【雞煲火鍋放題最平$238任食2小時!雞煲任食!大大杯檸檬茶無限暢飲!】9月踏入秋冬之際,天氣慢慢轉涼,差唔多又可以準備定同一大班朋友圍住食雞煲🍲✨ 雞煲火鍋放題「煌極」有散叫、有任食,最平放題plan就喺雞煲+美國肥牛$238/位,最啱成班朋友或者食肉獸🥳如果喺胃口細啲嘅朋友,可以散叫,雞煲都有一隻、半隻嗌,唔驚食唔曬啦。🍗 雞煲雞煲梗係重中之重啦,可以揀辣度,由走辣,BB辣去到大辣都有🌶️食食下唔夠辣仲可以嗌佢再加辣汁。個辣汁加完都幾嗆喉!雞煲上枱後要煮多一陣,職員會幫手煮一煮。雞件方面,足料一隻雞外,唔會太大舊方便進食👍🏻相對其他雞煲店,煲底都幾多汁,可以嗌一碗白飯🍚撈汁食飯一流😋🍺 大大杯檸檬茶 $32依個喺「煌極」嘅招牌飲品,咁大杯差唔多成1L😱都係賣$32,仲要唔係用檸檬汁加水,真係有茶味、有檸檬片嫁🍋真係超值、超抵,唔嗌都對唔住自己👍🏻🍽️ 鬆化響鈴 $42響鈴似喺自己整同埋新鮮炸起,無果種放耐咗嘅油味,而且比較大舊、薘鬆啲,放落湯底道3-5秒,完全吸引曬雞煲湯底嘅精華。⚡ 位於大角咀,相對上容易啲有位,而且有散叫同任食,想點嗌都得,不過冷氣略為唔夠💨秋冬天嚟食就完全唔喺問題

雞煲火鍋放題

🍗 雞煲

🍺 大大杯檸檬茶 $32
大大杯檸檬茶

🍽️ 鬆化響鈴 $42

⚡ 位於大角咀,相對上容易啲有位,而且有散叫同任食,想點嗌都得,不過冷氣略為唔夠💨秋冬天嚟食就完全唔喺問題。
⭐整體︰7.5/10
⭐食物︰8.0/10
⭐環境︰7.0/10
⭐價錢︰8.5/10
📍 煌極 (大同新邨)
地址:大角咀大全街54號大同新邨大滿樓地下4B號舖
交通︰港鐵奧運站 A1 出口
#MC #Ming_Course #hkfoodie #foodiehk #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodies #hongkongfoodie #hkfoodlover #hongkongfood #週末好去處 #拍拖好去處 #情侶好去處 #香港小店 #油尖旺區美食 #大角咀美食 #大角咀一日遊 #大角咀好去處 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #本地遊 #香港一日遊 #香港好去處 #大角咀 #煌極 #雞煲 #烤魚
2023-08-23
大大杯檸檬茶
2023-04-02 353 瀏覽
一直常去这家鸡煲,味道一如既往的好。这个周六又约了朋友去,朋友们迟到,老板只是放了茶水跟小菜,一点也不催促。之后上菜速度快,老板都是亲自端上来的。我们点了一只鸡煲,牛小排,猪血,手打三拼丸,蜂巢豆腐,油麦菜等等,还有隐藏款粉丝,还是喜欢的味道。餐厅里有卡座有圆桌,灯光明亮,座位宽敞。我们三人自带酒水,聊天吹水坐到很晚老板也不打搅。人均消费300左右。看到外卖套餐也很抵食,不过还是在店里吃比较爽啦。P.S. 把蓝牙耳机忘在餐厅,老板也帮忙保管了,好人一定有好报

2022-12-14 385 瀏覽
凍冰冰又一大班人最岩就係食雞煲,去左好耐無去食左煌極(好傷心呀佢好多間無做)點左麻辣雞煲要小辣,依然一如以往咁好食,好多好大晚雞件同好惹味另外點左佢地個海鮮餐有牛肉,手抗丸,蟹柳,小龍蝦同珊瑚蚌等等另點左蜂巢豆腐,手打牛丸,柏葉,蘿蔔同薯粉,岩岩好食哂同埋雞煲後建議點個公仔麪再落湯咁就有濃味撈麪食啦(講明先,無敵肥但好好好食)仲有一提佢地晚飲品都係大大杯,飲成晚都得,好正好想再食多次要中辣🤣佢哋都有做外賣仲好抵食架大班人一齊去食就最岩餐廳: 煌極(大同新邨)大角咀大全街54號大同新邨大滿樓地下4B號鋪#eatwithvava
凍冰冰又一大班人

