作為一位食肉獸,呢餐好滿足,因為所有牛肉都非常之高質,係食得舒服,食得值得嘅燒牛肉宴!
無骨牛小排
牛柳
2019-07-13 103 瀏覽
潮流興食熱石牛扒🥩小妹當然唔執輸湊熱鬧啦🙆🏻‍♀️用上美國安格斯牛和Premium牛🐄有4款唔同部位牛肩胛、牛柳、西冷、無骨牛小排🤗亦有唔同份量選擇200g-400g小妹手上嘅係牛柳300g🥳兩大舊剛剛拎出黎🤓外層只係微微熟切開是生的😝熱石作用黎啦功用係想幾乘熟都可以自己調節😎一邊食一邊慢慢享受煎嘅過程👩🏻‍🍳熱石相當之熱🔥真係要小心辣親牛柳質感相當軟腍😚易嚼有多款醬料任你配🧂仲有白飯🍚無限添加😘食到你飽為止
潮流興食熱石牛扒🥩
小妹當然唔執輸湊熱鬧啦🙆🏻‍♀️
用上美國安格斯牛和Premium牛🐄有4款唔同部位
牛肩胛、牛柳、西冷、無骨牛小排🤗
亦有唔同份量選擇200g-400g

牛柳質感相當軟腍😚易嚼
有多款醬料任你配🧂
仲有白飯🍚無限添加😘食到你飽為止
2019-07-12 141 瀏覽
呢排好想食牛,所以今日就同朋友黎左呢間食熱石牛扒房食牛扒!🤤🤤地方都算易搵,一上到去已經有一股好香嘅牛肉味飄出黎!好期待啦已經!環境上到去都幾寬落,坐得幾舒服!食物我地叫左300g 牛柳,牛肩胛同無骨小牛排🥩😋!三個同set叫,加30蚊,有埋野飲同沙律,唔錯!野食好快就上,好大件呀,如果細食嘅女仔唔好叫咁大件,我都算大食都覺得有啲多!牛肩胛係好腍,幾唔錯,而個無骨小牛排個脂肪多啲,有啲太漏🤪牛柳就普通小小!自己最中意係個牛肩胛!😝😝
上到去都幾寬落,坐得幾舒服!
食物
我地叫左300g 牛柳,牛肩胛同無骨小牛排🥩😋!
三個同set叫,加30蚊,有埋野飲同沙律,唔錯!
2019-07-10 127 瀏覽
平時食牛扒都習慣去西餐廳食但最近朋友就介紹咗一間食牛扒嘅餐廳特別嘅係塊牛係放喺一塊好熱嘅火山石上面一邊煎一邊鋸嚟食雖然唔係幾習慣但呢間餐廳絕對改變咗我對熱石牛扒嘅睇法真係好好食!餐廳offer 4款牛:常見嘅西冷 & 牛柳仲有比較少見嘅牛肩胛同無骨牛小排,每款另分200、300、400g,照顧到唔同食量嘅朋友鍾意肉味重嘅我毫不猶豫叫咗300g西冷朋友就叫咗200g牛小排後尾再加多200g嘅牛肩胛落完單店員就馬上準備咗圍裙 好細心,因為唔怕啲油彈到件衫再介紹唔同嘅醬汁 加加埋埋都有6,7款平時鋸扒唔點醬嘅我都試咗少少個人幾鍾意日本酸汁溝Wasabi酸酸辣辣又fresh,幾夾個牛的但要特別要講嘅係呢度嘅牛扒本身都好靚係Angus beef嚟 所以個人推薦就咁配海鹽同胡椒食,好出色!👍🏻由落單到上枱都好快,5-10分鐘就有啦一上枱嗰下...嘩😱 個牛靚到呢 睇得出呢間餐廳有好心機塊牛係超thick-cut每一面都只係輕輕煎咗就放上火山石上面食得比較生嘅我馬上落刀一切開就見到塊牛入面係鮮紅色,非常新鮮西冷固然牛味濃郁但西冷更關鍵嘅反而係肉質而呢度嘅西冷的確好出色口感好好 肉唔會韌牛小排接近平時
平時食牛扒都習慣去西餐廳食

鍾意肉味重嘅我毫不猶豫叫咗300g西冷
朋友就叫咗200g牛小排
後尾再加多200g嘅牛肩胛

落完單店員就馬上準備咗圍裙
好細心,因為唔怕啲油彈到件衫
再介紹唔同嘅醬汁 加加埋埋都有6,7款

平時鋸扒唔點醬嘅我都試咗少少
個人幾鍾意日本酸汁溝Wasabi
酸酸辣辣又fresh,幾夾個牛的

但要特別要講嘅係呢度嘅牛扒本身都好靚
係Angus beef嚟
所以個人推薦就咁配海鹽同胡椒食,好出色!👍🏻

由落單到上枱都好快,5-10分鐘就有啦
一上枱嗰下...嘩😱 個牛靚到呢

睇得出呢間餐廳有好心機
塊牛係超thick-cut
每一面都只係輕輕煎咗就放上火山石上面
食得比較生嘅我馬上落刀
一切開就見到塊牛入面係鮮紅色,非常新鮮

西冷固然牛味濃郁

肉味濃 + 肉質較淋油脂較多

我對呢款牛都幾驚喜
因為呢款牛令我覺得好似同時食緊西冷同肉眼
口感豐富 味道有層次 十分推薦試下呢款

呢間餐廳幾闊落,仲要有落地玻璃
無論同friend定男女朋友嚟鋸扒都幾好feel

三塊靚牛扒加埋麵豉湯+沙律+白飯同飲品,埋單450左右 好抵食
2019-07-09 151 瀏覽
近年香港多咗唔少食熱石牛嘅餐廳,今日就決定黎尖沙咀呢間開張咗無耐、專門做牛嘅無極試下熱石牛。可能因為係樓上舖,所以環境比起其他熱石牛地舖闊落好多,睇得出裝修有落過心機,而且有落地玻璃,可以坐高枱望街景,真係好特別,好岩同朋友一齊黎食嘢傾計。店員好有心機咁為我地介紹咗四款牛,分別係牛肩胛、西冷、牛柳同牛小排,又帶我地去混醬嘅位置介紹邊款醬汁岩邊款牛,咁好招呼同耐性,係香港真係好少見。最後我地要咗300g西冷、200g牛肩胛同200g牛小排。所有嘅牛肉都係安格斯牛,上枱時淨係煎過六面,一切開就知道係靚牛肉,因為佢入面係真係鮮紅色,好新鮮。首先佢個西冷好有口感,擺入口到係愈嚼愈有牛味。牛小排嘅肉汁同油脂比較多,牛肉味比較濃,好岩送飯。不過個人最中意嘅都係牛肩胛,除咗因為係香港比較少見,亦係因為佢真係好好食。食開牛嘅都知道,牛肩胛如果唔預先去咗啲筋同肥膏,再用鬆肉器鬆肉嘅話,就會有好多筋同埋會un,但係佢嘅牛肩胛食得出落咗好多工夫,又林又juicy,好好食,真心推介。同店員傾開計先知原來有得電話或者WhatsApp訂座,真係好方便。埋單時真係嚇咗一跳,我地一共食咗三款牛,都只係四百幾蚊,真係又

牛肩胛

同店員傾開計先知原來有得電話或者WhatsApp訂座,真係好方便。埋單時真係嚇咗一跳,我地一共食咗三款牛,都只係四百幾蚊,真係又抵又好食,對我黎講係食熱石牛嘅首選,希望下次可以試埋佢嘅牛柳啦。