2021-12-25 309 瀏覽
晚上十点多来吃夜宵,点了手撕鸡凉面,味道很可以。还点了鸡软骨、牛肋条、五花楠肉、麻辣双拼,还有烤茄子,吃得很爽,够辣够味儿。老板娘人很好,还送了两个肉串。好评好评好评!
  • 烤五花楠
  • 烤茄子
  • 烤牛肋条
  • 手撕鸡凉面
2021-12-25 206 瀏覽
味道不错 圣诞伴我度过! 满足辣味需求,吃辣的小伙伴集合啦。本四川人觉得味道和家乡味道差不多呢。特别是特色手撕拉面,和双拼川味 烤茄子 店家还特别暖心送了鸡皮。非常暖心

本四川人觉得味道和家乡味道差不多呢。
非常暖心
烤串
2021-12-25
10 分鐘 (堂食)
$100 (宵夜)
慶祝紀念
聖誕節
烤串
2021-11-06 220 瀏覽
相隔半年再去光顧,可說是店面照舊但人面目全非,從開店到半年前的兩位串燒師傅已經不見了,換了新人上場。新的串燒師傅態度非常惡劣。點了串燒及不辣的麻醬雞冷麵,首先先說串燒,味道有點不一樣了,欠缺一些風味,變了普通串燒,而麻醬雞冷麵,明明下單時再三要求不辣,但食物出來則是麵底加麻醬是不辣的,但上面的雞則用一早拌好的辣雞。以前的師傅收到訂單後,會分開用麻醬去拌雞,務求做到不辣。但新的員工就明顯比較粗心,敷衍了事。總括而言,食物質素還好,但味道不再是一貫熟悉的味道。下次不用特意過來吃。
2021-11-03
30 分鐘 (堂食)
🥚🥚🐷麻辣手撕雞蕎麥麵 全港首創✨性價比:8/10🍳食物: 8/10🌏環境:3/10🕺🏻服務:5/10💰是次消費:$ 38#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在西環
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃外賣————————小店是外賣店為主,大大隻字寫著「全港首創」手撕雞蕎麥麵,雖然覺得手撕雞蕎麥麵感覺很常見,但不得不試試他們這項招牌菜。手撕雞蕎麥麵 ꜱʜʀᴇᴅᴅᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ɪɴ ꜱᴏʙᴀ ($38)雞肉滑嫰,雞胸肉和雞髀肉都有,分量十分充足,加上獨家麻辣汁,非常惹味,帶點麻痺口感。配上冷蕎麥麵,令辣味程度更容易接受。性價比高!小店環境狹窄,多油煙,主做外賣生意,另有很多串燒和麻辣小食選擇。外賣攻略:因為製作需時10-15分鐘,可以用外賣app先訂,外賣自取有八折,比即場叫會更平,而且可以到時到候才去自取。無辣不歡西環堅尼地城卑路乍街15號C建益大廈J號舖(堅尼地城站 B出口, 步行約4分鐘)營業時間:12:00 - 02:00
🥚🥚🐷