另外點左佢地個海鮮餐
有牛肉,手抗丸,蟹柳,小龍蝦同珊瑚蚌等等
另點左蜂巢豆腐,手打牛丸,柏葉,蘿蔔同薯粉,岩岩好食哂

仲有一提佢地晚飲品都係大大杯,飲成晚都得,好正

好想再食多次要中辣🤣
佢哋都有做外賣仲好抵食架
大班人一齊去食就最岩

餐廳: 煌極(大同新邨)
大角咀大全街54號大同新邨大滿樓地下4B號鋪
#eatwithvava
2022-12-10
30 分鐘 (堂食)
2022-08-28 562 瀏覽
星期六其他火鍋店我打過去都話fully booked,一入門口舖頭幾乎冇客已經心知不妙,唯獨一枱麻甩佬喺度飲啤酒食煙 ,第一印象已經差嘢食方面 - 個雞煲上枱時係汁多過雞,份量少,汁係多多好似湯咁 (老實講我未食過咁多湯汁嘅雞煲) 雞得幾件,仲要用D 佳寶質素嘅雪藏雞脆肉鯇非常重泥味,其他餸都係一般但係細碟 $98 一碟鯇魚骨腩但得幾片仲要極細件最接受唔到係個店長一直自己坐喺度睇電視同個廚房吹水,我哋食咗1.5小時佢係冇行過嚟加湯或者幫手換走骨碟,服務等同零另外叫咗個即炸魚皮,佢個名係“即炸” ,嚟到原來係一般魚蛋粉果D炸魚皮,我問個店長係咪即炸,佢話 “碟魚皮已經好脆” 根本係兩件事嚟三個人食咗差唔多$900 但係一啲飽嘅感覺都冇,味道唔好服務唔好份量唔夠仲有大量二手煙比你吸簡單講呢間舖頭唔會再有下次

簡單講呢間舖頭唔會再有下次
2022-08-27
  • 冇嘢好食
2022-07-01 470 瀏覽
煌極呢間大角嘴分店,我都算係常客,成日都同三五知己一齊食,最❤️呢度嘅照牌鬆化響鈴,,鐘意來這裹都是原因之一,今日又嚟食,見到眼前響鈴嚇咗一跳,我同店員講我唔係叫炸支竹喎😂😂薄都好似一張紙咁,跟本就冇咗鬆化口感😩成件事錯晒.問店員為何?🤔只係敷衍幾句,話返貨唔靚喎,其實咁樣真係唔好比客人食啦,做壞照牌😩😩失望失望失望😮‍💨唔知係咪做任食原因………但我哋唔係任食架嘛🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️下次都唔想再嚟😤失望
失望
2020-05-16 1315 瀏覽
今天来吃晚饭,服务员不理不睬,叫她下个单就大吼大叫,喊个饮品跟欠了她钱似的。还做不做生意?这种服务员真的会让吃饭体验变得极差,老板瞎了眼选择这样的人当服务员。目前有两次我们来吃饭还在鸡煲里面翻出一只蟑螂,厨房卫生极差,我们已经准备投诉这家黑心店。因为住得近的关系,算是常客,带来的朋友也不少。但是服务员态度跟顾客吵架的事情我们都看过发生好几次,可见不是只有我们遇到这样的待遇。强烈要求换服务员,实在不推荐这家!差评!

2020-05-16
30 分鐘 (堂食)
2019-12-13 1053 瀏覽
想試好耐,今日終於試到!想食任食,不過睇完張order紙就覺得都係散叫好啲,最後都無後悔。兩個人叫咗半隻雞雞煲,脆肉鯇,豚肉,雲吞同mix菜再加杯檸樂1) 雞煲啲鷄新鮮,爽口,好正2) 豚肉好食,有豬味同少少爽3) 脆肉鯇大塊,味道正常4) 雲吞隻蝦幾爽,不過入面啲肉麻麻地,太淋。如果同蝦一樣爽爽地就好啲5) 菜好新鮮,乾淨6) 野飲正常整體黎講食物質素不錯,係野飲貴啲同埋個雞煲應該味精幾重,本人味精敏感底食完都黎料,同埋返到屋企發覺真係好口乾。希望可以改善一下唔好落味精。
想試好耐,今日終於試到!

