2024-06-20
忽發奇想想食雞煲, 但又唔想成日幫襯連鎖大店, 想支持下啲小店, 就搵到呢間新開嘅任食雞煲放題。每位$218加1, 任飲任食兩小時, 價錢合宜。可以揀芝士雞煲或者麻辣雞煲, 我哋就揀咗麻辣雞煲, 麻辣汁非常入味, 每一件雞都索曬啲汁, 雞件嘅份量都幾多, 特別值得稱讚嘅係, 大部份雞都係雞髀位,只有單骨,啖啖肉。食完雞煲就可以開始打邊爐放題, 可以揀嘅配菜種類都唔少,有40幾款, 當中包括美國肥牛、蒙古羊肉片、黑豚肉、海蝦 同黃喉等等。肥牛同黑豚肉都薄得黎好大片,肉質同口感都唔錯;海蝦新鮮大隻,食落幾甜;水魷同黃喉都幾爽口又有咬口,唔會過韌; 蟹柳雖然係大路野,但呢間既蟹柳棒幾好食幾甜;仲有佢既自家製豬肉餃好足餡,可以試下。最後以Häagen-Dazs 作結尾,好滿足,第一次食summer berries and cream口味 ,覺得好好食,推介。