————————

手撕雞蕎麥麵

無辣不歡
西環堅尼地城卑路乍街15號C建益大廈J號舖
(堅尼地城站 B出口, 步行約4分鐘)
營業時間:12:00 - 02:00
2021-03-17
  • 手撕雞蕎麥麵
2021-05-06 739 瀏覽
麻辣手撕雞蕎麥麵!蕎麥麵健康之選,手撕雞都算滑,麻辣食到中段, 舌頭開始有刺激感覺。其實都算辣, 鍾意食辣嘅朋友可以一折。份量剛剛好,準備定飲品。下次再試試其他,讚!
麻辣手撕雞蕎麥麵!
蕎麥麵健康之選,手撕雞都算滑,
麻辣食到中段, 舌頭開始有刺激感覺。
其實都算辣, 鍾意食辣嘅朋友可以一折。
份量剛剛好,準備定飲品。
下次再試試其他,讚!
麻辣手撕雞蕎麥麵
2021-04-06
外賣自取
麻辣手撕雞蕎麥麵
2021-04-24 528 瀏覽
第一次試無辣不歡,佢主要係做手撕雞同串燒,價錢十分抵,真心估唔到三十幾蚊旣手撕雞都可以咁好食。手撕雞可以配旣面食種類都算多,今次就叫左烏冬,仲有蕎麥麵幾特別諗住下次試。就算係外賣,d湯都仲熱辣辣,而且唔係就咁清湯,係似喇沙湯底,而d湯倒左落去都唔會令到手撕雞味道變淡,唔錯唔錯。至於佢旣手撕雞,個人食得辣覺得辣度非常夠,d雞又滑,而烏冬唔會淋bat bat,夠煙韌係我中意旣type。熱辣辣成碗野食落好正,份量超級多,好滿足!另外試左串西班牙五花腩,肉質都唔錯,肥肥地口感好好,而且中間串左d蔬菜,即刻冇咁heavy,可以一試!
串燒西班牙五花腩
手撕雞烏冬
串燒西班牙五花腩
手撕雞烏冬
2020-09-03 1566 瀏覽
Our go to neighborhood spicy food. They skewer everything fresh, so you have to wait (20mins). even the cucumber salad is made fresh. different levels of spicy available to suit your taste. We like the pork neck jowl, shredded chicken, pork skewer (buy 2 get 1 free), century egg in mala spice. all yummy!
2020-08-29
25 分鐘 (外賣自取)
2020-04-14 1686 瀏覽
📍西環📍 無辣不歡...對於大陸既辣味一直情有獨鍾😭😭😭真係個種無可取代既油香味🥺🥺🥺真係令到我係香港都會不停去發掘好食既川菜餐廳😭😭😭😭呢間聽過幾個foodie朋友提及過,對佢期望都好大😭🙏🏻🙏🏻...📍皇牌手撕雞💰HKD 38.00📌味道 7.3 / 10分呢間店賣既係手撕雞肉, 每舊肉都會係雞脾位, 食起身好滑😭😭我唔中意鞋身既雞😂佢好香香麻油味而且加左白芝麻係面, 成個口感係加左分同味道更加香! 佢唔會太辣, 味道質感都好好, 但唔會似外面食既川菜咁重口味😯😯...📍蒜泥白肉青瓜卷💰HKD 20.00📌味道 7.3 / 10分佢係一塊豬肉入邊包住幾條青瓜條, 豬肉面會有好大量既蒜泥!! 一口一舊既size黎👏🏻👏🏻so good ! ✔️✔️由於有青瓜既關係, 成舊口感好高分, 加埋大量既蒜泥所以好重口味😂😂😂另外蒜泥應該係當日新鮮整起所以有明顯既蒜辣味🤭🤭...📍燒韮菜💰HKD 10.00📌味道 7.3 / 10分呢間店將大陸既原汁原味帶到俾客人, 好香既辣油味, 每條菜咬落都有油流出黎, 入味之餘唔會好辣! 食物十分好肥但同是好好食😭——————————————————————
📍西環📍 無辣不歡
📍皇牌手撕雞
💰HKD 38.00
📍蒜泥白肉青瓜卷
💰HKD 20.00
📍燒韮菜
💰HKD 10.00
———————————————————————
📌環境:4.5 /10分 (職員有禮貌)
📌Outdoor area is not available
📌不可帶寵物黎餐廳🐶
📌不用加1
———————————————————————
- 高水平
- 中上水平
- 正常和中上水平之間✔️
- 正常水平, 路過可試
- 我好爭扎 LOL
- 唔使試
———————————————————————-
2019-10-25 1571 瀏覽
無辣不歡 #西環呢間由葵廣開到過嚟西環,每次行過都會俾佢啲串燒味吸引到,不過佢哋嘅招牌係手撕雞蕎麥麵,聲稱係全港首創。係佢哋啱啱開嘅時候已經幫襯過幾次,佢哋嘅辣的確好惹味,雖然真係好辣,但係都令人不禁想繼續再食。手撕雞冷麵$30今次揀咗冷麵,比蕎麥面平$8,冷麵嘅粗度同硬度比蕎麥面高,但係整體味道上都冇太大分別。好欣賞佢嘅手撕雞夠晒滑,分量亦都幾多。而且隻辣亦都非常上癮,今次嗌咗小辣,惹味得來又唔會辣到辛苦,而且帶少少麻,啱晒鍾意食辣嘅人。不過店舖就剩係得幾個位,而且充滿着油煙味,比較適合外賣。味道: 4/5性價比: 4.5/5
無辣不歡 #西環