1) 雞煲啲鷄新鮮,爽口,好正

2) 豚肉好食,有豬味同少少爽

3) 脆肉鯇大塊,味道正常

5) 菜好新鮮,乾淨

6) 野飲正常

希望可以改善一下唔好落味精。
2019-12-13
是晚食飯狀態,其實中午2點已食到好飽,其實9點晚上我吾食都得,家住大角咀,太太要外出食,俾佢選,見到雞煲任食,平平地諗住食一餐。入到去,有散叫,有任食。先講任食,任食普通牛15x,安格斯牛21x,牛頸脊26x一位,窩底可電半隻麻辣雞,所謂任食,都係蔬菜丸類,最靚好似係豬粉腸,無海鮮。半隻雞煲$128,一碟牛頸脊,細$198,大$288,任食加埋一成$600,因我真係吾想浪費胃口,就散叫細雞煲$128,細牛頸脊$198,加個老婆想食既薯粉$25,我叫多個粉腸$45。因真心無希望,真係相都無影,另外我對標埋個價錢,你會更明白我成餐飯心情。雞黎,我叫中辣,黎到水注注,其實我都打定輸數,但我個人較鍾意乾身既雞煲,是但啦,都係老婆食,雞煲目視,4-5個洋蔥圈,幾條蔥,冇咩香料,心諗,死得。我俾晒雞脾我老婆食,我自己食雞胸。但食落,雞胸都好嫩滑,食到15分鐘後,細火下,最後一件雞胸都吾鞋,眼突。個味雖然無太多配料,說實個汁味,係不錯。食完,上配料,薯粉我本身係吾食,可跳過,粉腸黎到得8條,牛頸脊10-12塊,樣可以,心諗,成6蚊一節粉腸,又想爆。粉腸食落,真係新鮮,冇咩冰味,收貨。牛因呢期上深圳食

入到去,有散叫,有任食。

粉腸食落,真係新鮮,冇咩冰味,收貨。

牛因呢期上深圳食牛多,$198碟牛未能適應,但真心,佢既厚度同牛味,係大角咀咀多間火鍋店最好既一間,而其實,大碟牛係香港收$288,其實係合理。

到最後,老婆當然食吾晒碟薯粉,我本身好勉強幫手食一口,但個汁加埋個薯粉口感,好配合,我本身鐘諗食粉麵煮到好諗,但佢個薯粉,外諗得來有少少口感,到最後我第一次食左半碟。

食到最後,先真心想推薦給大家,唯有盡補相。

宜定未埋單,食晒野,坐住打食評。但真心推薦下次轉食牛頸脊任食,兩個人$600,食兩三碟加埋半隻雞,都會好滿足。海鮮控不要來,海鮮眼見係零。
2019-05-09 796 瀏覽
上個星期 夜咗放工 晚飯都未食 所以就去咗呢間打邊爐嘅鋪頭宵夜 因為真係好肚餓嘅關係 決定大開殺戒先叫咗半隻雞煲 老實講 雞唔算係好出色 但我想講今晚嘅主菜並不是雞 佢呢度有個set三百零蚊有安格斯肥牛加埋手打牛肉丸套餐 我想講 尤其是係啲肥牛 一拎到出嚟齋望個樣 油脂分佈好均勻 一睇就知係好嘢而肥牛亦都有咁上下厚度 牛肉丸睇得出亦都唔係平嘢首先講下啲肥牛 真係唔可以錄得過火 一食落去入口即溶 非常之有牛味 你叫我一個人食曬一碟都仲得 另外手打牛肉丸 都係非常之精彩 同我哋一般喺佳寶買返嚟嘅牛丸真係唔同 口感非常彈牙 亦都係好有牛味細細粒一啖一粒啱啱好最後我想講下個響鈴 我每次打邊爐都一定要食響鈴 尤其是係即叫即炸熱辣辣嗰啲 依間啲響鈴完全符合曬我嘅要求 啱啱拎到出嚟嗰時 仲係辣手嘅 一啖一粒 極之有滿足感 我誠意推介呢間 打邊爐畀各位享用 價錢亦都好合理

2019-03-06 491 瀏覽
全程只係有老闆娘同埋個啤酒妹serve. 每件事都要等好耐。其實而家做食肆, 請人好似好睏難, 唔知佢係咪要我哋個個打包走。招呼唔周到不在話下, 仲要態度惡劣. 其實價錢係咪都要畀保證質素,豬紅唔夠就搭鍋筍,冇蝦膠突然間就畀個牛丸。啲牛肉質素又唔得。如果唔係真係覺得佢個雞煲尚可, 都唔會再幫襯. 淨係催个響玲, 都催咗個半鐘。
2019-02-16
2018-10-30 613 瀏覽
雞煲足料,唔會得啲雞腳雞翼,好耐冇食過,叫一隻雞煲,真係有齊一隻雞嘅所有部位。一啲都唔老,肉質嫩滑,最重要雞皮冇毛,食得安心。雖然唔食得辣,但係叫咗個中辣,好香,不過好刺激,食咗一兩舊雞食到要加水先食到,下次都係食返BB辣,或者小辣。叫咗個牛背脊,軟綿綿好好味。可惜我哋唔食蟹,唔食得海鮮,否則個蟹煲都應該會唔錯係。響鈴係新鮮炸起,就算浸林左湯底度都好新鮮,冇油益未唔係packing包裝。叫咗墨魚丸同牛丸全部新鮮自己整,爽口彈牙。下次同朋友聚會會帶佢哋落咗黎食。希望會keep到呢個水準
叫咗個牛背脊,軟綿綿好好味。
可惜我哋唔食蟹,唔食得海鮮,否則個蟹煲都應該會唔錯係。
叫咗墨魚丸同牛丸全部新鮮自己整,爽口彈牙。
下次同朋友聚會會帶佢哋落咗黎食。
希望會keep到呢個水準

2018-10-29
$200 (宵夜)
慶祝紀念
  • 手打墨魚丸
  • 雞煲
  • 手拍青瓜
2018-10-19 449 瀏覽
星期五晚上也不用等,上菜很快,雞煲,酸菜魚好吃,都是農味較多油,感覺味精幾重,未有驚喜,如果少油會更好,菜籃很新鮮,是晚上幾位朋友啤酒吃飯好地方。可能地址錯了,要在大全街尾再轉。
可能地址錯了,要在大全街尾再轉。
2018-05-22 683 瀏覽
好耐之前嚟過一次,這次先叫個皮蛋,味道不錯,就皮蛋不好,欠香味又不是糖心前菜的雲耳也伴得不錯上一次點小辣,辣到我不行。這一次點小辣,完全感覺不到辣,整個味道偏甜,沒有想吃到的那種醬香麻辣咸味。但這味道超級配鮮蟹!蟹本身新鮮,肉很甜很多。雞肉就很普通,又不入味。點了雞子,正常。還有廣島蠔,遲遲不上桌,上來的時候還冰得像石頭一樣硬,旁邊位置顏色有點黃啡,吃下去很濃味,可以說像蠔豉那麼濃了,但後來有一個奇奇怪怪的又不敢吃了

前菜的雲耳也伴得不錯

蟹本身新鮮,肉很甜很多。雞肉就很普通,又不入味。

2018-03-04 633 瀏覽
好想食雞煲 突登行去食大大杯飲品一定要叫啦 $38@ 叫左柚子薏米粟米水半隻雞煲 吾辣吾夠味呀 ... 雞好滑 炸午餐肉就咁食都好好食 一碟好多塊呀牛肉叫左特級 重牛肉味 食幾塊都好夠了 響玲好大舊 係多左d油好多人食 坐滿人 好熱鬧啊樓面得一個女人 不夠人手要等 ...
好想食雞煲 突登行去食
大大杯飲品一定要叫啦
$38@ 叫左柚子薏米粟米水

半隻雞煲 吾辣吾夠味呀 ...
雞好滑
炸午餐肉就咁食都好好食 一碟好多塊呀
牛肉叫左特級 重牛肉味 食幾塊都好夠了
響玲好大舊 係多左d油

好多人食 坐滿人 好熱鬧啊
樓面得一個女人 不夠人手
要等 ...
2018-03-03
5 分鐘 (堂食)
2017-12-07 518 瀏覽
差評,味道很不好,又不能刷卡,服務也不好,不推薦,说实话,不如别的鸡煲店好吃,还经常弄的人很尴尬,只能现金,多少钱都是现金,不知道这家店怎么开这么久,现金能节约多少成本