手撕雞冷麵$30

不過店舖就剩係得幾個位,而且充滿着油煙味,比較適合外賣。

味道: 4/5
性價比: 4.5/5

手撕雞冷麵
手撕雞冷麵
呢排唔敢去葵芳,知道西環開咗間,離自己住嗰區都算返,住下癮先,好想食麻辣涼拌,次次去葵青廣場店都買4,5盒唔同口味攞走,再加多個冰粉,食完辣食佢,即時解晒辣西環呢間分店,來到先知有埋葵芳無嘅串燒,因為即叫即燒,鋪頭入面都好熱好焗下😅😅,落完單係門口等,老闆話等大約15分鐘,其實差不多。串燒選擇都幾多下,牛肋條嗰串仲買2送1添,不過我無叫,我叫咗燒雞脾燒全翼燒多春魚麻辣雞翼尖試食報告,都係涼拌最啱我口味,串燒試試無防

燒多春魚

麻辣雞翼尖

試食報告,都係涼拌最啱我口味,串燒試試無防
燒多春魚
麻辣雞翼尖(小辣)
2019-10-11
15 分鐘 (堂食)
燒全翼
麻辣雞翼尖(小辣)
西環真係好多野食今日同女友又黎搵新野食 順便食晚飯途經依間小食店 俾佢個手撕雞涼麵吸引左 就入左去食 間小食店麻雀雖小 但都仲有兩張細枱俾人堂食 不過冇侍應 野食要自己攞返埋位 冇所謂啦
2019-10-03 529 瀏覽
小妹同男友都好鐘意食辣😂😂😂😂 小妹媽咪推薦食呢間 可惜行左幾次都無開門 今日我地終於見到佢開門 鋪仔細細有幾張枱 但都有幾個人係到等緊外賣 食物好香!令我有啲期待open kitchen關係 啲餐牌都幾油淋淋 牆上面其實都show哂有咩食 最好都係眼看手勿動😂😂😂八成食物係串燒 即叫即製既仲有手撕雞同埋皮蛋等川菜小食等左大概二十分鐘先有得拎外賣有部分串燒買二送一 但只限同款 我地叫左雞同牛 兩款都好UN 晤好食 有啲overcooked 翠肉瓜無得輸既 都燒得juicy 調味要左少辣 都幾惹味 無辣到飛起尖椒皮蛋好食! 皮蛋係流心皮蛋 偏辣既 叫左例牌手撕雞 雞肉嫩滑 呢個反而無乜特別 雞味偏淡 辣味亦晤突出蕎麥麵反而好驚喜 因為肚餓 所以叫左原個 $20我以為佢係就甘煮一個麵 估晤到有調味 辣得好過引😍😍😍 食左$170 晤算好平 但串燒係香港不嬲都係不合理地貴 佢晤算做得特別好 如果再番黎會食番蕎麥麵😂😂😂

八成食物係串燒 即叫即製既
仲有手撕雞同埋皮蛋等川菜小食
等左大概二十分鐘先有得拎外賣

有部分串燒買二送一 但只限同款

尖椒皮蛋好食! 皮蛋係流心皮蛋 偏辣既
蕎麥麵反而好驚喜 因為肚餓 所以叫左原個 $20
我以為佢係就甘煮一個麵 估晤到有調味 辣得好過引😍😍😍

2019-03-30 960 瀏覽
最近發現左呢一間串燒,主打辣味,見佢店面比較細冇乜位坐,所以叫咗外賣。燒茄子簡直100%無得頂,雖然淨係叫咗小辣,不過嗰陣蒜香味真係不得了!最好食真係佢!買嗰陣講到明要等幾個字,但係我覺得非常值得!土豆絲都好爽身,好好味!!不過希望土豆絲可以再辣少少,就好啦手撕雞食咗幾次,上咗癮咁滯,太好食啦,好鍾意嗰陣辣味!雖然蕎麥面原來係涼拌,唔係好食得慣,但係食多幾次之後,竟然慢慢越嚟越鍾意❤️呢間小店,我比9分!

呢間小店,我比9分!
2019-03-07
15 分鐘 (外賣自取)
午餐
2018-12-27 1092 瀏覽
第一次食係成班人食所以叫咗超多樣野,試咗手撕雞拉麵/烏冬,手卷,口水雞,土豆絲,大雞脾同多春魚串燒。首先,個外賣等咗一個鐘,我係店內等左足足一個鐘,試問有邊個打工仔會為咗個外賣浪費一個鐘?lunch time時間已經短,我淨係等外賣都等到完咗lunch time,如果一早講定要等咁耐我地根本唔會幫襯,好唔緊要,我地公道地去評論野食質素。因為串燒燒好之前店主已經煮好所有拉麵烏冬,所以全部都係凍嘅,手卷個紫菜都已經霖哂,串燒更過份,我地曾經要求大火啲燒個串燒因爲等得太耐,店主話因爲個爐嘅問題如果太大火會著,所以只能用細火燒,本人奉勸各位如果午餐時間去食千萬不能食串燒。口水雞—味道唔錯,夠辣夠麻而且份量足,但無配飯要另外+$8加個白飯。手撕雞—同事話幾好食不過真係凍哂所以都唔太夠辣,本身個調味都唔夠咸。土豆絲—中規中矩,唔夠咸同辣手撕雞手卷—同事話超多雞,唔夠辣不過幾好食,以量制勝多春魚—無問同事好唔好食,不過等咗成個鐘雕花咁雕難食極有個譜雞脾—同事話調味好食,而且都幾大隻,不過又係凍哂上述經驗令各位同事都唔敢再幫襯🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️但我身為一個勇士決定比多次機會佢。今次試咗上次無食嘅手撕雞喬

土豆絲—中規中矩,唔夠咸同辣

手撕雞手卷—同事話超多雞,唔夠辣不過幾好食,以量制勝

雞脾—同事話調味好食,而且都幾大隻,不過又係凍哂

上述經驗令各位同事都唔敢再幫襯🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️但我身為一個勇士決定比多次機會佢。今次試咗上次無食嘅手撕雞喬麥麵(因為店主話口水雞要等三個字我有陰影,雖然上次無講要等),令我決定今次真係最後一次食呢間野。

首先,手撕雞嘅雞一食就知係雪藏雞扒肉,呢一點真係厚x愉記做得好過佢,起碼大家都係專做手撕雞但人地係用冰鮮原隻雞🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️。我唔明點解口水雞係用冰鮮雞但手撕雞係可以完全無雞味。

味道方面辣同麻都夠,但因為係雪藏雞本身啲雞肉係無乜味,咸味亦唔夠,即係得個辣字。

個麵係完全無咸味只有辣味,麵嘅粗幼不一,我要自己加蕎麥麵汁先食到,有相為証。

我奉勸各位就算食,食口水雞就算🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️真係不可一不可再,我都係食返厚x瑜記算。
60 分鐘 (外賣自取)
2018-12-15 775 瀏覽
有一晚街上得返呢間店舖仲開門,就試左佢個$38大辣手撕雞同$20芋圓冰粉。自此之後,我2,3日就食一次。想試其他菜但係通常都嗌返手撕雞。 手撕雞麻辣味充足,冰粉味道清甜,可以太辣嘅時候中和返。佢有手撕雞烏東(熱食),同手撕雞喬麥麵(凍食),兩個都正,不過個人中意烏東多啲,因為烏東更為彈牙。價錢非常人道,其他店手撕雞下下5,60蚊起跳,呢度只係$38. 店內仲有賣其他串燒,試過五花腩,一支接一支。正。依家好似買2送1. 不過串燒都要等10-15分鐘以上。會繼續支持無辣不歡!
手撕雞麻辣味充足,冰粉味道清甜,可以太辣嘅時候中和返。

會繼續支持無辣不歡!
外賣自取